Vi besökte JBIL i Västra Frölunda, vi blev intresserade utav en begagnad bil som funnits tillgänglig på JBIL i Sätra i en månad. Vi fick ett affärsförslag, när vi senare hörde av oss och var intress... Voir plus

Jag är verkligen jättenöjd med hela affären! Från första stund fick jag ett bra intryck och kände mig trygg. Zicke Duric var väldigt trevlig, lätt att ha att göra med och svarade snabbt på alla frågor... Voir plus

Stort tack för den fantastiska hjälpen, Adam! Du var professionell, tydlig och väldigt trevlig genom hela leasingen, vilket gjorde att allt kändes tryggt och smidigt. Jag uppskattar verkligen dit... Voir plus

Avslappnad och professionell försäljare. Gav oss mycket tid att välja och visade stort engagemang för vad som skulle bli bra för just oss. Vi hade besökt 3 olika anläggningar och samtliga försäljarn... Voir plus

1. Concessionnaire de véhicules à moteur

Informations provenant de diverses sources externes

J BIL är ett bilföretag som säljer och utför service på bilar. Våra nybilsmärken är Peugeot, Mazda, Mitsubishi och Hyundai. Vi har även ett stort utbud av begagnade bilar. J BIL är en platt organisation där den som har kunskapen också har beslutsrät...

3,8

Bien

TrustScore 4 sur 5

282 avis

N'a pas répondu aux avis négatifs

Serva inte din bil hos JBIL Väsby. Okunnig personal och alldeles för dyrt

Efter vanlig 8000 mil service stannar bilen 20 km från verkstaden. Meddelandet är: Stanna bilen! Visar sig att den mekaniker som utfört servicen inte fyllt på glykol och inte luftat kylsystemets slangar! Väldigt slarvigt. Slarv eller okunskap?
Fick fixa en hyrbil och nu vägrar JBIL stå för kostnaden.
JBIL tog mer än 5000 kronor för denna service. Några dagar efter servicen får jag information från Peugeot Sverige. En helt vanlig service för en 4 år gammal bil kostar 2998 kronor. Rena lurendrejeri, JBIL!

9 janvier 2025
Avis spontané

En vanlig felsökning för 5600?

En vanlig felsökning för 5600? Detta företag är ett stort skämt och svindlar folk på pengar. Lämna inte in era bilar här!
Gav sen offert på lagning. 40000:-. Ringde nästa bilverkstad precis bredvid som tog 20000 för samma jobb. Skäms på er!

21 janvier 2025
Avis spontané

Har försökt få JBIL i Täby att åtgärda osynkade fel levererade V-hjul, TPMS ventiler!

Har försökt få JBIL i Täby att åtgärda alternativt byta ut fel levererade V-Hjul där TPMS ventilerna inte synkar med bilens system med larm som följd. De duckar och har slutat svara på mail och sms. Nu blir det ett ärende för ARN vilket känns lågt med tanke på enkelheten att åtgärda felet. Har kollat med en auktoriserad verkstad och det är bevisat att TPMS ventilerna måste bytas ut!

2 décembre 2024
Avis spontané

Kom för att reklamera utfört arbete men…

Kom för att reklamera utfört arbete men de hävdar att de inte utfört arbetet. De säger att det inte står i deras dator vilket innebär att du inte kan lita på det som finns i den digitala servicehandboken verkligen är korrekt ifyllt. De säger nu att de inte har kompetens att byta listerna runt framrutan trots det har de tagit på sig och utfört arbetet men nu när det arbetet börjar fallera så vill man inte ta något ansvar och korrigera utan påstår att man inte gjort det.

4 décembre 2024
Avis spontané

Efter tre år lämnades leasingbilen…

Efter tre år lämnades leasingbilen åter. Förnyar ni inte leasingen med en ny bil förvänta er ingen annan attityd än den överlägsna ”jag bestämmer, du har bara att anpassa dig till vad jag tycker angående repor och kostnader.
Jbil är inget alternativ för någon.

KIA Förenade bil besöktes strax efter för utlämning av ny bil. Kan bara konstatera att försäljare är olika.

29 novembre 2024
Avis spontané

De skulle felsöka ett känt fel och tog betalt för service utan att laga felet.

De skulle felsöka och laga ett känt fel, gaspedalen. De tog 1920 kr för att plugga in obd och själva se felet. De lagade inte felet utan gjorde en service för 10 000kr istället, som redan var gjord på annan firma och krävde full betalning för att få ut bilen. Dessutom skickade de med en proforma på ytterligare nästan 10 000 kr för kostnad av att laga felet vid ett senare tillfälle.

Ny gaspedal kostar ca 1000 kr samt kanske 10 minuter att byta, 2 skruv och en kontakt.
Stämningsansökan är gjord. ARN anmälan pågår.

Jbil har ärenden hos kronofogden.
Var försiktiga

6 novembre 2024
Avis spontané

Då min bil inte startade

Då min bil inte startade, blev jag hänvisad till J Bil av Folksam. Efter ett flertal samtal från J Bil konstaterade dom att notan skulle sluta på ca. 11.000:-. Detta efter jag redan betalt 4700:-. Då jag inte tyckte att det var rimligt, bärgades bilen till en ny verkstad. Här konstaterade man att det var ett fel i bilens display och bensinmätaren visade full tank. Inget mer fel på bilen, allt som beövdes var lite bensin. Så se upp med denna bilverkstad, rena lurendrejeriet.

22 octobre 2024

Helt och fullkomligt värdelösa

Helt och fullkomligt värdelösa. Min bil har varit på deras verkstad i över 2 månader. Dom säger att det saknas en del för att kunna färdigställa bilen men den var utlovad att komma vecka 44 och bilen är fortfarande inte klar. Försökt ringa verkstaden men utan svar. Vid det här laget vet jag inte ens om bilen är kvar där eftersom det inte går att komma i kontakt med dom. Man kan ju också tycka ett en verkstad ska höra av sig om servicen inte blir klar som utlovad…

13 novembre 2024

Däckbyte

J bil i Frölunda finns nog inte sämre verkstad. Bokade byte av däck. Man bokar tid och förväntar sig inte mer än 30 min väntetid. Det tar dem 1 tim att byta däck.
Samma varje säsong förra gången tog det 1 tim innan de kom ut och sa vi hittar inte dina däck.
De borde sluta erbjuda däckbyten med förvaring, Känns helt meningslöst att boka tid när de ändå inte fixar att hålla det de lovar även om man var där 10 min innan sin tid.
Sen inget förlåt att de dröjde utan oj då ja vet inte vad som har hänt.

6 novembre 2024
Avis spontané

Framrute byte slutade med omlackning.

Köpte en 2023 demo bil av dom med en spricka i rutan som dom skulle fixa gratis efter köpet, det tog två månader innan dom boka in bilen. Bytet tog en dag längre än sagt och dom ringde inte och sa det, dålig start.
Efter jag fick tillbaka bilen så var den nya rutan skitig, oproffsigt. Sen upptäckte jag att det oljiga finger avtryck över hela innertaket och inrednigen, hittade en oljig handske på passagerar sättet. senare upptäckte jag att dom hade orsakat skador i lacken runt hela bilrutan plus skador på innertaket.
Jag lämnade in bilen till dom för att lackas om och byta innertak och jag kan se på GPSen att den stog på parkeringen i 9 arbetsdagar innan dom körde in den på verkstan, sjysst för det är min service bil så jag behöver den på jobbet.
Som bonus så tog dom ut ladd kabeln till hyrbilen så den går inte att ladda på dom flesta laddplatserna, riktigt sjysst.

4 octobre 2024

Ringde J Bil i Täby

Ringde J Bil i Täby . Ingen svarar. En telefonsvarare meddelar att jag borde skicka mail . Satt väldigt länge i telefon tills jag förstod att personen låter bli att svara . De har väl ”mycket att göra och en av oss är sjuk just i dag …?”

Usel service , men J Bil bryr sig inte ett dugg om mlg som kund . De premierar en ett lugnt arbetstempo framför service åt dem som köpt en Citroën .

24 octobre 2024
Avis spontané

En del är värt noll stjärnor

En del är värt noll stjärnor, annat fem, och åter annat sisådär. Säljaren i Tagene värderade vår Peugeot till 135.000 , om inbyte till ny bil. Alltså i praktiken ca 115.000, om man räknar in prutmånen. De 3 stora bilfirmorna i Gbg värderade vår bil till 165-175.000 (Sålde den till Riddermark, 170.000) Alltså noll stjärnor till Tagene.
Har servat några gånger och låtit göra ett par mindre reparationer i Aröd. 100% nöjd var gång. 5 stjärnor.
Bilförsäljningen i Aröd är liten och sköts av en jeppe som vill ha kvar sina bilar. Noll stjärnor.
Frölunda: Både verkstad (överfyllde olja grovt t.ex.) och försäljning är ömsom vin och ömsom vatten. Tur dom har Filip Lind, som försöker ställa till rätta där andra felat.
Om vi köper en begagnad bil även nästa gång, blir det troligen inte J Bil. De andra stora firmorna ger 1-2 års garanti på begagnat. J Bil bara 6 månader.
Att vi ger J Bil godkänt betyg beror egentligen inte på J Bil, utan på att vi är mycket nöjda med bilen vi köpte. Vår 25:e och kört 800 mil.

3 octobre 2024

Varken nöjd eller imponerad

Lämnar in vår Citroen då motorlampan lyser, detta under då bilen nybilsgaranti. Får tillbaka bilen ingen åtgärd utförd endast en felsökningsavgift på 2 440kr och informerad om att lampan inte lös när J Bil kollade på bilen. Nästa dag tänds lampan igen och bilen lämnas åter in till J Bil, nu skall det bytas olja enligt J Bil. J bil servade bilen 6 mån tidigare och bilen har rullat 900 mil sedan service. Denna gång blev det ytterligare en kostnad på 5 171kr. Detta är sådant man får räkna med säger J Bil. Svårt att vara varken nöjd eller imponerad av J Bil, hit vänder vi oss inte igen.

14 octobre 2024

Varning för J-bil

Varning för J-bil
Min bil bogserades till J-bil i Haninge den 18 juni, för att behållaren för kylarvätska var full med olja. Den 19 fastställdes orsaken på felet och de uppger att man måste byta motor. De ville ha kontaktuppgifter till Försäkringsbolaget som de fick samma dag. Sedan glömdes bilen bort, efter tre veckor åkte jag dit (de svarar ytterst sällan på telefon eller epost), det visade sig att de glömt bort bilen och vad de skulle göra. Efter en halvtimmes letande hittade de arbetsordern. De uppger att bilen ska vara klar 25 juli. 26 juli får jag reda på att man inte är klar och att man ska byta kylare också. Jag har under dessa veckor informerat om att jag behöver bilen allra senast den 26 juli och att jag vill ha lånebil om det blir försenat, någon sådan finns förstås inte. Två veckor senare får jag hämta bilen, åker till annan verkstad och lämnar in den på service. De upptäcker att behållaren för kylarvätska är full med olja och uppger att de i nuläget kan utföra en service.
Åker tillbaka till J-bil och informerar om deras inkompetens, de uppger att de inte gjort något fel och tar emot den under protest. Ber om att få prata med chef, det möts med tystnad och sura miner. Får inte prata med någon ansvarig överhuvudtaget. De tar emot bilen och en vecka senare får jag tillbaka den, lämnar återigen in den på service på annan verkstad. När hämtar bilen informerar de om att de har fått tvätta hela motorutrymmet för att det varit oljespill överallt, det tar foton och visar mig. Det uppger att de kan se oljerester i kylarvätskebehållaren. Nu tröttnar jag på bilen och lämnar in den på Bilia för värdering. De uppger att bilen är oljig och de undrar om J-bil åtgärdat problemet på rätt sätt och halverar inköpspriset. Åker tillbaka till J-bil och de hävdar att allt är korrekt gjort men jag har underlag från två verkstäder och de tar motvilligt emot bilen men först en vecka senare. Jag lämnar in bilen och de ska höra av sig när det är klar enligt uppgift då några dagar senare. Efter en vecka har jag inte hört något, jag får tag på en person som uppger att de måste byta oljekylare nu och att det tar en vecka till. Efter en veckar ringer jag och då har inte delarna kommit och de vet inte när de kommer. Då får jag nog och ber dem köpa in bilen och då är vi i första veckan på September. Vi kommer överens efter att jag tagit kontakt med försäljningschefen men affären kan enligt dem inte slutföras förrän bilen är klar men allra senast i månadskiftet sep/okt. Vi skriver ett avtal om att bilen ska köpas in och att deras inköp sker den 30 sep. Datumet passeras och inget händer, återigen kontakt med försäljningschef och ansvarig säljare, jag får nu inte längre svar från försäljningschefen och säljaren svar kommer alltid med fördröjning. Får sedan besked om att jag måste skriva under ett nytt avtal för att datum passerats på det gamla. Efter ungefär fyra månader med ständigt trassel med personal på J-bil får jag den 11 oktober besked om att affären är slutförd.

11 octobre 2024
Avis spontané

1,9 stjärnor nuvarande betyg visas inte…

1,9 stjärnor nuvarande betyg visas inte verkligheten.Faktiskt om J Bil : Modern byggnad,stor investering,endast nya eller nästan nya bilar,gratis caffe,te osv,digital försäjning process. Försäljaren Johannes Ishak(Vällingby) fixade allt.(inbyte,betalning ,besikt,service historik,agarebyte allt !!! Alllt är smidigt och bra när man vill att arbeta på bästa sätt möjligt ! Vad rekomenderar jag till J BIL:1 Flera anläggningar i städer med stor densitet och fokusera att ha mest sälad märke på plats där. 2.Anställ flera medarbetare och ge till Johannes Ishak behörigheten till att utbilda de föjlande egen model av försäljare.

20 octobre 2024

J Bil Tagene

J Bil Tagene
Fantastisk service och bemötande av Matilda! Hon är en klippa och den stora anledningen att vi köpte bilen där!

12 octobre 2024
Avis spontané

Absolut den sämsta bilfirma världen…

Absolut den sämsta bilfirma världen någonsin skådat.

Usel kundservice men det går att leva med. Det stora problemet är den totala inkompetensen i verkstaden. Vi har kört Peugeot sedan 2016 men tidigt insett att service gör vi på en verkstad inte ett vuxen dagis. Men vissa saker får endast auktoriserade Peugeot verkstäder göra och då är bilen borta minst två veckor och kommer tillbaka utan åtgärd.

Tänk er noga för innan ni lämnar bil till J-bil.

30 septembre 2024
Avis spontané

Skulle hämta mina sommardäck där man…

Skulle hämta mina sommardäck där man först försökte ljuga när man inte hittade däcken. Däcken hade blivit stulna hos J Bil. Fick ifs nya sommardäck men utan orginalfälgar. Jag vet inte vad som har hänt med J Bil sista åren.

10 juin 2024
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.