Geachte mevrouw Pala,
Bedankt voor het delen van uw ervaring. Wij vinden het vervelend om te lezen dat u de ontwikkelingen binnen het fonds op deze manier ervaart.
De onderwerpen die u benoemt, zoals waarderingen en rendement, vragen om nuance. De wijze van waarderen binnen het fonds is in de basis niet veranderd; deze vindt plaats conform geldende richtlijnen en op basis van actuele marktomstandigheden. In 2023 heeft er, mede door veranderde wetgeving en beperkingen rondom huurmaximalisatie, een herwaardering plaatsgevonden die impact heeft gehad op verhuurde woningen. Tegelijkertijd hebben andere segmenten, zoals leegstaande woningen, zich juist anders ontwikkeld door de aanhoudende krapte op de woningmarkt.
Het beeld dat waarderingen willekeurig of eenzijdig worden toegepast, herkennen wij dan ook niet. Vastgoedwaarderingen zijn per definitie momentopnames en kunnen in verschillende marktfases zowel positief als negatief uitpakken.
Daarnaast is het belangrijk om naar het langere termijnperspectief te kijken. In de periode 2018–2022 en ook in de jaren 2024 en 2025 zijn binnen het fonds jaren gerealiseerd met rendement in lijn met de doelstellingen. 2023 was daarin, mede door de genoemde marktomstandigheden, een afwijkend jaar.
Wij herkennen ons niet in het door u geschetste beeld dat belangen van beheerder en investeerders niet op één lijn zouden liggen. Transparantie en zorgvuldigheid richting onze participanten staan voor ons centraal, onder meer via rapportages en fondsdocumentatie.
Wij begrijpen dat dit uw persoonlijke ervaring niet wegneemt. Daarom komen wij graag met u in contact om uw situatie en de door u genoemde punten nader toe te lichten.
U kunt ons bereiken via participanten@hanzevast.nl of telefonisch via 085-1300200.
Dank voor uw feedback.
Hanzevast