Opgelet: lees dit goed voor je boekt!
De communicatie via WhatsApp verliep in het begin goed en de reacties waren snel. Maar achteraf hebben wij meerdere onaangename verrassingen meegemaakt.
1. Bewaar zelf ALLE afspraken
De WhatsApp-geschiedenis kan verloren gaan. Bij ons verdwenen daardoor ook eerdere afspraken en de afgesproken prijs. Resultaat: plots konden we onze oorspronkelijke prijs niet meer aantonen. Zorg dus dat je screenshots maakt van elke afspraak en elke prijs!
2. VIP-taxi geboekt, maar toch cash betalen
Wij hadden een VIP-taxi voor Antalya geboekt en online met onze kaart betaald. Bij aankomst kregen we echter te horen dat we uitsluitend cash moesten betalen. Dit was totaal onverwacht en absoluut niet wat wij hadden begrepen bij de boeking.
3. Chauffeur sprak geen woord Engels
De chauffeur sprak uitsluitend Turks en geen Engels. Communiceren was daardoor bijzonder moeilijk. Bovendien was hij erg grof en onvriendelijk. Dit is absoluut niet wat je verwacht wanneer je een VIP-service boekt.
We hebben dit onmiddellijk gemeld aan de company. Daarvoor kregen we excuses en werd ons een korting aangeboden. Maar toen kwam de volgende verrassing: de korting verdween vervolgens door een wisselkoersverschil tussen de euro en de Turkse lira. Sorry, maar dat vonden wij echt ongelooflijk. Eerst een compensatie aanbieden en die vervolgens op deze manier weer laten verdwijnen, komt niet bepaald professioneel over.
4. VIP-bus op de heenrit, gewone bus op de terugrit
Op de heenrit kregen we wél de VIP-bus zoals voorgesteld: met wifi, Netflix, televisie en water.
Maar op de terugrit? Een simpele bus zonder al die voorzieningen. Geen VIP-ervaring meer te bespeuren.
Onze conclusie
Al bij al is niet alles slecht verlopen en de communicatie via WhatsApp was aanvankelijk goed. Maar er zijn te veel verrassingen en verschillen tussen wat wordt voorgesteld en wat je uiteindelijk krijgt.
Mijn advies aan andere klanten: vertrouw niet blindelings op mondelinge afspraken of WhatsApp-berichten. Maak screenshots van alles, controleer de prijs, betaalvoorwaarden en vervoersdetails en laat je niet verrassen door extra cashbetalingen of wijzigingen achteraf.
VIP betalen betekent volgens ons ook VIP krijgen.

Réponse de Clickyourguide