Zeer goed geholpen, Na meerdere slechte ervaringen met Prezon het SGZE gebeld voor hulp. Die kregen we van het fantastische bedrijf Energie-Makers. Wat een verschil was dat. Goede, duidelijke co... Voir plus
Lisez les avis des autres
Ik ben positief verrast. Mijn vragen over garantie werden duidelijk beantwoord en ik werd direct met een nieuwe partij in contact gebracht nadat mijn oorspronkelijke installateur failliet was gegaan.... Voir plus
Deze stichting is een fopspeen, opgericht door de branche zelf. Al vele installateurs van zonnepanelen zijn failliet maar voor garantie moet je niet bij SGZE zijn ! Wat blijkt namelijk; de garantie w... Voir plus
L'entreprise a répondu
À propos de l'entreprise
Écrit par l'entreprise
Om zeker te zijn van uw financiële investering én voor uw gemoedsrust, kiest u voor een zonnepanelen leverancier die aangesloten is bij een garantiefonds. Een Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE)-deelnemer voldoet altijd aan strikte kwaliteitseisen en in het geval van een faillissement zijn uw aanbetaling of toekomstige garantieafspraken gegarandeerd. Juist nu is het belangrijk om te kiezen voor een installateur die aangesloten is bij SGZE. Door huidige ontwikkelingen wordt verwacht dat het aantal faillissementen in Nederland dit jaar toeneemt met 77% (Bron: Atradius). Daarbij is het aantal geïnstalleerde zonnepanelen in de afgelopen jaren fors gegroeid. In 2022 groeide het aantal installaties voor de consumentenmarkt zelfs met 40% (Bron: Solartrend Report). Leveranciers en fabrikanten van zonnepanelen staan voor een grote uitdaging en het aantal nieuwe leveranciers groeit. Daarom is het nu extra belangrijk om te kiezen voor een leverancier die aangesloten is bij onze stichting. U koopt dan met zekerheid van een professioneel en ervaren bedrijf die voldoet aan onze strikte kwaliteitseisen en voorwaarden.
Coordonnées de contact
Merwedeweg 5a 8, 3621LP, Breukelen, Pays-Bas
- info@sgze.nl
- www.sgze.nl
A répondu à 66 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai de 24 heures
Waardeloos
Waardeloos. Er wordt niet gereageerd op het contactformulier en bellen is niet mogelijk.

Verwezen werden we naar Solar Electric
Verwezen werden we naar Solar Electric. We moesten eerst even €356,00 aftikken. Met onbegrip over hun uitleg hebben uiteindelijk op 17 geaccepteerd. Eind juli twee monteurs op de stoep die na vijf minuten concludeerden dat de omvormer inderdaad stuk is en weg waren ze.
De rekening werd onverwijld gepresenteerd. Na twee dagen aanmaning om te betalen. Snelheid top! Dus betalen er zat niets anders op.
En nu maar wachten, wachten. Telefoontjes leveren vage toezeggingen en vragen om begrip op.
Voor ongeveer €500,00 had ik beter direct een nieuwe omvormer kunnen aanschaffen.
Help!
Sinds 15 juni heb ik geen zonnestroom meer.
Garantiefonds ingeschakeld, certificaat aangechaft, flink €356,95 betaald en bij Solar Electric aangemeld.
17 juli Solar Electric in huis, omvormer kapot.
Nu is het september en nog niets gehoord, gebeld, gemaild. Reactie garantiefonds, nul, reactie Solar Electric, nul.
Ik heb maar één vraag, wat is een redelijke termijn waarop reparatie plaats vind?
Mijn energierekening loopt torenhoog op!
2 september, bovenstaand bericht.
4 september SOLAR ELECTRIC BELT MIJ!! Omvormer wordt deze week geleverd!
15 september, nu 3 maanden zonder zonnestroom.
15 september Garantiefonds grote stilte, heb je niks aan, alleen betalen.
15 september SOLAR ELECTRIC grote stilte, belt niet terug.
15 september, geen omvormer, geen plaatsingsafspraak. De zomer is voorbij.
Mensen, bezint voor je begint om met het garantiefonds en dit bedrijf in zee te gaan.
HELP, weet iemand wat ik nu nog kan doen?
Petra de Jong.
Problemen zonnepanelen professioneel opgelost.
De problemen met de zonnepanelen (overbelasting) zijn door Solar Electric via SGZE op professionele wijze opgelost.
Het inmiddels failliete bedrijf had het systeem niet goed geïnstalleerd. Solar Electric heeft dit met zeer correcte en capabele monteurs gecorrigeerd.
Het contact voor en na de werkzaamheden was uitstekend. Een goede uitleg en geen verrassingen achteraf.
SGZE liegt (zwart op wit) dat een…
SGZE liegt (zwart op wit) dat een zonnepanelen leverancier Heel Nederland Duurzaam door hun is geroyeerd terwijl dit niet zo is. SGZE verdient met ieder aangesloten paneel. Meerdere malen om uitleg gevraagd per mail en telefonisch, maar krijg hier geen reactie op.
En nu reageert SGZE op iets totaal anders, terwijl het gaat om de zwart op wit toezegging van SGZE dat leverancier is geroyeerd, wat niet zo is. Wat een corrupte club.
Update: Inmiddels is Heel Nederland Duurzaam wel geroyeerd. Kan ook niet anders gezien de vele negatieve googlereviews over HND.

Réponse : Stichting Garantiefonds Zon & Energie
Juli 2023 zonnepanelen met systeem…
Juli 2023 zonnepanelen met systeem laten aanleggen door Ikwordgroen te Kerkrade.
Hiervoor gekozen omdat deze als enige in onze regio waren aangesloten waren bij SGZE.
Geen garantiecertificaat ontvangen, en nu blijkt na het faillissement van 26 juni 2024 van Ikwordgroen. dat we deze ook niet ontvangen van SGZE.
Dit terwijl bij het aangaan van de overeenkomst in 2023 zowel bij Ikwordgroen als SGZE vermeld stond dat ze aangesloten waren
Na telefonisch contact en mail met SGZE krijg je simpelweg geen antwoord meer.
Fam Rebergen

Réponse : Stichting Garantiefonds Zon & Energie
Bij Solar Electric ben je geen “nummer”…
Na een teleurstellende ervaring met een, inmiddels failliet, installatiebedrijf van zonnepanelen, heeft Solar Electric ons “uit de brand geholpen”. Aanvankelijk leek hulp op korte termijn niet mogelijk, maar na een persoonlijk telefonisch contact werd alles uit de kast gehaald om mij als klant te helpen. En dat heeft men voortreffelijk gedaan!
Solar Electric heeft zich service- en…
Solar Electric heeft zich service- en klantvriendelijk opgesteld en het probleem met de zonnepanelen naar tevredenheid opgelost.
Een verademing
Ik werd via SGZE doorverbonden naar Solar Electric. De uiterst correcte en snelle afhandeling incl het persoonlijk contact, uitleg werkwijze was geweldig.
Een verademing in deze "digitale"tijd.
PS
Vlotte en adequate afhandeling
Het bedrijf BongoSolar ging failliet voor de geplaatste zonnepanelen naar behoren werkten. Daarop contact gezocht met het garantiefonds SGZE. Ze verwezen mij door naar Solar Electric. Het contact met dit bedrijf verliep zeer vlot, duidelijk en prettig. De monteurs van Solar Electric waren zeer voorkomend, geduldig, deskundig en op tijd!
Ik kan niet anders zeggen dan dat wij zeer goed en adequaat geholpen zijn door het SGZE en Solar Electric.
Na snel een ticket te hebben gekregen…
Na snel een ticket te hebben gekregen van SGZE werd ik doorverwezen naar Solar Electric. Die belde spoedig terug en stuurde gelijk een offerte. Voor mij was deze offerte een verassing. Alleen de materiaalkosten worden door SGZE vergoed en niet de montagekosten ondanks dat ik bij de failliete BongoSolar ook garantie had/heb op de installatie. Solar Electric belde me gelijk op en heeft goed uitgelegd wat wel en niet vergoed wordt door SFZE.
Mijn omvormer schakelde niet meer uit bij negatieve energie levering
Mijn omvormer schakelde niet meer uit bij negatieve energie levering, mijn leverancier (BongoSolar) bleek failliet. SGZE gebeld en zij hebben een ticket aangemaakt en mij een email gestuurd met de gegevens van een leverancier Solar Electric te Barneveld. Nadat ik hen een mail had gestuurd met de omschrijving van het probleem werd in snel teruggebeld en na het aanleveren van extra info werd een bezoek in planning opgenomen. mijn complimenten voor de SGZE en de firma Solar Electric zij hebben beide het probleem netjes opgepakt.
Als je ze beld met een probleem en uit…
Als je ze beld met een probleem en uit legt wat er aan de hand is krijg je te horen dat ze alleen de telefoon opnemen maar niks kunnen doen, stuur maar een e mail
Zeggen ze, doe je dat leg het nogmaals uit
Krijg je een relatie waar je niks me kunt
Dus moet ik het zelf maar oplossen

Mijn omvormer raakte defect
Mijn omvormer raakte defect. Toen kwam ik er tot mijn schrik achter dat mijn leverancier, Solarkompas, al ruim zes jaar geleden failliet gegaan was. Ook is de leverancier van mijn omvormer failliet gegaan.
Gelukkig was mijn leverancier destijds aangesloten bij de SGZE. Zij hebben mij geholpen met een servicepartner waardoor mijn installatie nu weer werkt. Heel fijn dat ik na zo een lange tijd op de SGZE kon terugvallen.
Direct actie en snelle afhandeling
Bedankt SGZE voor jullie uitstekende hulp!
Jullie belofte om toekomstige garantieafspraken te waarborgen, werd werkelijkheid toen mijn installateur onlangs failliet ging.
Ik kan SGZE niet genoeg aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar gemoedsrust en betrouwbaarheid bij het installeren van zonnepanelen.
Heel blij
Zo blij! Mijn installateur is failliet gegaan en ik had een dag eerder net de aanbetaling van €2750,- overgemaakt. De curator vertelde me dat ik maar een claim moest indienen.
Gelukkig was mijn leverancier aangesloten bij de SGZE.
Een andere leverancier heeft nu de installatie uitgevoerd en de SGZE heeft zorg gedragen dat de €2750,- rechtstreeks aan mijn leverancier is betaald.
Dank SGZE en Energiewonen.
SGZE doet niets aan misbruik van naam van SGZE
Er wordt geen actie ondernomen door SGZE wanneer aantoonbaar misbruik wordt gemaakt van naam van leverancier die liegt al zijn klanten met terugwerkende kracht aangesloten te hebben bij SGZE. SGZE lijkt alleen maar willekeurig leveranciers binnen te willen halen en houden voor het geld dat ze daarvoor vangen.Via deze site zeggen ze dat Heel Nederland Duurzaam is geroyeerd, maar via de mail en telefonisch geeft SGZE (per 5 april 24) aan dat Heel Nederland Duurzaam nog steeds is aangesloten? Wie is hier de oplichter of zijn de oplichters?

Réponse : Stichting Garantiefonds Zon & Energie
zonnepaneelbedrijf dat is aangesloten bij garantiefonds SGZE is gebakken lucht
Conform de website moet het een voordeel zijn om aangesloten te zijn bij SGZE omdat het een geschillencommissie heeft die in geschillen adviseert of bemiddeld en tot een uitspraak komt zonder dat daar een rechter bij komt kijken en daardoor goedkoper is
IK heb een klacht over een zonnepanelen installatie bedrijf. Reden ze weten niet wat ze doen. Uiteindelijk heb ik de fabrikant van de omvormer gebeld en die vertelde dat niet 14 panelen aangesloten hoorden te worden aan mijn configuratie maar minimaal 16 zonnepanelen aan deze configuratie.
IK heb het bedrijf om een reactie gevraagd en op een antwoord moet ik nog wachten. Na veel belletjes wilde ze wel 2 panelen extra plaatsen alleen na weer veel belletjes bleek steeds dat daar absoluut geen prio aan werd gegeven. Steeds werd weer gezegd dat ze eea moesten uitzoeken.
IK heb mijn klacht voorgelegd aan SGZE maar dit garantiefonds heeft tot op heden ook geen reactie gegeven. Wat heb je dan aan een dergelijk garantiefonds.
Kortom adverteren dat het beter is om zonnepanelen te kopen bij een bedrijf dat is aangesloten bij SGZE is slechts gebakken lucht.
L’expérience Trustpilot
En savoir plus sur les différents types d'avis.