Aankomst Brownie 19 februari 2021
Aankomst Brownie 19 februari 2021:
Dankzij Moosje heb ik een kleine week een levende bruine rat in huis, Brownie genaamd.
Hij verschuilt zich onder of tussen de wanden van mijn "machinepark" in de bijkeuken. Daar werd hij hoogstens door Sammy lastig gevallen.
Moosje heeft zich weer tot doel gesteld om Sheba en Sammy te leren vangen. Sammy vangt al muizen en een enkele vogel. Twee vogels hebben dat overleefd doordat de schilder de vogels gered heeft. Sheba kan inmiddels wel muizen vangen, maar doodt ze niet. Dus er is nog veel werk voor Moosje om er "echte" katten van te maken. Dus heeft Moosje eerst een dode rat meegenomen en een paar dagen erna een levende rat.
Ratten zijn duidelijk slimmer dan muizen. Brownie overleeft mijn katten al vanaf vrijdagnacht (19 op 20 februari). Brownie vindt kattenvoer eten op de lage tafel gevaarlijk. En dat is het ook. Dus heeft hij tot de nacht van 22 op 23 februari
een voorraadje voer van mijn buren meegenomen. Dat bleken brokken te zijn, die je als lokaas moet gebruiken in vangkooien. Hij is dus al te slim om te vangen via een vangkooi. Nu blijken er ook apparaatjes te zijn, die het elektromagnetische veld in je huis wisselend verstoren. Je hebt ze zelfs gecombineerd met ultrasoon geluid. Brownie trekt zich niets aan van ultrasone herrie met wisselende frequentie. Die apparaten heb ik al tegen muizen. Dus heb ik maar die elektromagnetische verstoorder gekocht van Pest Free via internet. Het is een een soort stekker net als van een oplader, maar dan wel een stuk duurder. Gelukkig wordt die na één dag al bezorgd, want het kan tot een maand duren, voordat ratten zich bedenken en naar elders verhuizen. De "Pest Free Pro Unit" werkt ook tegen muizen, kakkerlakken en zilvervisjes en je huisdieren hebben er geen last van (althans honden en katten niet).
Zelfs Sheba heeft interesse in Brownie, maar doet dat op gehoor (haar wat kortere neus is kennelijk een handicap). Sheba heeft een engelen geduld om de rat te "bewaken" zolang als die geluid maakt. Sheba heeft echter niet door als de rat naar een andere plek gaat en blijft dus uiteindelijk op de foute plek zitten. Sammy reageert pas als er een pakkans is. Brownie is echter razend snel. En het is Sammy nog niet gelukt om hem te pakken. Haar vangtechniek met eerst je prooi besluipen werkt niet bij een rat. En Moosje...? Die kijkt alleen maar toe. Tenslotte is het de bedoeling van Moosje, dat Sammy en Sheba ratten leren vangen. Helaas heeft Moosje niet gevraagd of ik het wel eens ben met een levende rat in huis. De rat is dan ook Brownie genoemd, omdat hij bruin is en in huis alleen maar als kattenvoer dient...😊
Op 25 februari werd de Pest Free Pro Unit 's ochtends al geleverd. Eind middag is Brownie al vertrokken na door de stress van de Pest Free Pro Unit heel frequent gedronken te hebben uit de drinkbak van mijn Mechelaar. Al het eten was weggezet.
Ik had de Pest Free Pro Unit (de sterkste van 2 units) tussen alle snoeren van de machines bij de verstopplek van de rat ingeplugd. Dat hielp beter dan wat verder weg. En....het resultaat was verbluffend...
Brownie was binnen 1 dag weg dankzij de Pest Free Pro Unit.
26 février 2021
Avis spontané