Kuluttajansuojan vastainen toiminta ja epäoikeudenmukaiset maksut
Kokemukseni tämän matkatoimiston kanssa on selvästi kuluttajansuojan vastainen. Helsinki–Hanoi-lentoni peruttiin lentoyhtiön toimesta, mutta minulle ei tarjottu vaihtoehtoista lentoa samalle ajankohdalle tai kohtuullisen ajan sisällä. Sen sijaan minulle ehdotettiin lentoja vasta kuukausien päähän tai pyydettiin, että peruisin varauksen itse.
Peruutus ei kuitenkaan ole tapahtunut omasta aloitteestani, vaan lentoyhtiön päätöksestä. Tällaisessa tilanteessa matkustajalla on oikeus maksuttomaan uudelleenreititykseen tai täyteen hyvitykseen. Tästä huolimatta minulta ollaan vähentämässä 89 euron “käsittelymaksu”, vaikka mitään palvelua ei ole tosiasiallisesti tarjottu. Tämä on sekä kohtuutonta että kuluttajansuojalainsäädännön vastaista.
Lisäksi tapa, jolla asiakasta pyritään ohjaamaan tekemään peruutus itse, antaa virheellisen kuvan tilanteesta ja on erittäin kyseenalainen käytäntö. Tällainen toiminta rikkoo kuluttajan oikeuksia ja on asia, joka kuuluu viranomaisten arvioitavaksi.
Tämän kokemuksen perusteella en voi suositella kyseistä matkatoimistoa. Heidän toimintansa osoittaa selkeää välinpitämättömyyttä asiakkaan oikeuksia kohtaan.