Lisez les avis des autres

L'entreprise a répondu

Noté 5 sur 5 étoiles

Onze offerte 4 a 5 weken geleden getekend met verkoper. Zoals hij beloofde 4 a 5 weken later te plaatsen. En ook met nodige uitleg en onze vragen beantwoord. De plaatsing gebeurde vandaag volgens af... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Ik ben zeer ontevreden over de gang van zaken bij Energiewest. Mijn ervaring laat zien dat beloftes van de verkoper en de uiteindelijke realiteit mijlenver uit elkaar liggen. ​De belangrijkste p... Voir plus

L'entreprise a répondu

À propos de l'entreprise

1. Société d'énergie solaire

Écrit par l'entreprise

Energiewest biedt u als klant totaaloplossingen aan. We plaatsen niet enkel zonnepanelen, maar ook thuisbatterijen en laadpalen. We doen zowel de installatie, monitoring en het onderhoud. Energiewest bv is hiermee een partner voor het leven. Energiewest bv werkt enkel met merken die zichzelf al bewezen hebben en die al jaren ervaring hebben, zowel voor zonnepanelen (Solarwatt) als voor omvormers (Solaredge, SMA, SAJ en Fronius). Maar ook klanten van andere bedrijven die problemen hebben, kunnen steeds bij ons terecht. Energiewest bv is partner van PV-Cycle. Dit betekent dat we ook oude zonnepanelen gratis terugnemen en laten recycleren. Om premies te kunnen krijgen van de overheid moeten bedrijven een Rescert certificaat hebben (een bekwaamheidsattest) en daar beschikken wij uiteraard ook over.

Coordonnées de contact

1 étoile

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 24 heures

Noté 1 sur 5 étoiles

Beloftes niet nagekomen en zeer klantonvriendelijke afhandeling

​De belangrijkste pijnpunten:
​Onjuiste verkoopbeloftes: voordat de noodstroomfunctie werkt moeten er aanpassingen aan het systeem gebeuren die zij blijkbaar niet kunnen uitvoeren, al werd ons beloofd dat dit geïntegreerd was in de omvormer.
​Lange doorlooptijd: Het heeft maar liefst 6 maanden geduurd voordat de installatie eindelijk volledig was afgewerkt.
​Gebrek aan service: Men weigert langs te komen voor noodzakelijke updates aan het systeem, waardoor de installatie niet optimaal functioneert.
​Intimidatie in plaats van overleg: Toen ik om een financiële tegemoetkoming vroeg voor de geleden vertraging en de tekortkomingen, werd er niet gezocht naar een oplossing. In plaats daarvan stuurden ze onmiddellijk een brief via hun advocaat.
​Het is stuitend dat een bedrijf juridische stappen gebruikt als drukmiddel tegenover klanten die simpelweg vragen om wat er beloofd is. Ik raad anderen aan om twee keer na te denken voordat ze met Energiewest in zee gaan.

1 septembre 2025

Réponse : Energiewest

Beste, bedankt voor uw reactie. Zoals eerder vermeld in onze communicatie werd er geen noodstroomfunctie aangeboden/noch verkocht geweest bij jullie. Wij hebben alles uitgevoerd zoals overeengekomen was en alles werkt naar behoren. Wij hebben inderdaad een advocaat moeten inschakelen omdat jullie de factuur niet wensten te betalen ondanks dat alles werd uitgevoerd zoals besteld was. Een slechte review schrijven is natuurlijk gemakkelijk maar wij staan recht in onze schoenen.

Plaatsen infraroodpanelen

Vertrouwelijke firma. Tevreden over de infraroodpanelen. Vakkundig geplaatst door de elektriciens. Aangename werklui, die ook zorgen dat alle vuil, stof, karton meegenomen was.
Onze dank.

14 janvier 2026
Noté 5 sur 5 étoiles

Firma energierwest geeft een goeie…

Firma energierwest geeft een goeie correcte uitleg, komt hun afspraken stipt en vlot na. Hun na service is uitsteken. Je word altijd vriendelijk te woord gestaan met alle vragen die je hebt.
Top service

17 octobre 2025

Tevreden klant

Wij zijn zeer tevreden over de plaatsing van onze zonnepanelen. De werkmannen waren perfect op tijd en hebben alles professioneel geïnstalleerd. Ondanks de sneeuwval tijdens de plaatsing bleven ze nauwkeurig verder werken. Respect voor hun inzet. Ook de elektricien verdient een pluim, hij heeft alles netjes afgewerkt.
Kortom een betrouwbare firma die kwalitatief werk levert.
Christine

20 novembre 2025

Réponse : Energiewest

Dag Christine, onze mensen hebben hun best gedaan in niet echt ideale weersomstandigheden maar alles is bij jou vlotjes verlopen. We wensen u alvast veel opbrengst ondanks dat we nu de donkere dagen tegemoet gaan. Groeten van het Energiewest team.

Noté 1 sur 5 étoiles

Slechte service na verkoop.

Slechte service na verkoop.
Een goede viertal jaar geleden zonnepanelen laten installeren met een batterij. Van in het begin al problemen gehad met stroompannes. De batterij ging in alarm en de stroom viel weg. Telkens als antwoord gekregen om een reset van de batterij te doen en dat er een onstabiel netwerk is in België. Na een stroompanne afgelopen zomer toen ik op reis was (met alle gevolgen van dien) heb ik aangedrongen op een interventie. Twee weken geleden is er pas een technieker langsgekomen. Een update van de batterij zou het probleem moeten verhelpen en de technieker zag ook dat de omvormer de maand voordien reeds uitgevallen was. Ik heb dit aan de zaakvoerder laten weten. Ik kreeg dan een berichtje dat de omvormer offline stond en dat ik deze terug online moest zetten, wat uiteraard moeilijk gaat als deze defect is. Na allerlei excuses te horen van onstabiel netwerk, slechte internetverbinding, bij iedereen werkt het behalve bij jou dus het zal wel aan jou liggen,... krijg ik een nieuwe omvormer. Nu blijkt dat deze nog onder garantie valt, maar de installatiekosten niet. Deze moeten VOOR de werken betaald worden, anders zal de nieuwe omvormer niet geïnstalleerd worden.
Na maanden van het kastje naar de muur gestuurd te worden, zetten ze de klanten nog blok ook.
De zaakvoerder zal uiteraard wel een mooi antwoord formuleren op deze review zoals op alle onderstaande negatieve reviews waarin hij zich onthoudt van elke verantwoordelijkheid.

18 novembre 2025

Beste Jade Grunewald,

Natuurlijk zal ik op uw review reageren en onze kant van de feiten toelichten.

In verband met uw thuisbatterij: deze ging herhaaldelijk in fout. Telkens dit gebeurt, zijn wij verplicht de fabrikant te verwittigen (in uw geval SAJ). Zij plannen vervolgens zelf een interventie in om het probleem op te lossen. Wij mogen de batterij namelijk niet openen, aangezien de garantie dan vervalt. De fabrikant heeft u gecontacteerd, een afspraak ingepland en het probleem vervolgens opgelost.

Tijdens deze interventie bleek echter dat ook uw omvormer niet meer werkte. Wanneer een installatie offline staat, kunnen wij deze uiteraard niet monitoren. Dat ligt dus buiten onze verantwoordelijkheid.

U heeft ons dit probleem vorige week donderdag gemeld. De dag nadien hebben wij contact opgenomen met Solaredge (de fabrikant), die bevestigde dat de omvormer defect is. Zij sturen ons een nieuwe op. U hoeft de omvormer niet te betalen; enkel de werkuren vallen helaas niet onder de garantie.

Ik ontneem mij dus zeker niet van mijn verantwoordelijkheid, zoals in uw review wordt gesuggereerd.

Met vriendelijke groeten,

Maandag offerte getekend,

Maandag offerte getekend,
Vrijdag alles correct geplaatst en in dienst gesteld.
Top service van Pascal.
Heb ze nu voor de 3e installatie en altijd top verlopen

17 novembre 2025

Aansluiting zonnepanelen & batterijen

Wij bestelden 2 jaar terug zonnepanelen en batterijen bij TF Service die na 2 jaar nog steeds niet operationeel waren! EnergieWest (Pascal) nam dit over en 2 weken later werkte alles zoals het hoort. Bedankt hiervoor Pascal.
Wij bestelden eveneens een laadpaal bij EnergieWest. Deze werd volledig volgens offerte en afspraak geleverd, geplaatst & gekeurd

14 novembre 2025

Perfecte installatie!

De installatie door Energiewest is perfect uitgevoerd. We hebben 22 Solarwatt Glas-Glas zonnepanelen laten installeren, in combinatie met een hoogwaardige Solaredge omvormer. Het hele proces verliep soepel en professioneel, van de eerste planning tot de uiteindelijke installatie. De installateurs werkten snel, vakkundig en zorgvuldig, en de elektricien zorgde ervoor dat het systeem efficiënt werd aangesloten. We zijn enorm tevreden met het resultaat. Kortom, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en professionele zonnepaneleninstallateur!

4 décembre 2024

Réponse : Energiewest

Beste, alvast bedankt voor de positieve reactie dit waarderen we ten zeerste. Wij wensen jullie alvast veel zon en veel geluk met jullie nieuwe woning toe.

Noté 2 sur 5 étoiles

Problemen na installatie laadpaal

Onze laadpaal werd geïnstalleerd maar na de keuring door aceg niet ok bevonden. De punten die verkeerd waren werden zogezegd aangepast maar bij een tweede keuring opnieuw afgekeurd omdat die opnieuw niet ok waren. We kregen een mail 26/9 dat men de volgende week zaterdag deze problemen nog maar eens zou komen oplossen. Geen enkel idee welke volgende week zaterdag daarmee bedoeld werd want nu, groot 3 weken later zijn wij nog steeds aan ‘t wachten op die volgende week zaterdag. Mails worden niet beantwoord….intrieste service. Blijkbaar gaat verkopen vlotter dan problemen oplossen……

19 octobre 2024

Grote prutsers voor herstellingen

Grote prutsers voor herstellingen. kunnen niet eens een zonnepaneel uitmeten (met gewone voltmeter en cellen tegen de muur :) ) Omvormer verkeerd aangesloten en ingangspoort doorgebrand .. spreken alleen Spaans en vragen 45 euro per uur waarvan er maximum 1/3 gewerkt wordt gedurende de tijd dat ze op de werf aanwezig zijn. geen aanrader

27 août 2024

Beste Patricia Vandekerckhove,

Hartelijk dank voor uw review. Ik wil graag eerst wat uitleg geven zodat het voor iedereen die dit leest duidelijk is. Om alle misverstanden te vermijden: wij hebben uw installatie niet geplaatst; deze is door u zelf, 16 of 17 jaar geleden, geïnstalleerd. Na al die jaren heeft u problemen ondervonden met de installatie en hebben wij geprobeerd de oorzaak van deze problemen te achterhalen. Deze oorzaak hebben wij gevonden en opgelost, en daarvan zijn foto’s als bewijs beschikbaar. Het is jammer dat we naar de rechtbank moesten stappen om (een deel van) ons geld van u te ontvangen.

Verder zal ik hier niet meer op ingaan. Ik wens u ondanks alles een fijne en zonnige dag toe.

Energiewest

Noté 5 sur 5 étoiles

Eerste contact verliep heel vlot en er…

Eerste contact verliep heel vlot en er was onmiddellijk vertrouwen. De timing voor plaatsing werd gerespecteerd. De installateurs van de panelen waren van spaans/portugese origine. Sympatiek en vakbekwaam. Heel degelijk materiaal.De administratieve afhandeling naar oa premie-aanvragen verliep heel vlot. Energiewest is een aanraden. Ondertussen in onze straat al 3 gezinnen die gebruik hebben gemaakt van hun diensten

1 juillet 2024
Noté 4 sur 5 étoiles

Installatie zonnepanelen

Goede communicatie en correcte opvolging.
Korte leverings- & plaatsingstermijn.
Kwalitatief geleverde plaatsing van zonnepanelen.

11 juin 2024

Réponse : Energiewest

Bedankt voor het vertrouwen Kurt!

Samenwerking Energiewest

We ontvingen correcte informatie ivm de installatie, de beste opstelling voor ons dak alsook het financiële plaatje.
Plaatsing en aansluiting werden professioneel opgevolgd. Facturatie verliep vlot en doordat ze alle info in 1 mail bezorgden, konden wij snel de premie aanvragen. Interesse in zonnepanelen en/of laadpalen? Geef Energiewest zeker een belletje!

22 décembre 2023

Dag Ilse, het was een eer om voor jullie te mogen werken. Groetjes Pascal

Uitvlucht van Energiewest

Na 3 maand werkt de app nog steeds niet 2x. Kwam een technieker die er obsolut niets van kent , zelfde verhaal van de omvormer , zaakvoerder is alles komen bezien maar heeft nagelaten alles door te geven aan de andere diensten zoals de firma die de omvormer moest plaatsen en ook aan Fluivius ! Wel veel leugens gehoord aan de telefoon van de persoon die de telefoon doet , hij beweerde dat er een afspraak was met Fluivius samen met de zaakvoerder en een technieker maar er was nooit een afspraak gemaakt, bij navraag bij Fluivius was er helemaal geen medewerker van Fluivius die dag langs geweest ! Heb een bedrijf uit Damme gevonden die hun rotzooi gaan oplossen ! Heb ook bij die firma een batterij besteld en gaan mijn app installeren! Enkel lof voor de 2 Spanjaarden die de zonnepanelen gelegd hebben , enige positieve ! Voor de rest wegblijven , ben zeer teleurgesteld in Energiewest ! Wat blijkt intussen dat de omvormer geen hybride is en een veel goedkopere geplaatst ! Ook is er schade aan de infrastructuur van het gebouw en nu komt het strafste ! Ik kreeg deze week telefoon van de technieker die beweerde dat hij aan de deur stond en dat er niemand thuis was ! Toen ik vroeg wat hij kwam doe zei hij en interventie meer wist hij ook niet wat juist ! Toen ik vroeg in welke straat hij dan wel stond bleek het een straat in Lichtervelde te zijn !!!! Ik woon in Middelkerke ! De zaakvoerder Pascal zou mij dan opbellen ! Ik denk van eerlijke schaamte hijniey meer durft!!!!! Is nu 6 maand na de plaatsing van de zonnepanelen en slechts de helft werkt ! Hoor ook niets meer van Energiewest ! Heb intussen FOD energie gekontakteerd en ze hebben nota genomen en mij doorgestuurd naar de ombudsman met mij vele klachten ! Ik ga verder indien nodig ook test aankoop
Beste Pascal , en ik laat het er niet bij U laat natuurlijk niets meer van je horen maar je mag je nog meer narigheid verwachten ! Desnoods stap ik naar de rechtbank ! Nu zijn we 10 maand verder en nog geen reactie van Energiewest ! De helft van de zonnepanelen werken nog altijd niet ! Verdere stappen worden nu ondernomen ! Nog niet failliet? Dan zal het niet lang meer duren ! Mensen koop niets bij deze oplichter

11 mars 2024

Réponse : Energiewest

Beste heer Declercq uit Middelkerke, graag wens ik toch even te reageren op uw review. Wij hebben met ons bedrijf inderdaad zonnepanelen geplaatst bij jullie en alles is perfect verlopen. Het feit dat uw APP niet actief is is omdat er geen wifi wachtwoord aanwezig was op de dag van installatie. U had mij (zaakvoerder Energiewest) persoonlijk opgebeld met de melding dat Fluvius ging langskomen om uw analoge meter met jullie nachtmeters weg te nemen. Als service heb ik één van onze techniekers langs gestuurd om alles vlot te laten verlopen, helaas u was niet aanwezig, onze technieker stond voor een gesloten deur. Wat ik ook zie is dat je de weg naar internet wel hebt gevonden om iedereen uit te schelden. Bij ons kan iedereen terecht, voor elk probleem hebben we een oplossing. Toch wens ik u ondanks alles veel opbrengst met uw zonnepanelen. Zonnige groeten van ons team.

Wat een firma,kwaliteit top

Wat een firma,
Pascal (zaakvoerder)op huisbezoek gekregen en dit is een persoon die weet wat hij zegt en geen Loze beloften maakt.heel duidelijke uitleg kregen van de verschillende mogelijkheden en opties.is niet opdringerig en beantwoord al je vragen die je ook maar stelt. Ook tijdens installatie wordt je vriendelijk bijgestaan door Pascal of zijn team en beantwoorden ze met veel plezier al je bijkomende vragen . Installatie was top en in overleg met de werklieden die op 1 dag de installatie voltooid hadden.Ook verdere opvolging IVM keuring en in gebruikname wordt nauwlettend opgevolgd. In 3 weken tijd was alles in kannen en kruiken ,van eerste kennismaking tot het operationeel maken van de installatie . Bedankt Pascal en team voor de geboden service👍topfirma. En dit alles aan een rechtvaardige prijs ( hebben prijs laten maken door verschillende firma's en uiteindelijk gekozen voor Energiewest ) kwaliteit/prijs top.
Bedankt voor alles, kurt en wendy uit Bredene👍🤗

15 décembre 2023

Top service!

Snelle prijsofferte na een afspraak ter plaatse aan onze woning. Wij wilden nog graag panelen voor eind 2023, zodat we de premie nog kregen. Een aangepaste offerte was geen enkel probleem, wanneer wij dit vroegen. Wij hadden een bepaald budget in gedachten en ze hebben hier naartoe gewerkt. Na deze offerte, nog 3 andere offertes laten opmaken bij 3 verschillende bedrijven. Energiewest bleek voor ons de voordeligste installateur met dezelfde materialen. Ze waren gemiddeld 300-400 euro goedkoper dan anderen. Ik kreeg steeds antwoord op al mijn vragen, als ik er had. Zonnepanelen waren snel geleverd en geplaatst, na het betalen van het voorschot. In enkele uren lagen de panelen op ons dak. Aansluiting van panelen op de omvormer, kwam eerstdaags na de installatie van de panelen. Daarna is alles vlot gegaan om alles gekeurd te krijgen. Ze hebben er alles aangedaan zodat wij onze premie makkelijk kunnen aanvragen via de site van de overheid. Dit dient nog te gebeuren, maar dit is aan onszelf.

27 novembre 2023

Service en kwaliteit

Wij hebben ook onze zonnepanelen bij Energiewest genomen. Plaatsing volgens afspraak! De plaatsers 3 Spanjaarden deden dit vlot en alles werd nadien netjes opgekuist. Ik werd ook geholpen met de app zodat ik alles kan opvolgen vanop mijn smartphone. Heel tevreden van de service

17 novembre 2023

malafide verkoopstechnieken !

malafide verkoopstechnieken !

veel beloven maar weinig daden

25 novembre 2023

Beste,

Geen idee wie u bent of wat er verkeerd is gelopen. Echter hebben we geprobeerd u informatie aan te vragen zodanig we kunnen kijken welke euvels u heeft moeten bewandelen. Maar er kwam geen reactie van uw zijde. Gelieve alsnog u kenbaar te maken zodanig wij de situatie kunnen beoordelen.

Alvast bedankt!
Team Energiewest

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus