Coöperatie DELA Avis 251

TrustScore 2 sur 5

2,1

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Valentijnsdag overleed mijn lieve moeder.Dick(Groningen Hoentocht) heeft haar uitvaard verzorgd. Thuis op gesprek voelde het heel goed.Hij was liefdevol en denkt met je mee! Hoentocht vonden wij... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Agence d'assurance
  2. Directeur funéraire
  3. Entreprise de pompes funèbres
  4. Compagnie d'assurance funérailles

Écrit par l'entreprise

Coöperatie DELA, al meer dan 80 jaar specialist in verzekeringen en uitvaartverzorging. DELA helpt je voor, tijdens en na de uitvaart.

Coordonnées de contact

1 étoile

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 24 heures

Pluim waard

Hoentocht vonden wij ook een fijne lokatie met 24uurs kamer.
Gewone banken waar je samen op zat maakte het prettig om bij elkaar te zitten.

Dick krijg van mij een groot compliment. Het was keurig geregeld.
Daarnaast rest van het personeel die alles mee geregeld uiteraard ook. Agathe

15 février 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze mooie woorden te delen Agathe. Het is voor ons heel fijn om te horen dat Dick je zo goed heeft kunnen ontzorgen in deze moeilijke periode. Daar zetten we ons als DELA elke dag voor in. Ik ga dit compliment direct met hem delen. We wensen je veel sterkte toe. Groet, Denien.

Noté 1 sur 5 étoiles

Monuta verzekeringen komen netjes afspraken naar een zin wel snel met afwikkelingen

Mijn tante is 25 november overleden het afscheid was heel mooi
Maar de afwikkeling wacht ik nog steeds op mijn tante heeft niet haar bedrag verbruikt we zouden detest terug gestort krijgen maar vanuit Dela geen enkele reactie en we heb ik gebeld zou begin volgende week terug gebeld worden of een reactie krijgen nou tot nu nog steeds niets gehoord ze zouden dus begin deze week iets laten horen ben n blij dat ik zelf hier niet verzekerd ben want dan zou ik hem per direct opzeggen en gelukkig voor mijn vader en dochter en man ook niet monuta komt tenminste wel altijd afspraken naar en daar wel een goede ervaring mee

10 avril 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Gecondoleerd met het verlies van uw tante. We nemen uw feedback zeer serieus en komen graag met u in contact om dit te bespreken en na te gaan wat de status van uw verzoek is. Om die reden hebben wij uw contactgegevens via Trustpilot opgevraagd. Groet Jan.

Noté 1 sur 5 étoiles

Eerst vertellen ze dat mijn moeder niet…

Eerst vertellen ze dat mijn moeder niet verzekerd was. Kon ik me iets bij voorstellen, ze was zo ongelofelijk jong... achteraf bleek ze toch wel verzekerd. Wacht nu al 2 maanden voordat ze het toegezegde bedrag terug overmaken naar mijn rekening. Inmiddels loopt ik een maand achter met al mijn vaste lasten door dit grapje. Als ik ze bel zeggen ze herhaaldelijk: we hebben een achterstand.

Ik heb nu ook een achterstand. Ik heb nu schulden met mijn gezin. Niet omdat er onmacht heerst, maar puur omdat Dela het geld niet overmaakt naar mij.

7300 euro... terugbetaling is al goedgekeurd door Dela, alleen ze betalen maar niet uit.

2 avril 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Beste D. Konings, gecondoleerd met het overlijden van uw moeder. Wat vervelend dat u deze ervaring heeft in een toch al verdrietige periode. We gaan dit graag voor u na. Wilt u uw gegevens met ons delen? U ontvangt hiervoor een verzoek via Trustpilot. We nemen daarna contact met u op. Groet, Sylvia

Update: Beste D. Konings, er is enkele dagen geleden telefonisch contact met u geweest. De uitkering van het tegoed heeft inmiddels plaatsgevonden. Groet, Lindsey

Noté 5 sur 5 étoiles

Een mooier afscheid was niet mogelijk!

DELA heeft het in alle facetten mogelijk gemaakt om mijn moeder een mooi en waardig afscheid te geven. Van het moment van overlijden tot na de uitvaart was alles uitstekend geregeld. Vriendelijk, respectvol, ontzorgen waar nodig. Een dik compliment voor alle medewerkers die erbij betrokken waren!

17 mars 2026

Dag Lisette,

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons feedback te geven. Fijn om te lezen dat we samen met jou een waardig afscheid voor je moeder hebben kunnen realiseren.

Het doet ons goed dat je de betrokkenheid en zorg van onze collega’s zo hebt ervaren. We wensen je veel sterkte toe. Groet, Denien

Dela ?!! Gaat alleen om geld vangen

Als je er achter bent gekomen dat je op n betere duidelijkere goedkopere en eenvoudiger manier begraven of gecremeerd kan worden
En je wil je polis afkopen
Gaat dela zeer ingewikkeld en moeilijk doen
N soort ontmoeting beleid voeren
Ze geven aan ( wat ze later gaan ontkennen)
N maand na opzegging je tegoeden ( min natuurlijk flinke opzeg kosten ) terug te storten.
En inderdaad kwam er n mail na die maand
Niet over financiën nee n verkoop mail en wat jammer dat u ons gaat verlaten en wat je nog kan bestellen en krijgen Maar over de brug komen ho maar
In het telf gesprek dat ik naar aanleiding van dit mailtje voerden werd mij duidelijk dat de uitbetaling nog n maand op zich liet wachten
Om diverse redenen Al met al geven ze aan dat het mij allemaal zo duidelijk is gemaakt en dat ze in hun recht staan
De keuze bij Dela betreft begraven of cremeren vind ik sowieso zo belachelijk onduidelijk
Veel te ouderwets en verschrikkelijk duur in vergelijking met modernere ondernemingen
Bezin een je begint zou ik zeggen
Lees alle reviews dan kom je vanzelf tot de conclusie dat je niet aan Dela moet beginnen Succes,,,,,,

NOG GENANTER ZIJN DE REACTIES S DIE ZE GEVEN OP JE REVIEW ,S ECHT GEEN WOORDEN VOOR ,, ZE NEMEN JE OPELIJK IN DE ZIJK

1 avril 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Beste Hanneke, bedankt voor uw reactie. Wat jammer dat u niet tevreden bent over onze uitvaartverzekering en dienstverlening. Als u ervoor openstaat, gaan we graag met u hierover in gesprek. U ontvangt hiervoor via Trustpilot een verzoek om aanvullende informatie. Groet, Sylvia

Update 1/4/2026
Beste Hanneke,

We hebben je bijgewerkte review gelezen en we vinden het heel vervelend dat je het gevoel hebt dat je niet serieus bent genomen.

Dat is absoluut niet hoe we willen dat onze reacties overkomen.
We willen graag naar je luisteren en begrijpen wat er precies mis is gegaan. Daarom nemen we graag persoonlijk contact met je op. Mijn collega Sylvia heeft je hiervoor een informatieverzoek gestuurd. Als je er nog voor openstaat, gaan we graag met je in gesprek. Groet, Denien

Update 7/4/2026
Beste Hanneke, we hebben op dit moment nog geen gegevens ontvangen. Wilt u alsnog met ons in gesprek? Deel dan uw gegevens via ons contactformulier: www.dela.nl/mijnervaring. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Groet, Lindsey

Noté 1 sur 5 étoiles

Deze firma zou geen verzekeringen mogen…

Deze firma zou geen verzekeringen mogen afsluiten. Geld ontvangen doen ze goed, maar helpen ? Dat doen ze niet. Ik heb net ontdekt dat ik niet meer kan inloggen en al mijn uitvaartswensen verdwenen zijn. Dus moest ik komen overlijden weet niemand nog wat ik gevraagd heb, mijn zoon zou niet weten wat doen ? Mails overenweer zonder resultaat, bellen en afgeschept worden......

26 mars 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Dag Nikolas, dank dat je je ervaring deelt. Het spijt me te lezen dat je uitvaartwensen niet meer zichtbaar zijn. Het zou juist rust moeten geven te weten dat je dit geregeld hebt.
Graag ontvang ik je contactgegevens via het separate verzoek, dan kunnen we zorgen voor een gepaste oplossing. Het is zelfs mogelijk je uitvaartwensen in een persoonlijk gesprek aan huis te laten vastleggen als je daarmee geholpen bent.
Groet, Marieke

Dit is het Trustpilot account van DELA in Nederland. Loopt uw verzekering via DELA in België, dan gebruik hiervoor https://www.dela.be/nl/contact/ik-heb-een-mening/ik-heb-een-klacht

Noté 1 sur 5 étoiles

Een ervaring die vertrouwen schaadt

Hoewel de uitvaart op een respectvolle wijze is uitgevoerd, was de algehele ervaring teleurstellend door onduidelijke communicatie en een gebrek aan transparantie. Ons werd expliciet meegedeeld dat er genoeg financiele middelen aanwezig waren voor de uitvaart en niet te kennen te geven over de financiele aansprakelijkheid. Toch zijn er maanden later facturen gestuurd aan een familielid dat geen erfgenaam is. Daarbij is niet duidelijk gemaakt dat de opdrachtgever verantwoordelijk zou zijn voor het dragen van de kosten, ongeacht of deze persoon erfgenaam is. Bovendien is er onvoldoende rekening gehouden met de kwetsbare positie van een oudere persoon met medische beperkingen bij het laten ondertekenen van documenten. Pogingen om hierover in gesprek te gaan hebben niet tot erkenning of verantwoordelijkheid geleid; er wordt uitsluitend verwezen naar het feit dat er een handtekening is gezet. Het handelen gaf blijk van een schrijnend gebrek aan moreel kompas!

Na aanvraag van de Dela voor informatie op mijn review, heb ik deze direct met hun gedeeld en daarna niks meer gehoord. Dat zegt alles!

21 décembre 2025

Réponse : Coöperatie DELA

Bedankt dat u uw ervaring met ons deelt. Het spijt ons om te lezen dat u niet tevreden bent over onze dienstverlening. We komen graag met u in contact om samen na te gaan wat er is gebeurd. Daarom heb ik via Trustpilot uw gegevens opgevraagd, zodat we samen kunnen bekijken wat er precies is voorgevallen. Groet, Jan.

Update: onze excuses dat u via deze weg geen laatste reactie meer heeft gehad. We hebben over uw klacht inhoudelijk uitgebreid contact gehad met u, helaas is dit niet naar uw tevredenheid afgehandeld. Via deze weg kan ik u geen andere uitkomst bieden. Groet, Marieke

Noté 5 sur 5 étoiles

vanaf het eerste moment heel tevreden

vanaf het eerste moment heel informatief en zeer behulpzaam met heel veel geduld en begrip voor de situatie,het was een rollercooster waar we ons in bevonden met de plotselinge dood van mijn echtgenote
maar heel goed begeleid door Jolanda-L-E met veel begrip en een hele respectvolle uitvaart,
en door iedere aanwezige als zeer waardevol ervaren,dank daarvoor we denken hier goed op terug.

4 mars 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Gecondoleerd met het verlies van uw echtgenote. Dank u wel dat u in deze zware periode de tijd en ruimte heeft genomen om uw ervaring te delen.

Ik kan me goed voorstellen dat het voelde als een rollercoaster. Het regelen van een uitvaart is intens en brengt veel emoties met zich mee. Het is fijn om te lezen dat u op een waardige en passende manier afscheid heeft kunnen nemen. En dat Jolanda u in deze periode goed heeft ondersteund.

Ik wens u veel sterkte toe in de komende tijd. Groet, Denien

Noté 5 sur 5 étoiles

Mijn man is vijf maanden geleden…

Mijn man is vijf maanden geleden overleden. Iedereen was heel verdrietig maar door de hulp van de uitvaartverzorger konden wij toch goede keuzes maken. Hij heeft zelfs ervoor gezorgd dat wij met mijn man een laatste rondvlucht konden maken boven ons huis vanaf Hoogeveen.
Verder alles goed geregeld tot en met de begrafenis.
Wij kijken er met een goed gevoel op terug.

23 octobre 2025

Réponse : Coöperatie DELA

Allereerst heel veel sterkte met het verlies van je man. Het is mooi om te lezen dat jullie, ondanks het intense verdriet, samen met onze uitvaartverzorger keuzes konden maken die bij jullie pasten.

De laatste rondvlucht boven jullie huis… wat een waardevol en onvergetelijk moment moet dat zijn geweest. We zijn dankbaar dat we dit voor jullie hebben kunnen betekenen en dat jullie met een goed gevoel op de uitvaart terugkijken. Bedankt voor het delen en ik wens je veel sterkte toe. Groet, Denien

Noté 3 sur 5 étoiles

Afrekening overleden lieve moeder

Mijn moeder is overleden ,begeleiding en crematie zijn met respect behandeld. Maar nu.ongeveer twee maanden later krijg ik een afrekening van crematie ,wat al moeilijk en emotioneel is.er staat nog 10,41euro open (krijg ik terug)of ik een hele persoonlijke lijst wil in vullen. Tip maak het gewoon minder kil .maak een link naar een lijst goede doelen.
En val mensen niet lastig op zo een kille manier.

2 mars 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Gecondoleerd met het verlies van uw moeder. Ik wens u veel sterkte toe in deze moeilijke periode. Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Het is fijn om te lezen dat de begeleiding en crematie met respect zijn verlopen.

Ik begrijp heel goed dat het ontvangen van een afrekening, zeker in zo’n emotionele periode, als kil of onverwacht kan voelen. Dat is natuurlijk niet wat wij willen. Ik ga uw signaal door geven aan mijn collega's.

Groet, Denien

Dela betaalt niet

Verzekerde heeft voor een sobere begrafenis gekozen, het resterende bedrag van 3.400 euro weigert Dela, ondanks diverse aanmaningen, sinds 2024 uit te betalen. Ondanks een toezegging in een brief.

13 mars 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Bedankt dat u uw ervaring met ons deelt. Het spijt ons om te lezen dat u niet tevreden bent over onze dienstverlening. We komen graag met u in contact om samen na te gaan wat er is gebeurd. Daarom heb ik via Trustpilot uw gegevens opgevraagd, zodat we samen kunnen bekijken wat er precies is voorgevallen. Groet, Denien

19/3/2026 update: De gegevens die via Trustpilot met ons zijn gedeeld, zijn helaas onvoldoende om uw gegevens erbij te kunnen zoeken. Wilt u ons daarom een e-mail sturen via mijnervaring@dela.org?

Groet, Denien

Noté 1 sur 5 étoiles

Dit bedrijf traineert moedwillig de uitbetaling van tegoeden

Dit bedrijf traineert moedwillig de financiële afhandeling en het duurt maanden voordat er tot uitbetaling wordt overgegaan.
Op klachten wordt helemaal niet gereageerd zodat je de vervolgstap, de geschillencommissie, dus helemaal niet kan inschakelen.
Wanneer je uiteindelijk de wettelijke rente over het openstaande bedrag wil opeisen geven ze ook geen enkele reactie.
Volgende stap wordt dus helaas de consumentenbond, de rechtsbijstand en de Kifid.

17 mars 2026

Beste Marjan,
Bedankt dat u de tijd heeft genomen om ons feedback te geven. Het spijt ons dat u deze ervaring heeft gehad. We hebben via Trustpilot uw gegevens opgevraagd, zodat we met u in contact kunnen komen en dit samen met u kunnen oplossen. Groet, Denien

Financiële afhandeling

De financiële afhandeling van de crematie is na 5 maanden nog steeds niet rond. Dat is eigenlijk nog niet eens het probleem maar het feit dat je achter je eigen informatie aan moet gaan ervaar ik als stuitend.
Als je een mail stuurt en vraagt om bevestiging van ontvangst hoor je niets. Maar goed, voor de overledene en nabestaanden, dat de crematie zelf wel goed geregeld was

9 mars 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Dank u wel voor deze feedback, fijn dat het afscheid naar wens is verlopen. Helaas is uw ervaring rondom de financiële afwikkeling minder positief en dat spijt ons te horen. We nemen uw punten ter harte. Als u hier verder over in gesprek wilt gaan met ons, dan verzoek ik u vriendelijk uw contactinformatie aan te leveren via het separate verzoek hiervoor.
Groet, Marieke

Update: We hebben op dit moment nog geen gegevens van u ontvangen. Wilt u alsnog met ons in gesprek? Deel dan uw gegevens via ons contactformulier: http://www.dela.nl/mijnervaring. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Groet, Sylvia

Respectloos

Misschien moeten ze het verzekerde bedrag laten meegroeien met de premies. Bijna 50 jaar betaald en een uitkering van nog geen 3000 euro... Daar kun je geen uitvaart voor regelen. Schandalig dat mensen hun hele leven hebben betaald en uiteindelijk een sobere uitvaart voor dat geld krijgen. Daarnaast dien je dus een aanzienlijk bedrag gespaard te hebben om alles respectvol te regelen... Ik vind het oplichting... Schandalig

23 février 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Bedankt voor uw feedback. Het spijt me dat u onze dienstverlening op deze manier hebt ervaren. Mocht u hierover in gesprek willen, dan wil ik u vragen om ons te voorzien van uw contactgegevens. Hiervoor heb ik via TrustPilot meer informatie bij je opgevraagd. Groet, Jan.

Update: We ontvingen geen gegevens van u. Als u toch nog in gesprek wilt met ons, dan kunt u uw gegevens delen via ons contactformulier: http://www.dela.nl/mijnervaring. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Groet, Sylvia

Naar gevoel aan overgehouden

Kennismaking met uitvaartverzorger ging op zich prima. Hebben haar 1x gezien, daarna was de communicatie ronduit slecht. We moesten overal zelf achteraan zitten, kregen geen antwoord op vragen en hebben zo’n beetje de hele uitvaart zelf moeten regelen. Contact verliep minimaal via whatsapp. Geen belletje hoe het ging en of we er uit kwamen. Uitvaartverzorger bleek op dag van uitvaart vrij te zijn. Vervanger pas ontmoet op dag van uitvaart bij het crematorium.
Verkeerde rouwauto op dag van uitvaart.
Hadden gehoopt dat zorgen uit handen werden genomen, maar niets is minder waar!! Zeer teleurstellend en echt een naar gevoel aan overgehouden.

27 février 2026

Noté 1 sur 5 étoiles

0 sterren kan helaas niet..

0 sterren kan helaas niet... Nog nooit zo'n slechte, wanstaltige en respectloze afhandeling meegemaakt. Te schandalig voor woorden, zelfs. De dingen die door liefhebbende nabestaanden verzocht worden, bleven volledig genegeerd, in ons geval. Ene Francien zou het als actrice in een goedkope B-film fantastisch doen, met haar geveinsde 'medeleven'. Wat een enorm contrast met eerder bijgewoonde uitvaartdiensten bij het warmere, gemoedelijkere Van der Jagt Uitvaart, waar de wens van de overledenen wél centraal stond.

Réponse : Coöperatie DELA

Dank u wel dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Het spijt ons dat u dit zo heeft ervaren en dat de wensen van nabestaanden niet zijn teruggekomen zoals u had gehoopt. We nemen uw feedback zeer serieus en komen graag met u in contact om dit samen te bespreken en beter te begrijpen wat er is misgegaan. Om die reden hebben wij uw contactgegevens via Trustpilot opgevraagd. Groet, Denien

Update: We hebben uw reactie ontvangen en begrijpen dat u geen contact meer wilt over uw melding. We sluiten de melding af. Sterkte verder met het verlies. Groet, Sylvia

HELE SLECHTE SERVICE

HELE SLECHTE SERVICE
Jarenlang voor t hele gezin betaald aan de Dela. Tot we persoonlijk in een slechte periode kwamen. Veel gedoe:
3 x verhuizen in korte tijd, maar (vergeten) betalingsachterstand 2x hersteld.
Mails kwam in afgesloten mailadres en niemand vd Dela die je dan belt?!
Scheiding is nu achter de rug en de orde terug in mijn leven.
En ik informeer bij de Dela hoe de stand v zaken is:
- We zijn niet meer verzekerd?!
- Duizenden euro's opgebouwd..
- Maar deze vervallen, omdat we betalingsachterstand hadden.
- U mag wel een nieuwe verzekering afsluiten, maar die staat op 0 euro..
SERIEUS
* Ik vraag mij echt af of dit zomaar kan.

Ik weet in ieder geval wel dat het gevoel & de service bij de Dela ver te zoeken zijn.
En dat voor n uitvaartverzekering...

25 février 2026

Réponse : Coöperatie DELA

Beste Corine, bedankt voor je feedback. Het spijt me dat je onze dienstverlening op deze manier hebt ervaren. Ik begrijp dat de combinatie van persoonlijke omstandigheden, verhuizen en een afgesloten mailadres veel impact heeft gehad. Het is heel vervelend om er dan later achter te komen dat een verzekering is beëindigd.

Mocht je hierover in gesprek willen, dan wil ik je vragen om ons te voorzien van je contactgegevens. Hiervoor heb ik via TrustPilot meer informatie bij je opgevraagd. Groet, Lindsey

Update: Beste Corine, fijn dat we u inmiddels gesproken hebben. Nogmaals dank voor het delen van uw ervaring. Groet, Sylvia

Noté 1 sur 5 étoiles

profiteurs van andersmans verdriet hoe noem je dat "lijkenpikkers"

Had 2 simulaties gemaakt op DELA waarbij zij vinden dat een simulatie een officiele aanvraag is. De eerste polis wordt aanvaard en krijgen we ook in de bus. De tweede polis wordt een paar dagen later ook gestuurd. wij aanvaarden de eerste polis en betalen ook de premie. 14 dagen later krijgen we bericht dat dit een verkeerde polis is en dat wij de 2de polis moeten nemen met een premie die meer dan 10% hoger ligt. vanwege medische redenen. Hadden ze dat dan niet eerder gezien ? Wij werden nooit verwittigd hiervan en werden voor een voldongen feit gezet. WEES DUS VOORZICHTIG MET DE SIMULATIES OP HUN WEBSITE. Beide polissen hebben we geannuleerd. Hopelijk gaat de terugbetling van de premie iets vlotter. Het zijn lijkenpikkers die inspelen op andermans verdriet en miserie. En zoals reeds gezegd in vorige reviews. Ze ontkennen alles aan de telefoon.

Réponse : Coöperatie DELA

Dank u wel voor uw feedback. We begrijpen dat uw ervaring verwarrend en vervelend is geweest, en dat spijt ons.

Op onze website kunt u inderdaad zowel een simulatie maken als een polis daadwerkelijk afsluiten. Het is mogelijk dat hier een misverstand is ontstaan en dat u een simulatie per ongeluk als aanvraag heeft doorgegeven. We willen benadrukken dat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken, omdat er bij elke polis altijd bedenktijd geldt. Binnen die periode kunt u zonder verplichtingen annuleren, zoals u ook heeft gedaan.

Daarnaast hebben wij via Trustpilot uw contactgegevens opgevraagd, zodat we u kunnen benaderen mocht u dit wensen. We staan klaar om uw situatie verder toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

Update: We hebben uw contactgegevens opgevraagd, maar helaas nog geen reactie ontvangen. Als u nog met ons in contact wilt komen, kunt u ons altijd bellen of mailen. We helpen u graag verder.
Groet, Marly

vrij te besteden bedrag.

Na allr zorgzame ervaringen van Dela, na crematie, van mijn lieve broer, ook netjes uitbetaalt, het vrij te besteden bedrag. Ben Dela dankbaar, voor alle goede zorgen. Van het begin, tot het eind.

Réponse : Coöperatie DELA

Gecondoleerd met het verlies van uw broer. Bedankt dat u de tijd heeft genomen om deze beoordeling te schrijven in deze moeilijke tijd. Fijn om te lezen dat we u konden ontzorgen. Veel sterkte voor de komende periode. Groet, Denien.

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus