Banner for QWIC

QWIC Avis 447

TrustScore 4 sur 5

4,2

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Sinds 2 jaar heb ik een Qwic fiets waar ik ontzettend blij mee ben, hij fietst echt heerlijk! Sinds de aanschaf heb ik tweemaal problemen ervaren met de remmen, maar telkens is dit heel netjes opge... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Magasin de vélos

À propos de QWIC

Écrit par l'entreprise

Jouw rit, jouw stijl, jouw verhaal

Een fiets is meer dan alleen een vervoermiddel. Het is een verlengstuk van wie je bent; net als je favoriete outfit die je elke dag opnieuw kiest.

Al meer dan 15 jaar maken we e-bikes die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook helemaal aansluiten bij jouw persoonlijke stijl. Want waarom zou je genoegen nemen met standaard, als het leven zoveel kleurrijker is?

Ride your style - laat zien wie je bent

Elke fietsrit biedt een moment voor jezelf. Een kans om je eigen pad te kiezen én om te laten zien wie jij bent, zelfs wanneer je voorbij fietst.

Met een QWIC e-bike maak je niet alleen kilometers, je rijdt met een glimlach én jouw eigen signature look. Kies je eigen framekleur, grips, zadel en snelbinders, en creëer zo de e-bike die perfect bij jou past. Zo uniek als jij bent!

Eigenzinnig en altijd in beweging

Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. We luisteren naar wat jij wilt en maken samen de fiets die bij je past. Onze eigenzinnige aanpak zie je terug in ons design; we doen dingen net even anders – omdat dat nu eenmaal leuker is!

Iedere e-bike is ontworpen om je te inspireren tot nieuwe ritten en avonturen. En natuurlijk kun je altijd rekenen op onze betrouwbare service via ons uitgebreide dealernetwerk.

Persoonlijk in een standaard wereld

Als Nederlands e-bike merk durven we te kiezen voor persoonlijkheid in een wereld van standaardisatie. Onze e-bikes, ontworpen in Amsterdam en gebouwd met Europese precisie, zijn een statement. Ze vertellen jouw verhaal.

Met meer dan 300 dealers en servicepartners bouwen we aan een netwerk waar je altijd terecht kunt voor advies, service of deskundig meedenken. Zo sta je er als QWIC-rijder nooit alleen voor; samen vinden we de weg wel.

Van Amsterdamse garage tot Europese straten

QWIC begon in 2006 als een avontuur in een Rotterdamse garage, gedreven door een passie voor duurzame mobiliteit met stijl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend e-bike merk in Europa.

We combineren Dutch Design met vooruitstrevende technologie en een flinke dosis liefde voor wat we doen. Het resultaat? E-bikes die niet alleen goed werken, maar er ook fantastisch uitzien.

Ontdek welke QWIC perfect bij jouw stijl past.

Ride your style – E-bikes met karakter

Écrit par l'entreprise

Sinds 2006: e-bikes die passen bij jouw stijl.
Bij QWIC ontwerpen we e-bikes die aansluiten bij jouw persoonlijke stijl en manier van leven. Ontworpen in Amsterdam, met oog voor design, techniek en kwaliteit. Dankzij ons uitgebreide dealernetwerk kun je altijd rekenen op deskundig advies en betrouwbare service. Ride your style!

Coordonnées de contact

1 étoile

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 24 heures

Noté 5 sur 5 étoiles

De winkelmedewerker was zeer…

De winkelmedewerker was zeer vriendelijk en toen er na levering van de fietsen een probleem was met de accu van één van de fietsen werd alles snel en netjes opgelost

3 avril 2026

Beste Carolien,
We zijn erg blij dat u zich zo goed geholpen voelde door het team van uw Qwic-dealer en dat het mankement met de accu zo snel verholpen was. Daarom werken we ook zo graag met hen samen. Hartelijk bedankt voor uw fijne beoordeling en nog veel fietsplezier gewenst!

Beste Qwic-fietser,
Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling. Kort maar doeltreffend – wat meer kun je verwachten van een e-bike (behalve dat die ook nog mooi is natuurlijk…). We wensen u nog vele fijne ritten!

Noté 5 sur 5 étoiles

Heerlijke fiets, super vriendelijke en coulance klantenservice

Sinds de aanschaf heb ik tweemaal problemen ervaren met de remmen, maar telkens is dit heel netjes opgelost door de uiterst vriendelijke Qwic klantenservice. Zelfs na het (net) verlopen van de fabrieksgarantie. Daarom ondanks deze problemen alsnog 5 dikke sterren.

8 avril 2026

Beste Lara,
Hartstikke bedankt voor de frisse en vriendelijke beoordeling. Wat fijn om te horen dat u ondanks de mankementjes zo tevreden bent met uw fiets. We zijn blij dat we u zo goed konden helpen. Als uitzondering op de regel passen we soms wel coulance toe.
We wensen u nog veel fietsplezier en staan graag voor verdere vragen voor u klaar.

Vriendelijk ontvangst

Vriendelijk ontvangst, goede uitleg en snelle levering.

28 mars 2026

Beste Wim,
Nou, dat is mooi binnenkomen! Fijn om te horen dat u zo goed bent geholpen door uw Qwic-dealer en dat uw wensfiets ook snel werd geleverd. We wensen u nog heel veel fijne ritten!

Noté 1 sur 5 étoiles

Doe iets aan de app ondersteuning.

Doe iets aan de app ondersteuning.
Werkt niet op vernieuwde toestel.
Zodat men weet hoeveel totaal km stand is. Ik denk dat iedereen dit graag weet. Net zoals bij elke fiets, brommer, of auto.
Moeilijk om in te schatten bij onderhoud, of e.v.t verdere verkoop.
Ook interessant moest de display scherm groter zijn waar men alles kan op volgen. Totaal km.
Zo veel km Day 1: ...
Betere zicht van standen.

27 mars 2026

Beste,
Bedankt voor uw eerlijke beoordeling. Ook wij betreuren dat de dashboard-app voor de nieuwere Android-versies niet te gebruiken is en dat u hiervan de dupe bent. We hebben u in de tussentijd via een persoonlijke e-mail geïnformeerd over mogelijke alternatieven. We hopen u toch snel het volledige fietsplezier te mogen wensen en staan voor verdere vragen graag voor u klaar.

Liebe Anja,
Vielen Dank für Ihre mindestens ebenso nette Beurteilung. Jederzeit gerne wieder! Für weitere Fragen (auch wenn es um mehr Räder geht als zwei …) stehe ich gerne zur Verfügung.

Noté 5 sur 5 étoiles

Mooie fiets lekker gefietst helaas…

Mooie fiets lekker gefietst helaas gestolen 🙏🙏😭😭😭

1 avril 2026

Beste mevrouw Uiterloo,
Die schoft! (om het even beleefd te houden). Wat ontzettend jammer dat u maar zo kort kon genieten van uw Qwic-fietsje. Bedankt dat u de goede herinneringen desondanks met ons deelt, ook “post mortem”, bij wijze van spreken. We hopen u snel weer veel fietsplezier te mogen wensen en staan voor vragen en advies natuurlijk graag voor u klaar.

Eerlijke voorlichting

Eerlijke voorlichting. Tijd en ruimte om vragen te stellen en duidelijke antwoorden. Een vriendelijke en vakbekwame Maarten!

26 mars 2026

Beste mevrouw of meneer Roelse,
Het is iedere keer weer fijn om te horen hoe blij onze fietsers met alle Qwic-dealers zijn. Vriendelijk, geduldig, vakbekwaam – het kan niet op! Hulde aan Maarten, fijn dat hij u kon helpen de juiste fiets te kiezen. We wensen u nog vele fijne ritten toe.

Noté 2 sur 5 étoiles

Voor mij nooit meer dit merk

Voor mij nooit meer dit merk. Altijd wat. Het haalt het gewoon niet bij de grote merken. Ik vond de prijs redelijker, maar had liever goede investering gedaan.

4 avril 2026

Beste mevrouw W,
Bedankt voor uw eerlijke review. Het spijt ons te horen dat u zo ontevreden bent met uw Qwic-fiets dat u liever meer geld had uitgegeven. We zijn nu wel benieuwd wat “altijd wat” inhoudt. Zou u dat op consument@qwic.nl nader willen toelichten? We wensen u veel fietsplezier met uw volgende model!

Noté 5 sur 5 étoiles

Goede kwaliteit en Service.

Wij rijden samen al 7 jaar op een Qwic fiiets, en nu is het een Qwic Atlas geworden omdat het een sportief en een mooi uiterlijk en langer ondersteuning krijg om langere routes te fietsen. En er zitten is bredere banden onder en dan kun je ook op zandpaden en schelpenpaden makelijker fietsen. Het fietsen is nu nog leuker en fijner geworden.

29 mars 2026

Beste meneer Tolboom,
Bedankt voor deze leuke beoordeling en vooral dat u ons al zo lang trouw bent gebleven. Een Atlas met zijn bredere wielen sche(l)pt meteen een heel andere band met zo’n pad, nietwaar? We zijn erg blij dat u tevreden bent met uw keuze en wensen u veel fietsplezier – verhard en onverhard.

fijne e bike

Duidelijke instructie van dealer gehad , proefrit gemaakt en van derden info gekregen.

27 mars 2026

Beste meneer Guelen,
Hartelijk dank voor het delen van uw positieve ervaring. We zijn erg blij dat u zo goed bent geholpen door uw Qwic-dealer en op die manier de juiste keuze heeft kunnen maken. We wensen u nog vele fijne ritten toe en staan uiteraard graag voor u klaar als u nog verdere vragen heeft.

Koop geen QWIC elektrische fiets

Drie maanden geleden heb ik een elektrische fiets van QWIC aangeschaft, en helaas is mijn ervaring ronduit teleurstellend. De fiets is vaker kapot dan dat ik er daadwerkelijk op kan rijden.

Wat het nog frustrerender maakt, is de service. De officiële QWIC-dealer in mijn stad weigert mij te helpen omdat ik de fiets daar niet heb gekocht, of rekent extreem hoge arbeidskosten. Van de fabrikant zelf, QWIC, hoef je ook geen ondersteuning te verwachten.

Voor een product in deze prijsklasse mag je betrouwbaarheid en service verwachten, maar in mijn geval ontbreekt beide volledig.

Mijn advies: koop geen fiets van dit merk.

De reactie van QWIC hieronder is onjuist, ik heb geen nieuwe fiets geëist, ik heb een voorstel gedaan (zelfs bereid om bij te betalen!) omdat mijn huidige QWIC-fiets veel problemen geeft. Ik ben ook niet de enige met gelijksoortige ervaringen, dus het lijkt niet op zichzelf te staan.

Dat de fiets nog onder garantie valt, is gewoon een wettelijk gegeven, maar als je fiets dusdanig vaak niet functioneert, dan moet je je afvragen wat de kwaliteit is.

De e-mail communicatie was en sich heel correct, maar een concrete oplossing is nooit aangeboden. De mooie prijs die wordt genoemd door QWIC in de reactie was Eur 2.499,-, een serieus bedrag toch? Versus mooi ... dan mag je toch een goedwerkende fiets verwachten?

Toch jammer dat QWIC uiteindelijk niet haar verantwoordelijkheid neemt als producent!

1 avril 2026

Beste Patrick,
Het spijt ons dat u reden heeft om zo ontevreden te zijn over ons product en onze service. In al onze e-mails hebben wij geprobeerd om binnen de mogelijkheden een oplossing te vinden. U heeft de fiets voor een mooie prijs ver weg van huis gekocht en wilt niet terug naar deze dealer, dat is begrijpelijk. Wij ruilen uw fiets niet in voor een nieuwe, zoals u eist, voordat deze door een Qwic-dealer is beoordeeld; we hopen op uw begrip hiervoor. Uw fiets valt nog steeds onder garantie en u heeft de mogelijkheid om naar de verkopende partij terug te gaan.

Noté 5 sur 5 étoiles

Echt een geweldige fiets !

Mijn vorige e-bike was ook een QWIC. Deze heb ik 7 jaar tot volle tevredenheid heel veel gebruikt. In totaal heb ik 28000 km met deze fiets gereden. Dit was een belangrijke reden weer een QWIC te kopen. Deze QWIC is stabieler dan mijn vorige, heeft een veel groter actieradius en de accu in het frame. Ik ben enorm tevreden !!!

20 mars 2026

Beste mevrouw of meneer Hoffmann,
Hartelijk dank voor uw positieve beoordeling en ook erg bedankt dat u al zo vele jaren een trouwe en tevreden Qwic-fietser bent. Fijn dat u blij bent met uw keuze voor een opgewaardeerd model met meer actieradius en een frame-accu. We wensen u nog veel fietsplezier in de jaren die nog mogen komen.

Noté 5 sur 5 étoiles

Fijne mensen die ons hebben geholpen.

Fijne mensen die ons hebben geholpen.
Goede uitleg over de fiets .
Ja wat kunnen we nog meer schrijven over deze personen.
Wij zijn zeer tevreden .
En heel blij met de keuze die wij hebben gemaakt.

20 mars 2026

Beste Anneke,
Wat fijn om te horen dat het team van uw Qwic-dealer zo behulpzaam was en dat u daardoor de juiste keuze heeft kunnen maken en tevreden bent met uw nieuwe Qwic-fiets. We wensen u nog vele fijne ritten en staan voor vragen graag voor u klaar.

Noté 1 sur 5 étoiles

Geldt Wettelijk Garantie niet voor QWIC?

Veel lovende berichten over de garantie van QWIC. Hoe anders is het als de garantie net is verlopen. Wettelijke garantie schrijft voor dat een product moet voldoen aan een te verwachten levensduur en dat de leverancier, bij een defect buiten hun garantie, nog steeds de verplichting heeft voor reparatie of vervanging of een tegemoetkoming daarin. Blijkbaar geldt deze wetgeving niet voor QWIC. Als de motor van mijn fiets (aanschafprijs €3.600) na 2,5 jaar defect is doet QWIC dit af als een gevalletje jammer en dikke pech. Gevolg is een reparatie van bijna € 500.

5 mars 2026

Beste,

Bedankt voor uw onderbouwde beoordeling. Het spijt ons te horen dat uw motor relatief snel defect is geraakt. Garantie- en coulanceclaims worden bij motoren direct door de fabrikant afgehandeld, wat u destijds ook per e-mail is medegedeeld.

Het is juist dat Qwic de wettelijke fabrieksgarantie van 24 maanden na aanschaf handhaaft. Volgens onze informatie heeft Bafang u, 6 maanden na afloop van deze periode, een coulance van €100,- toegekend.

Wij wensen u verder nog veel rijplezier met uw Qwic-fiets.

Noté 2 sur 5 étoiles

Wij hebben 2 Qwic fietsen waar we met…

Wij hebben 2 Qwic fietsen waar we met regelmaat terug mee naar de winkel mogen gaan. Omdat er steeds weer iets anders aan ontbreekt.
Dan is het de accu dan de moter nu connect de accu weer niet met de oplader werkelijk verschrikkelijk!
1 van beide fietsen had binnen het jaar al 2 keer een nieuwe accu en 1 nieuwe motor....
Wij zullen nooit meer een fiets van dit merk kopen.

28 mars 2026

Beste mevrouw Beckers,
Bedankt voor uw eerlijke beoordeling. Het spijt ons dat u reden heeft om ontevreden te zijn over uw Qwic-fiets. Misschien kunnen we toch nog iets voor u betekenen. Graag horen we meer via consument@qwic.nl.

FIETSPLEZIER

Goede betrouwbare qwic nu mijn 2e fiets van qwic met goede service van de dealer ben er blij mee

21 mars 2026

Beste mevrouw of meneer Kamphorst,
Wat fijn om te horen dat u onze fiets als betrouwbaar ervaart en ons merk trouw bent gebleven. Bedankt voor uw mooie beoordeling en uiteraard nog heel veel fietsplezier gewenst!

Supersnel antwoord

Supersnel (bijna net zo snel als hun fietsen) het juiste antwoord op mijn vraag over de Inter Tour fiets van Qwic. Precies zoals het hoort maar wat niet ieder bedrijf doet.

26 mars 2026

Beste meneer Kikkert,
De Inter Tour is snel als de wind en wij zetten alle zeilen bij om u vliegensvlug te kunnen helpen. Bedankt voor uw positieve reactie. We steken u een hart onder de riem bij het zoeken naar het gezochte onderdeel en wensen u nog veel fietsplezier.

Top,top

Top,top,top

12 mars 2026

Lieber Frank,
Vielen Dank für Ihre international unmissverständliche Review und Ihre positive Meinung über Ihr neues Qwic-Rad. Möge es noch lange so bleiben und Ihnen noch viele vergnügliche Fahrten damit bescheren!

gewoon goed

9 mars 2026

Beste meneer Janssen,
Vriendelijk bedankt voor deze “gewoon goede” beoordeling. We zijn blij dat u tevreden bent en wensen u nog veel plezier met uw nieuwe fiets.

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus