Alensa.pl Avis 9 091

TrustScore 5 sur 5

4,9

Noté 5 sur 5 étoiles

Bardzo doceniam to, że towar jest szybko wysyłany i już po dwóch dniach od zamówienia mogę cieszyć się z dostawy. Przesyłka bezpiecznie zapakowana. Polecam.

Noté 5 sur 5 étoiles

Zamawiam regularnie soczewki od kilku lat, wszystko zawsze na plus! Polecam na 100%, najlepsza strona z soczewkami i płynami do nich, zawsze trafiam na fajne promocje :)

Noté 5 sur 5 étoiles

Bardzo duży wybór soczewek kontaktowych i okularów w atrakcyjnych cenach a do tego ekspresowa dostawa. Zamawiam tu już od paru lat i nigdy się nie zawiodłam. Polecam

Noté 5 sur 5 étoiles

Po raz kolejny zakupy w Alensa przebiegły bez problemu. Produkt zgodny z opisem i zamówieniem, a wysyłka wyznaczonym terminie i na czas. Polecam wszystkim

À propos de l'entreprise

1. Fournisseur de lentilles de contact
  2. Grossiste en lunettes
  3. Magasin de lunettes de soleil

À propos de Alensa.pl

Écrit par l'entreprise

Darmowa dostawa powyżej 169 zł
Dostawa jest bezpłatna dla wszystkich zamówień powyżej 169 zł i zaczyna się od zaledwie 9,95 zł dla pozostałych zamówień. Numery śledzenia są dostarczane do wszystkich zamówień, a większość z nich jest dostarczana w czasie krótszym niż 3 dni robocze.

Darmowe prezenty powyżej 300 zł
Wybierz ekscytujący prezent przy zakupie powyżej 300 zł. Prezenty często się zmieniają, więc bądź na bieżąco.

Szybka wysyłka
Każdego miesiąca przetwarzamy ponad 200 000 zamówień i jesteśmy dumni, że prawie 98% z nich wysyłamy tego samego dnia.

Zawsze niskie ceny
Zobowiązujemy się do oferowania najniższych konkurencyjnych cen na rynku, a jeśli znajdziesz lepszą ofertę, dopasujemy ją.

Nr 1 wśród europejskich dostawców soczewek kontaktowych
Jesteśmy dumni z posiadania największego zapasu soczewek kontaktowych i akcesoriów do nich w Europie, co pozwala nam utrzymać niskie ceny i doskonałą obsługę dzięki natychmiastowej wysyłce.

Wysokiej jakości oprawki
Oferujemy wyłącznie oryginalne produkty wszystkich znanych producentów. Nasz sklep internetowy oferuje ponad 19 000 modeli okularów korekcyjnych i przeciwsłonecznych ponad 80 marek, w tym Ray-Ban, Polaroid, Crullé, Carrera, Hugo Boss, Tommy Hilfiger i Prada. Wszystkie oprawki posiadamy w naszych magazynach i są one gotowe do natychmiastowej wysyłki.

Najwyższa jakość soczewek okularowych
Wszystkie soczewki okularowe wykonujemy na zamówienie w Europie. W tym celu współpracujemy z wiodącymi na świecie producentami soczewek, takimi jak Zeiss, Adrial czy Essilor. Nasi specjaliści zachowują najwyższe standardy w produkcji i montażu okularów korekcyjnych.

Alensa.pl
Wiedza i doświadczenie, które zdobyliśmy przez 20 lat na rynku, pomogły nam opracować obszerny katalog produktów, dedykowany zespół obsługi klienta i miliony zadowolonych klientów.

Coordonnées de contact

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Szybka realizacja

Szybka realizacja, zamówiłam przez omyłkę soczewki o innej wadzie. Dokonałam zwrotu, bez problemu pieniądze zostały mi zwrócone.

Noté 1 sur 5 étoiles

Moje doświadczenie z tym sklepem oceniam zdecydowanie negatywnie.

Po złożeniu zamówienia zostałem poinformowany, że czas realizacji wynosi około 3 tygodni. Po upływie tego terminu sam musiałem skontaktować się ze sklepem, aby ustalić status zamówienia – wcześniej nikt nie uznał za stosowne przekazać jakiejkolwiek informacji o opóźnieniu lub problemach z realizacją.

Dopiero po wysłaniu przeze mnie maila zadzwoniła pracowniczka sklepu stacjonarnego w centrum Warszawy i poinformowała, że zamówienie nie zostanie zrealizowane. Co więcej, rozmowa została przeprowadzona w sposób sugerujący, że powinienem być wdzięczny za sam fakt kontaktu, bo w przeciwnym razie nadal czekałbym bez żadnej informacji. Taki standard obsługi klienta jest nie do przyjęcia.

Dodatkowo przekazano mi, że z uwagi na organizację działania sklepu (magazyn w Czechach) nie są w stanie określić, czy i kiedy zamówienie mogłoby zostać w ogóle zrealizowane. Ostatecznie zaproponowano jedynie zwrot wpłaconych środków – bez jakiejkolwiek rekompensaty za niemal miesięczne przetrzymywanie pieniędzy oraz stracony czas.

Brak komunikacji, brak odpowiedzialności za zamówienie i bardzo słabe podejście do klienta. Nie polecam.

13 avril 2026
Avis spontané

Szybka dostawa

25 mars 2026

Réponse : Alensa.pl

Dziękujemy za poświęcenie czasu na podzielenie się z nami swoimi doświadczeniami! Cieszymy się, że jesteś zadowolona

Świetne ceny

Świetne ceny , wszystko sprawie, szybka wysyłka polecam

12 octobre 2025

Noté 5 sur 5 étoiles

Wszystko sprawnie bez problemów

Wszystko sprawnie bez problemów. Bardzo szybka przesyłka, dobry kontakt. Polecam!!!

30 mars 2026

Noté 5 sur 5 étoiles

Bardzo szybko, zgodnie z opisem, produkty wysokiej jakości. Polecam!

9 mars 2026

Szybka dostawa

Szybka dostawa, dobrze zapakowana.

Szybko dostarczone

Szybko dostarczone, Kurier jak zawsze idealnie . okulary extra . Pozdrawiam .Aleksandra

Dziękujemy za miłe słowa. Nie możemy się doczekać, aż znowu nas odwiedzisz

Noté 5 sur 5 étoiles

Po raz kolejny udane zakupy

1 avril 2026

Réponse : Alensa.pl

Dziękujemy za poświęcenie czasu na podzielenie się z nami swoimi doświadczeniami! Cieszymy się, że jesteś zadowolony

Sprawna

Sprawna, bezproblemowa wysyłka, atrakcyjna cena.

1 avril 2026

Polecam.
Soczewki w bardzo dobrej cenie, szybka realizacja zamówienia.

25 mars 2026

Dziękujemy za miłe słowa. Nie możemy się doczekać, aż znowu nas odwiedzisz

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus