Noté 5 sur 5 étoiles

Chciałabym podzielić się swoją bardzo pozytywną opinią na temat Smartney. Korzystam u nich z dwóch pożyczek i każda z nich realnie pomogła mi w ważnych momentach życia. Dzięki pierwszej mogłam spe... Voir plus

Noté 3 sur 5 étoiles

Za wysokie oprocentowanie raz od kapitału drugi prowizja mogło by być lepiej Ja przy swojej pożyczę miałem razem ponad 40% co moim zdaniem jest chore jako stały klient 😔

Noté 5 sur 5 étoiles

Jedyna godna polecenia firma pożyczkowa. Prosty interfejs, łatwość nadpłacania pożyczki. Jedynie brak aplikacji mobilnej, ale generalnie to chyba nikt nie ma z małych firm.

3,6

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

N'a pas répondu aux avis négatifs

Noté 5 sur 5 étoiles

SMARTNEY to nowoczesna, otwarta firma finansowa, której można zaufać.

Chciałabym podzielić się swoją bardzo pozytywną opinią na temat Smartney.
Korzystam u nich z dwóch pożyczek i każda z nich realnie pomogła mi w ważnych momentach życia. Dzięki pierwszej mogłam spełnić marzenia mojej córki, a druga pozwoliła mi uporządkować domowy budżet i poczuć większy spokój finansowy.
Proces wnioskowania był bardzo szybki i wygodny – wszystko załatwiłam przez internet, bez zbędnych formalności. Od początku czułam się bezpiecznie – warunki były jasno przedstawione, bez ukrytych kosztów czy niejasnych zapisów.
Raty są przystępne i dobrze dopasowane do możliwości klienta. Jako samotna mama szczególnie doceniam taką formę wsparcia – elastyczną, przejrzystą i dostępną.
Dla mnie to nowoczesna, otwarta firma finansowa, której można zaufać. Z czystym sumieniem polecam.

15 avril 2026

cwaniactwo i lichwa

Lichwiarze. Pomimo rozwiązania umowy z tymi naciągaczami, oni dalej raportowali "opóźnienia" w BIK, których nie było. Na prośbę o wycofanie tych opóźnień - które są niezgodne z prawdą - otrzymałem odpowiedź, że nie mają takiej możliwości. A ja zostaję z negatywnym BIK, bo Smartney jest nieprofesjonalny. Na wiadomość zwrotną od nich czekałem 2 miesiące.

Firma w swoim logo załącza tekst "grupa Oney Bank" - jednak w rzeczywistości są kolejnym Bocianem, a jak sami mi napisali w mailu - z bankiem nie mają nic wspólnego. Celowe wprowadzanie w błąd.

I znów uczciwy człowiek pomimo terminowych spłat jest poszkodowany przez cwaniactwo.

11 avril 2026

Jedyna firma

Jedyna firma, która pomogła mi w bardzo trudnej sytuacji, dzięki czemu wyszłam na prostą

5 décembre 2025
Noté 3 sur 5 étoiles

Za wysokie oprocentowanie raz od…

31 mars 2026
Noté 5 sur 5 étoiles

Jedyna godna polecenia firma…

18 mars 2026

Bardzo wolna wypłata / odradzam

Chwalą się natychmiastową wypłatą do 5 min. Guzik prawda, wziąłem rano kredyt, mija cały dzień, nadal nic, wysłali zwykłym przelewem i sobie licz, że będzie może jutro/pojutrze.... Jak się bierze na takich tragicznych warunkach chwilówkę, to oczekuje się chociaż terminowości ze strony pożyczkodawcy, bo w drugą stronę to wiadomo, telefony, wezwania i inne wymysły. Żałosne, nie polecam.

12 janvier 2026

Absolutnie nie polecam.

Absolutnie nie polecam.
O ile przy regularnej spłacie współpraca układa się pomyślnie (co oczywiste bo nie wymaga zaangażowania pośrednika), o tyle przy wcześniejszej spłacie zaciągniętego zobowiązania i oczekiwaniu zwrotu nadpłaty pojawiają się przeszkody typowe dla niechlujnej i niekompetentnej obsługi klienta.
Po pierwsze komunikacja mailowa jest poprostu ignorowana, po drugie, pośrednik oczekuje przelewu identyfikacyjnego w kwocie 1,00 PLN w celu potwierdzenie rachunku bankowego do zwrotu. Kuriozum, ponieważ numer konta bankowego jest przypisany do konta klienta, za którego aktualność odpowiada klient! Pośrednik nie ma problemu, żeby wypłacać pożyczki bez przelewów autoryzacyjnych, ale kiedy sprawa dotyczy należnego klientowi zwrotu, wymyśli każdą niewytłumaczalną okoliczność, żeby tę sytuację utrudnić. Pracownik infolinii również nie potrafi wyjaśnić tego wymogu poza sztampowym "takie procedury".
Będę omijać szerokim łukiem co również innym polecam.

7 janvier 2026

Umowa kredytu kwota 30000 złotych

Umowa kredytu kwota 30000 złotych , oczywiście kwota calkowita kredytu to ponad 62 tyś złotych, przestrzegam przed umowami kredytu z takimi firmami
Odsetki prowizja oprocentowanie wręcz wyczerpujące znamiona oszustwa finansowego wobec klientów

1 novembre 2025
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus