PAS OP: Malafide praktijken en torenhoge onverwachte factuur (€2000+)
Ik wil iedereen dringend waarschuwen voor dit bedrijf. Wij belden Ontstoppingsbedrijf De Jong (KvK: 42011328, gekoppeld aan PMF Solutions BV), maar op de factuur bleek het ineens te gaan om CV Techniek (KvK: 42023895) en de betaling moest vreemd genoeg gedaan worden aan Marketing + Bemiddeling Creij. Wij namen oorspronkelijk contact op om een verstopte keukenafvoer te laten ontstoppen.
Aan de telefoon werd een starttarief van €80,- genoemd en €29,- per extra half uur. De melding dat het om €80,- per meter ging, werd extreem snel en onduidelijk afgerafeld. Bovendien bleek de telefoonlijn zonder onze toestemming te worden opgenomen (iets wat de monteur later als drukmiddel gebruikte).
Eenmaal ter plaatse beweerde de monteur dat de leiding tot 14 meter diep verstopt zat met kalk. Hij stelde voor om de leiding grondig te reinigen en gaf mondeling aan dat dit totaal tussen de €700,- en €900,- zou kosten, inclusief 5 jaar garantie. Omdat de situatie vervelend was, gingen we hiermee akkoord.
Toen kwam de factuur: ruim €2.000,-!
14 meter ontstoppen: 14 × €80,- = € 1.120,-
14 meter kalk reinigen: 14 × €62,50 = € 875,-
Camerainspectie: € 371,- (Totaal niet vooraf besproken of goedgekeurd!)
Waarom dit oplichting is:
Misleidende metrage: Er werd maar liefst 14 meter in rekening gebracht. Als we kijken naar de technische bouwtekeningen van ons appartement, is het zeer ongeloofwaardig en praktisch onmogelijk dat deze leiding zo lang is.
Vage constructie met meerdere namen: Het werken onder verschillende bedrijfsnamen en het laten overmaken van geld naar weer een ander tussenbedrijf is een bekende methode om sporen uit te wisselen en consumenten te verwarren.
Intimidatie en druk: Toen we schrokken van het bedrag en weigerden te betalen voor onbesproken kosten (zoals de camera), werd de monteur geagiteerd. Hij dreigde dat de kosten hoger zouden worden voor "extra tijd" en dat hij direct een incassobureau zou inschakelen.
Geen garantie: De beloofde 5 jaar garantie staat nergens op de factuur vermeld.
Onder zware druk en intimidatie hebben we uiteindelijk (na een "korting" van ongeveer €200) ter plaatse betaald via bankoverschrijving. Dit zijn klassieke oplichtingstactieken van malafide loodgieters. Wij doen hier melding van bij de Consumentenbond en de ACM/ConsuWijzer.
Ga niet met ze in zee!
30 juillet 2026