Na een paar goede jaren is het momenteel kommer en kwel. Kunt status van je incasso niet inzien, een teruggave die 10 werkdagen moet duren duurt > een maand en veel gaten in de verbruikskosten. Tot... Voir plus
Lisez les avis des autres
L'entreprise a répondu
De nieuwe app van mijn dynamische contract werkt na wat opstart problemen prima. Maar dat is leuk voor wat inzichten. Heb je een vraag dan krijg ik ze telefonisch niet te pakken en via de mail krijg... Voir plus
Sinds anderhalf jaar nu bij ANWB. slimme meter zal wel de oplossing zijn want geen klachten. Alles netjes op tijd tegen hele nette prijzen als ik het vergelijk op de markt het heeft me afgelopen jaren... Voir plus
L'entreprise a répondu
À propos de l'entreprise
Écrit par l'entreprise
ANWB Energie maakt groene stroom en elektrisch rijden bereikbaar voor iedereen. We leveren energiecontracten, laadpassen, laadpalen en slimme laadoplossingen, met eerlijke tarieven en persoonlijke service. De winst die we maken, investeren we weer in onze leden en de maatschappij. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Op deze manier houden we energie en mobiliteit betaalbaar voor iedereen.
Coordonnées de contact
Wassenaarseweg 220, 2596EC, Den Haag, Pays-Bas
- 088-2692266
- energie@anwb.nl
- anwb.nl/energie
Ik ben al langer dan een halfjaar bezig…
Ik ben al langer dan een halfjaar bezig om een factuur weg te krijgen uit de ANWB ENERGIE app die blijft hangen op nog openstaande factuur, terwijl deze factuur al in december '25 is betaald.
Ik probeer het via WhatsApp, klacht via de mail en telefonisch, maar nooit 1 reactie en na 1 uur in de wacht nog niemand aan de telefoon.
Is dit de ANWB?
Ik had nooit verwacht van de ANWB dat dit bedrijf zo klantonvriendelijk is..
Hoelang gaat dit nog duren?
Na een paar goede jaren...
Na een paar goede jaren is het momenteel kommer en kwel.
Kunt status van je incasso niet inzien, een teruggave die 10 werkdagen moet duren duurt > een maand en veel gaten in de verbruikskosten. Tot slot is de klantenservices en hun bereikbaarheid ondermaats.
Zonde en past niet bij het merk ANWB.
In het begin was ik enthousiast over…
In het begin was ik enthousiast over ANWB energie. Fijne website met statistieken waarop je het verbruik kon zien en zonodig maatregelen kon nemen. Sinds de ICT migratie moet je het op je smartphone bekijken. Maar dat bleek helemaal niet mogelijk, al de tussenstanden staafdiagrammen enz. waren gebrekkig of verdwenen. Dus werd mij mogelijkheid ontnomen om mijn energiegebruik te regelen. Eindresultaat; ik moet meer dan € 800 bijbetalen volgens de eindafrekening!! Vorige jaren kreeg ik meer dan € 1000 terug. Het lijkt erop dat ANWB mijn werkelijke verbruik is kwijt geraakt en maar een gok gedaan heeft. Bovendien ben ik erg zuinig geweest met energie en mijn huis is net geïsoleerd. Mocht het bedrag wel kloppen, is ANWB juridisch laakbaar want mij is de kans ontnomen om mijn tussentijds verbruik in te zien en bij te stellen. En dat is niet volgens het contract. Ik pik dit ook niet en maak er werk van. Inmiddels ben ik van leverancier veranderd.
Utilise potentiellement l'IA pour rédiger ses réponsesEn savoir plus
Misdadig bedrijf (wacht al jaar op teruggave geld)
Misdadig bedrijf. Sluit geen contract af!
Ik heb vorig jaar juni 2025 mijn contract beëindigd en ik wacht nog altijd op een terugbetaling ivm problemen met hun financieel systeem.
Ze reageren niet op mail. Ik heb een klacht ingediend waar ik geen reactie op krijg. Ze staan onder toezicht van de ACM. ANWB onwaardig.
Hier op Trustpilot reageren ze nog wel om hun naam enigszins te redden met nutteloze reacties, zoals “als u ons een machtiging geeft dan kunnen wij u uitbetalen.”
Hun financieel systeem heeft echter enorm veel mankementen, waardoor ik helemaal geen machtiging kan afgeven.
Ze bieden echter geen alternatief. Kom nu na een jaar eens met een fatsoenlijke oplossing en stort mijn geld terug.

Vreselijk!!
Vreselijk!!! Energie afgesloten bij ANWB. Vervolgens geen bevestigingsemail gehad of inlogcodes. Bij contact opnemen krijg je niemand te pakken of geen antwoord. Vervolgens krijg ik via Liander een brief dat we niet betaald hebben. Terwijl ik NOOIT een factuur van ANWB heb gehad. Niet eens 1 email. Na eindeloze uren in de wacht en diverse dagen bellen, contact gekregen. Nu moeten we ergens anders afsluiten omdat ‘wij niet betaald hebben’. Wat is dit voor onzin en slechte grap?

Tjonge jonge....
Geen probleem eigenlijk.... Nu na wijzigen van maand bedrag en bevestiging daarvan tôch nog een keer de oude veeeel ( 2 x zoveel ivm correctie!) hoger bedrag nogmaals
afgeschreven. Wacht al een week op whatsapp contact waar ik iedere dag op vraag en kijk en contact zoek....
Geen mail adres te vinden....
Niet iedereen kan zomaar bellen ivm werk of zo. Terug geboekt en dan onder dezelfde gegevens het juiste overgemaakt.
Nu kunnen ze wél 10 x op een dag bellen, maar ik kan niet opnemen.
-- tijd om weer over te stappen --?
Ik deel geen klantnummers hier ! u heeft mijn telefoon nummer en email adres en kunt kijken op +31 88 269 2266 op 22 mei !

Réponse de ANWB Energie
Waar is de klantenservice gebleven
Heb je een vraag dan krijg ik ze telefonisch niet te pakken en via de mail krijg ik nooit een bevestiging van ontvangst en al helemaal geen reactie op mijn mail van 30 april 2026 (bijna 1 maand geleden verstuurd)
Klantenservice is onbereikbaar
Klantenservice is onbereikbaar, op mail en app wordt niet gereageerd. Telefonisch kun je meer dan drie uur in de wacht hangen vervolgens worden afspraken alsnog verkeerd uitgevoerd. ANWB voldoet niet aan de norm die voor een energiebedrijf nodig is. Schoenmaker blijf bij je leest!
De oplossing waar de ANWB hieronder naar refereert bestaat uit het per direct beëindigen van ons contract.

Foutieve jaarafrekening
De jaarafrekening over 2023-2024 klopte niet, wij hebben geen gasketel meer en toch zou er gas gebruikt zijn. Na correctie en foto van de stand van de slimme gasmeter is dit gecorrigeerd. De volgende afrekening 2024-2025 zouden we in december 2025 hebben moeten ontvangen, maar kregen we half mei, en verdraaid, weer flink gas verbruik, terwijl we NIETS hebben gebruikt. Allerlei manieren geprobeerd ANWB te bereiken, maar er wordt nergens op gereageerd. Schandalig. Ik heb inmiddels het zogenaamd bij te betalen flinke bedrag terug laten boeken, maar er gebeurt helemaal niets.
Maandbedrag is misleiding
Aangeboden maandbedrag bij veel teruglevering stroom. Is 20,- dus jaarlijks 240,- eindafrekening meer dan 2000 - mijn uitleg en vragen en apps worden al 2 maanden niet beantwoord. Als ik zo mijn bedrijf zou uitoefenen zou men mij een oplichter noemen
Heb eindafrekening na 6 maanden binnen
Heb eindafrekening na 6 maanden binnen. Moet volgens ANWB meer dan €500, bijbetalen en dat bedrag wordt via automatische incasso binnen 5 afgeschreven.
Volgens de ANWB zou ik in 2025 van februari tot en met september niet hebben betaald. Echter dit is via automatische incasso bij mij wel afgeschreven!!!!
Deze eindafrekening is dus broddelwerk en ik kan weer achter mijn geld aan, weer lange wachttijden aan de telefoon etc.
Het is een grote schande!!!
Al jaren klant klantenservice drama
Al jaren klant, van het gas af gegaan en af laten sluiten. Medewerker per ongeluk electra opgezegd en daarna meteen hersteld. Kreeg ik een rekening van enexis over 2 weken met extra kosten. Meteen contact opgenomen en reactie van enexis binnen een dag. Anwb energie geen reactie op de mail, geen reactie op WhatsApp. Gebeld na 2 weken en ze hadden mijn mail gevonden, het werd doorgezet naar een andere afdeling en zou opgelost worden. 2 weken verder weer helemaal niks, ondanks reminders. Nu aanmaning van enexis maar geen reactie anwb, enexis reageert Meteen. Maar weer bellen en net als de vorige keer meer dan een uur wachten voordat je iemand te spreken krijg. Klantenservice is onbereikbaar en zwaar onbemand in mijn ogen. Geen aanrader dus.
Nu eindelijk een goede oplossing en alle kosten worden vergoed.

Klantensevice onbereikbaar
UPDATE: Na aanleveren gegevens geen rwactie meer???
Klantensevice onbereikbaar, zowel per mail, telefoon als via de app....
Heb je een klacht kun je deze het beste meteen voorleggen aan de ACM. Als individu bereik je niks door recbtsreeks ANWB energie te benaderen, er worden dingen beloofd maar niet nagekomen.
ACM is bekend met alle problemen bij ANWB energie en zorgt ervoor dat dingen WEL geregeld worden en correct afgehandeld worden. ANWB energie is dat verplicht als het via ACM loopt.

Net jaarafrekening gehad
Net jaarafrekening gehad, moet ongeveer 35% boven mijn jaar bedrag bijbetalen. Dit terwijl de bedragen op de inzicht pagina geschat en werkelijk ongeveer gelijk zijn. Met andere woorden er zijn ergens kosten die niet meegerekend worden. Dit is niet transparant, Doe er wat aan !
Het gaat mij er niet om dat ik bij moet betalen, mijn review gaat over de app. Het feit dat de bedragen getoond bij inzicht als werkelijk bedrag, op het eind van het jaar in totaal 35% afwijkt betekend dat de berekeningen erachter niet kloppen en dus tbv gebruik voor inzicht waardeloos is. Of verbeteren of weghalen is mijn advies.
De grap is dat er al wel een aantal maanden een melding stond dat ik bij moest gaan betalen, maar dat strookte niet met het inzicht. Ergens word er blijkbaar wel een goede inschatting gemaakt, maar de inzicht tabel neemt dat niet mee.

Zeer teleurgesteld
Na het beëindigen van mijn contract duurde het maanden voordat de jaar- en eindafrekening überhaupt werd opgemaakt. Daarna bleef de daadwerkelijke uitbetaling ook nog eens uit, ondanks de belofte dat dit binnen 10 werkdagen geregeld zou zijn. Ik wacht nog steeds op de teruggave.
De klantenservice is moeilijk te bereiken en reageert traag of helemaal niet. Als er al een reactie komt, wordt het probleem niet opgelost maar doorgeschoven naar een andere afdeling. Elke medewerker begint opnieuw, niemand heeft overzicht en niets wordt opgevolgd.
Voor een bedrijf dat de naam ANWB draagt en daarmee betrouwbaarheid uitstraalt, is dit een beschamende vertoning. Je verwacht na afloop van het jaar dat de afrekening netjes en snel afgehandeld wordt. Dat is hier absoluut niet het geval.
Als je overweegt klant te worden bij ANWB Energie: kijk verder en kies voor een betrouwbaardere maatschappij.
Waardeloze klantenservice
Waardeloze klantenservice. Niet te bereiken. Via telefoon niet, via whatsapp niet en ook niet via de mail!

Nooit aan beginnen
Wij wachten al een half jaar op onze jaar afrekening. Er is ondertussen 5 keer beloofd dat de jaar afrekening eraan zit te komen. Nu zelfs een zesde keer voor 12 juni, maar daar hebben we weinig vertrouwen in. Bellen, whatsapp en het klachtenformulier worden genegeerd. Deze partij is volledig onbereikbaar. Hoe kan je vorig jaar zomer op een nieuwe IT-systeem zijn overgestapt en live zijn gegaan met zulke grote problemen. Een bedrijf op dit amateuristisch niveau kan je beter vermijden.
Update 26-5: 5 dagen geleden op verzoek van de ANWB m'n klantnummer doorgegeven, tot op heden geen reactie helaas.

Waardeloze klantenservice!!
Waardeloze klantenservice!!
Als je een contract wilt afsluiten zijn ze snel maar zodra je klant bent wordt nergens meer op gereageerd als je vragen hebt.
Anwb energie aan jullie antwoord update te zien is het blijkbaar moeilijk om jullie klanten gewoon zelf even te bellen!

Geen terugbetaling
Wacht al vanaf oktober op jaar eindafrekening. Ook wacht ik al vanaf januari op teruggave op energiebelasting. Beloofd is om, indien hier om verzocht wordt, alvast een gedeeltelijke teruggave. Op dit verzoek hierom, zowel via de app als via E- mail, wordt gewoon niet gereageerd. Een zeer slechte zaak. Ik neem aan dat er tegen die tijd, als het überhaupt nog gebeurd, er een rentevergoeding gaat plaatsvinden. Het minste wat ze kunnen doen.
Nog steeds geen reactie van de ANWB gehad op mijn bovenstaande review. Heel vreemd.
Pfffvwacht al een tijd op de…
Pfffvwacht al een tijd op de afrekening.
Eerst krijg ik een afrekening die ik moest betalen.
Klopte niet want moest terug krijgen.
3 weken geleden contact opgenomen en idd ik krijg terug want de handovergemaakte bedragen waren niet mee gegaan in de rekening.
Nog niks gekregen ben al sinds 3 maart bij hun weg moet betalen 2 dag en jah na de afrekening stond die al in mijn mail nu krijg ik toch terug en duurt het maar.
Vanochtend contact gehad ze zouden het uitzoeken en dan een mail zenden .
En wat denk je idd wacht al 4 uur op een mail en wil graag mijn eigen betaalde bedrag terug .
Aanbevelen doe ik echt niet meer .
Ben blij als ik straks het geld heb en van ze af ben helemaal .

Réponse de ANWB Energie
En savoir plus sur les différents types d'avis.