Douglas Polska Sp. z o.o. Avis 194

TrustScore 1.5 sur 5

1,4

Noté 1 sur 5 étoiles

Kupiłam tusz w promocji 50 zł taniej, okazał się 4 lata po terminie, złożyłam reklamację żądając wymiany na świeży. Po 2 tygodniach zwrócili kasę, spoko ale ja chciałam tusz. Niestety promocje tylko... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Zamówiłam dwa produkty tzn podklad lancome oraz tusz do rzęs na kwotę 273 zł. Paczka była pusta, oczywiście od razu zgłosiłam sprawę do douglas natomiast firma twierdzi ze wszystko było spakowane . J... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Złożyłam zamówienie przez aplikację, zamówienie dotarło do mnie tylko z próbkami, brakuje zamówionego produktu. Zrobiłam zgłoszenie i oczywiście odpowiedź była,ze reklamacja nieuznana . Monitoring po... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Zamówienie pszyszło niekompletne natomiast po wymianie korespondencji z działem Obsługi zostało wszystko naprostowane i to co zamówiłam jednak do mnie dotrze wiec mogę powiedzieć że dział obsługi mają... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Santé & médecine

Informations provenant de diverses sources externes

Perfumeria Douglas: perfumy, makijaż, kosmetyki pielęgnacyjne, kosmetyki do pielęgnacji włosów- 13.000 oryginalnych produktów. Bezpieczne zakupy online.

Coordonnées de contact

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Dramat!

Dramat!! Od listopada nie zrealizowali mojego zamówienia i do tej pory nie otrzymałam zwrotu pieniędzy …. To jest wstyd że tłumaczą się wadą systemu itp a kwota to ponad 700 zł

26 novembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za podzielenie się opinią. Chcielibyśmy serdecznie przeprosić za tę sytuację. Jest nam niezmiernie przykro, że proces ten trwał tak długo – taka sytuacja nie powinno mieć miejsca. Pragniemy wyjaśnić, że Pani zamówienie zostało objęte niespodziewanym błędem technicznym, co wpłynęło na opóźnienie w realizacji zwrotu środków. Mamy nadzieję, że zaproponowana przez nas forma rekompensaty okaże się satysfakcjonująca i choć w małym stopniu zrekompensuje okazaną cierpliwość. Liczymy na to, że w przyszłości będziemy mieli okazję udowodnić Pani najwyższą jakość naszych usług i odzyskać Pani zaufanie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Nie polecam. Dostałem kod rabatowy 20% - po czym w koszyku obniżył cenę nie o 20% a o około 10%. Skontaktowałem się z obsługą sklepu w celu weryfikacji błędu na stronie. Otrzymałem informację, że produkt w ogóle nie podlega promocji … choć odjęło 10 %. Kilka dni później cenę podnieśli i nagle kod już obniża cenę o 20% - według mnie robienie z ludzi … Obsługa sama nie zna warunków promocji, co innego dzieje się na stronie a finalnie sklep rozdaje kody ale i tak mają ustaloną kwote, poniżej której produkt nie zostanie sprzedany, wiec czy dostaniesz kod promocyjny na 40%, czy na 5% to i tak skorzystasz z takiej samej promocji albo i w ogóle sugerując się obsługą klienta. Nie polecam, chcesz kupić nie tani produkt Creed Aventus a i tak sklep ma to gdzieś.

24 janvier 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawioną opinię. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji i niedogodności związanych z nią. Zależy nam na jej wyjaśnieniu, dlatego w tej sprawie skontaktowaliśmy się z Panem drogą mailową.

Noté 1 sur 5 étoiles

W paczce brakowało dwóch produktów o…

W paczce brakowało dwóch produktów o łącznej wartości ponad 200zl.
Sprawa toczyła się ponad miesiąc i uznali, że nic nie zrobią i zamykają reklamację, twierdząc, że przesyłka została spakowana przez nich prawidłowo.
Obsługa klienta to jakiś żart.
Byłam wieloletnią klientką, a zostałam totalnie olana i pozostawiona bez pomocy.
Nigdy więcej zakupów stacjonarnie ani online!

22 janvier 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawioną opinię. Bardzo nam przykro, że zakupy w naszym sklepie internetowym nie spełniły Pani oczekiwań. Chcielibyśmy poinformować, że skontaktowaliśmy się z Panią w tej sprawie drogą mailową. Mamy nadzieję, że zaproponowane rozwiązanie okaże się dla Pani satysfakcjonujące.

Noté 1 sur 5 étoiles

Brak produktu, utrudniony proces reklamacji

Odradzam zakupy.
04.01.26r. złożyłam zamówienie, dnia 11.01.26 odebrałam paczkę, w której znajdował się tylko śmieszny gratis, brakowało kremu CC za ponad 200zł. Paczka dotarła dodatkowo oklejona taśmą GLS. Po odklejeniu taśmy karton był rozklejony.
Tego samego dnia złożyłam reklamację.
Proces jest absurdalny. Od tygodnia przerzucam się mailami z Centrum Obsługi Klienta. Wypełniam kolejne formularze (do których uzupełnienia muszę wyszukiwać numer produktu, paczki, zamówienia), dosyłam zdjęcia. Aktualnie żądają ode mnie odesłania produktu z formularzem odstąpienia od umowy.
Po 2 tygodniach od zamówienia nie mam ani kremu, ani pieniędzy.

11 janvier 2026

Dzień dobry,

najmocniej przepraszamy za wszystkie niedogodności związane z opisanym zdarzeniem – sytuacja, w której przesyłka dociera niekompletna i uszkodzona, zdecydowanie nie powinna mieć miejsca. Zapewniamy, że dołożyliśmy wszelkich starań, aby zakończyć proces weryfikacji Pani zgłoszenia możliwie szybko. Bardzo nam przykro, że spotkały Panią te trudności oraz mamy nadzieję, że kolejne zakupy w naszym sklepie internetowym będą w pełni udane.

Szkoda nerwów

Szkoda nerwów, przestrzegam przed zakupami, byłam wiele lat klientką, teraz każde zamówienie to jakiś problem. Najistotniejsze jednak, brak zwrotu pieniędzy przy dokonanym zwrocie. Brak odpowiedzi na maila, konsultant zrzuca winę na przewoźnika, gdzie ja mam jasno napisane, kiedy odebrali paczkę. Jedno wielkie oszustwo. Na pewno już nic nie kupię w tym sklepie.

8 janvier 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o kontakt na adres opinie@douglas.pl, abyśmy mogli niezwłocznie zająć się sprawą oraz poznać więcej szczegółów.

Noté 1 sur 5 étoiles

Nie polecam! Zamówienie złożone 23.11.2025, otrzymałam je 26.11.2025 jednak tylko jeden produkt, trzech brakowało. Skontaktowałam się z infolinią, kazali pisać e-mail. Długo cisza, 8 grudnia skontaktowałam się ponownie, reklamacja rozpatrzona POZYTYWNIE doślą brakujące produkty. Dzisiaj mija miesiąc, paczka nie została nawet nadana, kontakt jedynie z infolinią bo na e-mail przestali odpisywać. Na infolinii non stop, że sprawa zgłoszona na magazyn, jak coś będą wiedzieć skontaktują się meilowo i cisza. We wtorek 6.01.26 odezwali się, że jak będą wiedzieli co z paczką to się odezwą i starają się jak NAJSZYBCIEJ rozwiązać sprawę. Poprosiłam już o zwrot środków skoro nie potrafią wysłać paczki w 30dni to może to zajmie mniej czasu, ale niestety też dopytają i skontaktują się meilowo. Żenadaaaaa. Za taki czas oczekiwania to powinnam to zamówienie gratis dostać…. lub prezent przeprosinowy.😂

23 novembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za podzielenie się opinią. Na wstępie pragniemy najmocniej przeprosić za tak długi czas oczekiwania oraz wszelkie utrudnienia związane z Pani zamówieniem. Taka sytuacja z pewnością nie powinna mieć miejsca. Chcielibyśmy zaznaczyć, że zwrot środków został już zlecony na Pani konto. Dziękujemy za okazaną cierpliwość oraz mamy nadzieję, że zaproponowana forma rekompensaty okazała się dla Pani satysfakcjonująca. Liczymy na to, że w przyszłości będziemy mieli okazję zapewnić obsługę na najwyższym poziomie.

Nie polecam zakupów!

Nie polecam zakupów! Produkty nie są odpowiednią zebezpieczane podczas transportu. Zamówiłam olejek do mycia ciała który się wylał podczas transportu. W pudełku nie było nic poza cienką bibułką, żadnej folii bąbelkowej ani niczego co mogło by zabezpieczyć produkt przed uszkodzeniem czy samoistnym otworzeniem (tak jak było to w tym przypadku). Złożyłam reklamację, i kazali mi odesłać produkt do dalszej ekspertyzy. Odesłałam produkt i po 14stu dniach otrzymałam informację że na obecnym etapie nie ma podstaw do uznania reklamacji. Także koniec końców nie mam ani produktu ani pieniędzy. Dodam że było to przed świętami a olejek miał być prezentem świątecznym. Tak więc przestrzegam i nie polecam!

13 décembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawioną opinię. Chcielibyśmy serdecznie przeprosić za tę sytuację oraz wszelkie niedogodności, które spotkały Panią przy zamówieniu tego świątecznego upominku. Jest nam bardzo przykro, że sposób zabezpieczenia przesyłki nie spełnił Pani oczekiwań oraz doprowadził do uszkodzenia produktu – przesłane uwagi zostały już przekazane do działu magazynowego, aby w przyszłości nasze paczki były przygotowywane z jeszcze większą starannością. Cieszymy się, że po dokładnej weryfikacji Pani zgłoszenia reklamacja została finalnie uznana. Dołożymy wszelkich starań, aby podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości oraz będziemy mogli zaprezentować poziom obsługi zgodny z oczekiwaniami.

Porażka, a nie obsługa

Obsługa sklepu internetowego Douglas to po prostu porażka.
Zamówiłam zestaw Rituals z opcją Click & Collect Express z odbiorem w sklepie w Gdańsku. Opcja ta oznacza możliwość odbioru zamówienia nawet w ciągu 2 godzin. Celowo nie wybierałam dostawy, ponieważ produkt był dostępny do szybkiego odbioru w sklepie.
Złożyłam zamówienie, opłaciłam je i po dwóch godzinach zostało ono anulowane - bez jakiegokolwiek wyjaśnienia. Skontaktowałam się z Biurem Obsługi Klienta Douglas i opisałam sytuację. Konsultantka obiecała wyjaśnić przyczynę oraz przekazać mi informację zwrotną, jednak ja nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.
Ponieważ zestaw był mi bardzo potrzebny na następny dzień, zdecydowałam się zamówić go ponownie - na stronie nadal widniał jako dostępny w wybranym przeze mnie sklepie. Tym razem nie wybierałam nawet próbek perfum, które rzekomo były dodawane w prezencie, sądząc, że to one mogły być przyczyną problemu. Ponownie zapłaciłam i czekałam na realizację. Niestety sytuacja się powtórzyła - zamówienie zostało anulowane bez żadnego wyjaśnienia.
Po co wystawiać na stronie produkty i usługi, z których w rzeczywistości nie można skorzystać?!
Nie polecam. Douglas zepsuł mi nastrój, plany oraz ogólne wrażenie dotyczące drogerii, którą wcześniej bardzo lubiłam. Zostałam bez prezentu dla przyjaciółki oraz bez niemałej kwoty na koncie, ponieważ zwrot pieniędzy ma nastąpić dopiero w ciągu 14 dni.
Przy takim podejściu do obsługi klienta będziecie Państwo jedynie tracić klientów, zamiast pozyskiwać nowych.

2 janvier 2026

Dzień dobry,

dziękujemy za poświęcony czas na pozostawienie opinii. Chcielibyśmy serdecznie przeprosić za tę sytuację oraz wszelkie niedogodności, które spotkały Panią podczas prób zakupu prezentu. Taka sytuacji oczywiście nie powinna mieć miejsca. Odnośnie zwrotu środków, pragniemy poinformować, że zazwyczaj proces ten przebiega znacznie sprawniej i pieniądze wracają na konto w terminie zaledwie kilku dni roboczych, bez konieczności oczekiwania pełnych dwóch tygodni. Mamy wielką nadzieję, że mimo tego negatywnego doświadczenia, otrzymamy od Pani szansę na wykazanie się jakością usług, która zgodna jest z naszymi standardami.

Ostrzegam przed zakupami w Douglas

Ostrzegam przed zakupami w Douglas! Zamówienie złożone 27.11.2025 do tej pory nie zostało wysłane. Żaden z konsultantów nie jest w stanie mi powiedzieć co się z nim dzieje i kiedy je otrzymam; tylko kopiują tę samą informację o sprawdzaniu z magazynem. Dodam, że te same perfumy są dostępne na ich stronie online z dostawą w ciągu 1-2 dni roboczych, a ja od miesiąca nie mogę doprosić się jakiejkolwiek informacji o wysyłce. Nierzetelna firma i lekceważący stosunek do klienta. Odradzam zakupy w tym sklepie!

23 décembre 2025

Dzień dobry,

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji oraz związanych z nią niedogodności. Zależy nam na jej wyjaśnieniu i znalezieniu satysfakcjonującego rozwiązania, dlatego serdecznie prosimy o kontakt na adres opinie@douglas.pl, dzięki któremu będziemy mogli podjąć odpowiednie działania.

tragedia

tragedia, nie polecam

22 décembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro, że zakupy w naszej drogerii nie spełniły Pańskich oczekiwań. Prosimy o kontakt na adres opinie@douglas.pl, abyśmy niezwłocznie mogli zająć się sprawą oraz wyjaśnić wszelkie wątpliwości.

Zostałam oszukana

Zostałam oszukana przez Douglas w Kaliszu. Zamówiłam przesyłkę do odbioru w sklepie, gdzie przy mnie została otworzona przez kasjerkę, i okazało się że paczka była pusta. Kasjerka zawołała kierowniczkę zmiany, porobiły zdjęcia, zapowiedziały zgłoszenie reklamacji. Po czym zadzwoniłam po tygodniu na infolinię zapytać się o postęp w sprawie i tam dowiedziałam się że reklamacja została odrzucona!
Przy asyście pracowników Douglas otwarta paczkę która nie zawierała produktu za który zapłaciłam!i koniec końców sklep odrzuca reklamacje! To ja jako klient całkowicie niewinny nie ma ani wydanych pieniędzy ani produktu a sklep mnie tak potraktował. Absolutnie niedopuszczalne. Muszę zgłosić to na policja jako oszustwo, i do centrali w Dusseldorf

15 décembre 2025

Dzień dobry,

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Jest nam niezmiernie przykro z powodu opisanego zdarzenia oraz negatywnych emocji, jakie towarzyszyły Pani w tej sytuacji. Chcielibyśmy zapewnić, że od momentu otrzymania zgłoszenia sprawa była przez nas wnikliwie monitorowana. Początkowa informacja o nieuwzględnieniu zgłoszenia wynikała z faktu, że nasz magazyn potwierdził poprawne zapakowanie produktu. Niemniej jednak dalsza analiza wykazała, że do uszkodzenia paczki i utraty jej zawartości doszło na etapie transportu, poza naszym centrum logistycznym. Cieszymy się jednak, że finalnie udało nam się z Panią kontaktować i znaleźć pozytywne rozwiązanie tej sytuacji. Mamy również ogromną nadzieję, że zaproponowana forma rekompensaty spełnia Pani oczekiwania i choć w części załagodzi negatywne wrażenia. Liczymy na to, że mimo tych trudności otrzymamy jeszcze od Pani szansę, aby móc wykazać się jakością obsługi zgodną z naszymi standardami.

Noté 1 sur 5 étoiles

Anulowanie zamówień to stała praktyka

Dwukrotnie złożyłem zamówienie na ten sam produkt w jednym dniu i dwukrotnie zamówienie zostało anulowane. Przy okazji wykorzystałem kartę podarunkowa o wartości 200zl która nie wróciła. Chciałem zamówić trzeci raz po anulowaniu zamówienia ale kwota produktu podskoczyła o niemal dwieście złotych. Żenada. Odradzam wszystkim których napotkam na drodze. Oszuści i naciągacze. Jedna gwiazdka to za dużo.

19 décembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za poświęcony czas na pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji - z pewnością nie powinna ona mieć miejsca. Chcielibyśmy poinformować, że skontaktowaliśmy się z Panem w tej sprawie drogą mailową. Mamy nadzieję, że propozycja zakupu produktu po pierwotnej cenie okazała się dla Pana satysfakcjonująca. Dołożymy wszelkich starań, aby podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości oraz będziemy mogli zaprezentować poziom obsługi zgodny z oczekiwaniami.

Noté 1 sur 5 étoiles

Zostałem oszukany nie polecam zakupów w…

Zostałem oszukany nie polecam zakupów w Douglas. Zrobiłem zakup perfum po promocyjnej cenie online . Po 6 dniach od zakupu dostałem informację że zakup został anulowany z powodu braku produktu na magazynie . Potrzebowali 6 dni żeby się ocknąć że nie mają produktu gdzie w między czasie został już nawet zlecony odbiór kuriera InPost przygotowanej przez nich paczki do mnie . Kiedy otrzymałem wiadomość po 6 dniach od zakupu i zadzwoniłem na infolinię okazało się że bardzo przepraszają ale nie posiadają tych perfum i nie ma ich już nawet w żadnym sklepie stacjonarnym . W trakcie rozmowy telefonicznej tej rozmowy właśnie wszedłem na stronę Douglas i okazało się że produkt jest do kupienia bez problemu ale już w droższej cenie. Więc Pani odpowiedziała że do 5 min temu jeszcze nie było dostępne widocznie znów posiadają . Czeski film . Perfum jest do kupienia u nich od ręki ale nie dla mnie nie po cenie promocyjnej za jaką kupiłem 6 dni wcześniej . Dla mnie to oszustwo beszczelne na maxa .

16 décembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za podzielenie się opinią. Bardzo nam przykro, że spotkała Pana taka sytuacja. Chcielibyśmy oznajmić, że anulacja Pana zamówienia była wynikiem nieoczekiwanego błędu technicznego. Pragniemy najmocniej przeprosić za zaistniałe niedogodności oraz mamy nadzieję, że zaproponowane rozwiązanie spełniło Pana oczekiwania.

Porażka

Porażka! Zamówiłam perfumy a otrzymałam paczkę tylko z torbą która była prezentem/dodatkiem darmowym do tych perfum. Dziś czekam 12 dzień, aż łaskawie sprawa zostanie zweryfikowana na magazynie. Konsultant cały czas zwodzi tłumacząc… że magazyn ma 14 dni na rozpatrzenie sprawy!!

2 décembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji - oczywiście nie powinna ona mieć miejsca. Pani uwagi zostały przekazane do działu logistycznego i dołożymy wszelkich starań, aby podobne zdarzenia nie powtórzyły się w przyszłości. Pragniemy poinformować, że przesyłka z brakującym produktem została już do Pani wysłana. Mamy nadzieję, że mimo tej sytuacji da nam Pani jeszcze szansę w przyszłości.

Obsługa tragiczna

Obsługa online tragiczna. Podczas odbioru zakupu online, okazalo się, że to nie ten produkt. Pani w sklepie zaproponowała zwrot tu na miejscu z którego skorzystałam - myślałam że będzie szybciej i sprawniej, lecz na infolinii druga pani oznajmiła , że się zwraca online, a nie w sklepie i paczka do nich jeszcze nie dotarła, była bardzo nieuprzejma i nie dała dojść do słowa. Dokonałam zwrotu 25.11.25 w tym punkcie, dzisiaj mamy 14.12.25 i zwrot 44zl Douglas online przerósł jak widac, pieniędzy dalej nie ma, choc na zwrot jest 14dni. Błagam , to średniowiecze, czy XXI w…Podsumowując : jako konsument mam prawo do terminowej realizacji
umowy zgodnie z Ustawą o prawach konsumenta, a tutaj moje prawa zostały naruszone.
Zdecydowanie odradzam zakupy - brak
profesjonalizmu, brak szacunku dla klienta i brak podstawowych standardów obsługi.

9 décembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Prosimy o kontakt na adres opinie@douglas.pl, abyśmy mogli niezwłocznie zająć się sprawą.

Njagorsza firma ever

Njagorsza firma ever. problemy z dostawą towaru, problemy ze zwroitem. Pani z salonu nie chce przyjąc zwrotu. No i na kon iec brak zwrotu pieniędzy. NIE POLECAM!
Nie piszcie zeby sie z Wami kontaktować, bo i tak nic nie robicie! I pojde do Sądu i zgloszę Was. Przywłaszczacie sobie cudze pieniądze.

8 décembre 2025

Oszuści i złodzieje

Oszuści i złodzieje. Brak towaru i nie zwracają pieniędzy. Banda

1 décembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu Pani negatywnych odczuć. Prosimy o kontakt na adres opinie@douglas.pl, abyśmy mogli zrozumieć, co się wydarzyło i niezwłocznie zająć się sprawą.

Odradzam..

Moja opinia o sklepie Douglas po ostatnim zamówieniu jest skrajnie negatywna.
Złożyłam zamówienie internetowe i choć paczka dotarła szybko, to brakowało w niej większości produktów – łącznie ponad 350 złotych. Przez prawie dwa tygodnie, mimo wielokrotnych maili, byłam jedynie zbywana lakoniczną informacją, że „sytuacja jest weryfikowana w magazynie”.
Po 13 dniach otrzymałam wiadomość, że produkty podobno miały zostać do mnie wysłane… ale minęły kolejne trzy dni i przesyłka nawet nie została nadana. Zamówiłam kalendarz adwentowy specjalnie z wyprzedzeniem, by cieszyć się nim od początku grudnia – tymczasem jest 11 grudnia, a paczki wciąż brak.
Kontakt z biurem obsługi klienta oceniam jako fatalny – brak konkretów, brak odpowiedzialności i poczucie, że klient jest całkowicie ignorowany. Takie traktowanie uważam za niedopuszczalne i bardzo rozczarowujące. Po tym przykrym doświadczeniu zdecydowanie odradzam zakupy w sklepie internetowym Douglas.

25 novembre 2025

Odradzam zakupy

Odradzam zakupy. Zamówienie zostało złożone 30.11 jako prezent, bardzo mi na nim zależało. Paczkę otrzymałam dopiero 11.12 po moim telefonie na infolinię, przesyłka cały czas miała status "Przetwarzanie zamówienia". W ramach rekompensaty za wydłużoną dostawę dostałam absolutnie nic, polecam robić zakupy w innych perfumeriach.

30 novembre 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za pozostawienie opinii. Bardzo nam przykro z powodu wydłużonego czasy realizacji Pani zamówienia. W tej sprawie skontaktowaliśmy się z Panią mailowo. Będziemy wdzięczni za odpowiedź.

Najgorsza perfumeria

Najgorsza perfumeria. Zamówiłam produkty, które były dostępne na stronie. Nie dość, że nie dotarło zamówienie to zostało przez nich samych anulowane. Nie polecam. Żenada. Rossman jest na wiele lepszym poziomie.

9 décembre 2025

Zespół Douglas

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus