Reageren op negatieve reviews wordt bijna altijd afgeraden door marketingdeskundigen, maar deze kan ik echt niet voorbij laten gaan.
Begrijpend lezen is niet aan iedereen besteed blijkbaar, al 20 jaar begrijpt iedereen de zeer uitvoerige offertes en de daarbij behorende montage instructies en algemene voorwaarden.
Het begint al met de titel van de review, “oplichters” daar kunnen we gewoon aangifte van laster van doen. En dat overwegen we dan ook serieus. Maar dit terzijde.
Wij doen geen 10 weken over het spuiten van de plinten, dat heb ik meermalen via de mail uitgelegd, waarom we veelal via de mail communiceren kom ik zo op terug. Het spuiten kost nu eenmaal tijd, en onze spuiterij heeft vanzelfsprekend ook een volle agenda. Zodra de offerte is geaccepteerd, plannen we de opdracht in en gaan de plinten naar de spuiterij. Wij hebben nu eenmaal een royaal gevulde agenda en kunnen niet de volgende week op de stoep staan.
In dit specifieke geval was de voorgestelde datum niet mogelijk ivm je vakantie, hierop hebben we DIRECT een alternatieve datum ingeplant. Die vanzelfsprekend later is dan de eerder voorgestelde datum. Als ik dit probeer uit te leggen gooi je voor de eerste keer de hoorn op de haak, waarop ik de moeite heb genomen om je een uitgebreide uitleg via de mail te sturen.
Het is volstrekt helder dat je akkoord moet gaan met onze voorwaarden, dat is voor beide partijen een juridische zekerheid dat er geleverd gaat worden wat je heb besteld. Dat heeft niets met (zoals je schrijft) met oplichting te maken, maar gewoon een volstrekt normale zakelijke overeenkomst. Je besteld 90m¹ plint in een door jou opgegeven kleur. We vermelden altijd vooraf dat we altijd 10% zaagverlies berekenen afgerond op hele lengtes plint, zeker in het geval van afwijkende kleuren die we spuiten. In diezelfde voorwaarden waarin dit staat vermeld schrijven we ook dat we gespoten plinten niet retour nemen. Helder verhaal lijkt me. Dat verklaard ook direct het verschil tussen de hoogte van de offerte (wat je zelf hebt besteld) en de hoogte van de factuur. (offerte + 10% zaagverlies)
In diezelfde algemene voorwaarde en montagevoorwaarden staat ook vermeld dat de wanden waar we plinten moeten plaatsen vrij moeten zijn zodat we direct kunnen beginnen en overal goed bij kunnen, overvolle ruimtes met dozen tegen de muren zijn dat dus duidelijk niet.
Dan eindig ik met het begin van je review, slechte communicatie, Wij zijn altijd bereikbaar, zowel via e-mail, whatsapp, en telefonisch. Alle communicatie middelen worden in vrijwel ieder bericht gecommuniceerd. Maar als je eindigt in één van je mailtjes, “blijf uit mn emailbox en whatsapp” dan zijn de mogelijkheden wel uitgeput, en dan beweren dat we slecht communiceren is dan wel heel bijzonder. We communiceren vrijwel altijd via email en of whatsapp, dan staat het in ieder geval zwart op wit wat de gemaakte afspraken zijn.
Maar wanneer we bovenstaande uitleggen, gooi je de hoorn op de haak, en stuurt e-mailtjes met diverse scheldkanonnades, vanzelfsprekend ben ik hier niet van gediend.