2,8

Moyen

Les gens ont aussi consulté

Jako wieloletnia sprzedawczyni na…

Jako wieloletnia sprzedawczyni na…
Jako wieloletnia sprzedawczyni na Allegro muszę z przykrością stwierdzić, że platforma coraz bardziej zniechęca do dalszej współpracy.

Po pierwsze – prowizje są skandalicznie wysokie, a opłaty rosną z roku na rok. Sprzedający są coraz bardziej obciążani kosztami, podczas gdy wsparcie z ich strony praktycznie nie istnieje. Allegro ewidentnie stawia wyłącznie na kupujących, ignorując realne problemy sprzedawców.

Po drugie – system punktów i ocen to jakieś nieporozumienie. Wystarczy drobna pomyłka, np. brak informacji o baterii w opisie, i już ogłoszenie jest usuwane, a sprzedający karany ujemnymi punktami i „naruszeniem regulaminu”. Zamiast współpracy, mamy do czynienia z ciągłym strachem, że każda drobnostka skończy się sankcjami.

Kolejna sprawa to prowizje od zamówień, które nie dochodzą do skutku – jeśli klient nie odbierze paczki, odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem. Trzeba się wręcz dopraszać o zwrot należnej prowizji, a proces ten jest nieintuicyjny, czasochłonny i często kończy się odmową.

Platforma regularnie wprowadza zmiany, które nie poprawiają funkcjonowania sprzedaży, a jedynie komplikują codzienną pracę. Problemy techniczne, nowe wymogi, brak realnego wsparcia – wszystko to sprawia, że prowadzenie sprzedaży na Allegro staje się coraz bardziej frustrujące.
Generalnie można wymieniać bez końca minusy sprzedaży na tej platformie .
Po latach współpracy zdecydowałam się zrezygnować. Szkoda, bo kiedyś Allegro było platformą godną zaufania. Teraz – to po prostu żenujące, co się tam dzieje. Tragedia.

18 juillet 2025

Finger weg von dieser Platform. Betrug ist wahrscheinlich.

Finger weg von dieser Platform. Allegro liefert die Ware nicht und zahlt auch das Geld trotz akzeptierter Stornierung nicht zurück. Wochenlang wurde die Zustellung verschoben. Nach Stornierung wurde mehrfach die tägliche Rückzahlung zugesagt, passiert ist gar nichts. Die Polizei, das Kreditkartenunternehmen, mein RA usw. wurden informiert. Das ist ein klarer Betrug und Unterschlagung von Kundengeld!

6 décembre 2024

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit