Collin Crowdfund Avis

2 853
TrustScore 4.5 sur 5

4,4

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

We investeren al jaren via Collin Crowdfunding, en dat gaat prima. Je moet er wel rekening mee houden dat iedere investering het risico inhoudt dat het een keer misgaat. Maar je kunt kleine bedragen... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik heb goede ervaringen met Collin Crowdfund. Alles wordt keurig netjes bijgehouden en is inzichtelijk op de app. Fijn dat er op 2 manieren getoetst wordt op risico. Als er betalingsachterstanden bij... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Mooie spreiding van projecten. Kleinere projecten, die aantrekkelijk zijn, zijn relatief snel vol. Communicatie kan beter als een project niet volgens planning loopt. Ik hoor liever iedere wee... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Al een tijd maak ik gebruik van Collin, genoeg nieuwe investeringskansen, maar bij "kleinere" bedragen, ga dan maar stipt 11u klaar zitten om in te schrijven, anders is hij volgeschreven. Laatste tijd... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Institution financière

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!
Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 81 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Tous les avis

(2 853)

500 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Beste Rene,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u het platform als duidelijk en overzichtelijk ervaart.

Prima communicatie

Prima communicatie

26 mai 2026

Beste Henk,

Dank voor uw vijf sterren. Goed om te horen dat u tevreden bent over de communicatie.

Noté 4 sur 5 étoiles

Het systeem van Collin Crowdfund is een…

Het systeem van Collin Crowdfund is een goed werkend fantastisch systeem. 1 minpuntje: je weet helaas niet op welke datum en tijdstip een aangekondigde toekomstige investering wordt open gesteld. Dat vind ik jammer, maar voor de rest gewoon punctuele betalingen en als dat niet gedaan wordt gaat men er goed achteraan d.m.v. een intensief beheer adviseur.

26 mai 2026

Beste,

Dank voor uw mooie en uitgebreide review. Goed om te horen dat u het systeem als goed werkend ervaart en tevreden bent over de punctualiteit van de betalingen en de inzet van onze beheeradviseurs.

Uw punt over het vooraf communiceren van datum en tijdstip van openstelling begrijpen we. We kiezen er bewust voor om dit niet altijd ruim van tevoren specifiek te benoemen, zodat het moment van openstelling voor alle investeerders gelijk en eerlijk verloopt.

Dank voor uw betrokken feedback.

Korte lijnen

Kennis van zaken
Dat is het belangrijkst

18 mai 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te lezen dat u vertrouwen heeft in onze deskundigheid, dat waarderen wij.

Noté 4 sur 5 étoiles

Werd goed begeleid en geholpen goede…

Werd goed begeleid en geholpen goede uitleg

21 mai 2026

Beste Jan,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u goed bent begeleid en geholpen en dat de uitleg duidelijk was.

Interessante projecten

Interessante projecten om in te investeren, laagdrempelig en ook goed bereikbaar. Projecten zijn wel vaak snel vol, waardoor investeren niet altijd mogelijk is.

7 mai 2026

Beste Petra,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te horen dat u de projecten als interessant en laagdrempelig ervaart en dat u onze bereikbaarheid waardeert.

We begrijpen uw punt dat projecten soms snel vol zijn, waardoor deelnemen niet altijd lukt. Bij populaire investeringen kan het tempo inderdaad hoog liggen. Iets vóór openstelling ingelogd klaarzitten en pushmeldingen aanzetten kan helpen om uw kans op deelname te vergroten.

Goede app

Goede app, heldere communicatie

21 mai 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u tevreden bent over de app en onze heldere communicatie.

Beste Willem,

Dank voor uw vijf sterren. Goed om te horen dat alles wrijvingsloos verloopt en dat u tevreden bent over de informatie en de snelheid van handelen.

Betrouwbare organisatie.

Betrouwbare organisatie.

20 mai 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u onze organisatie als betrouwbaar ervaart.

Noté 3 sur 5 étoiles

Beheervergoeding te hoog

Betrouwbaar goedlopend platform. Due diligent in het selecteren en beoordelen van projecten.

Reden voor de 3 sterren in plaats van 5:
De kosten zijn niet transparant en vele malen hoger dan die van vergelijkbare platforms.

Standaard rekent Collin “0.1% per maand”. Dat klinkt niet als veel, maar dat is 1.2% per jaar en op een jaarrente van 7%, ruim 17% van je totale maximale winst (bij een lagere rente meer, bij een hogere rente op het project natuurlijk minder), terwijl je wel zelf 100% van het risico neemt.

Bij andere platforms liggen deze kosten ruim onder de 10% (een aantal zelfs onder de 5%).

En de manier waarop Collin het 0.1% noemt is feitelijk misleiding, omdat er in alle andere tarieven op de website over jaarrente gesproken wordt. Dit zou dus als algemeen tarief ook als jaar kosten genoemd moeten worden van 1.2%. Daarnaast voor transparantie zou dit ook per project als percentage van de aangeboden rente genoemd moeten worden, zodat het per project geheel duidelijk is wat het maximale netto rendement is voor investeerders minus de vaste kosten die Collin in rekening brengt. Zoals ik de ECSP begrijp, zou dit ook veel transparanter moeten zijn.

Wel moet ik Collin nageven dat de projecten over de jaren heen veel duidelijker zijn geworden over het specifieke terugbetaalschema (dat liet voorheen te wensen over, maar nu is dat helemaal prima) dat nu duidelijk vermeld staat. En dat de wallet nu optioneel is (sinds de European Crowdfunding Service Providers (ECSP) Regulation (Regulation (EU) 2020/1503) eind 2023 van kracht werd voor bestaande crowdfundplatforms). Dus kwalitatief hoogwaardig platform. En kijkend naar mijn review van 2023 voor dit zelfde platform, zie ik een positieve ontwikkeling.

In conclusie, kwalitatief platform, maar bewust vage omschrijving van de kosten, daardoor niet transparant, en daarnaast veel hogere kosten dan vergelijkbare platforms.

20 mai 2026

Beste,

Dank voor uw uitgebreide en inhoudelijke review. We waarderen het dat u zowel de kwaliteit van het platform als uw kritische kanttekeningen benoemt.

Onze beheervergoeding bedraagt 0,1% per maand over het op dat moment openstaande investeringsbedrag. Deze vergoeding wordt maandelijks ingehouden bij de rente- en aflossingsbetaling. Op onze tarievenpagina staat dit gespecificeerd, inclusief toelichting. Wij kiezen bewust voor een vaste maandelijkse vergoeding gedurende de looptijd van de lening.

We begrijpen dat de presentatie van kosten, bijvoorbeeld per maand versus per jaar, verschillend kan worden ervaren en dat vergelijkingen met andere platforms worden gemaakt. Transparantie vinden wij belangrijk en wij handelen conform de ECSP-verordening. Suggesties om kosten nog explicieter in relatie tot netto rendement per project te tonen, nemen wij serieus mee.

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan staat onze servicedesk graag voor u klaar via info@collincrowdfund.nl of 085 401 6546.

Noté 4 sur 5 étoiles

May be not perfect, but good enough.

In de finaciële wereld is meestal niet alles goud wat blinkt. Goede balans tussen realiteit en optimisme. Goed bedrijf met goede mensen. Niet alles gaat goed. Maar iedereen doet wél zijn best. Mijn vertrouwen hebben ze.

19 mai 2026

Beste Mario,

Dank voor uw mooie en genuanceerde review. Goed om te lezen dat u onze balans tussen realiteit en optimisme waardeert en vertrouwen heeft in onze organisatie en mensen.

Investeren kent altijd risico’s en niet alles verloopt perfect, maar we zetten ons dagelijks in om zorgvuldig en transparant te werken. Fijn dat u dat zo ervaart.

Noté 3 sur 5 étoiles

Hoe staat het met mijn geld?

Wat er beter kan is de opvolging van achterstanden. Het duurt te lang.

15 mai 2026

Beste,

Dank voor uw review. We vinden het vervelend om te horen dat u de opvolging van achterstanden als te traag ervaart.

Wij gaan hierover contact met u opnemen om uw situatie te bespreken en onze aanpak toe te lichten. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u uiteraard ook zelf contact met ons opnemen via 085 401 6546 of info@collincrowdfund.nl.

Noté 2 sur 5 étoiles

Te veel slechte investeringen.

Te veel slechte investeringen.
Duurt lang voor er info over komt.

14 mai 2026

Beste,

Dank voor uw review. We vinden het vervelend om te horen dat u dit zo ervaart, zowel wat betreft het aantal investeringen in problemen als de snelheid van de informatievoorziening.

Wij gaan hierover contact met u opnemen om dit nader te bespreken. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u uiteraard ook zelf contact met ons opnemen via 085 401 6546 of info@collincrowdfund.nl.

Alles werkt prima en duidelijk

Alles werkt prima en duidelijk

13 mai 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Goed om te horen dat alles voor u prima en duidelijk werkt.

Noté 5 sur 5 étoiles

Super makkelijk je hebt er geen…

Super makkelijk je hebt er geen omkijken naar.

12 mars 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u het investeren als super makkelijk ervaart en er weinig omkijken naar heeft.

Noté 4 sur 5 étoiles

Goed opgeleide en dienstverlenende…

Goed opgeleide en dienstverlenende medewerkers. Ze willen echt dienst verlenen. Klinkt logisch, maar in de financiele dienstverlening is dat vaak ver te zoeken..
Goede site, je merkt dat de IT er achter goed voor elkaar is.

6 mai 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Goed om te horen dat u onze medewerkers als deskundig en dienstverlenend ervaart, dat waarderen wij. Fijn dat u vertrouwen heeft in de werking van onze site en de IT daarachter.

Aantrekkelijk rendement

Mogelijkheid om op eenvoudige wijze in uiteenlopende projecten te investeren tegen een aantrekkelijk rendement.

5 mai 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Fijn om te horen dat u de mogelijkheid waardeert om eenvoudig te investeren in uiteenlopende projecten en dat u het rendement als aantrekkelijk ervaart.

Professioneel en betrouwbaar

Professioneel en betrouwbaar, goed werkend team van 45 man of vrouw die de zekerheden goed bewaken.
Makkelijk contact te maken en snel bereikbaar.
Al met al prima tevreden.

7 mai 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren en uw mooie woorden. Goed om te horen dat u onze organisatie als professioneel en betrouwbaar ervaart en vertrouwen heeft in de manier waarop wij de zekerheden bewaken.

Ook fijn dat u het contact als makkelijk en snel bereikbaar beschouwt. Goed om te lezen dat u al met al prima tevreden bent.

Noté 5 sur 5 étoiles

Heldere communicatie, prima rendement!

Transparante communicatie over investeringen, kritische consistente toets van nieuwe investeringen waarop je kan vertrouwen, prima rendement.

1 mai 2026

Beste,

Dank voor uw vijf sterren. Goed om te horen dat u onze communicatie als helder en transparant ervaart en vertrouwen heeft in de consistente toetsing van nieuwe investeringen. Fijn ook dat u tevreden bent over het rendement.

Noté 4 sur 5 étoiles

Ik kende deze manier van geld beleggen…

Ik kende deze manier van geld beleggen niet maar vooralsnog is het supermakkelijk en zeer overzichtelijk

30 avril 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn dat u het platform als supermakkelijk en overzichtelijk ervaart.

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus