Collin Crowdfund Avis

2 853
TrustScore 4.5 sur 5

4,4

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

We investeren al jaren via Collin Crowdfunding, en dat gaat prima. Je moet er wel rekening mee houden dat iedere investering het risico inhoudt dat het een keer misgaat. Maar je kunt kleine bedragen... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Mooie spreiding van projecten. Kleinere projecten, die aantrekkelijk zijn, zijn relatief snel vol. Communicatie kan beter als een project niet volgens planning loopt. Ik hoor liever iedere wee... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Al een tijd maak ik gebruik van Collin, genoeg nieuwe investeringskansen, maar bij "kleinere" bedragen, ga dan maar stipt 11u klaar zitten om in te schrijven, anders is hij volgeschreven. Laatste tijd... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Institution financière

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund is het crowdfunding platform voor kredietwaardige MKB-bedrijven die alternatieve (groei)financiering zoeken middels serieuze investeerders.

Écrit par l'entreprise

Collin Crowdfund biedt ondernemers ruimte via serieuze investeerders!
Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 81 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Tous les avis

(2 853)

500 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 5 sur 5 étoiles

Collin Crowdfund is een zeer…

Collin Crowdfund is een zeer professionele organisatie, die goede investeringsmogelijkheden biedt. Een heel sterk punt is de bewaking van de portefeuille en het tijdig nemen van maatregelen wanneer het dreigt mis te gaan.

3 septembre 2026

Duitse default

Mijn nederlandse investeringen zitten naar verwachting qua rendement dus daar niks mis mee. Maar de Duitse investeringen is een ander verhaal. 4 van de 5 (80%!!) is in default. Ik heb twijfels of dat toeval is...en nou zit ik niet dagelijks op het platform (dus ik kan mij vergissen) maar nu zie ik de laatste tijd ook weinig tot geen Duitse investeringen meer....En daarbij is er dus nu ook een nieuwe directeur voor de Duitse tak aangesteld die, zo vermeldt Collins zelf, veel ervaring heeft 'met de beoordeling en het beheer van financieringen, risicobeoordeling en het bewaken van de kwaliteit van de portefeuille.'
Tja,....zal allemaal wel toeval zijn of anders kan je zeggen dat ze tenminste wel ingegrepen hebben. Maar ik blijf in mijn portefeuille wel met 80% default in de Duitse investeringen zitten en dat noem ik niet comfortabel investeren...

1 septembre 2026
Noté 4 sur 5 étoiles

Ik ben over het algemeen zeer tevreden…

Ik ben over het algemeen zeer tevreden over Collin Crowdfund. Het platform is overzichtelijk, de informatievoorziening is duidelijk en de investeringsmogelijkheden zijn interessant en professioneel gepresenteerd. Ook de communicatie over lopende investeringen verloopt prettig.

Wel vind ik het jammer dat nieuwe investeringskansen vaak al volledig zijn volgeschreven op het moment dat ik de e-mailmelding ontvang. Daardoor mis ik regelmatig interessante projecten waar ik graag in had willen investeren. Het zou fijn zijn als investeerders iets meer tijd krijgen om in te schrijven of als er een mogelijkheid komt om vooraf interesse aan te geven.

Ondanks dit punt heb ik positieve ervaringen met Collin Crowdfund en blijf ik graag gebruikmaken van het platform.

24 août 2026

Beste,

Dank voor uw review. Fijn om te lezen dat het investeren via Collin voor u makkelijk en snel is verlopen.

Goed om te horen dat onze werkwijze aansluit bij uw verwachtingen.

Ze zijn Betrouwbaar

Het is eenvoudig, duidelijk, snel

28 août 2026

Beste Jose,

Dank voor uw review. Fijn om te lezen dat u Collin als betrouwbaar ervaart en dat u onze dienstverlening als eenvoudig, duidelijk en snel beschrijft.

Goed om te horen dat dit aansluit bij wat u van ons verwacht.

Beste Frank,

Dank voor uw review. Fijn om te lezen dat u de uitleg bij onze projecten als helder ervaart.

We vinden het belangrijk dat investeerders over duidelijke en transparante informatie beschikken om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Goed om te horen dat u dit zo ervaart.

Handig platform, maar

Handig platform, maar het risico wordt stelselmatig onderschat. Het behaalde werkelijk rendement is dus ook lager dan Collin voorspiegelt.

25 août 2026

Beste,

Dank voor uw review. Fijn om te lezen dat u ons platform als handig ervaart.

We begrijpen uw opmerking dat het risico volgens u wordt onderschat en dat het gerealiseerde rendement daardoor lager uitvalt dan verwacht. Transparantie over risico's en rendement vinden wij belangrijk.

Iedere financieringsaanvraag wordt zorgvuldig beoordeeld op basis van de informatie die op dat moment beschikbaar is, waarbij risico's nadrukkelijk worden meegewogen. Desondanks kunnen de uiteindelijke resultaten gedurende de looptijd anders uitpakken dan vooraf verwacht.

Mocht u hierover of over andere zaken vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze Servicedesk via 085 401 6546.

Noté 3 sur 5 étoiles

Teveel defaults, te vroege betaling vereist, geen communicatie mogelijk op het platform

Teveel defaults, bij inschrijving direct betaling vereist al duurt het nog geruime tijd voordat het project start. Dit is bij diverse andere crowdfundorganisaties beter geregeld. Geen mogelijkheid om bij een project vragen te stellen aan de investeerder. Bij een bouwprojectplan op dit moment, zou het interessant zijn om te weten of er al zekerheid is over de netcapaciteit voor het project.

27 août 2026

Laatste tijd niet best

De laatste tijd valt het mij als investeerder op dat investeringen al heel snel in de problemen komen, ook als het een funding betreft met laag risico. Ineens wel heel veel fundingen met achterstand in mijn portefeuille. Slottermijnen worden regelmatig niet betaald en of de herfinanciering is te laat. Wordt het onderzoek naar de solvabiliteit van de onderneming wel juist en volledig verricht? Zijn ekerheden wel zekerheden?

27 août 2026
Noté 2 sur 5 étoiles

Professioneel platform, maar risico-analyse en transparantie schieten tekort

Mijn ervaring laat zien dat de kwaliteit van risico-analyse en transparantie tekort schiet. De pitches ogen professioneel, maar bij meerdere financieringen blijkt dat essentiële risico-informatie ontbreekt of te positief wordt gepresenteerd. Risicokwalificaties blijken regelmatig gebaseerd op aannames, rekenbladen of toekomstige waardes in plaats van harde, verifieerbare zekerheden. Bewust wordt een vertekend beeld geschetst van de werkelijke risico's door complexe financieringsstructuren en materiële risico's onvoldoende te benoemen.

Tot slot, de wijze waarop risico visueel wordt weergegeven (de risicowaardemeters) zijn niet neutraal. De huidige groene kleurcodering suggereert visueel een lager risico dan de onderliggende classificaties feitelijk aangeven. Ook hier word je als investeerder bewust op het verkeerde been gezet. In de praktijk wordt groen immers sterk geassocieerd met veiligheid en beperkte risico’s, terwijl classificaties als “gemiddeld risico”, “verhoogd risico” en “aanzienlijk risico” juist vragen om een duidelijke en onderscheidende visuele (kleur)weergave.

24 août 2026
Noté 2 sur 5 étoiles

te hoog percentage betalings- en aflossings achterstanden

gezien op dit moment zo'n 25% van mijn projecten een betalings- of aflossings achterstand hebben vind ik de gemiddelde rente na aftrek van 1,25% kosten van rond 6% veel te laag.
Due Dilligence moet beter, ook is er bij vastgoedprojecten vaak een zekerheid van 1e Hypotheek.

Goede informatie mbt werkwijze Collin

Goede informatie mbt werkwijze Collin
Alert via email.
Wel ervaring dat project dan vaak al volgeschreven is

Beste Ine,

Dank voor uw review.
Fijn om te lezen dat u onze informatievoorziening en werkwijze waardeert en dat de e-mailalerts voor u van toegevoegde waarde zijn.

We begrijpen uw opmerking dat projecten soms snel volgeschreven zijn. Op onze Tips & Tricks-pagina vindt u praktische tips die kunnen helpen om geen investeringskansen mis te lopen: https://www.collincrowdfund.nl/tips-tricks-voor-succesvol-investeren/.

Noté 3 sur 5 étoiles

Toch veel posten die in de problemen…

Toch veel posten die in de problemen komen met achterstand in betalingen.

14 août 2026

Beste Elske,

Dank voor uw review. Vervelend om te lezen dat u meerdere posten met betalingsachterstanden ervaart. Investeren via crowdfunding brengt risico’s met zich mee, maar we begrijpen dat achterstanden invloed hebben op uw ervaring.

Wanneer er sprake is van betalingsproblemen, volgt onze afdeling Beheer deze dossiers actief op en communiceren wij hierover via de projectupdates. Mocht u behoefte hebben aan een toelichting op specifieke dossiers of uw portefeuille, dan kijken wij graag met u mee. U kunt ons bereiken via beheer@collincrowdfund.nl of telefonisch via 085 401 6546.

Noté 5 sur 5 étoiles

Al jaren participeer ik in MKB leningen…

Al jaren participeer ik in MKB leningen via CollinCrowdfund. Heldere omschrijving van de leendoelstellingen van de aanvragers, goede communicatie, en duidelijke overzichten.

22 août 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u al jarenlang via Collin Crowdfund participeert in MKB-leningen. Ook uw complimenten over de heldere projectomschrijvingen, goede communicatie en duidelijke overzichten waarderen wij zeer.

Dank voor uw vertrouwen in Collin Crowdfund.

Noté 3 sur 5 étoiles

Te duur, betere research nodig

Beter kan: minder commissie (is echt veel), betere research (teveel bedrijven halen het niet), betere voorwaarde voor vaste klanten

20 août 2026

Beste Tom,

Dank voor uw review en uw feedback. We begrijpen dat kosten en rendement belangrijke aandachtspunten zijn bij investeren via crowdfunding.

Bij iedere financieringsaanvraag voeren wij een zorgvuldige beoordeling uit en geven wij inzicht in onder meer risico’s, zekerheden en financiële uitgangspunten. Tegelijkertijd blijft investeren risico met zich meebrengen en kan het voorkomen dat ondernemingen gedurende de looptijd in betalingsproblemen komen. In die gevallen volgt onze afdeling Beheer de dossiers actief op.

Uw opmerkingen over de kosten, research en voorwaarden nemen wij serieus. Mocht u hierover verder van gedachten willen wisselen of een toelichting willen op uw persoonlijke situatie, dan kijken wij graag met u mee. U kunt ons bereiken via info@collincrowdfund.nl of telefonisch via 085 401 6546.

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik heb goede ervaringen met Collin…

Ik heb goede ervaringen met Collin Crowdfund. Alles wordt keurig netjes bijgehouden en is inzichtelijk op de app. Fijn dat er op 2 manieren getoetst wordt op risico. Als er betalingsachterstanden bij de aanvragers zijn, wordt er bovenop gezeten. Zo weet je dat er het beste resultaat uit gehaald wordt.

22 août 2026

Beste Geert,

Dank voor uw mooie en uitgebreide review. Fijn om te lezen dat u goede ervaringen heeft met Collin Crowdfund en dat u de app als overzichtelijk en inzichtelijk ervaart.

Ook uw opmerking over de risicobeoordeling en de opvolging bij eventuele betalingsachterstanden waarderen wij zeer. We vinden het belangrijk dat investeerders duidelijk inzicht hebben in risico’s en dat dossiers actief worden opgevolgd wanneer dat nodig is.

Dank voor uw vertrouwen in Collin Crowdfund.

vertrouwen

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u vertrouwen heeft in Collin Crowdfund. Dat waarderen wij zeer.

Noté 5 sur 5 étoiles

Zeer prettige site overzichtelijk en…

Zeer prettige site overzichtelijk en duidelijk !

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u onze site als prettig, overzichtelijk en duidelijk ervaart. We vinden het belangrijk dat investeren via Collin Crowdfund zo toegankelijk en transparant mogelijk is.

Noté 5 sur 5 étoiles

Al jaren lang tevreden gebruiker van…

Al jaren lang tevreden gebruiker van het platform

10 août 2026

Beste,

Dank voor uw mooie review. Fijn om te lezen dat u al jarenlang tevreden gebruikmaakt van ons platform. We waarderen uw vertrouwen in Collin Crowdfund zeer.

Gemengde gevoelens

Ik heb toch wat gemengde gevoelens bij Collin Crowdfund.
Het eerste jaar gaat alles geweldig, langzaam maar zeker komen er steeds meer betalingsproblemen.
Ik heb ruim 160 investeringen lopen.

Vooral de Duitse investeringen doen het bij mij heel slecht (ruim 5 keer vaker betalingsachterstand). Het merendeel daarvan komt binnen een jaar in de betalingsproblemen en juridische procedures lopen heel lang. Die sla ik nu per definitie over voor nieuwe investeringen. Het zijn allemaal grote investeringen en lopen veelal via dezelfde accountmanager.

Daarnaast zijn alle oorspronkelijke waarderingen van investeringen met betalingsachterstand goed of ruim voldoende, en D&B waardering ook meestal laag risico. Daar kan je dus niet teveel waarde aan ontlenen.
Andere opvallende punten van investeringen met achterstand:
- allemaal een hoger rentepercentage dan 8% (meestal boven de 9%)
- bijna 9% van de investeringen heeft nu een achterstand
- vooral investeringsjaar 2025 loopt slecht
- 21% van mijn investeringen is succesvol afgelost

De rendementen van nieuwe investeringen liggen momenteel wel een procent lager dan 1 a 2 jaar geleden. Heel lang moest je er heel snel bij zijn, tegenwoordig duurt het een tijdje voordat nieuwe investeringen zijn volgeschreven.

Eerste 2 jaar netto rendementen van ruim 8%, inmiddels wordt deze steeds lager (ruim onder de 7% na aftrek van voorzieningen). Nog geen werkelijke afwaarderingen gezien.

18 août 2026

Beste Bob,

Dank voor uw uitgebreide review en uw open toelichting. We begrijpen dat u gemengde gevoelens heeft wanneer u bij meerdere investeringen betalingsproblemen ziet ontstaan, zeker wanneer dit invloed heeft op uw netto rendement.

Investeren via crowdfunding brengt risico’s met zich mee. Ook wanneer een project bij aanvang zorgvuldig is beoordeeld, kan de financiële situatie van een onderneming gedurende de looptijd veranderen. Bij achterstanden volgt onze afdeling Beheer de dossiers actief op en communiceren wij hierover via de projectupdates. Juridische trajecten kunnen helaas veel tijd in beslag nemen, maar wij blijven ons inzetten voor een zo goed mogelijke afwikkeling voor onze investeerders.

Uw opmerkingen over Duitse investeringen, rendementen en de snelheid waarmee projecten worden volgeschreven nemen wij serieus. Mocht u behoefte hebben aan een toelichting op specifieke dossiers of uw portefeuille, dan kijkt onze afdeling Beheer graag met u mee. U kunt ons bereiken via beheer@collincrowdfund.nl of telefonisch via 085 401 6546.

Collin Crowdfund

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus