Hej Jag har varit medlem i Norstat i många, många och tycker undersökningarna är intressanta, roliga, varierande och viktiga men jag undrar hur lottningen går till? Vinster till resepresentkort, Amaz... Voir plus

1. Prestataire spécialisé en études de marché

We are one of the leading data collectors for market research in Europe. Our mission is to deliver trustworthy data of the highest quality to enable well-informed analysis and decision-making. Using fair and transparent data gathering methods, an extensive international panel network and trusted relationship with respondents, we provide best-in-class data about any desired topic or target group. In our experience, insight seekers value quality and speed. Automatization of data collection ensures speed and efficiency, while robust quality assurance safeguards that our data is trustworthy. All our systems, processes and routines are in accordance with ESOMAR’s Code of Conduct. We support more than 1,800 market research firms, brands, media & advertising agencies, publishers, and consultancies across different industries to accelerate data driven processes and enable trusted research and insight.

1,9

Bas

TrustScore 2 sur 5

3 k avis

A répondu à 80 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'un mois

Jag förstår inte varför jag fått sms o…

Jag förstår inte varför jag fått sms o sedan en påminnelse om att jag tidigare fått ett sms som jag inte har besvarat. Sms ser inte trovärdigt ut o i dessa tider vill inte jag trycka/följa någon länk. Har fått en hel del konstiga sms där det står massa konstigheter

27 mars 2026

Smagsløst at undlade partier

Hvorfor er alle statsminister kandidater ikke med i jeres spørgeskema/undersøgelser?
Alle andre partier end borgernes parti wr nævnt, simpelthen utrolig at sådan nogle undersøgelser ikke kan forholde sig neutrale 🤢🤮

14 mars 2026

Riktigt bluff-beteende

När man som företag skickar ut spam-mail där man måste klicka på en länk för att INTE svara på undersökningen (och därmed verifiera att dom har fått tag på en giltig email-adress) så förtjänar man inga svar, och dessutom har man gjort sig förtjänt av en dålig review på trustpilot

2 mars 2026

Hej Pigge,

Tack för din feedback. Vi beklagar om våra utskick har upplevts som oönskade. Våra inbjudningar till undersökningar skickas endast till personer som har registrerat sig i vårt panel eller som tidigare har gett samtycke till att bli kontaktade.

Det är alltid möjligt att avregistrera sig från utskick, och vi respekterar självklart om man inte längre vill ta emot inbjudningar.

Tack för att du tog dig tid att dela din upplevelse.

Team Norstatpanel

hvad er det man kan stole på

hvad er det man kan stole på - hvorfor er ikke alle partier repræsenteret på jeres survey - pinligt amatør agtig - svar fra jer er engang ævl - at vise kandidater og partier - kan vises på andre måder - hvis i skal have nogen som helst troværdighed - så sig undskyld

26 février 2026

Hej Johnny - Mange tak for din feedback

I politiske undersøgelser kan de svarmuligheder, der vises, variere afhængigt af undersøgelsens formål og opsætning. Derfor vil det ikke nødvendigvis være alle partier eller kandidater, der fremgår med navn i listen.

Hvis det parti eller den kandidat, du ønsker at stemme på, ikke fremgår, vil der typisk være mulighed for at vælge en kategori som “andre partier/kandidater”.

Endnu en gang tak for at skrive din anmeldelse.

Venlig hilsen
Norstat Danmark

Ringer på helgerna vissa har ett jobb…

Ringer på helgerna vissa har ett jobb då med. Men tack o lov blockat nr men om man inte svarat x antal ggr fattar man inte vinken att man inte vill delta??

28 décembre 2025

Hej Janeth,
Tack för din feedback. Vi beklagar om våra kontaktförsök har upplevts som störande. Det är självklart inte vår avsikt att orsaka irritation, och vi respekterar alltid deltagarnas önskemål kring kontakt.

Om du inte längre vill bli kontaktad är du välkommen att meddela oss detta, så ser vi till att uppdatera dina inställningar.

Team Norstat

Scam

Scam - avoid! Did several surveys, got to the amount of coins where I could cash out for a £5 Amazon voucher and they then decided my account had irregularities and should be closed.

19 décembre 2025

Hi,
We’re very sorry to hear about your experience and understand how frustrating this situation must feel, especially after the time you invested in our surveys. This is certainly not the experience we want for our panel members.

Account reviews are carried out according to our quality procedures, but we understand that the outcome can feel unclear or disappointing. We would be happy to review your case further — please contact our support team at support-uk@norstatpanel.com
so we can assist you.

Kind regards,
The Norstatpanel Team

Utebliven belöning

Har väntat på min belöning i form av ett presentkort efter att ha deltagit i en fokusgrupp. Ingen belöning har ännu kommit, det har gått två veckor (belöningen utlovas komma inom 7 dagar). Inget svar på mail, och deras support fungerar inte då jag får felmeddelande varje gång jag försöker skicka något där. Jättetråkigt att det är så dålig respons och att inte belöningar betalas ut som de ska..

4 novembre 2025

Hej Olivia,
Tack för att du delar med dig av din upplevelse – vi beklagar verkligen att din belöning från fokusgruppen ännu inte har kommit fram. Den ska självklart levereras inom den utlovade tidsramen.

Att du inte har fått något svar på ditt e-postmeddelande och att vårt kontaktformulär har gett ett felmeddelande är verkligen inte den upplevelse vi vill erbjuda. Vi ber om ursäkt för detta.

Kan du kontrollera att din förfrågan har skickats till rätt adress?
Vår svenska supportadress är: support-se@norstatpanel.com

Skicka ett nytt meddelande till denna adress så kommer vi att följa upp din belöning så snart som möjligt.

Tack för ditt tålamod – och för att du hjälper oss att förbättra oss.

Norstatpanel-teamet

Ingen support

Har svarat på undersökningar under hösten och beställde nu trisslotter för de stjärnor som jag fått som tack. Lotterna får jag inom2-4 veckor. När jag beställt får jag ett meddelande att beställningen går at göra digitalt till ett bättre pris och med snabbare leverans. Det meddelandet får jag EFTER att jag beställt. Då jag skriver till supporten för att se om jag kan backa beställningen och göra en digital beställning får jag ett felmeddelande till svar. Tycker att det är märkligt då man lägger sin tid på att delta i panelen.

4 novembre 2025

Réponse : Norstat

Hej Kund - Tack så mycket för att du delar din upplevelse med oss.
Vi ber om ursäkt för din frustration, särskilt eftersom du tog dig tid att delta i våra undersökningar.

Det borde inte vara så att du först får information om en digital och snabbare beställningsprocess efter att du redan har lagt din beställning. Vi förstår att detta känns både obekvämt och orättvist. Det är mycket olyckligt att du också fick ett felmeddelande när du försökte kontakta supporten, och vi ber om ursäkt för detta.

Kontrollera om din förfrågan skickades till rätt adress.
Vår svenska supportadress är: support-se@norstatpanel.com

Skicka ett nytt meddelande till den adressen så hjälper vi dig så snart som möjligt och tittar på beställningen tillsammans med dig.

Tack än en gång för att du ger oss möjlighet att förbättra oss.

Med vänliga hälsningar
Norstat

Chikanøse og useriøse Norstat

Jeg bliver ringet op af Norstat 2-3 gange ugentligt. Hver gang fortæller jeg dem, at jeg er på Robinson listen og at jeg ikke ønsker, at de skal ringe til mig mere. På trods af dette vender de tilbage til mig et par dage efter. Total chikane fra et særdeles utroværdigt “firma”.

2 octobre 2025

Réponse : Norstat

Hej Peter - Tak fordi du deler din oplevelse!

Vi er kede af, at du har følt dig generet af vores opkald.

Vi vil gerne præcisere, at Robinsonlisten kun gælder for markedsføring og salg, mens Norstat er et analyseinstitut, der kontakter folk for at gennemføre meningsmålinger – aldrig for at sælge noget. Du kan læse mere om, hvordan Robinsonlisten fungerer, her: legaldesk.dk/privat/diverse/robinsonlisten.

Opdatering: Vi har nu fået fjernet dit nummer i vores systemer, så du vil ikke længere blive kontaktet af Norstat! :D

Vi beklager endnu engang ulejligheden!

Med venlig hilsen
Sandra - Norstat

Reselotteriet

Hej
Jag har varit medlem i Norstat i många, många och tycker undersökningarna är intressanta, roliga, varierande och viktiga men jag undrar hur lottningen går till? Vinster till resepresentkort, Amazonpresentkort o.s.v Skulle gärna vilja se när ni visar i en video när ni väljer vinnaren? Svarar 100% på undersökningar i många år men aldrig vunnit någonting trots maximalt antal lotter så vore kul att se att vinnaren väljs rättvist.

2 octobre 2025

Réponse : Norstat

stort tack för dina fyra stjärnor och för att du har varit en trogen medlem hos Norstat i så många år! 🌟 Vi uppskattar verkligen ditt engagemang och dina synpunkter om utlottningarna. Vinnarna dras slumpmässigt bland alla giltiga deltagare, och vi ser till att processen är rättvis och transparent. Din feedback hjälper oss att bli ännu bättre och tydligare framöver. 😊

Norstatpanel-teamet

InnleggGjelder undersøkelsen om holdniger til…

Gjelder undersøkelsen om holdniger til samer og kvener i Tromsø:
Er etterkommer av dansker, svensker, finnlelendere (kvener) samer, og har norrønt blod i fokk og kav.
Dere burde undersøkt deres egne og østlendingers holdninger til folk langs kysten, og særlig i forhold til vi som bor i nord!
Mvh Johnny Eidissen

9 septembre 2025

Réponse : Norstat

Hei Johnny - Takk for at du tok deg tid til å dele dine tanker.
Vi setter pris på at du engasjerer deg i temaet og kommer med innspill om hvordan undersøkelsene våre kan forbedres. Kommentarene dine er verdifulle og vil bli videreformidlet til vårt team.

Vennlig hilsen
Norstat-teamet

Oproffsigt.

Jag blev uppringd av en person som frågade om jag ville delta i en undersökning på 5 minuter. Jag svarade med att jag inte vart intresserad o då lades det på. Anledningen till detta är för att det knappt gick att höra vad personen sa och det lät som att han nyss hade vaknat med världens baksmälla typ. Kändes väldigt oseriöst.

15 août 2025

Hej Benjamin

Tack för att du berättade om din upplevelse – det låter verkligen inte som det professionella bemötande vi vill stå för. Vi beklagar att samtalet upplevdes oseriöst.

Vi tar den här typen av feedback på största allvar och kommer att se över situationen internt för att säkerställa att våra intervjuare alltid uppträder respektfullt och professionellt.

Norstat-teamet

Fryst konto efter att jag tagit ut mina…

Fryst konto efter att jag tagit ut mina pengar , har kvar pengar som jag inte kommer åt. Anledningen är att jag svarat på ett sätt som visar ett mönster att jag inte varit "sann mot undersökningarna". Efter jag fick det mailet så hann jag bara svara på en till undersökning sen vart jag blockad helt, trots att jag svarat sanningsenligt. Hur kan man inte vara "sann" mot undersökningar menar ni?

Inget svar från support på över 2 månader.

Jag är jättegärna med och fortsätter delta i undersökningar om ni bara kan höra av er så vi kan lösa detta. Tyckt det varit roligt fram tills den kalla handen jag och många andra upplever när man hör av sig

14 juillet 2025

Hej igen Patrik,

Vårt supportteam skulle gärna ha kontaktat dig nyligen.
Om du fortfarande saknar svar eller har andra frågor är du mer än välkommen att skriva till oss igen.
Vi ber återigen om ursäkt för besväret!
Med vänliga hälsningar
Norstatpanel

Bliver ringet op i dag d

Bliver ringet op i dag d. 6 juli af Mille fra tlf nummer 72177834 der fortæller mig ringer fra Norstat. Forespurgt hvad Norstat er, fortæller hun mig, at de er offentlig myndighed. Jeg spørger om hvorfor hun ringer mig op og hvorfra hun har mit telefonnummer, og så smækker hun røret på.

6 juillet 2025

Hej Abu Sheblames,

Tak for din anmeldelse.

Vi beklager meget din oplevelse. Norstat er ikke en offentlig myndighed, men et privat analyseinstitut, der gennemfører spørgeundersøgelser. Ud fra det, du beskriver, lyder det som om, du har talt med en af vores interviewere – muligvis en ny medarbejder, som desværre ikke har givet korrekt information.

Vi følger naturligvis op internt, så vi kan sikre, at alle vores interviewere er korrekt informeret og optræder professionelt i kontakten med respondenter. :)

Med venlig hilsen,
Mille Marie - Norstat

Ogenomtänkta tidsödande frågeformulär

Skulle ge ett omdöme om besiktninsfirman som är jättebra men att tvinga kunderna att besvara hundra frågor?!!

3 juillet 2025

Hej Åsa-Helena,

Tack för att du tog dig tid att lämna feedback.

Vi förstår att det kan kännas frustrerande när en undersökning upplevs som onödigt lång.
Vi tar med oss dina synpunkter i vårt arbete med att förbättra hur vi utformar våra undersökningar. :)

Med vänlig hälsning,
Mille - NorstatPanel

support svarar inte , dem struntar i det

jag har kontaktat support flera gånger för att ni har fryst mitt konto ingen svar tills nuuu . jag känner mig lurad för den tiden jag la på er panel , fruktansvärt dåligt. ni kommer säkert hitta på någon anledning bara för att visa att det är mitt eget fel för att ta all pengar jag har tjänat.

9 juin 2025

Réponse : Norstat

Hej Batoul - Tack för din recension.

Vi beklagar verkligen att du inte har fått svar från vår support – vi förstår att det kan vara frustrerande. Jag har nu varit i kontakt med vårt supportteam, och de kommer att höra av sig till dig inom kort.

Vi uppskattar verkligen ditt tålamod och hoppas kunna rätta till din upplevelse så snart som möjligt. Om du har fler frågor under tiden är du varmt välkommen att höra av dig – vi hjälper dig gärna vidare.

Norstatpanelet

Kanon bra!

Bra! Haft det över ett år nu och alltid fått det jag beställt för poängen man får efter varje undersökning.
Perfekt om man vill ha en korv och kaffe eller mcdonalds. Köpte ett par nya skor också på stadium outlet (i butik). Rekomenderas!

30 mai 2025

Hej Jens
Stort tack för din fina recension – det gläder oss verkligen att höra att du har haft nytta av Norstatpanel i över ett år och att du kunnat använda dina poäng både till vardagslyx och större köp som nya skor!

Vi uppskattar verkligen din rekommendation och hoppas att du fortsatt får glädje av dina poäng och kommande undersökningar 😄

Sandra - Norstatpanel

En savoir plus sur les différents types d'avis.