Początkowo Briggs Trade sprawia…
Początkowo Briggs Trade sprawia wrażenie w pełni profesjonalnej i legalnej platformy. Świetnie przygotowana strona oraz mili doradcy obiecujący szybkie i bezpieczne zyski bardzo łatwo usypiają czujność. Na wirtualnym koncie faktycznie widać rosnące kwoty, co tylko zachęca do dalszego działania i daje fałszywą nadzieję. Niestety, prawdziwy koszmar zaczyna się w momencie chęci wypłaty jakichkolwiek środków. Zamiast przelewu, pojawiają się żądania opłacenia z góry wymyślonego "podatku", dziwnych prowizji czy przejścia płatnej weryfikacji AML. Od tego momentu zaczyna się nieustanna presja. Rzekomi doradcy (często z charakterystycznym wschodnim akcentem) wydzwaniają bez przerwy z różnych numerów. Stosują szantaż emocjonalny grożąc, że brak kolejnej wpłaty oznacza natychmiastową blokadę konta i utratę wszystkich pieniędzy. Kiedy zorientowałem się, że to manipulacja, zgłosiłem sprawę na policję, jednak postępowanie ostatecznie umorzono. Sprawiedliwości i pomocy w odzyskaniu środków musiałem szukać na własną rękę, bo inaczej zostałbym z niczym, to mnmie uratowalo 5..7..5/0..0..2/9..2..7. Gorąco przestrzegam nie wpłacajcie tam ani grosza. A jeśli już to zrobiliście, nie dajcie się zastraszyć i nie przelewajcie kolejnych środków pod pozorem "odblokowania" konta. To tylko powiększy Wasze straty. Działajcie od razu, ale nie wpłacajcie im więcej pieniędzy!