God bil men skal udvikles
Jeg har haft Aiways U5 i 17 dage endnu, og her er nogle kommentarer, som driller mig:
1. iDrive-systemet (intelligent kørsel ) er ikke særlig intelligent. Jeg oplevede endda en kollision i skybruddet, hvor systemet pludselig accelererede.
2. Der er intet handskerum, og generelt meget begrænset opbevaringsplads i kabinen.
3. Skiltegenkendelsen er meget begrænset. Den har problemer med byzoner, blå skilte osv.
4. Bilen har ingen indbygget navigation, så man er afhængig af mobil eller CarPlay.
5. Apple CarPlay virker kun med kabel – trådløs funktion findes ikke – og det driller ofte.
6. Trådløs opladning fungerer dårligt med iPhone 13 Pro, fordi kameraets høje kant gør, at telefonen ikke ligger tæt nok på ladepladen.
7. Der er kun 2 USB-port type A i hele bilen, den der ligger i fronten, er placeret i et lille rum med låg. Der er klimakontrolpanel på låget. For at bruge CarPlay med kabel skal låget stå åbent, og det gør det besværligt at bruge klimakontrollen, som sidder på samme panel.
8. Rækkeviddeberegningen er ikke smart nok til at tage højde for hastighed eller kørselsforhold. Man er nødt til at bruge en ekstern routeplanner. I praksis får jeg ca. 285 km i bykørsel og 195 km på motorvej.
Til sidst er jeg dog glad for de smarte funktioner som panorama Soltag, 360° kameravisning, og blindvinkel-indikator, som gør kørslen mere komfortabel. Men der er en række detaljer, som trækker helhedsoplevelsen ned – især i forhold til CarPlay, opbevaringsplads, USB-port og rækkevidde.
Hvis Aiways får rettet disse ting, vil U5 efter min mening kunne leve op til forventningerne til en moderne elbil.