Stay away
Zakupiłem dwie komody „biały połysk” (EVA i Eveline).
Oba produkty są sprzedawane jako białe, jednak po złożeniu i ustawieniu obok siebie mają wyraźnie różne odcienie – jedna komoda ma odcień ciepły/kremowy, druga chłodny biały. Uniemożliwia to ich wspólne użytkowanie.
Przekazałem sprzedawcy zdjęcia obu mebli ustawionych obok siebie, wyraźnie pokazujące różnicę koloru. Mimo to reklamacja została odrzucona jako „norma” oraz „wpływ oświetlenia”.
W jednym zestawie brakowało części, które musiałem dokupić we własnym zakresie. Zaproponowano zwrot kosztu części, co nie rekompensuje straconego czasu i problemów.
Jeden wewnętrzny element typu „szuflada” (wysuwana półka) nie był w ogóle nawiercony. Otrzymałem informację, że jest to „celowe dla ułatwienia montażu”, co w praktyce utrudnia montaż i obniża precyzję.
Prowadnice szuflad nie pasowały do fabrycznych otworów — przednie otwory się zgadzały, tylne już nie. Odpowiedź, że „dwa wkręty wystarczą”, nie ma sensu — gdyby tak było, punkty montażowe powinny być rozmieszczone przód–tył, a nie tylko w jednej części.
Ogólnie: słaba kontrola jakości i niesatysfakcjonujące podejście do klienta.