Club Pellikaan Avis 6

3,0

3,0

Moyen

Frighting experience in Sauna- Club Pellikaan

Being a woman and having to use the sauna/steamroom alone (without a friend) was a disastrous and frightening experience today- after pointing out to a group of 4 men (no other where in the steam sauna today at that time) to please keep their voices down, talking quite loud in a to me unknown language (it might have been Arabic) they got very aggressive and obviously they where offended by being told of by a woman.
They told me to leave if I don’t like it and even climbed on the benches so they would be able to be taller then me- I already stood up because the situation felt about to escalate.
After alerting the Club personnel ( he actually was nice and tried to help) I got the information that the persons are already known to the club personnel.

As it is not the first time something similar happened to me or other friends- I asked myself today: why is a club, that is so expensive, not able to act in a way to let everybody feel safe and have their peace and the possibility to use the sauna/ pool/… in the way it is supposed to be? Do I in future have to check which persons are already inside in the sauna to weight my chances of having a relaxing time or being yelled at by men???!
The rules are for everybody who use the facilities. I have the feeling that I- being a woman have lesser rights then men of a certain background that just claim their space and behave just as they please!!!

It is at this moment NOT recommendable to choose this club!

6 mars 2026

Gewoon onvoldoende voor de hoge contributie

Wij zijn ook kort geleden lid geworden in Apeldoorn. Wat een luxe sportschool lijkt, blijkt een club te zijn die het niet zo nauw neemt met schoonmaak. We zagen de afgelopen dagen dat de kleedruimten, douches, trap naar het zwembad en looppaden steeds vuiler werden met haren en andere onsmakelijke troep. In de stoomsauna krijsen groepen opgeschoten pubers bijna elke avond, terwijl het een stilteruimte is. Er is bij het zwembad en saunadeel ook geen toezicht. Iedereen doet maar wat en er zijn teveel zwemclubs, fysio etc. die het zwembad nodig hebben. Al met al lijkt het erop dat ze zoveel mogelijk betalende mensen binnenhalen, zonder op de kwaliteit en capaciteit letten.
Ook in het trainingsdeel is het te vaak veel te druk. Het lukt meermalen niet om van een toestel gebruik te maken, doordat groepen jongeren deze voor uren in beslag nemen. Het lijken wel hangplekken. Op z’n minst ongemakkelijk is het feit dat kleine kinderen tussen de (naakte) ouderen omgekleed worden. Dit kan veel beter geregeld worden om maar niet te spreken van risico op ongewenstheden. Op de ingevulde enquête met deze punten wordt door Club Pellikaan niet gereageerd.

28 janvier 2026

Sportschool de Pellikaan. Snel geld verdienen. Duur maar niet waard

Slechte hygiëne in de sportschool Pellikaan te Apeldoorn. Veel te druk met schoolzwemmen etc. gillende kinderen, ook in de kleedruimte wordt er niets van gezegd. Ze staan met vieze schoenen op de bank.De trap naar het zwembad is vies, modderig. In de sauna nooit rust, zoals het hoort. Mensen druk aan het praten wat galmt. Groepslessen zoals Pilatus’ kom je bijna nooit tussen omdat er te weinig capaciteit is. De groepsles bodypump wordt door de meeste docenten zo gegeven dat ze alleen met zichzelf bezig zijn en niet zien wat iemand verkeerd doet. Een kapot apparaat in een circuit is al maanden kapot.

28 janvier 2026

Het lijkt meer op een kinderzwemschool…

Het lijkt meer op een kinderzwemschool met een sportschool erbij. Door de week en zaterdagmorgen overdag altijd kinderzwemles. Verschrikkelijk met al die schreeuwende kinderen in de kleedkamers.
Daarnaast is het met de hygiëne in de douches en kleedkamers maar matig gesteld.
Al met al veel te duur in relatie tot de kwaliteit en service

3 décembre 2025

Doe wat aan de hygiene.

Ben onlangs lid geworden bij deze club in Apeldoorn. Faciliteiten zijn prima. Enige punt van kritiek is hygiene, de welnessruimte kan (veel) schoner. De deur van het stoombad is aan de onderkant zelfs vies. Dit geldt ook voor de deur en ramen van de sauna die volgens mij zelden worden schoon gemaakt. M.i. moet je dergelijke ruimtes min. 1 x per dag schoonmaken.

24 novembre 2025

Prachtig aanbod

Prachtig aanbod, deskundig personeel. Een klein minpunt, zijn de abonnementstarieven (115 euro pm), die wel erg ‘premium’ zijn.

4 juillet 2025

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit