Noté 1 sur 5 étoiles

Zakupiłem zestaw Komputronik Infinity X514 [B14] (i5-14400F, RTX 4060 Ti, 32GB, 2TB, W11H) i mam mieszane uczucia co do jego wydajności w grach e-sportowych. Z jednej strony, w Cyberpunk 2077 kom... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Magasin d'informatique

Informations provenant de diverses sources externes

Komputronik.pl - sklep internetowy, posiadający w swojej ofercie dziesiątki tysięcy produktów. Wysoka dostępność, atrakcyjne ceny, terminowa realizacja i ekspresowa wysyłka. Sprawdź naszą sieć salonów i odbierz zamówienie w jednym z nich!

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

N'a pas répondu aux avis négatifs

Niestabilna wydajność komputera Komputronik Infinity X514 [B14]

Z jednej strony, w Cyberpunk 2077 komputer radzi sobie świetnie, osiągając około 140 FPS na ustawieniach Ultra. Z drugiej strony, w grach opartych na procesorze jest duży problem. W CS2 klatki spadają z 300 do 180 FPS, a w Fortnite (nawet na niższych ustawieniach) licznik nie przekracza 200-260 FPS.

Przy tej specyfikacji wyniki w CS2 i Fortnite powinny być znacznie wyższe i stabilniejsze. Wygląda to na problem z konfiguracją systemu Windows, planem zasilania lub błędnym zarządzaniem rdzeniami P oraz E w procesorze i5-14400F. Sprzęt ma ogromny potencjał, ale fabryczna konfiguracja systemu wydaje się go ograniczać. Liczę na wsparcie techniczne w tej sprawie.

1 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Klawiatura ktora kupiłam za 500 zł robi…

Klawiatura ktora kupiłam za 500 zł robi dwuklick, klawisze swieca losowo mimo zmiany ustawien i restardzie komputera, bluetooth sie rozlacza i nie chca polaczyc na nowo. A oni odrzucili reklamacje. NIE POLECAM. Wydajesz pól tysiaca na sprzet ktory przestaje działac.

10 avril 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Firma oszukuje przy wynajmie telefonów

Firma oszukuje przy wynajmie telefonów. Jak nie chcesz wynająć kolejnego telefonu w bardzo zawyżonej cenie to wymyślają sobie jakieś usterki i naliczają dziwne kwoty. Nie zwracają też odrazu kaucji. Lepiej unikać formy

6 février 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Niesamowite, że w 2026 nadal można tak funkcjonować.

Moje doświadczenie z Komputronikiem jest negatywne. W ofercie produktu podano 3-letnią gwarancję producenta, podczas gdy faktycznie producent zapewnia tylko 2 lata. To wprowadza w błąd i utrudnia podjęcie świadomej decyzji.
Proces wyjaśniania tej nieścisłości okazał się długi i męczący, a pracownicy przekazywali sprzeczne informacje. Często mylili przedłużoną gwarancję z gwarancją rozszerzoną, co tylko zwiększało chaos.
Po tych doświadczeniach trudno mi zaufać stronie i obsłudze Komputronika, zwłaszcza w kwestiach gwarancji i reklamacji.

Sprawdźcie Wasze gwarancje - możliwe, że Was też wprowadzono w błąd.

3 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Nie polecam zakupów w Komputronik.

Nie polecam zakupów w Komputronik.

Otrzymałem uszkodzony zestaw LEGO. Zamiast normalnej wymiany wadliwego produktu, zostałem poinformowany przez obsługę klienta, że **nie dokonają wymiany**, tylko mam odesłać towar na **własny koszt**, a dodatkowo zapłacić jakieś **opłaty za obsługę zwrotu**. Trudno to zrozumieć, skoro problem powstał nie z mojej winy, tylko dlatego, że wysłano mi uszkodzony produkt.

Próbowałem załatwić sprawę przez obsługę klienta, ale niestety poziom pomocy i podejście do klienta pozostawia wiele do życzenia. Zamiast rozwiązania problemu – przerzucanie kosztów na klienta.

Podsumowując: **uszkodzony towar, brak realnej pomocy i bardzo słaba obsługa klienta**. Szkoda, bo po takiej sytuacji trudno komukolwiek polecić zakupy w tym sklepie.

11 mars 2026

NIE POLECAM TEGO SKLEPU

NIE POLECAM TEGO SKLEPU! Na początku stycznia oddałem do naprawy telefon objęty gwarancją. Już na początku obsługa nie była skora do przyjęcia urządzenia i długo zajęło oddanie go im żeby go naprawili( zgodnie z zaleceniami producenta). Naprawa zajęła im ponad 2 miesiące. Przy licznych próbach kontaktu twierdzili że nie wiedza co dzieje się z telefonem i nie jest to w zakresie ich obowiązku aby znać chociaż miejsce gdzie telefon został przekazany nie mówiąc już o czasie realizacji naprawy gwarancyjnej. Ostatecznie po kontakcie z UOKiK i kolejnej wizycie w salonie nagle okazało się, że telefon jest już gotowy i czeka od kilku dni a ze mną się "kontaktowano" chociaż nie przyszedł żaden telefon ani e mail. Klient po zakupie nie obchodzi sklepu.

2 mars 2026
Noté 5 sur 5 étoiles

Polecam. Mimo, że zakupiłam tablet, który musiałam zwrócić przez własną nieuwagę - nie zauważyłam, że nie ma wejścia na kartę (LTE). Całkowity koszt zakupu został zwrócony błyskawicznie, praktycznie na drugi dzień po dostarczeniu zwróconego produktu. Rzetelna firma. 👍

27 février 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Kupiłam parownice w obniżonej cenie z…

Kupiłam parownice w obniżonej cenie z oferty autlet ...w opisie było podane ze uszkodzony karton...Karton był nie uszkodzony ale parownica tak bo pluła parą i wodą ...Urządzenie nie działało poprawnie ..Wysyłaja uszkodzony sprzęt i tyle w temacie..Kłopot tylko z odsyłaniem bo za zwrot bez podanie przyczyny koszt po stronie Klienta...Nie polecam i ostrzegam przed tym Sklepem!

6 février 2026

Agresywny, abuzywny marketing

Ocena nie dotyczy tyle samego sklepu, bo ten wydaje się w porządku, co jego obrzydliwych kampanii marketingowych. Stosowanie reklam które nie mają pola do ich wyłączenia, a próba intuicyjnego kliknięcia w róg przenosi... na stronę Komputronika. Jedyne co pozwala wyłączyć reklamę, to odświeżenie strony, a i to potrafią pojawiać się reklamy od nich po kilka-kilkanaście razy! Wiem że to nie wina strony na której jest reklama (Transfermarkt), bo inne są normalnie zamykalne w np. rogu. Nigdy nic u was nie kupię.

3 février 2026

Najgorszy możliwy sklep.

Kupiłem komputer ASUS ZenBook 15 UM3504DA-BN160W - R7-7735U
| 15,6" | 32GB | 1TB | W11Home | Niebieski [AMD
Ryzen, komputer miał być nowy, ale od początku był niesprawny. Komputer sam się resetuje w przypadkowych momentach, co często trwa bardzo długo. Praca na komputerze jest praktycznie niemożliwa, bo komputer kilka razy dziennie musi się zresetować. Odsyłałem komputer gwarancyjnie do komputronika, za każdym razem dostawałem odpowiedz ze w wszystko jest ok. Nagrywałem filmiki jak to wygląda bo dzieje się tak cały czas. Komputronika to nie interesuje, reklamacji ani gwarancji nie uznają. Widząc ile jest podobnych recenzji w internecie mam wrażenie że to jest model biznesowy sklepu. Sprzedawać niesprawny sprzęt jako nowy i potem nie uznawać gwarancji. Zwykłe oszustwo.

14 mars 2025

Porażka

Zamówiony towar najpierw miał być za tydzień. Po tygodniu oczekiwania poszedłem zapytać do sklepu w którym miałem go odebrać, zapewniano mnie iż będzie za kolejnych 5 dni. Minęło sześć. Żadnych wieści, żadnej informacji. Totalna klapa. Zdecydowanie nie polecam!

28 janvier 2026

Oszuści

Najgorsza obsługa ze wszystkich salonów ze sprzętem komputerowym.
Pytajcie o ceny usług proponowanych w salonie przy odbiorze !!! Pracownicy proponują dodatkową usługę (w formie sugerującej darmową opcję przy odbiorze sprzętu) ale nie informują, że jest płatna !!! Ty się zgadzasz, a potem ciężko z reklamacją bo pracownicy na wzajem potwierdzają swoje wersje.
Omijajcie salon w Wola Parku. Lepiej pójść do konkurencji gdzie zawsze rzetelnie informują o cenach usług dodatkowych.

22 janvier 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Słuchawki bezprzewodowe Soundcore Life Q30 czarny ( Upgraded )

Zamówiłem słuchawki "Słuchawki bezprzewodowe Soundcore Life Q30 czarny ( Upgraded )" w EMPIKU (dostawca KOMPUTRONIK). Dostałem wcześniejszą wersję produktu niezgodną z tą na zdjęciach. Na słuchawkach nie ma napisu "Active noice cancelling", guziki są bardziej wystające, nie ma etui. Wcześniej zamawiałem prosto z EMPIKA te same słuchawki i dostałem prawidłową wersję (z napisem, etui i mniejszymi guzikami). Nie polecam kupować tego produktu na Komputroniku, bo możecie otrzymać produkt inny niż na zdjęciach załączonych na stronie internetowej. Jest to wprowadzanie klientów w błąd. Czuję się oszukany.

3 janvier 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Cena pamięci Kingston 2TB dnia 23.12…

Cena pamięci Kingston 2TB dnia 23.12 popołudniu 699 PLN; cena promocyjna z czerwoną etykietką 27.12 po trzech dniach kiedy sklep był zamknięty 1019 PLN czyli ta sama część która leżała na półce przez świata podrożała o 45%. Na szczęście w Zielonych Arkadach w Bydgoszczy Media Markt jest blisko i tam cena przez świta się nie zmieniła.

27 décembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Drugi raz na sama sytuacja

Drugi raz na sama sytuacja. Produkt figuruje jako dostępny a nie mają go na stanie. Kokejny raz opóźnienia bo dostawa nie przyszła na czas - a na stronie nadal jest że dostępne. Po rozmowie z osobą z firmy na chacie - polityka firmy jest taka że produkty są dostępne gdy nie ma ich na stanie, bo jest zaplanowana dostawa. Żart, celowe wprowadzenie konsumentów w błąd. Produkt niedostępny na stanie nie jest produktem dostępnym. Drugi raz czekam na zamówienie, czas ma znaczenie i drugi raz identycznie to samo. Gdyby nie to że produkt tylko był dostępny w x-kom to by nie został zamówiony od nich.
Teraz już nic od nich nie zamówie, mają gdzieś klientów. Dodatkowo żadnej informacji mailem o przesunięciu czasu dostawy. Nie polecam!

9 décembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Sklep sprzedał towar którego w…

Sklep sprzedał towar którego w rzeczywistości nie posiadał na stanie. Pieniądze przelane blikiem w momencie zakupu.W dniu następnym prosili anulować zamówienie .Czekam już 13 dni na zwrot środków na moje konto bankowe.Twierdzą że zlecili zwrot ale środki nie zostały przelane.Oszustwo.Czekam dalej na pieniądze .Sprawę będę zgłaszał do UOKiK .Jest to celowe działanie na dużej grupie osób w celu osiągnięcia korzyści majątkowych poprzez zarabianie na lokowaniu pieniędzy na lokatach dobowych nocnych.

9 décembre 2025

gorzej niż w prlu

Co poszlo nie tak... wszystko. Sklep odmówił wymiany towaru, odmówił pokrycia kosztów związanych z naprawą reklamacyjną, cały proces był sztucznie wydłużany, w między czasie pracownicy pisali niezgodne z prawdą maile oczerniające podwykonawców (np twierdzili, że producent nie odesłał urządzenia, mimo że od dawna było przez nich odebrane), zwrot został odesłany na inny adres niż podany w zgloszeniu reklamacyjnym, a co więcej nie wróciły do mnie przesłane wraz z towarem akcesoria. Nie wiem co można było bardziej z...walić

1 décembre 2025

Pozytywnie, choć z przeszkodami

Zacznę od tego, że na początku chciałem dać 4. Ostatecznie jednak dam 5.
Zamówiłem zestaw na zamówienie. Plus za fajny konfigurator. Po dodaniu wszystkiego do koszyka, wybrałem opcję złożenia zestawu. I tu pierwsze pozytywne zaskoczenie. Kontak że strony Pana Marcina, że nie ma dysków ssd, które wybrałem, można wziąć inne, a także że nie wziąłem Windowsa 11. Dodatkowo polecił mi rozszerzenie gwarancji. Następnie wymienialiśmy się mailami wielokrotnie. Szczegóły pominę.
Po paru dniach dostałem mój wymarzony zestaw. Niestety okazało się że wiatraki w chłodzeniu wodnym procesora nie dziają. I to było na minus. W pierwszej chwili panika i złość. Tyle pieniędzy o taka wtopa.
Na drugi dzień zgłosiłem reklamację. Obsługiwał mnie Pan Miłosz. Komunikacja przeszła sprawnie. Dostałem etykietę zwrotu. Niestety kurier dał ciała i nie zadzwonił, że jedzie tylko zostawił. Na szczęście beż problemu Pan Miłosz wysłał kuriera z innej firmy. Sama naprawa zajęła mniej niż 72h. Więc mój wymarzony zestaw jest już u mnie. Tak więc 5.

3 novembre 2025
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus