ANWB Wegenwacht Avis

3 795
TrustScore 4.5 sur 5

4,6

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Gijs van de wegenwacht was zo'n topper, uitermate vriendelijk, vrolijk , zeer bekwaam, heel verstand van auto's en hun problemen. oplossing zeer snel en ik reed weer. Dat was na de deceptie van een... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

We hadden dikke pech met de auto, de volgende ochtend zouden we op vakantie. Het bleek een kapotte dynamo te zijn. De monteur heeft geregeld dat de auto op een autotaxi is opgehaald en geregeld dat d... Voir plus

À propos de l'entreprise

Écrit par l'entreprise

Pechhulp kan je zomaar nodig hebben, hoe goed jouw auto ook is onderhouden. Dat blijkt wel doordat jaarlijks meer dan 1 miljoen leden in binnen- en buitenland met pech stranden. Gelukkig kun je dan altijd rekenen op de deskundige pechhulp van de Wegenwacht. Laat stilstaan je dag niet verpesten.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

Tous les avis

(3 795)

3 380 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Ik was geen lid van de ANWB

Ik was geen lid van de ANWB
Maar kom wel op het zelfde moment lid worden, dat heb ik gedaan en ben daarna perfect geholpen.

18 juillet 2026

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo, wat fijn om te horen dat we je zo goed hebben kunnen helpen! Bedankt voor je mooie review!

Noté 1 sur 5 étoiles

0,0 service

De monteur kwam kijken, gaf aan dat de garage het niet goed had gedaan en dat ik terug moest. Totaal niks van een oplossing of uberhaupt mee denken.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Shania, wat vervelend om te lezen dat je deze ervaring hebt gehad. We begrijpen heel goed dat je bij pech verwacht dat er niet alleen een diagnose wordt gesteld, maar ook met je wordt meegedacht over een oplossing of vervolgstap. Als je het gevoel hebt gekregen dat je na het bezoek van onze monteur zelf moest uitzoeken hoe je verder moest, dan is dat natuurlijk teleurstellend. We snappen dat je hierdoor niet de service hebt ervaren die je van ons mag verwachten. Dank je wel dat je dit met ons deelt. We nemen je feedback zeker mee.

Gemakkelijk hulp melden

Gemakkelijk hulp melden, snel handelen en behulpzaam

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo, bedankt voor jee mooie woorden! We zijn blij te horen dat we snel en behulpzaam konden zijn.

Noté 1 sur 5 étoiles

De klantreis is verschrikkelijk, communicatie beneden alle peil!

We kregen pech in Spanje, tussen de hitte en bosbranden. De communicatie van de ANWB was bar slecht. We hebben wel 12 verschillende personen gesproken en moesten iedere keer ons verhaal opnieuw doen. We hebben 3 dagen vast gezeten tussen een airbnb en de garage. We kregen een leenauto en moesten zelf voor onderdak zorgen. Het dagelijks op en neer rijden naar de garage moesten we zelf de benzine bekostigen. Omdat we op zondag pech kregen ging onze wachttijd van 48 uur pas op maandag in. De onderlinge communicatie met de garage waar de anwb uiteindelijk onze auto naar toe heeft laten slepen was ook vreselijk. Over en weer kreeg men elkaar niet aan de lijn en belandde in een muziekwachtstand. We stonden erbij en konden niets anders doen dan lijdzaam afwachten. Onze laatste 4 dagen en 3 nachten van onze vakantie was volledig naar de knoppen. De ellende begon zondagavond en pas woensdagochtend kregen we groen licht op verder naar huis te reizen met een leenauto. Onze auto ging op transport naar Nederland. Toen we eenmaal onderweg waren werden we in de middag gebeld door de anwb of we al thuis waren (?). Nee natuurlijk niet!! We kregen 2 opties: of onze auto zelf ophalen in Spanje tegen vergoeding van 600 euro en 1 overnachting of onze auto toch op transport. We spraken onze afschuw en verbazing uit. De medewerker zei dat hij deze vraag vlgs protocol moest stellen, ook al besefte hij dat dit een idiote vraag was. Bij thuiskomst op 11 juli hebben we de leenauto geleeafgeleverd bij het aan ons opgegeven anwb punt. Een week later werden we door de anwb gebeld of en zo ja wanneer we de leenauto hadden ingeleverd. Pardon? Bizar, we zijn echt getraumatiseerd: we snappen echt dat de anwb het zo druk heeft als iedereen die hier werkt langs elkaar heen werken, geen dossiervorming bijhouden en de klant onnodig nog meer onnodige stress bezorgen ipv te ontzorgen. Wat is er gebeurd bij deze grote organisatie die altijd vlekkeloos en klantgericht was. Tien jaar geleden hadden we ook een keer pech, vlekkeloos ontzorgd. We hebben dit echt een traumatische ervaring gevonden. Dan nog iets, overnachtingen tijdens het niet verder kunnen reizen moesten we zelf betalen, we mochten wel een taxi nemen twv 75 euro naar de 'vloot' van anwb om een leenauto op te halen en dat zouden we mogen declareren. Alleen die factuur declareren is zo lastig dat het eerder op een ontmoedigingsbeleid begint te lijken. Na rondbellen, en een paar uur verder, worden we doorverbonden met de alarmcentrale die ons een emailadres geven: .... en hierbij ons dossiernummer waar de declaratie naar toe moet. Hoezo staat dit niet gewoon op de website en moet de klant zo hard werken om haar gelijk te halen? Dan bij de vraag waar we in hemelsnaam een klacht kunnen indienen over deze zeer energievretende en zeer stresserende periode krijgen we wederom na zoveel verschillende afdelingen gesproken te hebben, eindelijk iemand aan de lijn die ons weet te vertellen dat we een klacht kunnen indienen via een email adres : .... met de mededeling dat het wel een paar weken kan duren voordat iemand contact met ons opneemt. Waarom werkt de link op de anwb website niet gewoon? Wanneer we hier op drukken krijgen we de melding dat we geen wegenwacht hebben afgesloten bij de anwb, de medewerker zegt doodleuk, jawel hoor die is gewoon actief. Ja dat weten wij, maar de website doet niet waar het voor bedoeld is en leidt klanten tot lijdends toe forever om de tuin, was het niet dat we ons hebben vastgebeten in ons dossier en te oud zijn om ons zo te laten mis-behandelen. Tot slot: onze auto is inmiddels terug in Nederland. In Spanje werd ons verteld dat dit wel maanden kon duren vw hoog seizoen. Weer zo een achterlijk ontmoedigend antwoord. Onze auto was binnen 2 weken terug in Nederland!! We troffen deze aan alsof deze een modderbad had gehad onderweg zowel van binnen als van buiten. What on earth is going on bij de abnw? Ik ben platina klant, maar dat is slechts een buitenkantje wat niets voor blijkt te stellen. Jaarlijks premie betalen voor de wegenwacht Europadekking, maar oh wee als je pech krijgt in het buitenland waar het al crisis was door bosbranden en geen hotel en of hulp te vinden was op zondagmiddag. Zelfs een klacht indienen over hoe dit hele proces is gelopen lijkt hogere wiskunde en vraagt om een hele lange adem. We hopen echt dat een directeur en/of bestuurder van de anwb ons bericht leest, want dit is echt een regelrechte boze droom. Moeten we dan nu de datum van onze ervaring kiezen? Waarom staat hier geen keuze tot meervoud? Onze ervaring startte op 5 juli en pas 8 juli kregen we in de ochtend om 10 uur toestemming om met een leenauto naar huis te rijden. Schandalig! Veel woorden voor hoe dit proces gelopen is !! Mag hopen dat de anwb zich achter de oren krabt. We wachten op begrip, gemeende excuses en compensatie.

5 juillet 2026
Avis spontané

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Anneke, wat ontzettend vervelend om te lezen hoe jullie pechgeval in Spanje is verlopen. We begrijpen heel goed dat dit veel stress en onzekerheid heeft veroorzaakt, zeker in de omstandigheden die je beschrijft met de hitte, bosbranden en het vastzitten tussen een accommodatie en de garage. Uit je verhaal blijkt dat niet alleen de pechsituatie zelf, maar vooral de communicatie en afstemming daaromheen voor veel frustratie hebben gezorgd. Dat je steeds opnieuw je verhaal moest vertellen, verschillende antwoorden kreeg en achteraf nog vragen ontving over zaken die al waren afgehandeld, is natuurlijk niet de ervaring die je van ons mag verwachten. We begrijpen dan ook goed dat dit een grote impact heeft gehad op jullie vakantie. Ook de onduidelijkheid rondom vervangend vervoer, verblijfskosten, declaraties, de klachtprocedure en het transport van jullie auto heeft duidelijk niet bijgedragen aan een gevoel van ontzorging. Juist in het buitenland wil je kunnen vertrouwen op heldere communicatie en een soepel proces. Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om jullie ervaring zo uitgebreid te beschrijven. We realiseren ons dat hier veel frustratie en teleurstelling achter zit en nemen deze signalen serieus.

Noté 5 sur 5 étoiles

De anwb met zijn top service waren er…

De anwb met zijn top service waren er snel en hebben gedaan wat ze konden. De auto is afgesleept en de volgende dag bij de dealer gemaakt. Zodat we weer snel opweg konden.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Robert, wat fijn om te horen dat we je zo snel weer op weg hebben kunnen helpen! We zijn blij dat we konden helpen en dat de auto de volgende dag alweer gemaakt was. Bedankt voor de mooie beoordeling!

vriendelijke deskundigheid

De wegenwacht medewerker was deskundig, servicegericht en vlot in handelen.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Ruben, wat fijn om te horen dat we je zo deskundig en vlot hebben kunnen helpen! Bedankt voor de mooie complimenten.

Noté 5 sur 5 étoiles

Snelle hulp van de wegenwacht

De auto startte niet meer. Binnen een half uur was de Wegenwacht er. Diagnose: accu defect. De wegenwacht startte de auto en ik kon op eigen gelegenheid naar mijn eigen garage rijden.

23 juillet 2026

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo, wat fijn om te horen dat we zo snel ter plaatse konden zijn om de diagnose te stellen. Bedankt voor je eerlijke review!

Auto start niet meer

Auto start niet meer, enkel een klik. Dezelfde avond deskundig en correct geholpen door de wegenwacht. Diagnose: defecte startmotor. De volgende morgen vroeg is de auto meteen met een takelwagen naar Bosch garage Noordermeer in Bergschenhoek gebracht en daar hersteld. Hulde en dank !

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Max, wat fijn om te horen dat we je zo snel en vakkundig hebben kunnen helpen met de defecte startmotor. We zijn blij dat je auto weer snel hersteld is!

Fantastische visitekaartjes voor de ANWB Wegenwacht

Vandaag door twee medewerkers van de ANWB Wegenwacht geholpen, Stephan en Wilbert in Valkenswaard op het parkeerterrein Den Dries. Ikwil graag mijn grote waardering uitspreken waarop zij mij hebben geholpen. Ze waren buiten gewoon geduldig, vriendelijk en namen alle tijd om de oorzaak van het probleem te vinden, waarvoor mijn hartelijke dank. Zoals beloofd heren, het hoogst mogelijke aantal sterren!!!

Avis spontané

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Louise, wat fijn om te horen dat we je zo goed hebben kunnen helpen. Bedankt voor je mooie review!

Noté 5 sur 5 étoiles

Telefonisch hulp vriendelijk en snel…

Telefonisch hulp vriendelijk en snel geholpen. Mobiele collegas vriendelijk en professioneel. Snel geholpen

Réponse de ANWB Wegenwacht

Dat vinden we heel erg fijn om te horen, Ad! Bedankt voor het delen van je ervaring, we staan de volgende keer natuurlijk weer voor je klaar.

Noté 4 sur 5 étoiles

snel geholpen binnen uur

snel geholpen, accu ter pleke opgeladen met moderne apparaten. Goede service binnen uur.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Dat zijn drie dingen waar we erg blij van worden, Jos!

Noté 5 sur 5 étoiles

Er werd zeer goed en vakkundig…

Er werd zeer goed en vakkundig gehandeld. Ook duidelijke uitleg en zeer goed opgelost.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Daar zijn we erg blij mee, Jan! Bedankt voor je mooie woorden.

Noté 5 sur 5 étoiles

lang moeten wachten, maar perfecte hulp maakte eea meer dan goed

geholpen door heel vriendelijke maar bovenal gemotiveerde zeer kundige wegenwachter met duidelijke uitleg en adviezen
tevens probleem opgelost voor zover mogelijk en verder kunnen rijden

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Jan, bedankt voor het delen van je mooie ervaring. We vinden het erg fijn dat onze gele held je zo goed heeft kunnen helpen!

Noté 5 sur 5 étoiles

We hadden dikke pech met de auto

We hadden dikke pech met de auto, de volgende ochtend zouden we op vakantie.
Het bleek een kapotte dynamo te zijn. De monteur heeft geregeld dat de auto op een autotaxi is opgehaald en geregeld dat de volgende dag de dynamo is vervangen, waardoor we wat later dan in eerste instantie naar vakantie konden rijden. Dus hulde hoor de hulp, alles ging snel en soepel.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Pech tijdens je vakantie is dubbel pech. We zijn daarom erg blij dat we konden helpen!

Noté 5 sur 5 étoiles

Digitale pechmelding, snel geholpen.

Onze digitale pechmelding werd direct bevestigd met een SMS bericht. In de link die wordt meegestuurd wordt de actuele aanrijtijd vermeld van de wegenwacht. Werkt perfect. De hulp was deskundig en wist ons snel weer op weg te helpen.

25 juillet 2026

Réponse de ANWB Wegenwacht

We zijn blij dat we je naar wens hebben kunnen helpen. Bedankt voor je review.

Noté 5 sur 5 étoiles

Anwb, don't leave home without it!

Anwb....really, if you are not a mechanic yourself, you really need to become a member!

They have helped me numerous times over the years and have always been satisfied with the service I've received!!

Excellent!

Réponse de ANWB Wegenwacht

Thank you so much for your review!

Noté 5 sur 5 étoiles

Super snel weer op weg geholpen door de…

Super snel weer op weg geholpen door de wegenwacht service van ANWB. Accu die een paar jaar geleden was geplaatst was kapot, maar viel nog binnen de garantietermijn van 3 jr. Binnen 20 min had ik een nieuwe accu en kon ik weer rijden!

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Fleur, bedankt voor je positieve woorden.

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus