slechte communicatie, onbetrouwbare service en onterechte kosten. Geen aanrader.
Na telefonisch contact, waarbij werd bevestigd dat de accu van mijn MacBook Air vervangen kon worden, heb ik mijn laptop onderweg naar mijn afspraak bij Mac Kliniek afgegeven. De MacBook werd om 12:30 ingeleverd en zou rond 13:30 klaar zijn. Ik zou een bevestigingsmail ontvangen bij inname en nog een bericht zodra de laptop klaar was. De eerste mail ontving ik echter niet, omdat mijn e-mailadres verkeerd was genoteerd, terwijl ik mijn visitekaartje had afgegeven om fouten te voorkomen. Maar goed, fouten kunnen gebeuren.
Na mijn afspraak was ik om 13:30 weer terug bij de winkel. Omdat ik nog steeds geen bericht had ontvangen, besloot ik toch naar binnen te gaan. De laptop bleek nog niet klaar te zijn en het zou nog zo’n 30 minuten duren. Mijn e-mailadres werd gecorrigeerd zodat ik de ophaalbevestiging wél zou krijgen. Na 45 minuten wachten ben ik opnieuw naar binnen gegaan. Toen werd mij verteld dat de laptop een onderliggend probleem had: de accu’s zouden niet laden. Opmerkelijk, aangezien ik de laptop met een volle accu had gebracht, laden deed hij dus gewoon.
Het advies was om de laptop achter te laten voor verder onderzoek, wat 3 tot 5 dagen zou duren. Omdat ik mijn laptop dagelijks nodig heb voor werk, heb ik gevraagd om de oude accu terug te plaatsen zodat ik hem kon meenemen. Dat zou 15 minuten duren, maar na 30 minuten wachten ben ik weer zelf naar binnen gegaan. De medewerker bleek inmiddels andere klanten te helpen, en mijn laptop was nog niet klaar.
Uiteindelijk kreeg ik mijn laptop pas om 16:40 terug, met de mededeling dat ik €49 aan onderzoekskosten moest betalen, terwijl er feitelijk niets was onderzocht. Desondanks heb ik betaald en de laptop meegenomen.
Thuis heb ik de MacBook meerdere keren ontladen en opnieuw opgeladen: alles werkt perfect, de accu laadt gewoon op.
Ik vind het jammer dat dit blijkbaar het verdienmodel van dit bedrijf is. Hopelijk worden ze er rijk van, maar ik kan iedereen afraden om hierheen te gaan als je niet onnodig “onderzoekskosten” wilt betalen voor iets wat niet is onderzocht.
15 octobre 2025
Avis spontané