Banner for Stichting Wakibi

Stichting Wakibi  Avis 754

TrustScore 5 sur 5

4,8

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Uitstekend initiatief waarbij je gevoelsmatig dichtbij kunt staan bij mensen die het nodig hebben. Geen vis geven, maar zelf kunnen laten vissen is écht helpen!

Noté 5 sur 5 étoiles

Probleemloos wordt geld uitgeleend en terug ontvangen. Het gaat vanzelf. Voor mij al vele jaren. Micro credieten is een manier om vooral armen te helpen. Het is een te kleine stap om de welvaart in de... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Al heel lang ben ik via Wakibi donateur voor microkredieten voor mensen uit veel verschillende landen. Ik ben blij dat ik dat kan doen. Eenmaal had ik het geld zelf nodig en kon ik gemakkelijk een dee... Voir plus

L'entreprise a répondu

Noté 5 sur 5 étoiles

Mooi initiatief om zelf te kunnen kiezen wie je steunt. Krijg regelmatig terugbetalingen, die ik vervolgens weer in iemand anders kan investeren. Nadeel is alleen dat er zóveel keus is, dat ik soms ni... Voir plus

L'entreprise a répondu

5. Fondation
  6. Société financière non banquière

À propos de Stichting Wakibi

Écrit par l'entreprise

Non-profitorganisatie Wakibi zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame zelfredzaamheid door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ruim zeventig ontwikkelingslanden. In plaats van hulp te geven in de vorm van donaties, bieden we mensen de kans om zelf een beter bestaan op te bouwen. Zo krijgen ondernemers, vaak vrouwen, toegang tot financiering die hen helpt om een bedrijf te starten of uit te breiden.

Eén microkrediet heeft een enorme impact. Gemiddeld profiteren vijf mensen direct van een lening, zoals familieleden en werknemers van de ondernemer. Dit betekent dat kinderen naar school kunnen, gezinnen toegang krijgen tot medische zorg en gemeenschappen economisch sterker worden. Zo draagt elke lening bij aan structurele verbetering van levensomstandigheden.

De financiering van deze microkredieten komt van mensen zoals jij! 100% van het geld gaat rechtstreeks naar de projecten van ondernemers. Dankzij het hoge terugbetalingspercentage van 98% kun je jouw uitgeleende bedrag steeds opnieuw inzetten en zo blijvend impact maken. Wil je het liever terug? Dan kun je het bedrag laten terugstorten.

Doe mee en verander levens met een kleine lening! Ontdek hoe jij impact kunt maken op www.wakibi.nl.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Betrouwbare organisatie

Betrouwbare organisatie. Heb tot nu toe al het geïnvesteerde geld te ontvangen!

28 novembre 2025

Réponse de Stichting Wakibi

Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Goed te lezen dat je al het geïnvesteerde geld weer terug hebt ontvangen. Hiermee kun je weer een nieuwe wereldondernemer steunen.

Noté 1 sur 5 étoiles

Ik kom niet los van jullie

Ik kan mijn restbedrag van 11 euro nergens kwijt, omdat minumumbedrag 25 euro is en ik blijf maar mails krijgen, dat ben ik zat

28 novembre 2025

Réponse de Stichting Wakibi

Bedankt voor je bericht, vervelend dat dit zo voelt. Je zit natuurlijk nergens aan vast. Het bedrag van €11 kun je nog niet uitlenen, omdat een lening vanaf €25 start. Je kunt:

– het bedrag gemakkelijk aanvullen en opnieuw iemand helpen
– wachten tot je saldo vanzelf wordt aangevuld tot 25,-
– de 11,- doneren aan Wakibi met één klik in je account

We hopen natuurlijk dat je het bedrag aanvult, zodat je geld blijft rondgaan en steeds weer een nieuwe ondernemer kansen krijgt.

Wil je geen mails meer? Onderaan onze e-mails kun je je eenvoudig afmelden. We helpen je graag als iets niet lukt.

Overzichtelijk en duidelijk

Makkelijk inloggen, duidelijke keuzemogelijkheden, overzichtelijke website. Ik word ook goed op de hoogte gehouden van de aflossing van de lening.

Réponse de Stichting Wakibi

Wat fijn om te horen, bedankt voor je positieve review!

Eerlijke organisatie.

Eerlijke organisatie.
Overzichtelijke site.

Réponse de Stichting Wakibi

Dank je wel voor je review!
Fijn dat je ons als eerlijk ervaart en de site duidelijk vindt.

Toegankelijk

Maken het mogelijk voor mij een kleine bijdrage te leveren aan grote problemen.
Vooral omdat de site voor mij makkelijk werkt .

Réponse de Stichting Wakibi

Dank je wel! Fijn om te horen dat je met een kleine bijdrage toch iets kunt betekenen, en dat de site voor jou makkelijk werkt.

Wakibi helpt mensen floreren

Stichting Wakibi helpt mensen die hun leefomgeving willen verbeteren. Dat vind ik een mooi gebaar.

Dank voor je review!
Mooi dat je het waardeert dat we mensen helpen hun leefomgeving te verbeteren.

Goed werk!

Transparante organisatie met projecten die ertoe doen!

21 février 2025

Réponse de Stichting Wakibi

Wat goed om te horen! Bedankt voor je reactie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Onbetrouwbare partij bij overlijden

Het lijkt allemaal prachtig deze stichting, maar als nabestaanden bij overlijden van de belegger aanvraag doen tot afronding, dan is Wakibi ineens nergens meer te vinden en wordt er nergens meer op gereageerd. Inmiddels al 6 maanden verder zonder enige (re)actie. Dit geeft te denken hoe oprecht deze stichting daadwerkelijk is. Dus wees gewaarschuwd!

2 novembre 2025
Avis spontané

Réponse de Stichting Wakibi

Dank u voor uw bericht. Wat ontzettend vervelend dat u dit zo heeft moeten ervaren. Onze excuses dat er al zo lang geen reactie is geweest. Dat hoort niet, zeker niet in zo’n situatie.

Bij overlijden ronden we een account altijd netjes af, maar hier is duidelijk iets misgegaan. Inmiddels heeft onze penningmeester contact met u gehad en zijn de terugbetaalde leningen overgemaakt naar uw rekening.

Bedankt dat u dit meldt. 💚

Wakibi verdient mijn geld

Al jaren steun ik met veel plezier beginnende ondernemers in ontwikkelingslanden, Wakibi is een heel prettige stichting die dit mogelijk maakt.

Réponse de Stichting Wakibi

Wat mooi om te lezen, dank voor je steun al die jaren!

Eenvoudig en snel

Leuk om te doen en te zien dat je wat kan betekenen voor je medemens!

Réponse de Stichting Wakibi

Mooi dat je het niet alleen eenvoudig vindt, maar ook ziet wat jouw bijdrage doet voor een ander!

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik ben groot fan van Wakibi

Ik ben groot fan van Wakibi! Ontzettend om op deze wijze mensen verder te kunnen helpen. Deze organisatie geeft duidelijke meldingen bij terugbetalingen etc. Ik hoop ze nog jaren te ondersteunen.

Réponse de Stichting Wakibi

Wat ontzettend fijn om te lezen, dank voor je mooie woorden!

Noté 4 sur 5 étoiles

voor een goed doel

wakibi is voor goed doel en houden je op de hoogte. Ik weet verder niets over het verdienmodel van Wakibi.

21 février 2025

Réponse de Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review! Fijn om te horen dat je onze updates waardeert. Wat betreft je vraag over ons verdienmodel: Wakibi is een stichting zonder winstoogmerk. We verdienen niets aan de leningen zelf — 100% van het geld dat je uitleent, gaat naar de ondernemer. Onze organisatie draait op donaties en bijdragen van partners, zodat we het platform kunnen onderhouden en meer mensen kunnen helpen met microkredieten.

Noté 5 sur 5 étoiles

Je kunt met ook kleine bedragen…

Je kunt met ook kleine bedragen meedoen. En als het terugkomt gelijk weer uitlenen.

3 octobre 2025

Réponse de Stichting Wakibi

Bedankt voor je mooie review!
Geweldig om te horen dat je enthousiast bent over het heruitlenen. Juist dat maakt Wakibi zo krachtig! Ook met kleine bedragen kun je echt verschil maken voor ondernemers wereldwijd.

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik kwam in contact met Wakibi via…

Ik kwam in contact met Wakibi via Better Places. Deze keuze om meer te ondersteunen kwam spontaan. Zeker als je leest wat een verschil het kan maken voor een kleine ondernemer die wilt groeien. Alles liep vlot en het was verrassend om de eerste aflossing van het krediet te zien. Zeker aan te raden als je een verschil wilt maken in iemands leven.

29 septembre 2025

Réponse de Stichting Wakibi

Wat een prachtige review, dankjewel!
Mooi om te horen dat je via Better Places bij Wakibi bent gekomen en ziet wat een verschil een microkrediet kan maken. Fantastisch dat je die eerste terugbetaling al hebt meegemaakt!

Het doel is briljant

Het doel is briljant. Leningen zonder rente maar wel terugbetaald en iemand echt geholpen. Eerlijke steun.
Wakibi heeft een fantastische website, overzichtelijke informatie, veel keuze en stuurt berichten wanneer geld is teruggestort en weer geïnvesteerd kan worden.
Chapeau.

Réponse de Stichting Wakibi

Wat een geweldig compliment!
We vinden het heel mooi om te lezen dat je onze missie en werkwijze zo waardeert. Dankzij mensen zoals jij kunnen we samen steeds meer ondernemers wereldwijd een eerlijke kans geven. Fijn ook dat je onze website en updates zo overzichtelijk vindt, daar doen we het voor!

Noté 4 sur 5 étoiles

Het was duidelijk

Het was duidelijk, leuk om te zien wie ik kan helpen en fijn om andere ondernemers te helpen.

Réponse de Stichting Wakibi

Wat fijn om te horen, dankjewel!
Mooi dat je het duidelijk vond en dat je voldoening haalt uit het helpen van andere ondernemers.

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik werd goed geïnformeerd dus weet dat…

Ik werd goed geïnformeerd dus weet dat mijn geld nuttig is besteed

Réponse de Stichting Wakibi

Wat fijn om te horen! Goed om te weten dat je je geld met vertrouwen uitleent en ziet dat het echt verschil maakt.

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus