Lisez les avis des autres

L'entreprise a répondu

L'entreprise a répondu

Noté 4 sur 5 étoiles

Ik liep tegen wat dingen aan bij het verwerken van de woninggegevens, en de support van Huispedia was enorm behulpzaam.. een voorbeeld voor veel andere bedrijven! Compliment voor deze Toppers Enige... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Marché en ligne

À propos de Huispedia.

Écrit par l'entreprise

Het grootste 100% onafhankelijke woningplatform van Nederland

Huispedia maakt het simpel om jouw huis te kopen of te verkopen met het beste resultaat. Daarom krijg je toegang tot alle belangrijke woninginzichten die voorheen achter slot en grendel zaten. Van woningwaarde tot biedadvies, voor alle 8 miljoen woningen in Nederland. Zo zet je vol vertrouwen jouw volgende stap op de woningmarkt.

Mijn woning staat (te koop) op Huispedia, hoe kan dat?
Op Huispedia hebben álle woningen in Nederland een eigen woningprofiel. Dus ook woningen die (nog) niet te koop staan. Elk woningprofiel is standaard voorzien van een aantal basiskenmerken die wij vanuit verschillende openbare bronnen bij elkaar brengen. Lees hier meer over hoe wij onze woningprofielen maken en hoe jij zelf jouw woningprofiel kan beheren.

Heb je een vraag?
Is iets niet helemaal duidelijk of heb je een vraag? Bekijk dan ons helpcentrum of neem contact op.

Coordonnées de contact

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

A répondu à 12 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

Handig, volledig en realistisch

Ik heb een account op Huispedia Plus genomen om meer inzicht te krijgen in de markt voor- en tijdens de verkoop van mijn huis. Het geeft je een realistisch en actueel inzicht in de verkoopprijzen bij jouw in de buurt, je ziet o.a. de waardeontwikkeling en een grafiek m.b.t. verkoopprijzen in jouw buurt. Ook zie je bied suggesties.

9 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

De woningwaarde van mijn huis…

De woningwaarde van mijn huis (bungalow) daalt iedere twee maanden ongeveer. Klopt dus echt helemaal niets van, terwijl de bungalows altijd worden overboden voor een bedrag boven de 500.000 euro. Onze huis is daarbij ontzettend goed onderhouden.

23 mars 2026

Goedemiddag Dion,

Hm, dat klinkt inderdaad opmerkelijk. We kijken graag met je mee om toe te lichten wat hier aan de hand is. Kan je contact met ons opnemen via https://huispedia.nl/help/contact?

Heel tevreden!

M vr gr
Marjolein

13 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Woningwaarde klopt voor geen meter

Woningwaarde klopt voor geen meter. Ik weet niet welk ritme ze gebruiken, maar zo blijkt wel weer dat je beter een taxateur of makelaar kunt inhuren.

19 mars 2026

Goedemorgen Richard,

We balen ervan dat je het idee hebt dat je woningwaarde niet klopt. Dat zien we natuurlijk graag anders. We kijken daarom graag met je mee. Kan je contact met ons opnemen via https://huispedia.nl/help/contact?

Ongevraagd gegevens?!

Ongevraagd gegevens delen over huizen... Zegt genoeg over de "betrouwbaarheid". Ongemanierd en ongehoord.

12 mars 2026

Goedemiddag Maurice,

Vervelend dat je twijfelt over onze betrouwbaarheid, dat zien we natuurlijk liever anders. We horen daarom graag om wat voor gegevens het gaat. Kan je contact met ons opnemen via https://huispedia.nl/help/contact?

Noté 1 sur 5 étoiles

Je woningwaarde verandert bij de week

Je woningwaarde verandert bij de week , maar stijgt elke maand?! Half jaar geleden was het meer dan een miljoen en nu "slechts" 6 ton. Je kunt er geen touw aan vast knopen. We hebben een uniek pand en die wordt dan vergleken met panden van rond jaren `30, met 80m2 opp., en 300m2 tuin. We hebben zelf 408m2 op. en 3000m2 tuin...tis nog slechter dan appel en peren vergelijken. Niets zeggende site...totaal overbodig.

10 mars 2026

Goedemorgen Remco,

Wat vervelend dat de woningwaarde van je unieke woning zoveel verwarring bij je oproept. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kan je contact met ons opnemen via https://huispedia.nl/help/contact? Dan kijken we graag met je mee.

Noté 5 sur 5 étoiles

Inside info op huispedia!

Huispedia geeft een goed beeld van verkochte woningen in de buurt, met daarbij de vraagprijs en waarvoor het verkocht is. Dit heeft ons enorm geholpen bij de aankoop van onze nieuwe woning. Wij hadden geen aankoopmakelaar, want de informatie die hij zou kunnen aanleveren, hadden we nu zelf beschikbaar op huispedia.nl. Die paar tientjes abonnement is het meer dan waard gebleken!

3 mars 2026

Zeer tevreden over Huispedia

Zeer tevreden over Huispedia! Het platform gaf ons waardevolle inzichten in de woningwaarde en hielp ons bij het plaatsen van een succesvol bod. Vooral de vergelijking met eerdere verkoopprijzen in de buurt was voor ons doorslaggevend.

7 mars 2026

I really nice webpage

I just paid the first month and was enough really useful the page. I found a house from particulier and now I am in my process to buy it.

6 mars 2026
Noté 4 sur 5 étoiles

Support van Huispedia is top!!

Enige punt van verbetering voor het waarde algoritme; het zou gaaf zijn als de waarde niet maandelijks, maar wekelijks zou kunnen worden aangepast op basis van de wijzigingen

5 mars 2026
Noté 5 sur 5 étoiles

Eerste bod meteen het winnende bod

Eerste bod meteen het winnende bod! Het tweede bod was de gesuggereerde van Huispedia. De makelaar die ik overwoog bood uiteindelijk voor iemand anders veel te laag. Door Huispedia is me dat bespaard gebleven, evenals de kosten van 3400 euro.

21 janvier 2026

Réponse : Huispedia.

Super, van harte gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwe woning!

Noté 1 sur 5 étoiles

Ik bekeek mijn huidige woning op…Huispedia.nl

Ik bekeek mijn huidige woning op Huispedia en er bleek niets van te kloppen. Alleen de locatie was correct, verder niets. Niet de afmetingen van de woning en het perseel niet, energielabel niet, bouwjaar niet enz.. Naast ons huis was ooit een grasveld dat nu volgebouwd is met huizen die hetzelfde huisnummer hebben maar met een lettertoevoeging. Het lijkt erop dat ze de informatie van een huis uit dat rijtje aan mijn huis hebben gekoppeld. Knap slordig!

28 février 2026

Goedemiddag Birgid,

Dat is natuurlijk niet hoe het hoort, balen dat die informatie niet klopt. Kan je contact met ons opnemen via https://huispedia.nl/help/contact? Dan lossen we het graag voor je op!

Noté 1 sur 5 étoiles

Waardebepaling ver onder WOZ waarde!!!

Waardebepaling van mijn huis lag 65000 euro onder de WOZ waarde van 2024! Bepaling gedaan op totaal andere huizen dan dat van mij en zeer minieme informatie in betaalde rapport. En geen mogelijkheid om verhaal te halen want geen contact mogelijkheid op website. Stelletje oplichters!!! Trap er niet in!!!

24 février 2026

Goedemiddag Erno,

Dit klinkt inderdaad alsof er iets niet klopt. Zou je contact met ons op kunnen nemen via https://huispedia.nl/help/contact? Dan helpen we je graag verder om dit op te lossen.

Mark van Huispedia

Woningwaarden zijn onbetrouwbaar.

Woningwaarde opeens flink gedaald, Waarde staat nu zelfs onder de WOZ waarde van jan 2025 en gedeeltelijk zelfs onder taxatiewaarde uit eind 2021. Waarschijnlijk wordt er vergeleken met de verkoopwaarde van kleinere huizen hier in de buurt zonder garage of is een andere berekening gebruikt. Klopt iig niets van, scheelt gewoon bijna een ton met vorige bedrag.
Niet meer betrouwbaar dus en kan de verkoop van je pand in de weg zitten.

Advies zolang de waarde niet klopt: maak account( geen plus natuurlijk) en bij instellingen kan je jouw adres onzichtbaar maken op de site. Zelf kan je via het account zien of de waarde weer normaal is en dan je adres weer open zetten als je dat nog wil.

16 février 2026

Hallo Deborah,

Bedankt voor het delen van je ervaring. Vervelend dat je woningwaarde verwarring bij je oproept, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom kijken we graag met je mee om meer toelichting te geven. Kan je contact met ons opnemen via https://huispedia.nl/help/contact?

Vriendelijke groet,
Mark van Huispedia

Noté 1 sur 5 étoiles

Waarde klopt totaal niet met gerechtelijke onafhankelijke taxatiewaarde

Tijdens openzetten voor interesse kwam de waarde dicht in de buurt met funda.
Na status omgezet te hebben daalde de geschatte waard drastisch met enkel tien duizenden euro's.
Het correspondeert totaal niet meer met funda en is zelfs flink onder de onafhankelijke taxatiewaarde gedaald?
Klopt totaal niks van.

7 février 2026

Goedemorgen Bau,

Wat balen dat je woningwaarde zo drastisch is gedaald. Kan je contact met ons opnemen via https://huispedia.nl/help/contact? Dan kijken we graag met je mee om te achterhalen hoe dit komt.

Onbetrouwbaar

Saboteert mijn verkoop met een veel te lage woning waarde die niet klopt, mijn woning is immers officieel getaxeerd. Schat het huis van de buren 50 K hoger in terwijl deze exact hetzelfde is (op alle kenmerken, verbouwingen, energielabel, aantal m2”s).

26 janvier 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Woningwaarde kelderde ineens flink…

Woningwaarde kelderde ineens flink nadat ik mijn woning te koop zette op Funda (zonder dat de woonkenmerken veranderden). Waarde was volgens huispedia echt flink lager, klopte zeker niet met wat er in de omgeving is verkocht (er zijn recent meerdere vergelijkbare appartementen verkocht), bovendien is mijn woning ook officieel getaxeerd door een onafhankelijke taxateur.

Dit beïnvloedt de verkoop ongunstig dus vind het zeer slecht en kwalijk van Huispedia.

22 janvier 2026
Noté 2 sur 5 étoiles

Mooie site maar woning waarde slecht bepaald

Mooie website, helaas slaan ze de plank volledig mis met de woning waarde in Santpoort NH. Prijsverschillen met taxatie waarde lopen tussen de 100.000 en 200.000 buiten de taxatiewaarde. Laat makelaars dit het werk van het bepalen van een woning doen alstublieft dan kan deze website wellicht 3 of 4 sterren halen.

7 décembre 2025

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus