Clickdrive Avis

TrustScore 3.5 sur 5

3,5

Lisez les avis des autres

Noté 4 sur 5 étoiles

Mijn 18-jarige dochter had moeite om tijd te vinden om haar rijbewijs te halen en besloot dat ze het tijdens haar zomervakantie van de universiteit zou proberen. We hadden op korte termijn een instr... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Hele fijne ervaring Ik vond het best spannend om te beginnen met rijlessen, maar via Clickdrive was alles superduidelijk geregeld. Ik kon makkelijk een goede instructeur vinden en alles gewoon online... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. École de conduite
  2. Espace dédié à l'apprentissage de la conduite

Écrit par l'entreprise

Clickdrive is het platform dat het behalen van je rijbewijs snel, toegankelijk, persoonlijk en betaalbaar maakt. Door een slimme combinatie van theorie, praktijk en technologie, zorgen wij ervoor dat onze leerlingen 60% sneller en 40% voordeliger hun rijbewijs halen. Ons platform beschikt over meer dan 400 rij-instructeurs met een hoog slagingspercentage, verspreid door heel Nederland. Bij Clickdrive heb je de vrijheid om zelf te kiezen welke instructeur het beste bij jou past: man of vrouw, schakel of automaat, jong of ouder, streng of minder streng. Bovendien kun je altijd van instructeur wisselen als de klik toch ontbreekt. Wij bieden fysieke 1-daagse theoriecursussen aan op 24 locaties in Nederland in maar liefst 6 verschillende talen: Nederlands, Engels, Arabisch, Turks, Oekraïens en Eritrees. Naast de fysieke cursussen krijgt elke leerling onbeperkt toegang tot onze gratis online theoriecursus, compleet met theorievideo's en oefenexamens. Met de online cursus kun je oefenen waar en wanneer je wilt. Bovendien bieden wij een theorie-examen garantie: slaag je niet, ondanks dat je 70% van de oefenexamens hebt gehaald? Dan krijg je een gratis herexamen. Naast de theorie- en rijlessen biedt Clickdrive ook een unieke online leeromgeving. Hier vind je praktijkvideo's en examenroute-video's die je optimaal voorbereiden op je rijexamen. De praktijkvideo's begeleiden je stap voor stap vanaf de proefles tot aan het CBR-praktijkexamen, met handige tips en trucs. De examenroute-video's laten precies zien welke routes het CBR je mogelijk kan laten rijden, zodat je nog beter voorbereid bent. Dit alles valt onder de Clickdrive Methode: een totaaloplossing waarmee je sneller en op een meer persoonlijke manier je rijbewijs haalt. Om het nog flexibeler te maken, hoef je het bedrag niet in één keer te betalen. Bij Clickdrive kun je kiezen voor een vaste, lage maandelijkse betaling. Hoe ziet deze unieke methode eruit? Stap 1: Matchen & Proefles Jij kiest de instructeur die het beste bij jou past. Jij weet precies hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Stap 2: Lessen & Theorie Gratis online theoriecursus. Rijlessen met geïntegreerde theorielessen in de auto. Theorie 1-daagse cursus + examen (binnen 1 maand). Stap 3: Lessen & Praktijkexamen Rijlessen met focus op het examen. Gratis praktijk- en examenroute-videocursus. CBR-praktijkexamen (binnen 3 maanden). Wil jij snel, persoonlijk en betaalbaar je rijbewijs halen? Plan dan nu je Clickdrive-proefles via www.clickdrive.nl en ontdek meteen wanneer jij je rijbewijs zult halen. Clickdrive – de keuze is aan jou.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 61 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

Tous les avis

33 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 2 sur 5 étoiles

Slechte communicatie en niet na komen van afspraken

Titel: Slechte review ClickDrive

Mijn ervaring met ClickDrive is helaas erg teleurstellend geweest.

Op 14 november heb ik een pakket aangeschaft voor 30 rijlessen. Vanaf dat moment begon de ellende. Er werd beloofd dat er snel contact zou worden opgenomen met de rijschool om mijn lessen in te plannen, maar na dagen en uiteindelijk weken was er nog steeds niets geregeld.

Ik heb zelf meerdere keren contact moeten opnemen om te vragen naar de status. Iedere keer kreeg ik hetzelfde antwoord: “We gaan er vandaag achteraan” of “We pakken het vandaag op.” Vervolgens hoorde ik niets meer, totdat ik zelf weer contact zocht. Er werd nooit uit eigen initiatief een update gegeven en afspraken werden keer op keer niet nagekomen.

Na uiteindelijk zelf contact op te nemen met de rijschool, bleek dat ClickDrive de rijschool nog helemaal niet had betaald. Daardoor konden mijn rijlessen niet ingepland worden, terwijl ik het volledige bedrag al weken eerder aan ClickDrive had overgemaakt.

Na bijna vier weken zonder enige concrete voortgang en met zeer gebrekkige communicatie was voor mij de maat vol. Ik heb daarom besloten het contract te ontbinden en mijn geld terug te vragen.

Uiteindelijk heeft ClickDrive het volledige bedrag netjes aan mij terugbetaald. Daarnaast kreeg ik een online theoriecursus aangeboden als compensatie voor het ontstane ongemak. Dat waardeer ik. Wel vind ik het jammer dat dit pas gebeurde nadat ik een negatieve review had geplaatst. Kort daarna werd er direct contact met mij opgenomen met het verzoek om die review weer te verwijderen. Persoonlijk had ik liever gezien dat dezelfde inzet en communicatie er al vanaf het begin was geweest, zodat deze situatie überhaupt voorkomen had kunnen worden.

Het meest frustrerende aan deze hele ervaring was niet alleen de vertraging, maar vooral het gebrek aan communicatie en het niet nakomen van gemaakte afspraken. Als er eerlijk en proactief was gecommuniceerd, had ik daar begrip voor gehad. Nu moest ik steeds zelf achter informatie aan en werd ik telkens met dezelfde beloftes afgescheept.

Hoewel de uiteindelijke afhandeling netjes is verlopen, kan ik ClickDrive op basis van mijn ervaring helaas niet aanbevelen. Mijn advies zou zijn om rechtstreeks bij een rijschool te boeken. Dat voorkomt mogelijk veel tijd, frustratie en onzekerheid.

14 novembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

ClickDrive: slechte communicatie en nog steeds geen terugbetaling

Mijn ervaring met ClickDrive is helaas niet positief. Ik heb een pakket van 30 rijlessen inclusief praktijkexamen afgenomen, waarvan ik uiteindelijk maar 4 lessen heb gevolgd. Het verzoek om het ongebruikte deel van het pakket terug te betalen loopt nog steeds.

Op 4 augustus 2026 heb ik hierover een uitgebreide e-mail gestuurd met mijn vragen en uitleg. Tot nu toe heb ik naar mijn gevoel nog steeds geen duidelijke inhoudelijke reactie gekregen op de punten die ik heb aangegeven.

Via WhatsApp werd er daarnaast meerdere keren gepusht om telefonisch in gesprek te gaan, terwijl ik duidelijk heb aangegeven dat ik de communicatie liever schriftelijk wil houden. Zo zijn afspraken en antwoorden ook gewoon terug te lezen. De manier waarop er via WhatsApp werd gereageerd, heb ik als onprofessioneel en pushend ervaren.

Na het plaatsen van mijn eerdere review kreeg ik via WhatsApp ook het verzoek om deze te verwijderen. Ik had liever gezien dat ClickDrive eerst inhoudelijk op mijn klacht reageerde en met een oplossing kwam.

Ik deel hier mijn persoonlijke ervaring. Ik raad toekomstige klanten aan om vooraf goed te kijken naar de voorwaarden rondom pakketten, terugbetalingen, garanties en klachtenafhandeling.

Voor mij is het nu simpel: ik wil een duidelijke inhoudelijke reactie én dat het geld van het ongebruikte deel van mijn pakket wordt terugbetaald.

1 juillet 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Onvoldoende communicatie en moeizame klachtenafhandeling

ClickDrive reageert in ons dossier niet meer inhoudelijk op onze vragen – waarschuwing voor toekomstige klanten

Onze ervaring met Click Drive is dat de communicatie richting ons als klant onvoldoende was. Daarnaast hebben wij de benadering als erg pushend ervaren toen wij bij ons standpunt bleven.

Wij hebben een pakket van 30 lessen inclusief praktijkexamen afgenomen, waarvan 4 lessen zijn gevolgd. Het verzoek tot terugbetaling van het ongebruikte deel loopt nog. Op onze inhoudelijke e-mail van 4 augustus 2026 hebben wij tot op heden geen verdere inhoudelijke reactie ontvangen.

Na het plaatsen van deze review hebben wij via WhatsApp het verzoek ontvangen om de review te verwijderen.

Deze review beschrijft onze persoonlijke ervaring met de dienstverlening van Click Drive en is geplaatst op basis van die ervaring. Toekomstige klanten raden wij aan goed te letten op de communicatie, de klachtenafhandeling en de uitleg van garanties op de website.

1 juillet 2026
Noté 3 sur 5 étoiles

Ging eerst even moeilijk met de juiste…

Ging eerst even moeilijk met de juiste instructeur vinden maar was uiteindelijk gelukt, duurde wel even voordat ik kon lessen en had niet vaak in een week kunnen lessen vanwege de planning van de rijles instructeur maar liep gelukkig wel goed af heb laaste twee weken veel gereden en mijn examen kunnen plannen en gehaald.

28 juillet 2026
Noté 4 sur 5 étoiles

Ze hebben me snel geholpen met alles

Ze hebben me snel geholpen met alles. Helaas was er even een paar weken dat ik niet zoveel hoorde, maar daarna hebben ze het heel goed opgepakt en heb ik goed contact met ze gehad. Contact was ook heel fijn en snelle reactie

29 juillet 2026

Happy with the service

I recommend them because they have a good contact person incase of anything
You are always helped with all your questions

So try them out for your driving lessons you won’t regret

18 juillet 2026

Top bedrijf

Top bedrijf! Heel flexibel, meedenkend en doet zn best voor zijn klanten, fijn contact ook!

19 juillet 2026

Beste Daniel,

Bedankt voor je mooie review en de fijne woorden!

Geweldig om te horen dat je onze flexibiliteit, het persoonlijke contact en onze inzet voor onze leerlingen zo hebt ervaren. Dat is precies waar we ons iedere dag voor inzetten.

We kijken ernaar uit om samen ook de volgende stap te zetten: jouw theorie-examen succesvol te behalen! We gaan er samen voor zorgen dat je goed voorbereid bent en met vertrouwen het examen in gaat.

Nogmaals bedankt voor je vertrouwen in Clickdrive. Heel veel succes met je theorie en daarna natuurlijk met de rijlessen. We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken!

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik ben erg tevreden over mijn ervaring…

Ik ben erg tevreden over mijn ervaring bij ClickDrive. Wat ik vooral fijn vond, is dat ze echt luisteren naar wat voor rijinstructeur het beste bij je past. Daardoor voelde ik me vanaf het begin op mijn gemak en kon ik met vertrouwen leren rijden.

De lessen waren duidelijk, leerzaam en afgestemd op mijn tempo. Daarnaast is ClickDrive ook nog eens betaalbaar in vergelijking met veel andere rijscholen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Ik zou ClickDrive zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele, persoonlijke en betaalbare rijschool!

1 juin 2026

Beste Precious,

Hartelijk dank voor je mooie woorden en het vertrouwen dat je in ClickDrive hebt gesteld!

Wat fijn om te lezen dat je je vanaf het begin op je gemak voelde en dat we je hebben kunnen koppelen aan een rijinstructeur die goed bij je past. We vinden het belangrijk dat iedere leerling les krijgt op een manier die aansluit bij zijn of haar tempo en leerstijl, dus het is geweldig om te horen dat je dit zo hebt ervaren.

Ook zijn we blij dat je onze persoonlijke aanpak, duidelijke communicatie en betaalbaarheid waardeert. Dat is precies waar we ons iedere dag voor inzetten.

We wensen je alvast heel veel succes met je praktijkexamen binnenkort! We hebben er alle vertrouwen in dat je het geweldig gaat doen en hopen je rijbewijs snel te mogen vieren.

Bedankt voor je aanbeveling en veilige kilometers gewenst!

Duidelijk en helder

Duidelijke, heldere en vriendelijke communicatie.
Zijn goed bereikbaar en denken mee.

15 juillet 2026

Réponse de Clickdrive

Hartelijk dank voor je mooie review!

Wat fijn om te lezen dat je onze communicatie als duidelijk, vriendelijk en toegankelijk hebt ervaren. We vinden het belangrijk om goed bereikbaar te zijn en altijd met onze leerlingen mee te denken, dus het doet ons goed dat je dit zo hebt ervaren.

Bedankt voor het vertrouwen in Clickdrive. We wensen jou én Nick heel veel succes met de laatste stappen richting het rijbewijs. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen!

Noté 5 sur 5 étoiles

I enjoy ClickDrive staff members and…

I enjoy ClickDrive staff members and how the help in every situation, everything it’s clear to understand even if you are not a Dutch speaker, they’re level of management is very high and professional, due to personal circumstances I had to leave but I recommend this agency 100% to non Dutch speakers who wants to get their driving license in the Netherlands

27 juin 2026

Hi Sebastian,

Thank you so much for your kind words and for taking the time to share your experience with ClickDrive.

It means a lot to us that you felt supported throughout your journey and that our team was able to communicate clearly, even in English. We believe everyone should have the opportunity to get their driver's licence in the Netherlands, regardless of the language they speak, so your feedback truly means a lot.

We're sorry that personal circumstances meant you had to stop your driving journey with us, but we're grateful for the trust you placed in ClickDrive and for recommending us to others.

We wish you all the very best for the future, and if the time is ever right to continue your driving journey, we'll be here to help you every step of the way.

Kind regards,

Happy client.

Despite All bad reviews I have read, I'm happy to say that I have by far and good experience with Joost. Always thinking in solutions with me for a better result for the both of us.. tells it to you like it is.. and indeed very practical payment solutions for students of those with lesser income brackets... I am satisfied with my choice.

22 juin 2026

Hi Kimberly,

Thank you so much for your kind words and for putting your trust in us. It really means a lot to hear that you appreciate our practical approach and that we've been able to find solutions that work for you.

We're glad you've had such a positive experience with Joost, and we hope the second free tailor-made theory course will be exactly what you need to pass with confidence. We're rooting for you and wish you the very best with the rest of your driving journey!

See you soon,

Geweldig bedrijf

Clickdrive is een geweldig bedrijf die je goed helpt met het behalen van je rijbewijs. Ze zijn erg vriendelijk en hebben zeer goede rij instructeurs die goed en duidelijk uitleg geven. Voor te lang wachten wordt je gecompenseerd en de communicatie is zeer top. Ik zou iedereen dit aanraden!

16 mai 2026

Beste Danté,

Wat een geweldige review, bedankt voor je mooie woorden! 😊

Fantastisch om te horen dat je zo tevreden bent over onze begeleiding, communicatie en rijinstructeurs. We vinden het belangrijk dat iedereen zich goed ondersteund voelt tijdens het behalen van zijn of haar rijbewijs, dus het doet ons veel plezier dat je dit zo hebt ervaren.

Namens het hele Clickdrive-team wensen we je veel veilige kilometers en rijplezier toe. Bedankt voor je vertrouwen en aanbeveling!

Team Clickdrive 🚗💨

Noté 5 sur 5 étoiles

Sinds ik mijn rijschool via Clickdrive…

Sinds ik mijn rijschool via Clickdrive aanbied, merk ik duidelijk meer zichtbaarheid en aanvragen van leerlingen. Het platform werkt overzichtelijk, is makkelijk in gebruik en maakt het voor leerlingen eenvoudig om een geschikte rijschool te vinden.
Wat ik vooral waardeer is dat leerlingen snel contact kunnen opnemen en direct een goede indruk krijgen van mijn aanbod. Daardoor komen geïnteresseerden beter voorbereid binnen en verloopt het contact een stuk soepeler.
Voor rijschoolhouders die hun bereik willen vergroten en meer potentiële leerlingen willen aantrekken, is Clickdrive zeker een aanrader. Een professioneel platform dat zowel voor leerlingen als rijscholen veel toegevoegde waarde biedt.
Aanrader voor iedere rijschoolondernemer die wil groeien.

9 juin 2026

Beste Esref,

Bedankt voor je mooie review en het vertrouwen in ClickDrive! Geweldig om te horen dat ons platform niet alleen goed werkt voor leerlingen, maar ook voor rijschoolhouders zoals jij.

Dat is precies waar we het voor doen: leerlingen en instructeurs samenbrengen, zodat leerlingen sneller én voordeliger hun rijbewijs kunnen halen, terwijl rijscholen hun bereik kunnen vergroten en makkelijker in contact komen met gemotiveerde leerlingen.

We kijken uit naar een mooie samenwerking en wensen je nog veel succes met de groei van je rijschool!

Fraud

I paid for driving lessons and never received them. When I asked for a refund, they promised to process it (that was July 2025) and now a year later I still haven't seen a single euro back, despite being reassured by the CEO every time that the problem will be solved "today". Save yourself the headache and stay away from these people.

5 juin 2025
Noté 4 sur 5 étoiles

Er waren een paar problemen dat hebben…

Er waren een paar problemen dat hebben ze heel netjes opgelost prima te vertrouwen

22 avril 2026

Beste Dylan,

Bedankt voor je review en voor het vertrouwen dat je in ons hebt gehouden. We vinden het fijn om te horen dat we de problemen naar tevredenheid hebben kunnen oplossen.

Bij ClickDrive doen we ons uiterste best om altijd met onze leerlingen mee te denken en, als er iets misgaat, het netjes en eerlijk op te lossen. Jouw feedback bevestigt dat we daarin op de goede weg zijn.

We wensen je veel veilige kilometers toe en bedanken je nogmaals dat je de tijd hebt genomen om je ervaring te delen!

PAS OP MET DIT BEDRIJF!

PAS OP MET DIT BEDRIJF!
Jammer genoeg zwaar opgelicht door Clickdrive.

Graag of zo snel mogelijk zorgen dat ik mijn rijbewijs haal, of graag zo snel mogelijk mijn geld terugstorten.

Deze review gaat er niet af eerder 1 van deze opties klaar zijn.

8 avril 2026

Beste Dave,

Allereerst vervelend om te horen, en uiteraard lossen we dit op.

Wij hebben een contactverzoek bij je ingediend, maar je mag ons ook zelf benaderen via support@clickdrive.nl of op het telefoonnummer 085 505 5521 (bellen en whatsapp)

Groet,

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik heb laatst een abonnement van…

Ik heb laatst een abonnement van rijlessen genomen bij clickdrive en daarna had ik de reviews pas gelezen, maar clickdrive hebben hun zelf bewezen dat ze niet oplichten ik ben gelinkt aan een rijschool en ook fijn dat ik maandelijks kan betalen, tot nu toe is dit echt een top ervaring! Echt een aanrader.

-ps niet de nep reviews lezen en denken ik ga niet met clickdrive in zee omdat er zulke reviews zijn clickdrive ligt niet op!

31 mars 2026

Scammers

Scammers — do not cooperate with them under any circumstances.

They didn’t provide a single lesson, and after I asked for a refund, they started ignoring me.

No lessons, no refunds.

20 mars 2026

Dear Oleg,

We're very sorry to read about your experience. This is certainly not the experience we want our students to have.

We would really like to get in touch with you and resolve this matter as soon as possible. Please contact us directly, or send us your contact details so we can investigate what happened and work together on a solution.

We hope to hear from you soon and get this resolved quickly.

Kind regards,

Team ClickDrive

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus