Jag vann budgivningen, men mäklaren på Bjurfors Malmö City sålde ändå till en annan budgivare utan att informera mig. Kontraktet var dessutom redan påskrivet långt innan jag fick reda på det, tro... Voir plus

Lämnar reklam om lägenheter sålda i mitt område trots skylt om nej tack till reklam på brevlådan. Är dessutom nyinflyttad för runt 1 månad sedan. Otroligt oprofessionell och dåligt sätt att göra rekla... Voir plus

Jag köpte min lägenhet av en säljare som förmedlat den via Bjurfors. När kontraktet var påskrivet & nycklarna överlämnade slutade mäklaren att svara på mail där jag kommenterat brister. Det hade varit... Voir plus

Har haft kontakt med två mäklare från Växjökontoret. Trevligt och sakligt bemötande. Gillar att de samarbetar inom kontoret Kan titta på objekt hos många mäklare. Inget hysch hysch. Efter att h... Voir plus

1. Agents immobiliers

Informations provenant de diverses sources externes

Köpa eller sälja bostad? Bjurfors mäklare hjälper dig att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen ett steg upp.

2,2

Bas

TrustScore 2 sur 5

59 avis

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 24 heures

VARNING

VARNING!
Bjurfors Höllviken-kontoret: Mäklaren som vi anlitade är mycket oseriös.
Verkade först trevlig, men såg inte till säljaren bästa intresse, utan arbetade efter egen dold agenda till köparens stora favör.
Förlorade flera hundratusen kronor på missen att anlita honom.
Råd..Anlita aldrig Bjurfors! Tydligen har dom dålig koll på sina anslutna mäklare.

4 juillet 2022

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej! Tack för din feedback. Vad tråkigt att höra att du inte har haft en god upplevelse hos oss. Vi strävar alltid efter att leverera högsta kvalitet genom hela bostadsaffären. Vi kommenterar inte enskilda affärer eller medarbetare online. Men om du önskar är du välkommen att skriva mer till oss på info@bjurfors.se om detta så tar vi till oss av din kritik och kan säkerställa att ansvarig försäljningschef kan kontakta dig angående ditt ärende för vidare uppföljning.

Oprofessionell mäklare

Var på en visning där mäklaren var från Bjurfors (herr W. W. ). Väldigt oprofessionellt beteende från er firmas representant som framstod som okunnig, ej tillräckligt insatt i temat, dessutom konfliktbenägen: istället för att svara på en svårare fråga han inte kunde, gick han till personangrepp och var otrevlig, och allmänt oprofessionell i sitt arbete. Kändes som sommarvikarie istället för ansvarig mäklare.
Väldigt missnöjd då hans oprofessionellt beteende ledde till att jag tappade intresset för objektet.

22 mai 2022

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej! Tack för din feedback. Vad tråkigt att du inte har haft en god upplevelse hos oss. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss via info@bjurfors.se och framföra kritik och synpunkter, så tar vi till oss av detta.

Har haft trevliga visningar inför vårt…

Har haft trevliga visningar inför vårt husköp som blev, dock genom annan aktör. Även visningar är viktiga, därav omdömmet!

4 février 2022

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Alexandra och stort tack för ditt omdöme. Det glädjer oss att du du är nöjd med Bjurfors tjänster. Ha en fin dag!

We had a great experience in…

We had a great experience in Kristianstad Bjurfors. Nothing but great help with any questions even if it was silly or not important one we always were answered. It is kind of strange to see only bad reviews when we were as a foreign couple only speaking English as well treated nice and been always informed with every detail of the whole process. One more time great and just good words.

10 décembre 2021

Réponse de Bjurfors Sverige

Hi! Thank you for this lovely review, it makes us really happy that you are satisfied with Bjurfors real estate agent. Have a nice day!

Otrevligt och arrogant bemötande

U.D på Bjurfors Täby Danderyd
Det var bland det värsta jag varit med om.
Så oprofessionellt!!! På grund av mäklaren avstår jag hela mäklarfirman. Man ska nog fundera på om mäklaryrket är något för en. Katastrof!!!

24 août 2021

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Stefanija! Tack för din feedback. Vad tråkigt att du känner att du har haft en negativ upplevelse hos oss. Vi kommenterar inte enskilda affärer eller medarbetare här, men du är alltid välkommen att ta kontakt med oss via info@bjurfors.se och framföra kritik och synpunkter, så tar vi till oss av detta. Vi önskar dig en god dag!

Rekommenderas inte

Köpte min lägenhet via mäklaren Anders Nilsson på Bjurfors i Malmö. För att fatta mig kort, om ni letar efter en engagerad, proffsig mäklare där ni kan känna er trygga så välj inte Bjurfors.

3 août 2021

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Halla, och tack för din feedback. Vad tråkigt att du inte har haft en god upplevelse hos oss. Vi kommenterar inte enskilda affärer eller medarbetare här, men du är alltid välkommen att ta kontakt med oss via info@bjurfors.se och framföra kritik och synpunkter, så tar vi till oss av detta.

Riktigt oseriös mäklarfirman

Riktigt oseriös mäklarfirman. Ljög för oss under budgivning och var inte ärlig (chefen på bjurfors i Kristianstad).Hade aldrig anlitat dem för försäljning och jag och min sambo går inte på husvisningar som de är ansvariga för. Hade gett dem minus om det hade gått. Charlotte

1 juin 2021

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Charlotte! Vi beklagar verkligen din upplevelse. Vi diskuterar aldrig enskilda bostadsaffärer öppet på Google, men fortsätter gärna dialogen direkt med dig. Tack.

Köp ALDRIG av Bjufors i…

Köp ALDRIG av Bjufors i Helsingborg/nyproduktion då de har sålt nyproduktion som inte blivit klar tror 8 månader försening och vägrar ta något ansvar alls, extremt obrydda. Vill verkligen ge en varning till de som funderar på att gå via dem. Förfärligt.

14 mai 2021

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Carin! Att ett byggprojekt blir försenat är tyvärr inte ovanligt och vi har full förståelse för att det kan vara frustrerande. Det är dock oftast något som ligger utanför vår kontroll som mäklare. Vi diskuterar aldrig enskilda affärer öppet på Trustpilot, men våra mäklare fortsätter gärna dialogen med dig. Tack.

såsom klarna

såsom klarna, en återförsäljare som tjänar pengar på en extra tjänst. Stylade marbodalkök eller ikeakök- intressant eller kanske du ej tycker det är intressant. Spelar ingen roll. Byggbolagen skulle själva kunna sälja massproducerade lgh eller hus med lägre arvode. Men mäklare gynnas av banker så verksamheten kommer bestå. Ger några % högre pris till köpare så det spelar ingen roll eftersom fastighetspriser bara kan gå upp i en digital ekonomi.

1 mars 2021

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Jakob! Vi värdesätter konstruktiv feedback, men vi tolkar ditt inlägg mer som att du är kritisk till mäklarbranschen i stort? Hursomhelst: Det står var och en fritt att sälja bostad med eller utan mäklare. De flesta, cirka 9 av 10, väljer att anlita en fastighetsmäklare för den kanske största affären man gör i livet. Du är varmt välkommen att höra av dig till ditt närmsta Bjurfors-kontor så berättar vi mer. Tack!

Svikit säljaren med kass kommunikation

Vi har vid två tillfällen nu varit i kontakt med mäklare angående lägenheter för förhandsvisning, 'glömt' att meddela oss om visningen, och därefter sålt lägenheten.

Vid båda tillfällen har vi varit angelägna om att lägga bud, och lägenheten har sålts då mäklaren inte kontaktat oss. Det har varit två olika mäklare, så det är ett tydligt mönster.

Om ni ska sälja lägenhet, välj en annan mäklare, som gör sig lyhörd för bud, för det gör uppenbarligen inte Bjurfors!

19 février 2021

Hej Filip!

Vad tråkigt att du inte är nöjd med oss som företag. Vi strävar alltid efter helnöjda kunder och tar din kritik på allvar. Om du vill är du därför varmt välkommen att skicka feedback till oss på e-post till info@bjurfors.se så tar vi till oss av kritiken.

Mäklaren var inte påläst

Mäklaren tog sig tid att visa lägenheten på förhand, var ganska stressad. Jag hade dagen innan visningen frågor som hen ”trodde” svaren på. Under kvällen visning frågade jag samma frågor då jag förmodade att mäklaren tagit reda på dem, fortfarande ”trodde”. På morgonen dagen efter var jag tvungen att lämna ett bud. Vilket jag gjorde. En stund senare ringer en stressig mäklare och det visar sig att jag vunnit. Utan att fått svar på mina frågor. Fick då själv ringa o ta redan på svaren, vilka var positivt. Men efter vinsten ändrade de även tillträdesdatum. Det slutade med att jag backade ur affären pga av all stress och att jag inte fått info i tid som jag kunde gå igenom o lugn o ro och kontraktet skulle skriva några timmar senare. Vilket är dåligt mot både säljaren och de andra köparna som var med i budgivningen. Va också på en annan visning i år där de mäklaren heller inte var speciellt påläst. Jag var på förhandsvisning, hen ringde mig sist på dagen för budgivning då ingen annan visat intresse.

Är det så här en affär ska gå till? Är det kundens ansvar att ta reda på grundläggande information om bostaden? Går jag till en butik ringer jag inte huvudkontor för att fråga vad det är för produkt jag köper, utan säljaren brukar veta eller tar annars reda på informationen. Vad vinner det på att stressa igenom ett köp? Som kund ska jag också ha möjlighet att läsa igenom kontraktet i god tid innan jag skriver på. Vilket aldrig sker.

Bör inte denna osunda mäklarvärld nå sitt slut?

25 janvier 2021

Hej Lena!

Det låter inte som en bra erfarenhet, så som du beskriver det ovan vill vi inte att det ska gå till (även om det ibland kan bli stressigt och krävas snabba ryck). Vi ska vara så pålästa som möjligt, och precis som skriver så har vi inget att vinna på att stressa igenom en affär som sen går tillbaka.

Generellt gäller att både fastighetsmäklaren, säljaren och köparen har ansvar. Som köpare har du så kallad undersökningsplikt, läs gärna mer om vad det innebär här: https://fmi.se/vad-galler-vid-formedling/marknadsforing-och-visning/koparens-undersokningsplikt/

Vi diskuterar aldrig enskilda mäklare eller bostadsaffärer öppet på Trustpilot, men skulle uppskatta att komma i kontakt med dig. Vill du inte vända dig till det mäklarkontor där du upplever att du blivit dåligt bemött ber vi dig mejla oss på info@bjurfors.se. Tack!

Vill bara varna alla som har tittat på…

Vill bara varna alla som har tittat på eller är spekulanter på Åbogatan 2 i 26871 Teckomatorp:

https: // www. bjurfors.se/ sv/t illsalu/skane/svalov/teckomatorp/abogatan-2/#bilder

Det är problem med enormt störande ljud från värmepump på denna fastighet installerat 2019.
Jag har bott på sidogatan sedan det blev installerat, har fört ett j**la liv sedan dag ett så man vaknar på natten av det.
Nuvarande säljare lovade på heder och samvete att fixa det, nu är kåken till salu och det är fortfarande lika mycket oväsen....
I dag have Ylva-li Strandsjö visning, jag mötte (snällt) upp med henne då hon skulle packa ihop efter visning, tänkte att jag vill höra med henne hur läget var kring denna pump.

Hör och häpna, hennes svar var "Det får du ta med säljare" och så drog bara iväg .... 👀

Det har jag försökt göra, men han e tyvärr svårt anträffbar (precis som Ylva-li) då han inte bott fast i denna fastighet sedan 12-18 mån tillbaka.

Ylva li Strandsjö bryr sig inte ett dugg hon vill bara tjäna $$....

Fyf-n säger jag bara "moral/etik och ansvar" är inget som står denna "mögliga f**a" något vidare, men det gör $$ säkert.

Blott för info, så kommer jag polisanmäla säljare, anmäla Ylva-li Strandsjö samt göra en bulleranmälan till kommunen....
Tycker bara det är synd om evt nya köpare, som kanske inte hinner få in möbler innan breven droppar in från kommun om krav etc etc :/

Mvh/

5 décembre 2020

Hej Jasper,

Vi diskuterar aldrig enskilda mäklare eller bostadsaffärer öppet på Trustpilot. Men vår försäljningschef Per Ekvall Jangvert vill gärna få kontakt med dig. Du når honom på 0701-64 67 17 eller per.ekvall@bjurfors.se. Vi ser fram emot en konstruktiv dialog – i god ton. Tack.

Oseriös Mäklare som undanhåller information

Ett pajasföretag som blåser blivande kunder genom att undanhålla information om renoveringar som aldrig genomförts. Kolla gärna in SVT Skånes reportage.

26 octobre 2020

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Nisse. Före sommaren uppmärksammade SVT Skåne hur en Bjurforsmäklare agerat oetiskt och i strid med god mäklarsed i samband med tre bostadsaffärer. Vi ser givetvis mycket allvarligt på detta. Mäklaren blev därför omedelbart tagen ur tjänst, en anmälan gjordes av oss till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) och efter en internutredning blev mäklaren även uppsagd. Bjurfors har fört samtal med berörda kunder för att hjälpa dem och hitta individuella lösningar för att trygga deras boendesituation, vilken nu är löst för samtliga parter. Detta är oerhört viktigt för oss, eftersom kundernas förtroende är själva grunden som all vår verksamhet vilar på. Att hjälpa våra kunder till så goda bostadsaffärer som möjligt, med dedikerat arbete, omsorg om detaljerna och kundnöjdhet i fokus är vår grund. Vi ser nu över våra rutiner för att säkerställa att alla som anlitar en Bjurforsmäklare ska känna trygghet i att vi alltid agerar professionellt, trovärdigt och opartiskt. Har du ytterligare kritik och feedback till oss så tar vi gärna emot det på e-postadressen info@bjurfors.se, så tar vi till oss av det. Vi önskar dig en trevlig dag.

Bjurfors Höllviken

Bjurfors Höllviken - vilket skämt! Anmälde oss till budgivning. Försökte få tag på mäklaren under pågående budgivning, men ingen respons. Vi ledsnade. Oerhört nonchalant, inte minst mot säljaren!

26 octobre 2020

Hej Mia!

Vi beklagar verkligen att du upplevt kontakten med vår mäklare på detta sätt, så ska det förstås inte vara. Som ett led i vårt kvalitetsarbete följer vi alltid upp varje bostadsaffär genom en enkät riktad till både säljare och köpare, och där ser vi absolut inga tecken på det du beskriver. Med det sagt: Visst kan vi ha brustit i ett enskilt fall - vi ifrågasätter inte din upplevelse.

Vi diskuterar inte enskilda bostadsaffärer öppet på nätet, men vill gärna komma i kontakt med dig för att reda ut vad som hänt. Vår försäljningschef med ansvar för Höllviken heter Fredrik Josefsson. Han ser gärna att du ringer honom på 0701-64 19 06 eller mejlar på fredrik.josefsson@bjurfors.se. Tack på förhand!

En vunnen budgivning på Bjurfors slutar…

En vunnen budgivning på Bjurfors slutar ofta med att mäklaren/säljaren kommer med beskedet att De vill ha mer för att genomföra affären.

Har gått på det en gång och behövt avanmäla intresset en gång.

Skulle inte använda mig av dem vid försäljning!

10 octobre 2020

Hej Ove!

Tack för din feedback. Vi diskuterar inte enskilda bostadsaffärer öppet på nätet, men generellt gäller: Det är alltid säljaren som bestämmer till vem man vill sälja, när man gör det och till vilket pris man gör det.

Det händer att säljaren inte är nöjd med det bud hen fått, och då blir det ingen affär. I sådana fall får inte heller vi som mäklare några pengar - tvärtom går vi i sådana fall back, eftersom vi har omkostnader för bland annat fotografering och marknadsföring. Vi tjänar helt enkelt pengar på att få bostäder sålda, inget annat.

Har vi på grund av din upplevelse missat chansen att få dig som framtida kund, beklagar vi givetvis det. Men oavsett: Du är alltid välkommen att höra av dig om du har ytterligare frågor.

Valde en mäklare från Landskrona och…

Valde en mäklare från Landskrona och instämmer med omdömet från 4/6 att det inte kändes som att mäklaren hörsammade mina önskemål, utan hennes enda motivation var att få ut objektet så fort som möjligt och få det sålt, inte till bästa pris. Fick inte känslan av att hon arbetade för mig trots att jag betalar henne 105000kr i arvode. Det är en stor affär, en av få i ens liv och man förväntar sig ett gott utförande. Hon slarvade med beskrivningen och trots att jag fick redigera det ett par gånger återstod stavfel på förstasidan av beskrivningen. Pinsamt! Skrev ett omdöme på hittamäklare.se men detta censurerade hon eftersom mäklare ska verifiera dig som säljaren och det har hon alltså inte gjort, d v s mäklaren har ingen transparens.

4 septembre 2020

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Christine! Bostadsaffären är, som du skriver, en stor affär och självklart ska du förvänta dig ett mycket gott utförande när du anlitar Bjurfors. Vi diskuterar inte enskilda fall på öppna forum men Per Ekvall Jangvert, vår försäljningschef med ansvar för Landskrona-kontoret, vill gärna att du tar kontakt. Du når Per på 0701-64 67 17 eller per.ekvall@bjurfors.se. Tack för din feedback!

Bjurfors mäklare använder sig frekvent…

Bjurfors mäklare använder sig frekvent av felaktiga metoder, från falska intyg till att undanhålla väsentliga uppgifter. Köp aldrig ett hus där Bjurfors är mäklarna.

17 juin 2020

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Michael. Självklart ska inte bostadsaffärer med Bjurfors gå till på det sättet du beskriver. Vi vill gärna höra mer om vilket/vilka sammanhang du bemötts på detta sätt. Kontakta oss via info@bjurfors.se så tittar vi närmare på ditt ärende.

Max 3-4 ggr under en livstid så möter…

Max 3-4 ggr under en livstid så möter man en mäklare för köp el försäljning av bostad. För alla personer är det också den största investeringen man gör i livet och önskar då som säljare ses som mäklarens kund. Erfarenheten från Bjurfors är att säljare bara är den betalande, och en husförsäljning bara är en finansiell transaktion för Bjurfors. Det finns en del att arbeta med hos Bjurfors med avseende på kundhörsamhet, anslag och obehagliga överraskningar. För visst betalar man för expertisen, inte bara för kontorsadministration...

4 juin 2020

Réponse de Bjurfors Sverige

Hej Fredrik. Självklart ska man inte uppleva bostadsaffärer med Bjurfors på det sätt du beskriver. Vi vill gärna höra mer om det du varit med om. Vänligen kontakta oss på info@bjurfors.se för en vidare diskussion.