Lisez les avis des autres
Bestair had de montage uitbesteed aan een ander bedrijf. Airco werd geplaatst door Slowaken. Na vier afspraken, waarvan twee keer niet komen opdagen, was het resultaat vreselijk. Nadat Bestair de foto... Voir plus
Het informatiegesprek met Mikki bij ons thuis verliep heel aangenaam. Deskundige informatie en heel vriendelijk contact. De airco is vervolgens super snel na dit gesprek geplaatst. Binnen een week... Voir plus
L'entreprise a répondu
Monteurs volgens afspraak op tijd aanwezig. Waren 2 Slowaken die gebrekkig engels spraken, laat staan nederlands. Communicatie verliep daardoor stroef. De verbinding met de buitenunit zit naast de air... Voir plus
À propos de l'entreprise
Coordonnées de contact
W.M. Dudokweg 27, 1703DA, Heerhugowaard, Pays-Bas
- 0851308929
- info@bestair.nl
- bestair.nl
N'a pas répondu aux avis négatifs
Wou nog even wat kwijt.…
Ik snap nu dat het bedrijf niet meer bestaat.3 jaar geleden met een hoop problemen geplaatst zijn wel 5 x geweest.Maar wel met een aangetekende brief via rechts bijstand.Maar nu na 3 jaar kom ik via wel een goed Airco bedrijf dat ze een verkeerde binnen unit wat te weinig wat is.Maar wel veel betaaldLekkage op de slaapkamer slecht geïnstalleerd.Kan alles vervangen terwijl ik er veel langer plezier van had kunnen hebben.Had ik toen maar een neutrale specialist langs laten komen maar nu kan ik niks meer.Hoop dat jullie dit lezen wat voor ellende je veroorzaakt heb.Hoop echt voor jullie dat Karma jullie inhaald.Alles is kapot gegaan omdat jullie er een zooitje van gemaakt hebben en ons gewoon genaaid.Datum is vanaf Juni 2023 tot nu.
Beunhazen en oplichters
Beunhazen en oplichters zijn het! Koop niets bij BestAir of hoe ze nu heten!
Airco (2 apparaten/ 1 buiten unit)…
Airco (2 apparaten/ 1 buiten unit) geplaatst in voorjaar 2023. Nu maakt 1 van de 2 herrie.
Contact opgenomen maar bedrijf Bestair bestaat gewoon niet meer. Alles is weg, geen telefoon, geen website.
Ga contact zoeken met LG!
We hebben nu een probleem met de airco…
We hebben nu een probleem met de airco maar Bestair is onbereikbaar. Weet iemand wat en of ze bereikbaar zijn?
Kunnen geen afspraken nakomen en krijgen nog geld terug.
Er werd geen marktconforme aanbieding uitgebracht, maar ook de installatie periode bleek veel langer dan vooraf gesuggereerd. Hierdoor wilde wij na het akkoord toch graag de overeenkomst beeindigen. Op basis van hun voorwaarden was dat mogelijk, echter hebben wij de aanbetaling nog altijd niet terug ontvangen. Ondanks hun eigen voorwaarden dit binnen uiterlijk 30 dagen terug gestort zou worden. Wij raden dan ook niet aan met deze partij in zee tegaan. Afspraken nakomen zijn ze namelijk niet goed in.
Deskundige en zeer vriendelijke monteur
Waarom 5 sterren. Vanochtend gesproken met Marco, wij hadden een aansluitingsprobleem (door de vorige, slecht NL sprekende monteurs niet geaard aangesloten). Marco heeft meteen geschakeld en een nieuwe goed Engels sprekende monteur gestuurd. Een hele vriendelijke, deskundige Michael heeft het euvel binnen een uurtje opgelost. Blij mee!
Klein puntje van aandacht: wij moeten de helft van de kosten wel betalen, waarvan wij eigenlijk vinden, dat dat al in het eerste installatiepakket had moeten zitten, anders hadden de airco’s niet kunnen werken. Maar goed, qua service en zeer prettig en deskundig geholpen een dikke tien! Thank you, Michael!!
Één drama
We hebben in 2022 een split airco aangeschaft. Het monteren was al een drama.. verschillende data werden niet nagekomen. Dan dit dan dat. Uiteindelijk kwamen de monteurs om de zaak te installeren. So dar so good. Vorig jaar begaf het hele systeem het. Nieuwe condencer zou de oolossing zijn. Niets was minder waar. Het bleek de printplaat in de buitenunit te zijn. Na veel mailen en bellen werd de printplaat geinstalleerd. Gelukkig. De airco werkte weer.
Nu weer een storing. Een brommend geluid uit de binnen unit elke 3 minuten. Bestair gebeld. De medewerker vertelde mij dat dat het afvoeren van vocht was.. Zou kunnen, na al die regen. Echter de brom bleef aanhouden. Weer gebeld. De medewerker aan de telefoon vroeg om onze gegevens van de aanschaf. Hoe verrassend.. we stonden niet in het systeem. Wat bleek: Bestair bestond niet meer. Het bedrijf was overgenomen. Aldus de medewerker. Ik heb uitgelegd dat we aankoop bewijs hebben en dat we recht hebben op service. Dat zag ik verkeerd. Hij wilde wel een monteur sturen, maar die was €95,00 per uur. En anders moesten we zelf maar wat uitpuzzelen in het vakje waar de condencer zit. Wat een idioterie.
Mijn advies: ga niet in zee met Bestair of hoe ze dan heten tegenwoordig.
Afspraken zijn prima nagekomen maar de kwaliteit?
Als eerste moet ik zeggen dat Bestair prima de afspraken is nagekomen als het gaat om de installatie van de dual split airco's (een voor de woonkamer de andere voor de slaapkamer). We hadden gekozen voor een totaal ontzorgpakket waarbij ook de uitbreiding van de groepenkast zat. Dit was allemaal prima geregeld, monteurs werkte heel netjes maar spraken geen Nederlands en beperkt Engels.
Waar we minder tevreden mee zijn dat zijn de geleverde producten. Er werd ons verteld dat de airco's van Bestair alle pluspunten van de A-merken (LG en Mitsubishi) hadden en dit was allemaal verwerkt in hun product. In eerste instantie werd ons een torenhoog bedrag voorgeschoteld maar er liep op dat moment een "actie" waardoor en bedrag van € 11000,00 kon worden teruggebracht naar € 7250,00 en als we direct betaalde dan kregen we nog 3% betalingskorting. Er wordt geen offerte gemaakt en je moet eigenlijk op dat moment beslissen en ook gelijk betalen. Achteraf hebben we hier toch wel een beetje spijt van want dat is niet meer van deze tijd. Wetende dat de de prijs nog steeds hoog was hebben we toch akkoord gegeven omdat we geen zin hadden om te gaan shoppen. Als de airco's echt zo goed zijn als werd beweerd dan was het ons dat wel waard. Echter in de praktijk maken de airco's een enorme herrie, met name die in de slaapkamer (de kleinere variant). Contact opgenomen met Bestair en die hebben een monteur gestuurd om e.e.a. te bekijken. Helaas was dit verschijnsel "normaal" omdat de unit niet aan een buitenmuur hangt en dan treed er een pomp in werking die het vocht afvoert. Op warme dagen treed de pomp om de 2 minuten in werking en maakt een enorm bromgeluid waardoor slapen onmogelijk is. De unit in de woonkamer bromt een stuk minder en daar valt het gelukkig ook veel minder op.
Nu komen we net terug uit een warm land waar we voor 2 weken een mobile home hadden gehuurd met airco die 24x7 aan stond en ook niet aan een buitenmuur hing maar daar hoorde je niks. Dus wij zetten wel wat vraagtekens bij de kwaliteit van de airco's omdat we nu weten dat het ook anders kan.
Zeer slecht product geleverd
Zeer slecht product geleverd. Geen elektra aansluiting gemaakt en de buiten unit met tape aan elkaar verbonden. Airco werkt dus niet, maar al wel voorschot betaald. Wat een slecht bedrijf!
Veel en veel te duur!
De prijs die ons na "korting" werd voorgelegd was ruim 100% hoger dan de prijs die ik bij een volledig gecertificeerd airconditioning bedrijf nu heb betaald.
Raadpleeg dus, voor met het bedrijf in zee te gaan, alternatieve bedrijven!
Agressieve verkopers & aanbetaling niet terug willen betalen
Agressieve verkopers die je ter plekke proberen te forceren een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling zou gemakkelijk terug te krijgen zijn als jij je bedenkt.
Heb er 7 weken over moeten mailen en bellen om eindelijk de aanbetaling terug te krijgen (ipv 14 dagen zoals in het contract staat).
Ik heb meerdere redenen gehoord, maar alles klonk als uitstel. Bij mij was het verhaal 'een overname', maar lees andere reviews met andere redenen/smoezen.
Doe jezelf een lol en vermijd deze partij!
Ga niet in zee met Bestair
Ga niet in zee met deze partij. Veel te duur, hoge aanbetaling. Het adviesgesprek ging wel goed. Maar daarna moest er getekend worden en direct een te hoge aanbetaling geëist. Ik heb de dag erna, meteen de overeenkomst ontbonden op grond van het herroepingsrecht. Ik zou diezelfde week mijn aanbetaling terugkrijgen. Diverse malen gemaild en gebeld wanneer het geld teruggestort zou worden. Diverse malen was mij dit toegezegd. Mij werd gezegd dat ze het bedrag wel wilden terug betalen, maar niet konden omdat ze op een lening zaten te wachten. Wel vreemd als je iedereen hoge aanbetalingen laat doen. Uiteindelijk heb ik na zo'n 8 weken mijn geld terug gehad na bemiddeling van rechtsbijstand. Schandalig hoe dit bedrijf te werk gaat. Zoek een ander betrouwbare partij is mijn advies.
Schandalig wordt er 3 airco’s…
Schandalig wordt er 3 airco’s geïnstalleerd maar NIET aangesloten. De buitenunit staat los dus met een beetje windkracht is die omgewaaid en een gecertificeerd electricien moet alles aansluiten of we nog even wat willen bij betalen. Nooit gezegd of op gewezen. SCHANDALIG
Nu 2 juni nog niets vernomen geen reactie op de mail, geen belletje wanneer er iemand komt om de airco’s aan te sluiten. Dus gewoon OPGELICHT fijn bedrijf zeg
Het is nu 21 juni en nog steeds zijn niet alle e-mails etc beantwoord en alle “klachten” opgelost. Wat een sneu bedrijf
Vrijblijvend offerte
Ik had via een site voor een VRIJBLIJVENDE offerte aanvraag gedaan werd gebeld door het bedrijf voor een afspraak voor de airco.om te kijken naar de opties
Meneer domique kwam binnen begon te schrijven tot mijn verbazing stond er boven aan koopcontract bedrag van 2981 wat met 5 % voorraad korting naar benden ging. Toen heeft hij naar kantoor gebeld voor de scherpste prijs 2500 toen ik vertelde dat dat de vrouw meer geld in bracht en ik dit wilde bespreken kon opeens niks meer of kopen of niks terwijl het een advies gesprek was
Nooit met dit bedrijf in zee gaan
Want gladden praat en veel te opdringerig bah
Dan zit ik nog liever in de hitte dan een airco

Réponse : bestair.nl
Beste mensen pas op voor Bestair en…
Beste mensen pas op voor Bestair en Slimair, de oplichters van Bestair proberen nu met een nieuwe naam mensen geld afhandig te maken.
Trap niet in de praatjes van verkopen en betaald vooral niets aan! (Je krijgt het niet meer terug)

Réponse : bestair.nl
Zoals bijna iedereen hier met slechte…
Zoals bijna iedereen hier met slechte ervaring van niet best maar slechtair, (de goede reviews zijn door hun zelf geplaatst) heb ik ook heel slechte ervaring met bestair of slimair is een grote zwijnerij samen. Mense trap hier niet in. Had op 12 december verkoper aan de deur en deze man probeerde al gelijk met verkoop praatjes je op te lichten de aanbetaling van 2000 euro onder bedenktijd heb ik uiteindelijk via de rechtsbijstand terug gekregen,ze belazeren gewoon iedereen dus mensen trap hier niet in.

Réponse : bestair.nl
Ik heb verzuimd om eerder te…
Ik heb verzuimd om eerder te vertellen, dat ik heel tevreden was over de BestAir monteurs Neno en Milan.
Een airco laten installeren voor €…
Een airco laten installeren voor € 11.000. precies 1 jaar later en 10 dagen. Doet het de airco niet. Wij denken geen probleem we hebben 10 jaar garantie. die 10 jaar garantie blijkt verkooppraatje. men rekent namelijk 120 euro voorrijkosten en dan nog 95 ex per uur. Let op.... je hebt niets aan producten van Slechtair.
agressieve verkoop
agressieve verkoop. of ik maar effe in 20 min 9800 euro wilde uitgeven. Zonder documentatie. de offerte kreeg ik niet in handen onder het mom verkoopfactuur. toen ik niet wilde tekenen voor offerte. ze verkochten eigen merk? uit duitsland had in de loods liggen. eenmalige aanbieding. Bij narekenen bij goede merken bleek hij 2000 euro duurder te zijn. ik bleef rustig toen hij zijn werkgever belde die extra druk er op legde dat ik ging tekenen, die toen kwasi kwaad deed aan de telefoon dat ik niet tekenende. toen verkoper binnen kwam zei ik al ik teken niets hoor. eerst bekijken. later keek ik bij tros radar en trustpilot. ze hebben zelfs een eigen incassodienst.
En savoir plus sur les différents types d'avis.