Vi besökte Atteviks begagnatcenter i Jönköping. Fick mycket bra service och fint bemötande hela vägen från att vi tittade på bil och provkörde till leverans. Bra information. Välorganiserad persona... Voir plus
Kontaktade först mobilitetsgarantin med anledning av ett misstänkt säkerhetsrelaterat fel (överhettad broms och vibrationer), och hänvisades till verkstaden. Vid kontakt med Atteviks hänvisades ja... Voir plus
Jag och frugan har nu köpt 2 Cuprabilar på Atteviks i Jkpg. Det blev en Terramar och en Formentor och vi vill ge 100% till Emanuel och Andreas på Atteviks Cupra center. Äntligen 2 säljare som lägge... Voir plus
Extremt dålig service och inkompetent personal. Lämnat in bilen 4 gånger för en rad felkoder som kommer upp. Påstår att bilen fungerar precis som den ska och att det inte är några fel på den. Eft... Voir plus
nybegagnad bil
Köpt en nybegagnad bil (inte en skitbil) Som efter 1.5 månad lägger av, detta står inte Atteviks för. EN BIL SKA VÄL HÅLLA MER ÄN 1,5 MÅNAD (alltid hört att man ska köp bil på bilfirma för det är såååå säkert… men det är det INTE)
Jag har ringt säljare, mailat säljare får bara länkar o mailadresser där jag ska förs anmälan, chattat bara blivit hänvisad till säljare, o fått nya länkar. FINNS INGEN o prata med fysiskt.
ALDRIG MER ATTEVIKS AKTA ER FöR DEM
Missnöjd kund, Atteviks Växjö
Vi köpte en bil för 315 tkr och affären gick snabbt och smidigt. Vi uppfattade att "fyra fina vinterdäck” skulle ingå i priset. Säljaren lastade själv in däcken i bilen utan att vi fick se dem på plats. När vi kom hem visade det sig att fälgarna hade bubbligt och delvis bortskrapat ytskikt.
På papperet gjorde säljaren inget fel, men vi upplevde att informationen var missvisande och våra förväntningarna infriades inte. Med facit i hand borde vi ha varit mer noggranna – och vi hade hoppats på större öppenhet i en affär av den här storleken.
Dålig service
Kom ut en bil på torsdag kväll. Jag ringer ganska tidigt på fredagen och säljaren svarar. Jag hade lite frågor om bilen men han kunde inte svara på frågorna för bilen skulle komma in på måndag samt att säljaren själv va iväg på mässa. Fine, inga konstigheter. Full förståelse. Säljaren ber mig skicka ett mail om bilen det gäller och han skulle försöka ta det redan på lördagen men om inte lördagen iallafall efter helgen. Dagarna går. Inget svar på nånting. Jag ringer på onsdagen. Inga svar. Jag och sambon bestämmer oss för att åka dit till bilfirman för annonsen finns fortfarande kvar. För säkerhets skull ringer jag ytterligare en gång för att säkerställa att den finns kvar och det är upptaget i telefonen och jag får ett SMS svar om han kunde ringa upp om en stund. Jag svarade "absolut det går bra. Jag ringde i fredags om denna bilen och angav regnr". Hela dagen går och ingen ringer upp. Jag o sambon åker dit och får se bilen bli såld framför ögonen. Köparen satt inne hos säljaren när vi kom dit så jag hann tom kolla på bilen. Sen hoppade dom in och körde därifrån. Jag lämnade byggnaden fortare än en pizza dagen efter hade slukats...... Jag va alldeles för upprörd för att gå in till säljaren och konfrontera honom så sambon tyckte vi skulle åka. Ett svar om att den redan vart tingad eller nåt hade räckt. Men jag tyckte jag va ganska snabb på annonsen. Inte ens nu när den är såld har jag hört nåt. Kommer aldrig mer sätta min fot hos Atteviks.
Märkliga villkor och dolda avgifter
Jag hade kontakt med en säljare på Atteviks Bil i Växjö gällande en bilaffär på drygt 280.000 kr. Efter förhandlingar kom vi överens om alla villkor, men när avtalet skickades fanns plötsligt en administrativ avgift på 995 kr med – en avgift som aldrig varit uppe till diskussion eller tydligt angiven som tillkommande kostnad. Säljaren motiverade avgiften med att den skulle täcka lön för de som jobbar med leverans och administration. Enligt konsumentregler och praxis ska ett totalpris som diskuteras vara allt inkluderat om inget annat uttryckligen sagts – det vill säga, obligatoriska avgifter ska vara inräknade i priset eller tydligt kommunicerade från början.
Jag påpekade detta för säljaren och bad att avgiften skulle tas bort – men svaret blev att affären nu hade blivit “för krånglig” och därför avbröts. Det känns märkligt och oprofessionellt, särskilt när det handlar om en affär på över 280kkr. Att säljaren dessutom ville att jag skulle skriva på ett bindande avtal per telefon innan jag ens sett bilen – med motiveringen att jag “måste kunna lita på honom” – kändes både påstridigt och otroligt ovanligt, särskilt då vi aldrig träffats eller haft någon tidigare affärsrelation.
Sammanfattningsvis tycker jag tillvägagångssättet skiljer sig markant från vad jag upplevt vid andra bilaffärer. Jag har gjort flera bilköp tidigare, men aldrig stött på något liknande bemötande eller hantering av villkor på det här sättet.
Som att ringa till vårdcentralen
Som att ringa till vårdcentralen, lämna telefonnummer så ringer de upp dig. Pppfff
Ringer för att boka oljebyte
Ringer för att boka oljebyte, går bara boka fullservice över nätet. Blir placerad i kö, med uppmaning om att lämna mitt nummer för att bli uppringd.... ingen uppringning/ återkoppling alls o det efter att ha försösamma sak under 2v tid...
Pas på
Pas på. Kender chefen Ted Harrysson fra Europcar, hvor han sidder og fusker, og trækker penge gentagne gange fra kreditkort, uden at have fået lov.
Atteviks i Växjö
Atteviks i Växjö.
Träffar en väldigt trevlig ung kille som agerar "inkastare" och låter oss provköra en bil vi är intresserade av. Efteråt är vi intresserade av affär men blir då hänvisade in butiken där en säljare sitter. Säljaren i fråga hette Marcus S och sitter på sitt kontor med öppen dörr. Inkastaren har då förvarnat Marcus om att vi kommer. När vi går emot Marcus kontor får vi ingen ögonkontakt, inget hej eller hänvisning till att vi är påväg till rätt person. Vi står i dörren till Marcus kontor och får då fråga om det är han som är säljare. Varpå vi får ett enkelt "ja" till svar. Bilen i fråga har en planerad service två månader efter vårt besök vilket ska kosta 2,5K. Vi försöker därav förhandla vinterdäck in i priset. Då blir Marcus irriterad och säger att dom kan sälja bilen till den utländska marknaden vilken dag som helst. Vi tackar för oss och går ifrån Atteviks. Med tanke på att vi inte bor i krokarna ska det till ett väldigt bra pris på bil för att vi ska överväga återbesök hos Atteviks. När jag ska lägga ut stora summor pengar som ett bilköp ändå innebär förväntar jag mig ett professionellt och varmt bemötande oavsett om man kommer överens i förhandling eller inte. Ett bemötande så som inkastaren gav oss är precis lämpligt, varken för mycket eller för lite, helt naturligt. Tyvärr överskuggar Marcus bemötande hela upplevelsen. Kan inte rekommendera Atteviks.
Undvik om ni kan
Köpte en Hyundai i30 av Atteviks i somras för att ha en pålitlig bil på bilsemester. Trots att säljaren lovade att bilen "genomgått en noggrann granskning" och deras marknadsföring om att de "testar alla bilar på 380 punkter - mer än branschkollegor och bilprovningen", började vi höra missljud från motorn efter mindre än en vecka.
Det visade sig vara tre defekta remskivor i motorn - ett fel som borde ha upptäckts vid en ordentlig inspektion. Vi hade även köpt deras trygghetsgaranti för nästan 4000 kr som säljaren beskrev som "en extra säkerhet" så vi inte skulle behöva oroa oss på semestern. När vi väl behövde använda garantin fick vi beskedet att det inte täcks eftersom det rör "slitage" - på en bil vi ägt i mindre än en månad.
Säljaren erkände att situationen var "märklig" men sa att han "tyvärr inte kunde göra mer" och hänvisade oss bara att ringa garantibolaget igen. Ingen vilja att ta ansvar eller lösa problemet trots att deras egen kvalitetskontroll uppenbarligen misslyckats.
Nu får vi själva bekosta reparationer för över 10 000 kr på en bil som vi köpte för att den skulle vara trygg och pålitlig. Känns som vi betalat för en "granskning" som inte gjorts ordentligt och en "trygghetsgaranti" som inte ger någon trygghet alls.
Rekommenderar andra att spendera sina pengar någon annanstans där man faktiskt kan lita på kvalitetskontrollen och får hjälp när problem uppstår.
Extremt missnöjd!
Vi har leasat två bilar genom Atteviks i Växjö. Första gången var vi nöjda men när vår försäljare slutade gick det verkligen utför. Den nya försäljaren gav oss felaktig information och ljög (medvetet eller omedvetet). Hursomhelst leasade vi en ny bil men fick en chock med första fakturan - momsen hade inte varit inräknad när vi satt med den nya bilförsäljaren. Absolut fel av oss att inte läsa det finstilta men det var samtidigt ett fulspel av Atteviks. Dessutom fick vi inte med de funktioner som sades vara med. När vi pratade med Atteviks sen hade tydligen var nya bilförsäljare slutat och vi fick ingen hjälp. Vi kände oss alltså lurade på att vi fick en sämre bil men som samtidigt var dyrare.
Nu när vi ska leasa en ny bil gick vi in för att få offerter på elbilar. Javisst sa vår försäljare och skulle skicka dem till oss. Dagen efter gick han på semester och ingen offert fick vi. När vi då gick in för att få hjälp av andra (för de svarade inte på mail) så var de så ovilliga att hjälpa oss att vi blev chockade. Nu har vi gått till ett annat föredrag som faktiskt är ärliga, hederliga och har kundens önskemål i intresse - allt som Atteviks i Växjö saknar.
TLDR: oengagerade, kan inte sin sak - välj något annat!
Gör om. gör rätt
otrevlig kille på audi i Växjö som inte ville hälpa oss. kanske för att vi är äldre eller bara ren lathet. som tur var så fanns det två till längre bort i hallen (klara&tim) som tillsammans hjälpte oss trots att killen var lite ny i sin roll men engagerad i oss. tyvärr drar killen som satt själv ner hela besöket och vi kommer inte att handla bil av honom åtminstone. återstår och se om det blir affär med någon annan.
Det räcker med att läsa omdömena här på…
Det räcker med att läsa omdömena här på Trustpilot eller försöka ringa dem - telefonsvarare med 8 val - där "prata med säljare" kom någon gång efter att val nr 3 eller 4 lästs upp varav jag inte orkade vänta längre och avslutade samtalet. Det avskräcker mig från att någonsin ha med Atteviks att göra igen. Jättebra privatleasingkampanjer, men hur ska jag våga leasa en bil av ett företag med så dåliga omdömen? Kommer de ta ansvar för någonting alls när jag får problem med min privatleasade bil? Nej, då rekommenderar jag Ayvens istället, jättetrevliga säljare och privatleasing av begagnade bilar där ALLT ingår, skatt, försäkring, vinterhjul, besiktning, däckbyten, service o hela fadderuttan.
Atteviks Jönköping..Mycket dåligt
Atteviks Jönköping..Mycket dåligt , vi köpte en bil för närmare 150 t , bilen är varudeklarerad och allt ska vara topp enligt säljaren David ,, efter endast fyra månader när garantin gått ut , så börjar kopplingen tappa kraft , vf,,ringer upp atteviks och två säljare den ena efter den andra kommer med motargument och skyller ifrån sig ansvar för en så pass tung komponent som koppling som kan komma att kosta 10-15 papp o fixa , hår inte under allmän garantin ell va man nu vill kalla det, alltså när tremånaders garantin gått ut , fyra månader och ni vägrar fixa bilen seriöst alltså , o detta är en lärare svensk kvinna i 50 års åldern som kört bilen fram o tillbaka t jobb, obs ,,långa väg ,,skall tilläggas , hon kan omöjligt ha kört sönder en koppling dom är varudeklarerad , alltså ärligt talat , har ni nått botten än, vi skiter i detta och reparerar bilen på egen bekostnad, bara felsökning skulle gå på 2 tusen, inte ens de står de för,,skärp er fn ni kör ju stället och den fina bilmärket i botten .förhoppningsvis så läser nån vd ell ansvarig detta och rättar till detta missöde, Arn erbjöd olika alternativ men det ska inte behöva gå då långt och vi är arbetare som har annat för oss än att springa o jaga på detta , detta är inte ok nånstans , och de spär på ryktet att attviks är inte att lita på mvh
Svar till ägare nedan , med all respekt för ditt vaga kunnande och dina säljares , så har du ingen rätt i nån instans att sälja en bil som varudeklarerad och i toppskick som vart och kommunicerats vid köptillfället 🫵🏻 som efter fyra månader tappar funktionen på en stor komponent i drivlinan, det finns bara inte, och du kan välja att ducka detta och ni kommer undan med det, men folk är inte födda igår , detta är en tung komponent som skall hålla i minst ett år efter att du sålt bilen varudeklarerad och i toppskick, ta nu ert ansvar o gör detta rätt istället för o slänga runt, människor som sliter för sitt leverbröd o kommer till er med förhoppningar om att det är seröst företag där man inte ska behöva bli lurad ell liknande dom man kan förvänta sig av mindre oseriösa
Atteviks Bil AB | Volkswagen Jönköping (ägare)
för 49 minuter sedan
Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du är missnöjd och förstår att situationen har varit frustrerande.
Vi vill dock förtydliga att vi alltid följer de regler och krav som gäller för bilförsäljning, inklusive de garantivillkor som gäller vid köp av begagnade bilar. I detta fall har vi agerat i enlighet med garantins omfattning och längd, vilket också kommunicerats vid köptillfället.
Vi uppskattar att du tog dig tid att höra av dig, och vi vill självklart fortsätta föra en dialog med dig om det finns ytterligare frågor. Tveka inte att kontakta oss direkt, så ser vi över vad vi kan göra inom de ramar vi har att förhålla oss till.
Tråkigt bemötande
Tråkigt bemötande, ingen som hälsar innan man själv gjort det. Ingen fråga om man vill ha hjälp. Glömde ju ta på mig kavaj, så kanske därför..
Dyrt batteribyte
Gjorde service på min Seat hos Atteviks Jönköping i oktober detta år. 1 månad senare startar inte bilen och bärgare tillkallas. Supertrevlig bärgarkille hjälper till att starta bilen och vi både är tämligen överens om att ett nytt batteri bör införskaffas. Han tipsar mig om Batterilagret i Jönköping men jag vill åka till Atteviks i Jönköping istället eftersom de gjorde min service för en dryg månad sedan. Jag beskriver felet för Atteviks och påtalar att batteriet är den sannolika felkällan. Blir uppringd samma dag där man, precis som jag föreslagit, konstaterar att batteriet är slut och måste bytas ut. Totalt skulle det kosta 2600 kr. Bilen skulle vara färdig nästkommande dag. Döm om min förvåning när jag ska hämta bilen och notan landar på 4500 kr!! Jag fattar inget och får till förklaring att det har varit en massa felsökning! Detta trots att jag förklarat felet för dem. Så grattis Atteviks, i det korta perspektivet lyckades ni råna mig på ett par tusenlappar men i det långa loppet ser ni aldrig mig mera. Hoppas fler läser detta och funderar ett varv till innan ni lämnar in era bilar där. Hästskojare har man ju hört talas om men detta var riktigt surt och man inser att den "lilla" kunden är bara till för att mjölkas på pengar!
Ps Kostnaden för batteriet var 1500 kr och byte/felsökning (vilken felsökning?) landade på 3000 kr.
48 timmar på att skaffa och byta två…
48 timmar på att skaffa och byta två däck på en skoda!? Obegripligt att man kan driva ett företag med så dålig service.
När bärgning kommer med bil på en lördag, då ska där sitta en och ta emot besked. Och med det samma se till att nya däck beställas, så dom kan skickas från leverantören tidigt måndag. Där ska inte sitta nån med ansvar, som först får beställt så sent på måndagen, att dom inte kommer för över middag på tisdagen.
Det hade aldrig gått i Danmark, även om det är udda storlek på däcken
Atteviks Nässjö
Vi lämna in bilen på service
Vi lämna in bilen på service, får sms om att den är klar för att hämtas vid 12:00. Sedan när vi kommer dit vid 14:30 får vi vänta ytterligare för att de ska göra klar det sista. Samma dag på kvällen blinkar motor lampan och bilen miss tänder. Vi ville inte byta tändstiftet och därav har bluff företaget ”volkswagen/atteviks” sett till att de miss tänder precis samma dag som vi tar bilen ifrån.
När jag åker dit för att få en förklaring på vad de egentligen har gjort så är inte han som arbetade kvar och slutar ”11:00” jag får även en jätterädd kvinna som har ingen som service mind. Jag säger ”vi får då avvakta, hejdå. Ha det bra och får inget svar. Hopplöst. Så ska Sveriges företag inte hantera en sådan situation. Och som en svensk medborgare inte behöva bli behandlad på det här kalla sätter!
Aldrig mer Audi
Aldrig mer Audi. Atteviks i Jönköping vägrade ta emot min Audi a6 2016 tdi i April 2024. De påstod att det fanns snus i bilen. När jag klagade hos Folksam, ändrade Atteviks sitt påstående till att jag var otrevlig. I Juli fick jag strul med bilen och kunde inte lämna den för felundersökning hos Atteviks som är enda Audi återfösäljare i Jönköping. Tack vare det Jag fick ta det på egen hand och reparationen kostade mig 40 000 kronor. Väldigt besviken. Aldrig mer Audi.
Fruktansvärt dålig service
Fruktansvärt dålig service. Min bil har slutat ladda från laddboxen medan en kompis bil laddar fint i samma box. Efter att ha kollat alla inställningar kontaktar jag säljaren som hänvisar till ”Trygghets”-garantin.
Jag lämnar bilen innan jobbet och när jag slutar jobba efter 16 har de skickat ett sms vid 14:50 att de stänger kl 16. Några förvirrade säljare sitter på plats och har iiiiingen aning hur man får ut en nyckel.
Det löser sig till slut men då vill de ha 1890kr för deras ”undersökning” som var att koppla i och se om den laddade. Vilket den gjorde där.
Jag drog läget för mekanikern innan nu förstår man ju att trygghetsgarantin bara är ett sätt att blåsa kunderna på mer pengar.
Tydligen ska man betala för att få den undersökt när den har symptom som går på garantin. Jag frågade säljaren vad trygghetsgarantin innebär, men de visste verkligen inte. Ändå säljer dem den, det kändes som en parodi.
Riktigt besviken på kommunikation och USEL service. Hade jag haft valet så hade jag köpt bilen någon helt annanstans.
UPDATE: Atteviks kontaktade mig och lät mig slippa betala för deras undersökning. Glädjande nyheter men jag kommer verkligen inte våga lämna in den om det inte är uppenbart att något är toktrasigt.
Atteviks Skadeverkstad, Växjö
Jag lämnde in min bil hos Atteviks skadeverkstad i Växjö för att få min bil reparerad för rostskador på dörr. Min bil är bara fem år gammal, och det är fullständigt orimligt att dessa skador inte täcks av garantin. Verkstaden valde att avfärda min begäran och påstod att rostangreppen berodde på yttre påverkan, vilket inte omfattas av garantin. Som om inte detta vore nog, tvingades jag att betala ett överpris på nästan 9000:-.
Efter detta orimliga pris kände jag mig tvungen att kontakta en annan lackeringsfirma för att få en offert på samma arbete. Det är inget annat än en skandal att få höra att de skulle ta 4 500 kronor för exakt samma jobb! Detta visar att Atteviks inte bara har tagit ut ett överpris, utan också utnyttjar sina kunder på ett oacceptabelt sätt.
Jag är oerhört upprörd och känner mig grundlurad av verkstaden. Detta är inget annat än en skamlös affärsmetod.