MG Projekt Projekty Domów Avis

TrustScore 4.5 sur 5

Noté 5 sur 5 étoiles

1. Projekty architektoniczno-budowlane opracowane profesjonalnie w sposób czytelny i kompletny. 2. Dostawa projektów po ich zamówieniu szybka i terminowa. 3. Wykonawcy robót budowlanych budynków opa... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Ogólnie wszystko ok, jednakże zmuszony jestem do obniżenia jednej gwiazdki ze względu na to, że musiałem dopominać się o odpowiedź mailową 5 razy telefonicznie na przestrzeni prawie dwóch tygodni, pom... Voir plus

L'entreprise a répondu

Noté 5 sur 5 étoiles

Jestem pod wielkim wrażeniem profesjonalnej obsługi. Szybkości odpowiedzi na techniczne pytania i kultury komunikacji. Gratuluję. To jest dla mnie bardzo dobre doświadczenie. Zamierzam skorzystać z P... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Projekty, które przygotowane zostały przez pracownię MG Projekt charakteryzują się nowoczesną stylistyką, funkcjonalnością oraz dbałością o szczegóły. Dokumentacja przygotowana bardzo profesjonalnie.... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Architecte

Écrit par l'entreprise

Pracownia MG Projekt została założona w 1998 roku. Od tego czasu zajmuje się projektowaniem domów na potrzeby budownictwa jednorodzinnego. W ofercie biura projektów MGProjekt znajdują się gotowe projekty małych domów, domy parterowe, piętrowe i z poddaszem użytkowym, projekty rezydencji, plany domków letniskowych. Cała oferta gotowych projektów domów dostępna jest na stronie internetowej biura projektów: www.mgprojekt.com.pl

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

Tous les avis

3 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 4 sur 5 étoiles

Cztery Kąty, MG Projekt

Szukaliśmy projektu bardzo długo, aż trafiliśmy na Cztery Kąty. Praktycznie wszystko nam w nim odpowiadało. Mieszkamy już jakiś czas i prostota wnętrza jest naprawdę wygodna w użytkowaniu. Polecam.

11 août 2025

Wszystko jak należy

Schludnie spakowane, dobry kontakt z biurem, szybka dostawa oraz oczywiście odpowiednio przygotowane projekty. Wszystko tak jak być powinno.

15 juillet 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Brak odpowiedzi

Po zakupie projektu już nie jest tak łatwo się skontaktować z firmą. Trzeba pisać, dzwonić i prosić o jakąkolwiek odpowiedź.

5 mars 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

Zakup projektu domu na zgłoszenie

Dzień dobry. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy, bardzo dobry kontakt telefoniczny, wszystko zostało wyjaśnione krok po kroku jesli chodzi o zakup projektu. Szybka i profesjonalna realizacja, po 4 dniach roboczych otrzymałem paczkę z kompletnym projektem. Szczerze polecam

14 janvier 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Architekt z uprawnieniami

Jako doświadczony architekt, adaptujący wiele projektów typowych, uważam że pracownia MG projekt przygotowuje projekty niezgodne z obowiązującymi przepisami. Projekty są sporządzane niezgodnie z rozporządzeniem dot. formy projektu budowlanego. Skale rysunków, jakieś dodatkowe informacje nikomu niepotrzebne, to luźna wizja zespołu MG, którą potem należy korygować w urzędach. Projekty są powielane od wielu lat i standard opracowania przypomina projekty z przed 20 lat. Ponadto inwestor zamówił wersje elektroniczną, która miała przyspieszyć prace, a była zapisana w sposób całkowicie niemożliwy do dalszej pracy. Konkurencyjne firmy przykładają się do opracowań, oraz przede wszystkim stawiają na duże wsparcie techniczne.

26 juin 2024
Avis spontané
Logo de MG Projekt Projekty Domów

Réponse de MG Projekt Projekty Domów

Panie Jakubie, dziękujemy za Pana opinię. Każda, nawet zła opinia jest warta uwagi i analizy.
Prosilibyśmy o większą ilość szczegółów z Pana strony - konkretnie jakie uwagi Pan ma, oraz do jakiego konkretnego projektu. Do ogólnej opinii i osądu trudno jest się rzeczowo odnieść. Niemniej poniżej próbujemy:
Oświadczamy, że nasze projekty są wykonane zgodnie z obowiązującymi przepisami budowlanymi i warunkami technicznymi.
Forma naszych dokumentacji jest zgodna z rozporządzeniem.
Zdecydowana część naszej oferty to projekty stosunkowo nowe, maksymalnie kilkuletnie. Duża część oferty to pojawiające się co roku nowości. Część projektów z naszej oferty rzeczywiście ma za sobą 10-cio lub 15-letnią historię, jednak były one za każdym razem aktualizowane przy okazji każdych zmian dotyczących formy projektów lub nowych warunków energooszczędności - ostatnio przy okazji nadania nowej formy projektów w 2020 roku, czy też warunków WT2021. Możliwe, że w Pana ręce trafił projekt z wieloletnią historią po adaptacjach i dostosowaniach, ale proszę nie oceniać całej naszej oferty na podstawie pojedynczego doświadczenia.
Skala projektu - tak, potwierdzamy: projekt w zakresie PAB podawany jest u nas w skali 1:100. Projekt w zakresie PT podawany jest przez nas w skali 1:50, po to aby ułatwić Inwestorowi życie (rysunki w skali 1:50 są dokładniejsze, bardziej uszczegółowione i bardziej czytelne). Rozumiem, że to wiąże się z delikatnym utrudnieniem dla projektanta adaptującego jeśli chodzi o pracę z rysunkami w większym formacie, ale na koniec to interes Klienta jest tutaj najważniejszy i ułatwienie życia Inwestorowi, a interes projektanta adaptującego stoi tutaj na drugim miejscu.
Co do wersji elektronicznej: tak, potwierdzamy, nie udostępniamy projektów w całości w edytowalnej wersji elektronicznej. Powodem tego jest powszechnie obecne w naszym kraju piractwo. Z tego powodu personalizujemy nasze projekty, a jeśli chodzi o udostępnienie materiałów w wersji elektronicznej - udostępniamy takowe, w ograniczonym zakresie, z podstawowymi rysunkami projektu w wersji edytowalnej, o czym w jasny sposób informujemy na naszej stronie www, na stronie opisującej produkt, czyli pakiet wersji elektronicznej projektu. Wszystko jest tutaj jasno i czytelnie podane.
Pisze Pan o zapisie plików wersji elektronicznej niemożliwej do dalszej pracy. Skąd ten osąd? Pliki zapisywane są w formacie DWG, możliwym do otwarcia w wielu programach CADowskich i umożliwiających edycję.

Chcemy podkreślić, że nie pozostawiamy Inwestorów bez opieki technicznej. Odbieramy wiele telefonów z budów i maili z pytaniami technicznymi. Żadnego Inwestora nie zostawiamy bez odpowiedzi.

Panie Jakubie, każdy ma prawo wydać swoją niepochlebną opinię. My z Pan opinią się nie zgadzamy. Niemniej bierzemy sobie ją do serca po to żeby przygotowywać dla naszych Klientów jeszcze lepsze dokumentacje projektowe.

Zespół MG Projekt

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus