Od października czekam na wypłatę środków,od momentu reklamacji w styczniu nie mogę się zalogować czekając na SMS potwierdzający.Co to za kraj że ta firma jeszcze funkcjonuje . Jeśli ci pieniędzy nie... Voir plus
Wymiana zlecona była 31.10 na kwotę 20000zl. Do dnia dzisiejszego nic, a informacje jakie się pojawiają od tego złodzieja cinkciarza to traktować można jako informacje nic nieważne. Okradl wielu wielu... Voir plus
754624361839 - tranzakcja z dnia 17.12.2024 na 700 euro. Cinkciarz reklamuje się, że wymiana walut działa a czekam na pieniądzę od 17 grudnia 2024. dziś na ich portalu widnieję propozycja, że oddadz... Voir plus
Spółka od początku działalności wykazywała coroczne straty a zarząd wyplacal sobie pensje nawet po 20 mln rocznie , stąd zresztą straty, właściciel przepisal nieruchomości na innego członka rodziny w... Voir plus
À propos de l'entreprise
Coordonnées de contact
Aucune trace de demande d’avis
Kantor stracił moje zaufanie po prawie 10ciu latach.
Jestem klientem kantoru od prawie 10ciu lat. Przewalutowałem w tym czasie z cinkciarzem ok. 2 mln zł. Czekam od ponad 3 tygodni na przelew kilku tys. Zł. Wiem że są ludzie co czekają na setki tys. Zł. i nie mają żadnego kontaktu z kantorem. Rozumiem skąd wynikają problemy spółki, ponieważ Polska to bantustan rządzony przez zagraniczne koncerny m.in. zagranicznych banksterów. Myślę, że większość Polaków wie, że najwieksze podatki w PL płacą nie zagraniczne koncerny tylko polscy przedsiębiorcy. KNF wydaje się być bardzo aktywny w sprawie cinkciarza, szkoda że nie był taki jak działała piramida finansowa Amber Gold. Uważam, że spółka zrobiła błąd w komunikacji z klientami, którzy nie wiedzieli o co chodzi i zaczęli gwałtownie zgłaszać pozwy o zabezpieczenie. Pijarowcy cinkciarza powinni zostać za to zwolnieni natychmiast. Myślę, że dobra akcja pijarowa i naświetlenie sytuacji uspokoiło by wielu klientów. Informacja o przekształceniu spółki wyszła za późno. Do klientów przebijają się tylko informację, czy raczej zaproszenia kancelarii prawniczych występujących w ściekowych mediach, aby korzystać z ich usług prawniczych, za które trzeba będzie oczywiście zapłacić min. 30% sumy sporu.
Daję dwie gwiazdki, ponieważ 10lat poziom usług był na bardzo wysokim poziomie, ale podejrzewam, że już nie wrócę do tego kantoru. Chciałbym jeszcze raz podkreślić, że jak jesteś złodziejem i zakładasz w tym bantustanie piramidę finansową to jesteś chroniony, ale jak jesteś informatykiem z Zielonej Góry, który ciążką pracą stworzył międzynarodową spółkę wartą miliony $ to będziesz gnojony "w tym kraju" którego politycy leżą u stóp zachodnich koncernów. Mimo to trzymam kciuki!
Od kilku lat korzystam z usług
Od kilku lat korzystam z usług, a tu nagle takie coś.
Nie odpisują na maile, telefonicznie nie można ich osiągnąć.
Mam nadzieję odzyskać pieniądze i już nigdy nie skorzystam.
płacą ale z dużym opóźnieniem
7 listopada przyszedł przelew na 54k PLN wypłata z portfela z dnia 7 października. Czyli po miesiącu.
8 października zleciłem wypłatę ostatnich 2,2k PLN, by wyczyścić ten portfel- przyszło dziś, tj 14.11.
A więc poślizg 5 tygodni.
ALe wypłacili.
Przelew od cinkciarz
Piszę tutaj po to żeby poinformować inne osoby o tym, że cinkciarz zaczyna wypłacać pieniądze. Realizowałam 2 przelewy w dniach 5.10 i 7.10 i dziś dostałam drugi przelew od cinkciarz, pierwszy otrzymałam tydzień temu.
Kiedyś byłem zadowolony w tym roku się…
Kiedyś byłem zadowolony w tym roku się to zmieniło . Poprostu dramat nie potrafią wypłacić drobnej kwoty (400zl ) czekam juz od 3 dni i nadal nic!! Tłumaczenie problemami technicznymi jakoś mnie nie satysfakcjonuje!! nie polecam już zmieniłem kantor internetowy
Przecież to już wszystko było
Przecież to już wszystko było, tylko wtedy nazywali się Kantoria. Identyczny sposób działania - problemy techniczne, brak kontaktu, aż wreszcie upadek. Do dziś nie mamy pieniędzy.
Transakcja z 16.10.2024 nr…
Transakcja z 16.10.2024 nr 320782481065, do dzisiaj nie ma pieniędzy na koncie , mam obawy czy dojdą do mnie a to nie małą kwota. Ostrzegam wszystkich trzymajcie się od tego jak najdalej !!!!
CINKCIARZ ......
Zdecydowanie odradzam korzystanie z tego kantoru internetowego. Od ponad 33 dni czekam na wymianę ogromnej kwory euro, którą wysłałem w dobrej wierze, że transakcja zostanie zrealizowana szybko, tak jak to obiecywali.. wciąż nie otrzymałem wymienionych środków ani jakiegokolwiek konkretnego wyjaśnienia.
Wielokrotnie kontaktowałem się z obsługą klienta, która za każdym razem obiecywała przyspieszenie sprawy lub szybki kontakt zwrotny. Niestety, wszystko to były puste słowa – po miesiącu nadal nie widzę efektów. Wystarczyło minimum profesjonalizmu i uczciwości, aby poinformować mnie o jakichkolwiek problemach, a tymczasem traktują klientów z kompletnym brakiem szacunku i profesjonalizmu.
Jestem klientem indywidualnym oraz biznesowym, i z obu kont dokonałem wymiany bardzo dużej ilości środków. Rozumiem, że problemy mogą się zdarzyć – to naturalne. Nie mogę jednak zaakceptować całkowitego braku informacji na temat opóźnień ani żadnych wiadomości o planowanym terminie finalizacji transakcji.
Masakra
9 pazdiernik transakcja wypłaty z…
9 pazdiernik transakcja wypłaty z portfela środków nr 566384419501.
Do dziś czyli 12 11 2024 nie oddali moich pieniędzy.
Problemy techniczne?
Czy raczej oszustwo i kradzież?
Pozdrawiam wszystkich oczekujących aż problemy techniczne się skonczą
Pieniądze dotarły
Obiecałem sobie że jak pieniądze dotrą to napisze tutaj, głównie po to żeby pokrzepić inne osoby. Zleciłem wymianę 2k Euro 8 października.
Po tym co się działo w ostatnim czasie byłem pewien że pieniądze już przepadną a Cinkiarz mydli oczy że wszystko wypłaci. Dziś otrzymałem przelew po ponad miesiącu oczekiwania.
Oczywiście nic tu nie usprawiedliwia Cinkciarza, i za takie opóźnienie powinna być 1 gwiazdka, natomiast gdyby firma chciała się zawinąć z naszymi $ to już by to zrobiła, a jednak zaczyna pomału wypłacać należności i oby sprawa zakończyła się pomyślnie dla wszystkich.
Nie wypłacają moich środków
Nie wypłacają moich środków! Przelew zlecony 9 października, do tej pory środków nie ma na koncie.
Cinkciarz to tonący statek.
Nie wplacajcie ani zlotowki, ani innych walut, firma obecnie tonie w długach. Ja czekam na swoje ponad 40 000 PLN od ponad miesiąca. Ludzie potracili oszczędności, firmy lub nie maja za co zyc. Ku przestrodze dla kolejnych ofiar.
No cóż jest żle ale nie tragicznie
No cóż jest żle ale nie tragicznie , właśnie dziś jedna z pięciu transakcji zleconych 07.10 została zrealizowana czyli światełko w tunelu się zapaliło , cóż czekam dalej i podobnym osobom w takiej samej sytuacji proponuję uzbroić się w cierpliwość wygląda na to że Cinkciarz ma intencje dobre…….ostatnia aktualizacja właśnie dostałem potwierdzenie że wszystkie transakcje zostały zrealizowane a piszę to aby dodać otuchy innym oczekującym - będzie dobrze ale niestety teraz Cinkciarz jak przetrwa długo będzie musiał odbudowywać zaufanie
Wymiana z 6 października dokonana
Dzien dobry daje 3 gwiazdki dlatego że pieniądze dotarły na konto dzisiaj. Czekałam na pieniądze z wymiany od 6 października. Pisałam emaile raz nawet dodzwoniłam się na infolinię rozmawiałam z panią ale myślę że to system że tak długo to trwało ale najważniejsze że są już u mnie .
7 października zrobiłam przelew na 900£…
7 października zrobiłam przelew na 900£ żeby wymieć na złotówki. Dwa tygodnie temu dodzwoniłam się po 7 godzinach na infolinię i miałam być na szczycie listy, a pieniędzy do tej pory nie mam, czy ktoś dostał w ogóle od nich pieniądze ? Czy wymieniają tylko małe kwoty ? Bo znajomemu 100£ wymienili (wysyłał 3 października i dostał już z 3 tygodnie temu )
Czy ktoś chce się dołączyć do pozwu zbiorowego ?
Ku pokrzepieniu serc...
Cześć Wszystkim, pisze do Was ku pokrzepieniu serc :) Po ponad miesiącu czasu oczekiwania na niemałą wpłatę ponad 20tys. zł, w dniu dzisiejszym otrzymałam przelew z Cinkciarza (transakcja wymiany waluty z Euro na złotówki z dnia 07.10.2024, wpłata z dzisiaj 12.11). Jestem radcą prawnym i mimo wszystko z uwagi na nieskazitelną dotychczas przeszłość, zaryzykowałam i spokojnie odczekałam cały miesiąc, by dać szansę Cinkciarzowi, który zapewniał w rozmowie telefonicznej, ze wpłaty będą następowały w listopadzie. W tym tygodniu miałam zamiar już pisać wezwanie do zapłaty, po kilkukrotnym w ciągu tego miesiąca napisaniu maili na ich poczte i bez uzyskania konstruktywnych odpowiedzi, kiedy wpłąta nastąpi. Wpłata w końcu przyszła, dość późno oczywiście (nie oceniam, bo kwestia, dlaczego tak sie stało, jest dość złożona i jak troche poczytacie, to zrozumiecie). Martwiłam, tak samo jak WY, ale dałam szansę i wpłata jednak przyszła. Jestem wiarygodną osobą i zapewniam, że tak się stało. Nr transakcji nic Wam nie da, bo tego nie sprawdzicie nigdzie, po prostu poswieciłam ten czas dla Was, by dać sygnał tu na forum, że Cinkciarz dokonał przelewu pieniędzy i tyle. Mam nadzieje, że niebawem i Wy otrzymacie pieniądze. Tego też Wam Wszystkim życzę! Pozdrowienia! Gosia
Oszusci
4.11 zlecona wypłata z portfela. Do dzisiaj 11.11 status w realizacji. Kontakt zerowy. Telefonu nie odbierają na wiadomości nie odpisuja. PASKUDNA firma nielicząca się z klientami. Kwota przelewu £600, może nie jest to dużo ale z jakiej racji ma to być przez nich przetrzymywane. Omijać z daleka!!!
Otrzymałam franki, więc jest nadzieja...
18.10.2024 kupiłam franki i zleciłam przelew do banku, gdzie mam kredyt. Pieniądze nie dotarły w spodziewanym czasie. Tak jak inni nie mogłam dodzwonić się. Był brak odpowiedzi na wiadomości- żądałam zwrotu złotówek na mój rachunek. 30.10 dostałam franki na rachunek kredytowy według zlecenia. Nie wiem na kogo jestem bardziej zła- na Cinkciarza czy instytucje państwowe, które nie nagłosiły sprawy sporo wcześniej i mogły wstrzymać zakupy w tym kantorze. Ja korzystałam z Cinkciarza przez wiele lat i byłam bardzo zadowolona. Teraz byłam zaskoczona, że podobne liczne przypadki braku wypłat wystąpiły już na początku października. Ja pierwszy raz natknęłam się na artukuł w tej sprawie 21.10, czyli już po dokonaniu przelewu. Coś nie zadziałało po stronie ochrony konsumentów i odpowiedniego nagłośnienia o problemach za wczasu! Życzę wszystkim poszkodowanym, aby zakończyło się tak jak u mnie. Wiem ile to stresu...