Onderhoud was bij Miro James in…
Onderhoud was bij Miro James in Heerhugowaard uitgevoerd. Haal en brengservice. Auto kwam gerepareerd en schoon weer terug super vriendelijk personeel
Heb een offerte aangevraagd maar helaas geen reactie meer op gekregen ook niet na meerdere keren bellen
Vorig jaar Februari '24 een mooie Dacia Logan MCV gekocht, en nog steeds zeer tevreden met onze aankoop. Een mooi bedrijf met lieve mensen en een hele goede service.
Super bedankt.
Helaas hebben wij een zeer, zeer slechte ervaring met Auto service Miro.
Wij hebben beroep gedaan op de - Wettelijke non conformiteit - ( zeker aan te raden om dit verder uit te zoeken als je iets soort gelijks hebt ervaren)
Wij hebben een Peugeot 208 gekocht. 10 maanden geleden. Wij hebben vanaf het begin een hoog olieverbruik. Wij als leek hebben daar op dat moment geen verdere stappen op ondernomen. De auto heeft in 10 maanden slechts 6 duizend kilometer gemaakt, dus hij word ook niet veel gebruikt. In de tussen periode netjes een beurt bij de plaatselijke garagehouder laten uitvoeren. Na 10 maanden begint ineens het motor lampje te branden. Wij hebben hem op dat moment even langs de plaatselijke garage gebracht. Deze kon al snel concluderen dat de auto rijp was voor de sloop, of een volledige motor vervanging. Hij heeft alleen even gekeken en alleen de BOUGIES vervangen. Hiermee was het probleem overigens ook niet mee verholpen. Hij had dit alleen gedaan om wat uit te kunnen sluiten.
Auto service Miro was op vakantie. Prima natuurlijk, ik geappt en antwoord ontvangen. Het kwam er op neer dat ze er na de vakantie zelf naar wouden kijken. Ik heb in die periode ook al aangegeven dat ik nog een second opinion wou laten doen, omdat ik een leek ben. Dit is ook gebeurd. Door een partij die ik via het internet had gevonden. Deze heeft ook binnen een uur kunnen aantonen dat de motor vervangen moet worden. Door spiegelende cilinder wanden. Dit verklaart achteraf het hoge olieverbruik wat wij al lang ervaarde. Het gevolg is dat het motor lampje is gaan branden na verloop van tijd. Omdat de katalysator defect is geraakt.
Sinds dit bekend is, is de manier van communiceren helemaal veranderd.
Sindsdien krijg je alleen maar reacties terug waarbij ze proberen er onderuit te komen. Vooral de feitelijke volgorde word verdraaid. Zo zullen ze echt niet meedenken om je auto bij hun te krijgen, vervangend vervoer of echt onderzoek toen zit er ook niet bij. Alleen als je betaald. En Ohja staat je auto er een paar dagen? Dan reken ze 50.- excl BTW per dag aan stal kosten.
Maar gelukkig kunnen ze al wel zeggen hoe het allemaal komt.
Het zou opeens liggen aan de garage die ALLLEEN de bougies even heeft vervangen. Terwijl het olie verbruik al vanaf het begin aanwezig is. Hier hoor je ze niet meer over.
Hoewel het een duidelijk oorzaak gevolg situatie is. Als leek had ik dit niet kunnen weten, en heb ik me zeer snel na de motor storing gemeld bij ze voor een mogelijke oplossing.
Nu had ik het volgens hun al 10 maanden geleden moeten melden. Alleen helaas, het motor lampje brande toen natuurlijk helemaal niet.
Telefonische overleg was allemaal niet meer mogelijk. Heb ik nog geprobeerd maar er werd kortaf vermeld dat alles per mail moest. Volgens hen waren we deze fase al gepasseerd sinds ik een advocaat had ingeschakeld. Op dat moment was dat overigens nog geeneens het geval. Ik had alleen de onafhankelijke expert ingeschakeld. Dit was een pakket, en inderdaad deze expert zit gekoppeld aan een advocaat wanneer verdere stappen nodig zouden zijn kon ik heb ook inschakelen. Helaas is dat het geval. Inmiddels is de aangetekende brief verstuurd en ik heb ook niet de verwachting dat dit echt gaat helpen. We zullen het waarschijnlijk tot in de rechtszaak door moeten voeren.
Ik had het nooit zover willen laten komen. Maar inmiddels is het ook een principe kwestie aan het worden. Ze geven aan dat ik niet eerlijk zou zijn. Hoewel ze zelf niet zullen melden dat je recht hebt op een wettelijke non conformiteit bij gegronde redenen. Als je hier naar vraagt dan weten ze zelf te vertellen dat ze er veel van af weten maar dat dit absoluut er niet onder zou vallen. Inmiddels weet ik zeer zeker dat ik een hele sterke zaak hebt mits je alle feiten in de juiste tijdsvolgorde plaatst.
Wie weet komen we er nog voor die tijd uit, anders kunnen jullie de uitspraak vanzelf online terug gaan vinden. Een consument word gelukkig goed beschermd. Helaas levert het vooral een hoop negatieve energie en frustratie op.
Zie ook het bijgevoegde foto’s van hoe ze je de auto verkopen.
En savoir plus sur les différents types d'avis.