1. Centre de formation pour adultes

2,4

Bas

TrustScore 2.5 sur 5

9 avis

N'a pas répondu aux avis négatifs

Fruktansvärt

Hade inte ens velat ge detta en stjärna. Urdåligt upplägg! Man blir bara skickad hit och dit av Arbetsförmedlingen, men de själva tar inte nåt ansvar. Jag söker över 30 jobb i månaden och det är just det jag är i behov av. Istället ska jag gå på massa meningslösa möten. Arbetsförmedlingen är en skam. Det enda ni gör är att jaga folk som inte har jobb och vägrar tro att man gör vad man kan för att förändra sin situation. Blir också obekväm av att man sitter i klorna på Folkuniversitetet. T ex har jag fått ett jobb som timanställd och då vill de veta exakt hur många timmar jag ska jobba och hur det går. Jag anser att det är irrelevant och hur ska jag veta hur mycket jobb jag kommer få?

17 octobre 2025
Avis spontané

Kortkurs finns ej listad här

Vet inte hur rusta o mathca kom in, vet inget om dem. Min recension handlade om en kortkurs som inte fanns listad och inte gick att lägga in.

Ta bort detta!

22 avril 2025

Oseriös jobbcoach

Jobbcoachen hörde av sig precis innan tiden gick ut för det första mötet, så han lyckades ordna ett möte med en dags marginal.
Fanns uppenbarligen inte många rätt i mitt cv, trots att jag fått bäst respons med just det.
Hörde inte av jobbcoachen på närmare en månad, förutom ett mejl om att det var obligatoriskt att besöka en jobbmässa.
Det tog nästan fyra veckor innan han kallade till nästa möte, kallelsen kom vid åtta en lördagskväll, och vid det mötet så skulle det skrivas nytt cv.
Dock kostade det 9,99 kr att ladda ner det cv han ansåg var bättre, så jag fick inget nytt cv.
Någon dag senare fick jag mejl om att jag skulle logga in på mitt konto på cv.se, en hemsida jag aldrig varit inne på och än mindre skapat något konto som kostar pengar.
Min mejlleverantör varnade om att man inte skulle logga in då det fanns skadlig kod på hemsidan och det var samma hemsida som jobbcoachen försökte ladda ner mitt nya cv ifrån, så jobbcoachen har skapat ett konto på en sida som jag inte gett mitt medgivande till.
Fick jobb med mitt egna cv och jobbcoachen envisades om att jag skulle skicka en kopia av mitt anställningsavtal.
När jag inte svarade på mejl eller sms, för jag var ju utskriven från Arbetsförmedlingen, så ringer jobbcoachen mig under arbetstid och tjatar om att få en kopia av anställningsavtalet.
Varför jobbcoachen skulle ha mitt anställningsavtal till går bara att spekulera om, men jag ansåg att jobbcoachen inte hjälpt mig med något jobb och därför inte hade någon anledning att få en kopia av mitt avtal.
Till saken hör att jag nämnt ett annat företags namn och jobbcoachen frågade flera gånger om det verkligen var det företaget jag fått jobb hos.
Varför jobbcoachen var så enträgen om vart jag fått jobb, får jag inte veta och jobbcoachen fick heller inte reda på vart jag fick jobb.
Uppdatering:
Folkuniveristetet har kontaktat mig och krävt att jag tar bort mitt omdöme, "då det inte gäller just denna hemsida", trots att man med enkelhet finner den Rusta och matcha avdelning som det avser.
Även Trustpilot kontaktade mig av samma anledning.
Dock så tycks Trustpilot inse att mitt resonemang håller, att man kan finna Rusta och matcha på deras hemsida, och de låter omdömet ligga kvar.
Uppenbart är att Folkuniveristetet försöker hindra alla negativa omdömen och gör så på ett väldigt otrevligt sätt, till folk personligen och inte besvarar kritiken här.
Vore bättre om Folkuniversitetet tog åt sig av kritiken och rättade till felen istället för att ge sig på enskilda individer.

13 mars 2025

RUSTA OCH MATCHA

Mycket dåligt omdöme, ingen bra vägledande samtal, inte bra gällande företagskontakter, fyrkantig jobbcoach, dålig redskap och icke ergonomiska bord och stolar.

9 septembre 2024
Avis spontané

Rusta och Matcha, Skatteslöseri och dagis för vuxna.

Gick en Rusta och Matcha-aktivitet hos Folkuniversitetet i Östersund och det var en ren katastrof.
Hela upplägget från stat och arbetsförmedling där diverse företag driver rusta och matcha aktiviteter mot ersättning från skattebetalarna, d.v.s. bara ytterligare ett sätt att parasitera på skattkistorna och utöver detta behandla arbetssökande som mindre värda för att de befinner sig mellan inkomstkällor och är beroende av de skattepengar de en gång betalat in - d.v.s. sina egna pengar.
Att man som skattebetalare ska behandlas som skräp av de människor vars räkningar man betalar och anställning man finansierar genom skattkistan - är uruselt, precis som Folkuniversitetets engagemang i sammalunda arbetsmarknadsprogram är uruselt.
Lära vuxna människor "slappna av" !!!??? Detta om något gjorde mig oerhört spänd att behöva åka 20 mil tur och retur för att få veta hur jag ska slappna av - och detta tvingas jag göra en gång i veckan för att få del av mina egna inbetalade skattepengar.
Ja, som ni förstår så anser jag att skatt är stöld - och jag anser att varenda statligt anställd individ som uteslutande beroende av skattemedel för sin försörjning äter ur skattebetalarnas hand - och sålunda inte skall bita sammalunda.

Under aktiviteterna agerade handledaren som om de arbetssökande var hennes publik, och vi var tvungna att bevittna hennes narcissistiska excesser - annars skulle vi inte få tillbaka av de skattepengar vi betalat in. Vi fick se henne dricka kaffe och förklara hur förkyld hon var och vilka råd hon fått från sin son och så vidare bla bla bla - men för att vi beskådade spektaklet under två timmar per vecka så fick vi inte ens en skvätt kaffe - trots att vi finansierade eländet via skattkistan.
Vid ett tillfälle bokade hon in två möten samma dag och krävde att jag skulle lämna min hund i bilen denna heta sommardag - och gick jag inte med på detta så skulle jag få avdrag på mina egna pengar genom att hon skulle uppge frånvaro - ÄVEN - om jag deltog vid det ordinarie mötet på eftermiddagen.
Jag vägrade utsätta min hund för detta djurplågeri - vilket dessutom hade varit kriminellt. Jag försökte nå en lösning genom att föreslå ett telefonmöte för det första mötet - men det hade enligt Folkuniversitetets stora narcissist fungerat endast i "de bästa av världar".

Fruktansvärt respektlöst och uruselt. Det är en SKAM att skattepengar ska gå till den här typen av verksamhet.
Jag bytte genast "leverantör" men vidhåller att detta är ett skamligt snyltande på skattkistan och en skattefinansierad förnedring av de vuxna människor som genom sitt arbete finansierat hela arbetsförmedlingen och alla deras floskelåtgärder. ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket” för att citera den gamla socialdemokratiska socialministern Gustav Möller. Och dagisverksamhet för vuxna - är en sån stöld.

4 juillet 2024

Folkuniversitetet Gothenburg - swedish course

Folkuniversitetet Gothenburg was an incredible disappointment. Was recommended by a friend who did an intensive Swedish course several years ago. Unfortunately the standards seem to have fallen.

I did the A1 part 1 & 2 course and had a positive experience with the teacher. However when I moved to the next level there was no consistency between the teachers or expected learning level, so I and my fellow classmates found ourselves at a total loss. It turned out that different teachers use completely different methods. Where one used conversation and role play, the other used only the textbook. This created an enormous gap when doing the standardised test.

The schools' response was to repeat A1 part 2 (at ones own expense). I immediately cancelled the course with the school's confirmation but was later charged 352SEK for a lesson that was chaotic, that dealt with admin issues and students wondering what was going on.

On top of that, Folkuniversitet sent the bill to a very aggressive collection firm who added another 200SEK.

If you are looking to study Swedish - I strongly recommend shopping around and doing your homework - it will be worthwhile in the end!

4 juillet 2022
Avis spontané

Läser en YH-utbildning på…

Läser en YH-utbildning på Folkuniversitetet i Karlstad och är hur nöjd som helst! Väldigt bra studieform där man läser en kurs i taget och kan koncentrera sig på att göra riktigt bra ifrån sig på varje kurs och faktiskt lära sig det man behöver.
Samarbete med konsulter, ledningsgrupp och dessutom mycket praktik ingår i utbildningen, vilket gör att man också får prova på det man läser i praktiken samt kan bygga kontaktnät både via praktik och via ledningsgrupp och diverse studiebesök. Konsulterna som är lärare för de flesta kurserna är experter på området, civilingenjörer som arbetar i branschen och har stenkoll på de ämnen de lär ut.

25 mai 2022