2,0

Bas

TrustScore 2 sur 5

13 avis

Aucune trace de demande d’avis

2,0

Tous les avis

2 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Nous vérifions les avis

Världens mest usla upplevelse är något…

Världens mest usla upplevelse är något jag kan garantera dig i både bemötande men även kontakten efter köp. Jag köpte en Volvo v60 årsmodell 2021 laddhybrid.köpet gjordes sista veckan i december 2024. Det visade sig efter 4 månader att min bil tyvärr var en av de bilarna som hade problem med cellmodulen i batteriet. Detta har orsakat i att Volvo har som krav att alla med dessa problem inte får ladda bilarna då det finns risk för ”explosion”. Detta har alltså pågått i ett helt år utan åtgärd pga av materialbrist. Volvo skjuter upp tiden två månader åt gången. Dagen innan planerad tid runt eftermiddagen ringer de eller mailar de och säger att de ej fått material och skjuter upp två månader. För det första vet de självklart av leverantörerna att dessa delar ej är påväg och inte kommer att komma fram minst en-två veckor innan. Jag planerar om mina arbetsdagar och planerade affärsresor på grund av detta och i vissa fall har jag behövt skjuta upp eller tidigarelägga viktiga möten som orsakat i att mötet inte alls blivit av och detta i sin tur har vid ett tillfälle förstört en potentiell affär. Detta är en liten del av problematiken som uppstått. Jag har en laddplats som jag betalar cirka 2000kr för och laddplatsen har köplats med över 20 pers som står i kö. Om jag säger upp denna plats kommer jag aldrig få tillbaka en plats vilket betyder att ägandet av en laddhybrid inte är relevant för mig. Jag är i övrigt nöjd med bilen men sanningen är att bilens alla funktioner inte är användbara för jag får inte ladda en bil som är en laddhybrid, bara att säga eller skriva det får en att skratta men det är mer skrattretande än något roligt. Volvo säger att de ska kompensera för den extra bränsleförbrukningen man haft under tiden man ej kunnat ladda. Vi alla vet att det är slå mängder då Volvos laddhybrid åker väldigt korta sträckor innan batteriet är tömt. Jag tackar för att Volvo är så ”generösa”… Jag har varit i dialog med en kundrelations ansvarig person hos Volvo Car Retail men måste påpeka att personens titel passar mer in på ”ansvarig för att förstöra kundens totala upplevelse”. Jag har aldrig blivit så respektlöst bemött och aldrig blivit bemött av någon som verkar tro sig vara en höjdare. Vi talades vid per telefon redan första gången sommaren 2025, alltså när detta problem bara hade funnits i cirka 3-4 månader. Han sa då att Volvo självklart ska hjälpa till med mellanskillnaden mellan laddplats och en vanlig parkeringsplats. Det är 875kr per månad vilket under en ett års period blir cirka 10.000 kronor. Idag, alltså cirka 10-12 månader senare har jag varit i diskussion med denna person om att han lovade detta för snart ett år sedan. Nu sitter den här personen bakom en skärm och knappar på tangenterna som om han aldrig haft en dialog med mig och vägrar erkänna att han sagt det. Volvo har dessutom bettet sig väldigt illa mot två utav mina vänner som har samma problem som mig. Att köpa en bil för nästan en halv miljon kronor men inte kunna använda den till dens fulla potential men inte få någon slags kompensation för det eller erbjuda något, som en kampanj allt mellan gratis service, försäkring, mellanskillnaden i garaget, återköp av bilen till ett bra pris, hitta en annan bil för att byta ut, hyrbil etc. Det finns så himla många olika sätt att kompensera en kund på när kunden under ETT års tid inte kunnat använda bilen fulla potential.. Detta är under all kritik och företaget Volvo Car Retail och sist men inte minst den i Kista - Sollentuna har enligt mig den absolut lägsta standarden i bemötande och kundrelations ansvarige hos de förtjänar i min värld en degradering i tjänst eller kanske investering i en utbildning på hur man ska prata med kunder men även att man aldrig ska ljuga för en kund och lova saker du ej kan hålla. Jag kommer aldrig kunna rekommendera ett köp från denna bilhandlare. Jag tycker att det är synd att Sveriges stolthet Volvo ska ha så låg standard, pinsamt.. Jag fortsätter att kämpa för det rätta men Volvo verkar inte förstå att en bil för en halv miljon borde vara fullt funktionell, annars kommer man med en temporär lösning vilket de ej har. Ett tillägg till allt är att även personen som sitter som kundrelations ansvarig svarar cirka en gång i veckan och ibland 1 gång varannan vecka. Hurra för hur man hanterar kunder som är anledningen till att du har na har ett jobb, utan oss köpare hade han ej suttit där men tacksamhet är inget han känner till men även ryggrad verkar vara något de gemensamt saknar.

26 mars 2026
Avis spontané

Vi hittade en bil (xc60 svart 2017) …

Vi hittade en bil (xc60 svart 2017) hos Volvo Car Kungsängen och tog kontakt med en säljare som heter Hugo. Vi ställde frågor om bilen och kom fram till att vi ville reservera den och hämta den om cirka en månad, då vi arbetade långt inne i Norge. Han uppgav att detta inte var några problem och att det gick att lösa.

Under fyra dagar hade vi kontakt där han varje kväll ringde cirka tio minuter innan de stängde, gav viss information och sa att han skulle återkomma dagen efter. Sista dagen sa han att han skulle skicka ett kontrakt så att vi kunde reservera bilen, men något kontrakt skickades aldrig och därefter hörde vi ingenting mer.

När vi senare fick möjlighet att hämta bilen tidigare ringde vi igen, men då fanns det inga uppgifter om att vi varit intresserade av bilen. Vi fick börja om hela processen från början och fick veta att Hugo nu var på semester. Vi löste då kontakten istället med säljaren Gustav på telefon och bestämde tid för att åka och hämta bilen.

Vi åkte sedan många timmar, hela vägen från Norge, för att köpa bilen efter att i förväg ha försäkrat oss om att den fungerade bra. Vi betonade tydligt hur långt vi reste och hur viktigt det var att allt var i ordning.

Väl på plats möttes vi av Gustav, som visade begränsat engagemang i situationen. När vi fick se bilen visade den sig vara i betydligt sämre skick än på bilderna. Ingen möjlighet till prisjustering eller annan lösning erbjöds.

Eftersom vi verkligen behövde en bil valde vi ändå att gå vidare. Under tiden vi köpte vinterdäck (borta cirka tre timmar) skulle bilen göras klar. När vi kom tillbaka fick vi besked att bilen inte kunde säljas samma dag på grund av ett fel, utan att någon kontaktat oss under tiden, trots att de visste att vi köpte däck specifikt till den bilen.

Vi erbjöds då att antingen vänta cirka två veckor eller titta på en annan bil. Eftersom vi rest så långt hade vi ingen möjlighet att komma tillbaka senare och vi ville heller inte köpa en bil som redan hade ett konstaterat fel. Vi tittade på en annan bil som först verkade vara ett alternativ, men även den kunde inte säljas på grund av tekniska problem.

Under hela processen erbjöds mycket begränsad hjälp. Ingen lösning presenterades kring däcken och vi stod till slut utan bil efter en hel dag, med nya vinterdäck som vi inte kunde använda. Firman kunde inte ta tillbaka däcken eller erbjuda någon annan lösning, vilket gjorde att vi fick ta med dem hem själva.

När vi bad om hjälp uppgav Gustav att han inte arbetade ordinarie på anläggningen utan endast hoppade in tillfälligt. Samtidigt framgår han som ordinarie säljare på företagets egen hemsida, vilket gjorde situationen svår att förstå.

Det mest allvarliga kom efteråt: den första bilen registrerades på oss trots att vi aldrig fått den. Under flera veckor fick vi fakturor från Transportstyrelsen. Under denna tid har vi både mejlat och ringt upprepade gånger till firman, personal och chef för att försöka reda ut situationen, men fått mycket få svar och inga tydliga besked.

Transportstyrelsen bekräftade att det var firman som ansvarade för att rätta ägarbytet. Först nästan fyra veckor senare, efter att vi två gånger nämnt att vi skulle kontakta ARN, togs bilen bort från oss. Då kontaktade chefen oss och frågade var bilen fanns, trots att vi aldrig haft den i vår besittning.

Sammantaget upplevde vi ett mycket bristande ansvarstagande, svag kommunikation och ett bemötande som inte motsvarar förväntningarna på en auktoriserad Volvohandlare. En bilfirma som ska kännas trygg visade sig tyvärr vara raka motsatsen. Vi kan inte rekommendera Volvo Car Kungsängen.

23 décembre 2025
Avis spontané

"Min" reserverade bil säljs utan att jag meddelas

VARNING!! Håll er borta från Volvo Car Retail Kungssängen!!
Var i kontakt med en säljare den 12/7 och bad honom reservera en bil. Inga problem sa säljaren. Fick återkoppling om att bilens batteri är kass och att bilen behöver lämnas in på verkstad. När batteri bytts gör Volvo Car Retail en felsökning och det visar sig att turbon var kass och behövde bytas. Säljaren meddelar att bilen lämnas in på en extern verkstad och att den blir klar inom en vecka och kan hämtas då. När jag kontaktar säljaren igen så meddelar dom att bilen är såld!!?? De har alltså sålt en bil som jag var intresserad av och som en säljare hade reserverat åt mig och dessutom INGEN ÅTERKOPPLING om att bilen sålts till någon annan!! Håll er borta från Volvo Car Retail Kungssängen!!

23 juillet 2025
Avis spontané

Rostchock efter bilköp från Volvo Car Retail Kungsängen – ärendet är inskickat till ARN

Vi köpte en begagnad bil från Volvo Car Retail Kungsängen och upptäckte omfattande rostskador kort efter köpet (efter att ha högtryckstvättat bilen), skador som varken var synliga vid köptillfället eller nämndes. Kostnaden för att åtgärda rosten uppskattas till ungefär 20.000 kr. Vi hoppades kunna lösa detta direkt med företaget, men utan framgång. Vi har skickat in ett ärende till ARN och hoppas på en rättvis bedömning, men vi är besvikna över hur Volvo Car Retail Kungsängen har hanterat våra synpunkter.

10 février 2025
Avis spontané

VARNING – Undvik Volvo Kungsängen!!!!

VARNING – Undvik Volvo Kungsängen

Jag har aldrig tidigare blivit bemött på ett så otrevligt och respektlöst sätt som kund. Från första kontakt till bemötandet i verkstaden kände jag mig snarare som ett störande moment än en värdefull kund. Jag gjorde till och med ett klagomål till servicechefen – men tyvärr upplevde jag att han enbart försvarade mekanikern, snarare än att lyssna på min sida som kund. Det kändes som att det inte spelade någon roll vad jag sa – min upplevelse viftades bara bort.

Såna människor borde inte arbeta med service överhuvudtaget. Varken mekanikern eller chefen visade någon förståelse, lyhördhet eller respekt. Det är helt fel personer på helt fel plats. Och det mest tragiska är att de representerar Volvo – ett märke som jag tidigare förknippat med kvalitet och kundfokus. Det borde vara självklart att kundnöjdhet står i centrum, men här var det precis tvärtom.

REKOMMENDERAR ABSOLUT INTE denna verkstad.
Jag valde istället att boka om min service hos en annan Volvo-verkstad – och där fick jag en helt annan upplevelse: otroligt professionell hjälp, trevligt bemötande och man kände sig verkligen välkommen. Så som det ska vara!

14 mai 2025
Avis spontané

Verkar inte vilja sälja bilar

Spenderade flera dagar förra veckan på att försöka få tag på någon där (Volvo Car Sörred) för att köpa en bil. Ringde man in via huvudnumret och navigerade menyn så var det ingen som svarade. Ringde runt till säljarnas direktnummer och alla var "ej tillgänglig" eller "i möte" hela tiden. Pratade med receptionen(?) och de sade att säljchefen skulle ringa mig så fort de bara kunde. Flera dagar senare ingen kontakt.

Ser att de nu sänkt priset på en av bilarna jag gärna köpt till förra veckans pris. Inte för att det spelar någon roll längre då jag köper från annan handlare.

13 mars 2025

Vill gärna varna för Volvo Arlandastad

Vill gärna varna för Volvo Arlandastad. De levererar en bil med felmedelanden på instrumentpanelen, ett punkterat däck, svarar inte på frågor om försäkring och svarar heller inte på meddelanden när man försöker få en lösning på problemen. Nu ett halvt år senare påstar de fortfarande inte veta om problemen.

5 novembre 2024
Avis spontané

Nu efter lång tid av reparationer av…

Nu efter lång tid av reparationer av bilen jag köpt .Tre veckor av besök till volvo i karlstad så äntligen så kanske allt är fixat på bilen som köptes av carreatiel Uppsala.
Dom fixade bilen åt mig men mycket problem.
Bra av firman tillslut som stog för kalaset

Till firman sälj inte bilar till kund som ni inte har gått igenom.
Men ändå tack.

11 octobre 2024
Avis spontané

Rekommenderar inte! Oengagerad och översittaraktig säljare

Jag åkte idag väldigt glad och spänd på att köpa och hämta en Volvo XC40 från Volvo Car Retail i Arlandastad. Jag vill dela min upplevelse av detta besöket.

När jag kom in i butiken var där en äldre man som jag gick fram till och berättade att jag var där för att köpa en bil. För det första så hälsade han inte när vi kom in utan var avisande och skickade mig till sin kollega.

Jag gick bort till glasrummet där det satt en säljare som pratade med en annan man vid skrivbordet. Jag antog att det var en kund så jag stod utanför och väntade. Efter ett par minuter kom han ut och frågade om vi tittade på bilar. Jag fick känslan av att han inte trodde jag såg ut att vara en köpare. Då sa jag att jag var här för att köpa en XC40 och nämnde att jag hade ringt tidigare under dagen. Det visade sig att den andra mannen i glasrummet inte var en kund utan en kollega. Så dom satt därinne båda två och totalt ignorerade oss. Och vi var de enda kunderna i butiken.

Han hämtade bilen så vi fick se den och provköra den. Bilen hade stått utomhus och hade snö och löv över tak och motorhuv, vilket inte kändes så premium.

Efter att vi provkört bilen så gick vi in i glasrummet där säljaren satt för att diskutera köp av bilen. Då ringde hans telefon och han var fortfarande oengagerad i att hjälpa oss att köpa bilen. Jag ställde några frågor om bilen som han hade svårt att svara på eftersom han inte tagit in bilen själv men han hittade information.

Jag frågade om det ingick vinterdäck och det gjorde det inte och han kunde inte heller få tag i några vinterdäck. Det fanns inga vinterdäck hos dom. Jag frågade vilka vinterdäck de kunde ordna eller vad som passar - det kunde han inte heller svara på utan sa att jag kunde köpa det själv för 5000kr, vilket inte låter rimligt för däck och fälg. Efter en snabb koll på Blocket ligger de snarare på 15-25 tusen begagnade. För mig är det helt otroligt att Volvo Car inte har vinterdäck när det är tid för byte eller kan hjälpa till att ordna!

Eftersom bilen inte hade vinterdäck inkluderat - vilket jag verkligen förväntar mig av en Volvo Selekt-bil så sa jag att jag kan köpa det själv ifall vi kan reducera priset från 269.000kr till 259.000kr och i så fall köper jag bilen nu på plats kontant. Så sa han - ”det är 10 som har ringt på bilen och vill köpa den för 269.000kr utan vinterdäck. Så det blir ett Nej på det.”

Då tackade vi för oss och gick.

Hela upplevelsen på Volvo Car kändes oengagerad, och bemötandet gav mig känslan att jag bara ska vara glad att jag ens får vara där. Riktigt översittarbeteende.

Jag förstår verkligen inte hur ni kan ha detta bemötandet hos en Volvo-handlare. Det är något av det sämsta jag varit med om.

När jag kommer in hos en Volvo-handlare förväntar jag mig ett engagerat möte direkt när jag går in och kanske blir bjuden på en kaffe. Jag förväntar mig också att personalen behandlar alla lika och visar respekt. Ni vill väl att de ska få en att känna sig motiverad och glad för att köpa en Volvo och inte få en dålig magkänsla?

Denna Volvo-handlare är på väg utför och ni borde ta tag i eran kultur snarast och vände upplevelsen från skitdålig till Premium - så det reflekterar vad Volvo är.

Jag kommer nu istället att vända mig till Bilia för att hitta min Volvo. Efter ett samtal med Bilia kunde de även skicka med ett par nya friktionsdäck samt hjälpa mig hitta den bilen jag vill ha.

19 octobre 2023
Avis spontané

Had a truly great experience with their…

Had a truly great experience with their Hammarby center. My car was serviced and they also found an issue that was fixed under warranty. While waiting I had a chance to try others cars in their range. The staff was extremely helpful and welcoming, day and night difference with one premium German brand I had before, where even main Nordic office was blindly ignoring severe issues with their dealers and workshops.

3 novembre 2022

Volvo Car Arlandastad toppen service

På Volvo Car Arlandastad bokade jag en reparation av frambromsen samt bakvindrutetorkaren i juli 2022. Serviceteknikern väntade på mig vid ö.k. tiden och förklarade att han skulle först felsöka och försöka reparera samma dag om han fick ta på reservdelarna. Under tiden väntade jag i hallen och fick prova olika volvo bilmodeller med hjälpa av en trevlig försäljare. Det fanns kaffe och mackor. När felsökningen var klar, förklarade teknikern vad som behöver bytas och vilka alternativ som fanns. Vi kom överens om reparationen för att beställa de nödvändiga reservdelarna. Under tiden fick jag en lunch kupong till en buffé restaurang Heat. En liten promenad dit fick jag avnjuta en toppen lunch med mycket variation. När jag kom tillbaka var bilen klar och parkerad ute. Teknikern visade mig de gamla delarna som han bytte och förklarade det han lagat. Då jag är service kund fick jag en rabatt för reparationen som jag betalade med Volvoappen.
Jag är mycket nöjd med bilreparationen och rekommenderar stark denna verkstad.

4 août 2022
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit