Sedan december har man inte kunnat använda deras kundsida och när man ställer frågan när den ska bli tillgänglig får man ett vagt svar. Att inte själv kunna styra sitt abonnemang innebär att Eriks Fön... Voir plus

Härligt med strålglänsande fönster! Ett fint jobb gjort på kort tid av duktiga medarbetare hos Eriks fönsterputs. Så välkomna igen regelbundet med mitt abonnemang. Nu vet jag hur åtagandet fungerar... Voir plus

1. Entreprise de nettoyage de vitres

Eriks fönsterputs erbjuder ett unikt koncept med fönsterputsabonnemang där du alltid har rena fönster året runt. Företaget har varit verksamt sedan år 1997 och är Sveriges ledande företag på fönsterputsning åt privatpersoner.

1,9

Bas

TrustScore 2 sur 5

52 avis

A répondu à 85 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'un mois

Fönsterputsare har inte utrustning till att utföra sitt arbete.

Jag beställde utvändig fönsterputs till vårt tvåvåningshus. Flera veckor innan den avsatta veckan för putsningen ringde jag kundtjänst för att försäkra mig om att allt såg rätt ut i bokningen. Jag berättade att vi har avtagbara spröjs, att huset har två våningar och att jag inte kunde garantera att jag skulle vara hemma, vilket innebar att putsningen behövde kunna utföras helt utifrån. Jag fick då beskedet att det inte skulle vara några problem.

På eftermiddagen dagen innan putsningen får jag däremot ett sms där det står att övervåningen måste putsas från insidan. Det innebär alltså att jag får en enda kväll på mig att förbereda samtliga fönster och fönsterbrädor på övervåningen, vilket jag inte hade möjlighet att hinna med.

Jag råkade vara hemma dagen för putsningen, och putsaren knackar på dörren före klockan 08.00 och meddelar att han inte kan klättra på stege eftersom han arbetar ensam. Okej, men hur ska jag som kund kunna påverka det? Han förklarar sedan att det av säkerhetsskäl inte går att klättra på stege och putsa, särskilt inte när spröjs sitter på. Men jag har ju uttryckligen beställt utvändig puts och varit tydlig med att jag sannolikt inte skulle vara hemma. Jag fick dessutom bekräftat i förväg att detta inte skulle vara ett problem.

Varför får inte era putsare rätt utrustning för den här typen av arbeten? Varför skickar ni en ensam putsare till ett jobb som uppenbarligen kräver två personer? Och varför säljer ni en tjänst som ni inte verkar kunna utföra?

Jag köpte den här tjänsten eftersom jag fysiskt inte kan göra arbetet själv. Istället känner jag mig lurad och som att jag har blivit blåst på pengar.

6 mai 2026

Mycket dåligt utfört jobb

Mycket dåligt utfört jobb. Flammigt på fönstren och stora ränder efter putsning på rutan. Vid reklamation fick vi höra att den kommit in försent, att mycket kan hända med "väder och vind" - när det är sååå uppenbart putsningen och verktygen som gjort ett dåligt jobb.

16 avril 2026
Avis spontané

Om jag kunde sätta noll stjärnor då…

Om jag kunde sätta noll stjärnor då hade jag gjort det. Varnar för detta företag. De gör ett dåligt jobb plus när jag sagt upp deras abonnemang via mail förra året då lossas de att de inte har fått någon uppsägning och fortsätter ringa och när säger att jag inte vill prata då säger en tjej att jag måste som hon var någon chef över mig.

20 avril 2026

Skinande rena rutor

Har använt företaget flera år och är mycket nöjd.
Alltid bra resultat och trevliga ”putsare”

18 mars 2026

Är kund sedan 2 år alltid nöjd

Är kund sedan 2 år alltid nöjd. Har jag ringt in någon gång med synpunkter så svarar dom och fixar snabbt!

18 décembre 2025

Hej Björn!

Stort tack för din recension - vi uppskattar verkligen att du anlitar oss och att du tog dig tid att dela din upplevelse.

Eriks fönsterputs

Inget fel på fönsterputsen men…

Inget fel på fönsterputsen men kundhanteringen är under all kritik. Hade bokat tre tider och fått ett fast pris. Efter att första putsen var utförd fick jag en ”prisuppdatering” på kommande putsningar. Dagen efter damp det ned en faktura på det högre beloppet på den putsning som var utförd. Det gick inte att komma fram till någon annan än kundtjänst på telefon. Har inte fått någon annan uppgift än att det hade blivit fel hos Eriks Fönsterputs. När jag till slut blev uppringd påstod Monica hos Eriks att hon hade lämnat ett telefonnummer som jag kunde ringa tillbaka på. Det har hon inte gjort. Det var först när jag bestred fakturan hos Eriks och faktureringsföretaget som de medgav att jag skulle betala det som jag hade medgett och dessutom betalt. Eriks håller inte ingångna avtal och jag kan inte komma från känslan att de ville lura mig. Mina mellanhavanden med Eriks är numera avslutade för gott.

16 février 2026

Hej Gunilla.
Tack för att du delar med dig av din upplevelse.

Vi är glada att du blev nöjd med själva fönsterputsningen, men beklagar verkligen det du beskriver kring prisändring, fakturering och kommunikationen med oss. Det är självklart inte så det ska fungera - vi vill hålla det som avtalats och vara tydliga i vår kommunikation.

Det är viktigt för oss att förbättra våra rutiner så att liknande situationer inte uppstår igen.
Tack för att du uppmärksammar oss på detta, även om det är tråkigt att höra att du valt att avsluta samarbetet.
Kontakta gärna vår kundservice och hänvisa till denna recensionen om vi kan göra något ytterligare för dig.

Eriks fönsterputs

Var tvungen att sätta en stjärna för…

Var tvungen att sätta en stjärna för att kommentera, annars hade jag inte satt någon. Anlitade Eriks fönsterputs när de hade erbjudande. Därefter kom de en gång till, därefter meddelade jag kundtjänst att vi inte villa ha någon mer fönsterputs. Trots detta kommer de en gång till, då var vi som tur var hemma och vi kunde skicka iväg dem. Nu efter 1,5 år får vi ett mail om att vi har en förfallen faktura. De ska ha varit och putsat fönsterna för 3 veckor sedan. Vi har sålt huset och bor inte ens kvar längre! Ringde kundtjänst och fick prata med en otroligt otrevlig man. När jag ifrågasatte alltihop sa han att jag hade två alternativ, antingen avslutade han mitt abonnemang eller så gjorde han inte det. Jag sa då att jag aldrig haft något abonnemang och bad om uppgifter om det påstådda abonnemanget, men "tyvärr kunde han inte se några uppgifter" om det. Men han kunde vara snäll mot mig och lägga ett ärende om det. När jag skulle logga in på "mina sidor" fungerar givetvis inte sidan. Har jag inte fått besked om att deras bluffaktura makuleras inom 2 dagar kontaktar jag ARN. Och de borde verkligen se över vilka de har i kundtjänst!

26 janvier 2026

Hej Anna!
Tack för att du tar dig tid att dela med dig av din upplevelse.
Vi är verkligen ledsna att läsa om situationen du beskriver, det är inte den upplevelse vi vill att våra kunder ska ha.

Det du lyfter kring avbokning, uppföljning och fakturering låter som att något inte har fungerat som det ska hos oss.
Särskilt med tanke på att du har meddelat att du inte önskar fler besök, och ändå blivit schemalagd igen.

Vi vill reda ut detta ordentligt och säkerställa att det blir löst en gång för alla. Hör gärna av dig till kundservice så att vi kan undersöka ärendet i detalj och återkomma med en tydlig lösning så snabbt som möjligt. Hänvisa gärna till denna recension.

Tack igen för att du uppmärksammar oss på detta, det hjälper oss att förbättra våra rutiner och vår service.

Eriks fönsterputs

Har fått snabb hjälp av kundservice och…

Har fått snabb hjälp av kundservice och allmänt trevligt bemötande.

8 décembre 2025

Hej Linda!
Stort tack för din fina recension.

Vi uppskattar verkligen att du tog dig tid att dela din upplevelse med oss. Önskar dig underbara helgdagar framöver.

Eriks fönsterputs

Tyvärr sista gången vi anlitar dessa

Tyvärr sista gången vi anlitar dessa.
Halvdana fönster och ett missat.
Pratar med kundtjänst och dom gör en reklamation . Killarna som putsade påstod att dom putsat sista fönstret men så är inte fallet.

4 novembre 2025

Hej Marie,

Tack för att du delade din upplevelse med oss. Vi beklagar verkligen att ett fönster har blivit missat och att arbetet inte motsvarade dina förväntningar.

Det är bra att du har kontaktat vår kundtjänst eftersom vi vill följa upp reklamationen och säkerställa att allt blir korrekt åtgärdat.
Vi vill gärna komma i kontakt med dig återigen för att gå igenom det som hänt och se hur vi kan rätta till situationen på bästa sätt.

Kontakta gärna vår kundservice och hänvisa till denna recensionen så hjälper vi dig.

Kampanjerbjudandet

Kampanjerbjudandet. AKTA ER!
En oktoberkväll c 21.00 erbjuder oss en ung man från Eriks fönsterputs med en stark argumentation att alla grannar runt om tackade ja. Det har visat sig efteråt att hans påstående var en överdrift.
Villkoret var att det inte gäller mer än 32 fönster. Vi har visat honom de mest angelägna fönstren för oss, i vardagsrummet som är placerade på halvkällare våning Allt var ok Vi fick även info.att innan Eriks kommer då skickar de SMS. Det var också fel.
Strax efter som tur läste vi noggrant reklamblad som var överlämnat till oss. Vi läste och ansåg på direkten att det har verkat skumt. Kampanjen har erbjudits tvättning av bara bottenvåningens fönster.
Vi ringde nästa dag på morgonen och tackade nej till erbjudandet. Det var lite bollandet och lång diskussion i så enkelt ärendet, avbokning av en tjänst. Vi ansåg att det var oprofessionellt och vi var ännu mer glada att vi slipper Eriks tjänst.
I början av november fick vi sms med info att vara fönstret är tvättade och Eriks önskar bedömning av tjänsten och enlig sms skall vi betala för den icke önskade tvättningen.
Vi fick en chock!
Vi ringde dagen efter. Det tog tid att argumentera, förklara att vi tackade nej för Eriks tjänst strax efter erbjudandet i oktober. Vi vill inte betala för deras oordning och brist i intern kommunikation. De erkände fel men ändå krävde de att vi betalar. Det var ett tel. samtal till med krav att Eriks tar bort vår betalning och tar bort vår prenumeration för fönster tvättning som vi aldrig blev tillfrågade vid något samtal. Det andra samtalet avslutades att Eriks kvinnligt anställd kastade telefonluren.
Eriks har skriftligt meddelat om kreditering av deras tjänst.

9 novembre 2025

Hej Hanna,
Tack för att ni tagit er tid att dela er upplevelse med oss.
Vi vill börja med att beklaga de misstag som uppstått i samband med erbjudandet, kampanjen och kommunikationen med er. Det är självklart inte acceptabelt att ni fått felaktig information.

Vi förstår att detta har orsakat frustration och att ni känt er illa bemötta under processen. Det är aldrig vår avsikt att våra kunder ska uppleva detta, och vi tar ert ärende på största allvar.

Vi vill också bekräfta att tjänsten har krediterats och prenumerationen avslutats, så att ni inte behöver vidta några ytterligare åtgärder.

Tack igen för att ni delar med er av er upplevelse. Era synpunkter är viktiga och hjälper oss att förbättra både vår interna kommunikation och hur vi bemöter våra kunder framöver.

Vi är glada att vi kommit i kontakt med er efter allt som hänt. Tveka inte på att kontakta vår kundservice och hänvisa till denna recensionen så hjälper vi dig vidare - om ni önskar ytterliagre hjälp i ärendet. Vi uppskattar verkligen att vi redan har fått möjligheten att få reda ut detta tillsammans med er.

Eriks fönsterputs

Bra putsning men kunde aviserat innan

Provade kampanjen. Efter ett antal veckor kom det ett meddelande om att de putsat. Hade varit trevligt att få det innan de kom, så familjen är beredd. Men putsningen var OK.
Sen ringde en säljare upp och jag sa att vi inte var intresserade av ett abonnemang. Att jag återkommer när vi tycker det är dags. Ändå ringde hon upp flera gånger igen. Och jag sa samma sak, att vi inte är intresserade nu, men att vi återkommer.

Sen har tydligen min bank gjort det enklare att se vilka abonnemang man har, och bara för att jag betalade för kampanjen så aviserade min bank om ett nytt abonnemang, men det var tydligen en missuppfattning från min sida.
Fick ett bra svar från Eriks kundtjänst.

7 novembre 2025

Hej Per.
Tack snälla för att du delar din upplevelse med oss.

Vad fint att höra att själva putsningen blev bra och att du fick ett bra bemötande från vår kundtjänst. Det glädjer oss!

Samtidigt är det förstås tråkigt att kommunikationen inför besöket och upplevelsen kring de upprepade säljsamtalen inte kändes helt bra. Din recension hjälper oss att förbättra både informationen inför våra besök och hur vi kontaktar kunder framöver.

Unauthorized Window Cleaning and Invoice

I had an unwelcome experience with Eriks Fönsterputs i Sverige AB. Around late September or early October, a representative came to my door and offered to clean only the first-floor windows for 274 SEK. I told them I needed to check with my spouse and clearly did not authorize any service.

About two to three weeks later, they came while I was not at home and cleaned my windows without my consent. To make matters worse, I then received an invoice for a service I never agreed to.

I will not be paying for this unauthorized cleaning. I consider this practice misleading and unacceptable. Be careful if they come to your door — always get everything in writing before agreeing to any service.

22 octobre 2025

Hello Muhammed.
Thank you for taking the time to share what happened. We are truly sorry for the experience you’ve had - a service should never be performed without clear approval, and we understand your frustration.

We would really like to get in touch with you to review this situation properly, as this is not how our process is intended to work.

Please feel free to contact our customer service and refer to this review, and we will assist you further. We truly appreciate the opportunity to resolve this together with you.

Använd inte dessa…

Vi har satt in nya fönster och ville använda oss av ” proffs” Men vilken besvikelse det blev, jätte dåligt putsat, dom slog av färg på aluminium beklädnaden, Vi fick ett dyrare pris än vad dom erbjöd i annonsen, tog betalt för tjänster som ej blev utfört, påläggsavgifter, på hittepå grejer. !
Bluff företag, använd inte dessa !!!!!

22 septembre 2025

Hej Marie-Louise.
Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen att arbetet inte motsvarade dina förväntningar och att du upplevt både kvalitetsbrister och felaktig debitering – det är självklart inte så det ska vara.

Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att gå igenom detta närmare och reda ut vad som hänt. Eftersom du nämner en skada på aluminiumklädnaden vill vi gärna se över möjligheten och/eller upprätta en skadeanmälan så att ärendet kan hanteras korrekt och så smidigt som möjligt för dig.

Kontakta gärna vår kundservice och hänvisa till denna recensionen så hjälper vi dig vidare. Vi uppskattar verkligen möjligheten att få reda ut detta tillsammans med dig.

Sveriges sämsta fönsterputsare

Slarvigt arbete för det första, vid två tillfällen av två möjliga har "fönsterputsarna" tagit sönder spröjs och spröjsfästen. Jag har efter flera kontakt försök sagt upp mitt abonnemang hos en arrogant människa på Eriks Fönsterputs.. Kommer aldrig någonsin återkomma till denna bluff firma..

16 octobre 2025

Hejsan,
Tack för att du tar dig tid att berätta om din upplevelse. Vi beklagar verkligen din upplevelse, det är absolut inte den kvalitet eller bemötande vi strävar efter att leverera.

Att spröjs eller spröjsfästen skadas vid två tillfällen är självklart inte acceptabelt, och vi tar sådana ärenden på största allvar. Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att gå igenom det som hänt och se hur vi kan rätta till situationen på bästa sätt.

Dålig kundsupport

Fick ett pris som jag tyckte lät bra och tecknade ett abonnemang. Efter några dagar när ett konto skapats så får jag ett annat pris, försöker få tag på en kundkontakt. Efter flera mejlförsök för att få kontakt så fortfarande inget svar, skriver och säger upp abonnemanget. Vill ha en bekräftelse på detta, men fortfarande inget svar. Så jäkla besviken, för hade verkligen behövt denna tjänst just nu. Hade jag kunnat så hade dom inte fått någon stjärna alls, ingen bra kundupplevelse.

30 octobre 2025

Hej Lilian,
Tack för att du tar dig tid att dela din upplevelse.
Det är självklart är tråkigt att läsa att du inte är nöjd. Det är absolut inte den kvalitet eller service vi vill att våra kunder ska uppleva.

Vi vill gärna undersöka vad som hänt med både prisinformationen och kommunikationen, så att vi kan rätta till det och säkerställa att ditt ärende blir avslutat eller löst på rätt sätt. Kontakta gärna vår kundservice och hänvisa till denna recensionen så hjälper vi dig vidare.

Eriks fönsterputs

Sämsta tänkbara fönsterputs och trots…

Sämsta tänkbara fönsterputs och trots flertalet kontakter med kundservice så uteblir åtgärder!
Rekomenderar ingen att köpa deras tjänster

21 octobre 2025

Réponse de Eriks Fönsterputs

Tack för att du tar dig tid att dela din upplevelse - även om det självklart är tråkigt att höra att du inte är nöjd. Det är absolut inte den kvalitet eller service vi vill att våra kunder ska uppleva.

Vi beklagar att du inte fått den återkoppling eller åtgärd du förväntat dig.
Vi vill gärna rätta till det som blivit fel och förstå vad som hänt i just ditt fall. Det är mycket viktigt för oss att du blir helt nöjd. Kontakta gärna vår kundservice och hänvisa till denna recensionen så hjälper vi dig vidare.

Eriks fönsterputs

Putsning av rutor inte fönster

Blev rekommenderad denna firma av en granne, men ack vad besviken jag blev så jag rekommenderar verkligen inte detta företag.- 0
Flygande putsning av rutorna utan att torka av karmen och vattnet de blaskade på rann ner i botten av fönstret och det lät de vara, så vill man ha sitt fönster uppruttet efter några år med vatten som samlas i nederkanten av bågen, detta kallar jag inte fönsterputs endast rutputs. Slarvigt och snabbt men urdåligt. Hade jag kunna ge 0 stjärna så hade ni fått det. Håll er borta från detta företag.

10 octobre 2025

Réponse de Eriks Fönsterputs

Hej Medic! Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att resultatet inte blev bra - så ska det givetvis inte vara.

Vi vill gärna komma i kontakt med dig för att gå igenom din beställning och eventuella tillval, såsom rengöring av karmar och bågar, och ordna med en reklamation för det som inte blivit korrekt utfört. Allt som har beställts ska utföras, och det är mycket viktigt för oss att du blir helt nöjd. Kontakta gärna vår kundservice och hänvisa till denna recensionen så hjälper vi dig vidare.

Eriks fönsterputs

Absolut den sämsta fönsterputsen i…

Absolut den sämsta fönsterputsen i mannaminne. Påtalade 2 gånger att varken fönster eller fönsterbleck var rengjorda och till slut så gav dom oss 200 kr rabatt på putsning?! Fick ändå betala 462 kr för INGENTING. Beställ INTE fönsterputs från detta skambolag!

22 septembre 2025

Réponse de Eriks Fönsterputs

Hej Matilda! Tack för din recension.

Det är väldigt viktigt för oss att hitta lösningar om du som kund inte är nöjd med resultatet. I första hand åker vi vanligtvis tillbaka och åtgärdar, men givetvis kan vi titta närmare på varför vi valt att ge kompensation istället i detta fallet. Vänligen kontakta kundservice och hänvisa till denna recensionen så hjälper vi dig vidare.

Vi ser fram emot att höra från dig!

ALDRIG MER HIT!!!!!!

Väldigt oklart hur de räknar kampanj, engångs tillägg mm....
Två fakturor med samma pris, helt plötsligt är nästa faktura höjd. Utan förvarning.
De har haft en hemsida som de hänvisar till och den har INTE fungerat på minst ett halv år.
Otrevlig i kundmottagningen!!!!
Nej tack för dessa!!! Tur det finns andra.

19 septembre 2025

Hej Annika,

Tack för din recension och att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du inte är nöjd och att informationen kring kampanj och prissättning upplevts som otydlig. Det är självklart inte vår avsikt att du ska känna dig missnöjd med varken bemötande eller fakturering.

Om du bokat vårt kampanjerbjudande gäller detta för utvändig fönsterputsning av bottenvåningen till ett fast pris vid första tillfället. I samband med putsningen gör vi en faktiskt prissättning på plats för just ditt hus, som gäller för kommande putsningar.

Du får gärna kontakta vår kundservice, så går vi igenom fakturorna och ser till att reda ut eventuella oklarheter tillsammans.

Eriks fönsterputs

En savoir plus sur les différents types d'avis.