Al heel lang ben ik via Wakibi donateur voor microkredieten voor mensen uit veel verschillende landen. Ik ben blij dat ik dat kan doen. Eenmaal had ik het geld zelf nodig en kon ik gemakkelijk een dee... Voir plus

L'entreprise a répondu
Mooi initiatief om zelf te kunnen kiezen wie je steunt. Krijg regelmatig terugbetalingen, die ik vervolgens weer in iemand anders kan investeren. Nadeel is alleen dat er zóveel keus is, dat ik soms ni... Voir plus
L'entreprise a répondu
Wakibi is betrouwbaar en transparant. Leningen verstrekken maakt voor mensen echt het verschil tussen armoede of hun eigen leven weer kunnen opbouwen. Ik krijg maandelijks melding als iemand iets hee... Voir plus
Écrit par l'entreprise
Non-profitorganisatie Wakibi zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ruim zeventig ontwikkelingslanden. In plaats van hulp te geven in de vorm van donaties, bieden we mensen de kans om zelf een beter bestaan op te bouwen. Zo krijgen ondernemers, vaak vrouwen, toegang tot financiering die hen helpt om een bedrijf te starten of uit te breiden.
Eén microkrediet heeft een enorme impact. Gemiddeld profiteren vijf mensen direct van een lening, zoals familieleden en werknemers van de ondernemer. Dit betekent dat kinderen naar school kunnen, gezinnen toegang krijgen tot medische zorg en gemeenschappen economisch sterker worden. Zo draagt elke lening bij aan structurele verbetering van levensomstandigheden.
De financiering van deze microkredieten komt van mensen zoals jij! 100% van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten van ondernemers. Dankzij het hoge terugbetalingspercentage van 98% kun je jouw uitgeleende bedrag steeds opnieuw inzetten en zo blijvend impact maken. Wil je het liever terug? Dan kun je het bedrag laten terugstorten.
Doe mee en verander levens met een kleine lening! Ontdek hoe jij impact kunt maken op www.wakibi.nl.
Groeneweg 2 , 3235 KD , Rockanje, Pays-Bas
Demande des avis aux clients
A répondu à 100 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai de 2 semaines
Ik ben al jaren lid van Wakibi en heb al aan veel mensen uitgeleend. Ik heb het altijd teruggekregen. Als iedereen dit zou doen, dan wordt de wereld een beetje beter.
Ik ondersteun het project al jaren en vind het een goed plan waarbij je mensen op een gezonde manier helpt door ze zelf hun waardigheid en verantwoordelijkheid laat behouden. In de meeste gevallen krijg je volledig het geld terug waardoor je telkens nieuwe mensen kunt helpen,
Ik vind Wakibi een mooi initiatief, de site is gebruiksvriendelijk, het dashboard geeft goed overzicht van je leningen.
Wakibi is een heel mooi concept. Inmiddels heel vetrouwd en als cadeau valt het goed in de smaak bij de meeste mensen die ik ken. Betrouwbaar en teruggegeven lening weer opnieuw besteedbaar. Heel fijn om zo bij te dragen aan de ondernemers die het hard nodig hebbn.
Een investering die werkt en locale mensen, groepen of individuen de volgende stap doet zetten.
Door deze stichting worden kansarme mensen geholpen een beter leven op te bouwen met kleine kredieten van behulpzame mensen. Iedereen heeft recht op een goed en fijn leven.
Goed systeem. Duidelijke website. Duidelijk overzicht van terugbetalingen.
Gewoon fijn om onbekende mensen een stapje vooruit in het leven te gunnen!
Al jaren her’investeren’ we het ingelegde geld. Mooi dat er op deze manier iets geregeld kan worden voor mensen die er gebruik van kunnen maken.
Doel is goed, mensen zelf redzaam maken. Iets meer toelichting bij sommige doelen in de algemene zin. Meer winkelvoorraad vind ik zelf geen sterk doel. Meer onderwijsdoelen zou ik op prijs stellen.
Geweldig goed initiatief. Met microkredieten help je anderen en je krijgt je geld terug minus een beetje vw koersverschil. Duidelijke info op de site. De terugbetaling kun je weer inzetten voor nieuwe leningen of naar je eigen rekening laten terugstorten. Met een klein gebaar kun je iemands leven heel erg veranderen op de lange termijn.
Al acht jaar ben ik uitlener bij Wakibi. Eerst voorzichtig begonnen met één lener en inmiddels zijn er meer leners bij gekomen. Door het verstrekken van microkredieten hoe klein ook kun je bijdragen aan betere leefomstandigheden van mensen die dat echt nodig hebben waar ook in de wereld.
En soms gebeurt het dat een persoon niet alles terugbetaalt of kan terugbetalen. Maar dat komt niet vaak voor. En op het moment dat je een terugbetaling krijgt kun je alweer sparen voor een nieuw krediet. Dat hoeft niet, maar het is wel heel zinvol.
De communicatie met Wakibi is altijd goed geweest en duidelijk. Dus ...... gewoon meedoen. Het helpt echt.
Wakibi handhaaft een prachtig programma van geld lenen aan kleine maar mooie projecten die een individu of groep vooruit helpen.
Heldere communicatie niet mooier maken dan het is- denk ik...
Vooraf goede helderen informatie. Ook tijdens de uitleenperiode.
Fijn dat Wakibi bestaat.
Ik hoor niets over de bedrijven waar ik geld aan uitleen.
En ik wil mijn winst wel steeds opnieuw uitlenen, maar niet steeds geld erbij leggen.
geld beschikbaar maken in de wereld speciaal voor vrouwen
Het is een geweldig concept. Ik heb 1x €25 ingezet en het wordt in fases terugbetaald. Dan zet ik mijn €25 weer in en heb zo al meerdere vrouwen in verschillende landen geholpen om een bedrijfje op te zetten zodat ze in hun onderhoud kunnen voorzien.
Kleinschalig, mensen helpen ,zonder grote investering. Prachtig concept.
Wakibi is een manier om op een laagdrempelige manier individuele ondernemers in ontwikkelingsgebieden te ondersteunen. Een circulaire investering die werkt.
En savoir plus sur les différents types d'avis.