Onflexibel contract en weinig klantgerichte aanpak
Mijn ervaring met Skyforce was helaas niet positief. Hoewel hun diensten gericht zijn op veiligheid, zijn er in mijn ervaring andere aanbieders die eenzelfde kwaliteit leveren, aan een lagere prijs en met een menselijkere aanpak.
Wat mij vooral stoort, is de manier waarop Skyforce te werk gaat in hun verkoop. Hun aanpak vertrekt vaak vanuit het creëren van angst, waarbij voorbeelden worden aangehaald om de noodzaak van hun dienst te benadrukken. Dit voelde voor mij erg dwingend aan.
De klantenservice zelf is overigens steeds correct en vriendelijk geweest. Mijn bedenkingen gaan voornamelijk over de ethiek van hun commerciële werking. Zo hanteren ze contracten van drie jaar, wat ik persoonlijk buitensporig lang vind. In drie jaar kan er veel veranderen, zowel privé als professioneel, en ik ondervond zelf dat er weinig flexibiliteit wordt geboden wanneer je situatie wijzigt. Ondanks mijn verzoek om te stoppen omwille van financiële redenen, bleef de enige optie een volledige afkoop van het resterende contract, wat neerkomt op meer dan 1.000 euro.
Hoewel ze me een lager tarief aanboden, bleek uit hun voorstel dat het oorspronkelijke pakket sowieso niet afgestemd was op mijn werkelijke noden. Alles wijst erop dat ze standaard de duurste formules aanbieden.
Ook dit jaar, bij de start van een nieuwe zaak, heb ik opnieuw mijn situatie uitgelegd, maar tot op vandaag betaal ik nog steeds 100 euro per maand, zonder enige opening tot een meer haalbare oplossing. Men stelde mij enkel extra apparatuur voor, zonder rekening te houden met mijn initiële vraag om te kunnen stoppen. Dit voelde voor mij opnieuw weinig klantgericht en menselijk aan.
Daarom zou ik persoonlijk afraden om als particulier of zelfstandige een contract bij Skyforce aan te gaan. Er zijn zeker alternatieven met meer klantvriendelijkheid en flexibiliteit. Een opzegtermijn van één maand lijkt mij correct en fair, een contract van drie jaar niet. Ik hoop dat mijn ervaring anderen kan helpen om bewuster te kiezen.