Douglas Polska Sp. z o.o. Avis 194

TrustScore 1.5 sur 5

1,4

Noté 1 sur 5 étoiles

Kupiłam tusz w promocji 50 zł taniej, okazał się 4 lata po terminie, złożyłam reklamację żądając wymiany na świeży. Po 2 tygodniach zwrócili kasę, spoko ale ja chciałam tusz. Niestety promocje tylko... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Zamówiłam dwa produkty tzn podklad lancome oraz tusz do rzęs na kwotę 273 zł. Paczka była pusta, oczywiście od razu zgłosiłam sprawę do douglas natomiast firma twierdzi ze wszystko było spakowane . J... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Złożyłam zamówienie przez aplikację, zamówienie dotarło do mnie tylko z próbkami, brakuje zamówionego produktu. Zrobiłam zgłoszenie i oczywiście odpowiedź była,ze reklamacja nieuznana . Monitoring po... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Zamówienie pszyszło niekompletne natomiast po wymianie korespondencji z działem Obsługi zostało wszystko naprostowane i to co zamówiłam jednak do mnie dotrze wiec mogę powiedzieć że dział obsługi mają... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Santé & médecine

Informations provenant de diverses sources externes

Perfumeria Douglas: perfumy, makijaż, kosmetyki pielęgnacyjne, kosmetyki do pielęgnacji włosów- 13.000 oryginalnych produktów. Bezpieczne zakupy online.

Coordonnées de contact

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Noté 4 sur 5 étoiles

Plus za kontakt mailowy i wytłumaczenie się z zaistniałego błędu

7.08.2024
Firma nie schowała głowy w piasek. Przeprosiła w mailu do mnie i przyznała się do błędu.

Nie polecam! Zamówiłem perfumy, które miały być zapakowane na prezent. Na stronie internetowej jest informacja, że dostarczane zamówienie będzie zapakowane w papier, jako że są to perfumy o regularnym kształcie. Do zamówienia została po prostu spakowana torebka i niech sobie obdarowany sam zapakuje. To są jakieś żarty.

23 juillet 2024

Dzień dobry,
bardzo nam przykro, że pakowanie na prezent nie sprostało Twoim oczekiwaniom. Prosimy o przesłanie zdjęcia otrzymanego prezentu na adres: opinie@douglas.pl postaramy się pomóc.

Oszuści!

Miałam Douglas za porządną firmę, ale zmieniłam zdanie i ostrzegam wszystkich przed ich oszustwami! Na stronie sprzedawali rzęsy w zestawie z aplikatorem i bonderem a po zamówieniu tłumaczą że to błąd. Niestety nie jest to sklep godny polecenia! Beznadzieja!

12 juillet 2024

Dzień dobry,
serdecznie przepraszamy za powstałe niedogodności.
Skontaktuj się z nami pod adresem: opinie@douglas.pl, abyśmy mogli przyjrzeć się Twojej reklamacji.

Ostrzegam przed zamawianiem

NIE POLECAM, zamówienie zostało rozbite na 2 przesyłki - w porządku, jeden z produktów miał pochodzić od partnera. Pierwsza „polska” przesyłka dotarła bez problemu, a druga szła z Niemiec. PORAŻKA, w obu przypadkach dostawcą jest DHL. Niestety w przypadku partnerskiej przesyłki NIE OTRZYMUJEMY ZADNYCH INFORMACJI na temat przesyłki. Nie ma wiadomości e-mail, SMS czy telefonu. Po kilku dniach klikam w link w maila który był potwierdzeniem zamówienia w Douglas i on kieruje mnie na stronę DHL PO NIEMIECKU gdzie korzystając z tłumacza google( nie znam niemieckiego) dowiaduje się że była już próba doręczenia przesyłki tylko nikogo nie zastano!!! To jakieś kuriozum - ja mam się domyślać kiedy będzie dostawa??? Nie ma możliwości skontaktowania się z kurierem, nie ma opcji zostawienia przesyłki w jakimś punkcie odbioru, nie ma odpicuj przesunięcia dostawy na paczkomat. ZERO MOŻLIWOŚCI!!! Dzwonię na infolinię a pani mnie informuje że tak to już u nich jest przy dostawach od partnerów ( szkoda że nie ma na ten temat informacji w momencie składania zamówienia, zanim człowiek je opłaci i w swojej naiwności czeka na dostawę na normalnych warunkach. Mało tego, niekompetentna osoba na infolinii wchodzi ze mną w dyskuzję, że firma DHL nigdy nie udostępnia numerów telefonu do kuriera. Tłumaczę że pierwsza przesyłka - nomen omen z Douglas - została dostarczona przez DHL i otrzymałam w mailu informację kiedy będzie dostawa oraz numer telefonu do kuriera. Dzięki kontaktowi telefonicznemu odebrałam ją bez problemu. A pani mi wmawia że to niemożliwe, bo DHL nie podaje telefonów. No śmiać się czy płakać nad taką niekompetencją??? Przesyłam więc do Douglas maila którego miałam z DHL z numerem do kuriera. I teraz już mamy echo - zero kontaktu, paczka najprawdopodobniej wróci do Niemiec a ja będę czekała do niewiadomo kiedy na zwrot pieniędzy. Nie mam produktu który jest mi potrzebny, nie mam pieniędzy , nie mogę skontaktować się z kurierem DHL. Nigdy więcej zakupów w Douglas!!!

EDIT:
Ja już dziękuję za kolejny kontakt z obsługą klienta w Douglas - po ostatniej rozmowie czułam się jakbym rozmawiała z osobą niemiłą i niekompetentną, która próbuje ze mnie zrobić idiotkę.
Czekam na zwrot pieniędzy za niedostarczony towar.

4 juillet 2024

bardzo nam przykro z powodu opisanej przez Ciebie sytuacji.
Skontaktuj się z nami pod adresem: opinie@douglas.pl.
wyjaśnimy Ci procedury związane z paczką partnerską oraz sprawdzimy na jakim etapie jest Twoje zamówienie.
Serdecznie przepraszamy za powstałe niedogodności.

Rzadko piszę oceny

Rzadko piszę oceny, ale w przypadku tego sklepu i sytuacji jaka mnie spotkała, jest to moja powinność.

Kupiłem perfum na prezent - CHANEL. Po chwili użytkowania usłyszałem zażalenia od jubilata, postanowiłem sam sprawdzić i rzeczywiście zapach zmieniony - reformulacja/kiepska produkcja(?) - od razu zareklamowałem. Usłyszałem podczas reklamacji, że perfumy zostaną wysłane do Francji na test, przez co będę musiał poczekać na wiadomość zwrotną do 3 tygodni, jeżeli do tego czasu nie dostanę informacji, będę mógł zażądać zwrotu pieniędzy.

Kontakt zerowy, brak jakichkolwiek wiadomości od trzech tygodni, przez moment martwiłem się, że cos jest z moim telefonem, ale znajomi i rodzina potrafili do mnie zadzwonić bez problemu.

Po czasie rozpatrzenia decyzji(!!!) IDĘ osobiście do sklepu z zapytaniem pt. „co się dzieje z moją reklamacją?”.

Pani kierowniczka rzuca mięso armatnie w postaci kasjerki, która mówi, że reklamacja odrzucona przez DOUGLASA i mogę oczywiście się odwołać od decyzji, ale perfumy zostaną odesłane do Francji i może to potrwać dłużej.

Zrobiłem wielkie oczy - zostałem oszukany. Oczywiście zarzuciłem im kłamstwo i żałosne podejście do klienta, który czeka na pieniądze/produkt. Po chwili Pani kierowniczka się zjawiła, która rzuciła pod nosem, że przecież do mnie dzwoniła, ale nie odbierałem - kolejne kłamstwo (od 5 czerwca codziennie sprawdzam, czy nie zadzwonili do mnie ze sklepu, bo przecież chciałem odzyskać pieniądze).

Po chwili rozmowy wziąłem perfumy ze sobą, nie mam czasu i nerwów na takich oszustów. Gdyby perfumy „pojechały” do Francji, to znając życie nie dostałbym żadnych informacji od nich i sam musiałbym po nie przyjechać.

Żałosne podejście do klienta, jestem wściekły i nie polecam tego sklepu, dodatkowo powiem, że panie robiły WSZYSTKO, żebym tylko nie zareklamował tych perfum za pierwszym razem, mówiąc mi takie herezje i kłamstwa jakich nie dało się słuchać.

28 juin 2024

bardzo nam przykro z powodu opisanej przez Ciebie sytuacji.
W tej sprawie skontaktuj się z nami mailowo na adres kartadouglas@douglas.pl i prześlij szczegóły, dotyczące opisywanej przez Ciebie perfumerii.

Noté 5 sur 5 étoiles

Polecam!

Polecam!
odebrałam zamówienie przed chwilą, obsługa na bardzo wysokim poziomie zarówno jak i jakość produktów
najbardziej trwałe perfumy jedynie w tej perfumerii!

26 juin 2024

Dzień dobry,
dziękujemy za pozostawienie opinii. Satysfakcja Klientów z zakupów w naszych perfumeriach jest dla nas priorytetowa.

Noté 1 sur 5 étoiles

Dzisiaj robiłam zakupy w Lubinie w…

Dzisiaj robiłam zakupy w Lubinie w sklepie duglas co prawda tylko za kwotę 100 zł. Oczekiwalam gratis ale usłyszałam dowidzenia. Nigdy nie dostałam żadnego gratis od firmy. Obojętnie jaka to kwota 100 zł. Czy 500 zł. Zastanawiające???? Dlaczego.Będą ich omijać szerokim lukiem.

17 juin 2024

Dzień dobry Jola,
upominki dodawane są do konkretnych produktów, aby je otrzymać należy spełnić warunki promocji.
Bardzo nam przykro, że wizyta w naszej perfumerii nie sprostała Twoim oczekiwaniom.
Jeśli nie otrzymałaś darmowych próbek napisz do nas na adres: opinie@douglas.pl
Serdecznie przepraszamy, zespół Douglas.

Platan Zabrze

Panie pracujące w perfumerii w CH Palatan w Zabrzu bardzo pretensjonalne, z wyraźnym kompleksem wyższości. Śmieszki z innych klientek za ich plecami kompletnie nie na miejscu. Nie polecam.

12 juin 2024

Dzień dobry Kasia,
bardzo nam przykro, że wizyta w naszej perfumerii nie pozostawiła przyjemnych odczuć.
Przekażemy uwagi do kierownika filii, aby takie sytuacje nie miały miejsca w przyszłości.
Bardzo przepraszamy za powstałe niedogodności.

Wystawiam Negatywa!!

Wystawiam Negatywa!!
Anulowano mi zamowienie i po ponad tygodniu brak zwrotu środków pieniężnych !!
Nie polecam sprzedawcy.
Beata

7 juin 2024

Dzień dobry,
serdecznie przepraszamy za niedogodności powstałe w wyniku anulacji zamówienia.
Skontaktuj się z nami pod adresem: opinie@douglas.pl zweryfikujemy proces zwrotu środków na Twoje konto.

Skarga Douglas Łódź, Galeria Łódzka

Witam, 31.05.2024 weszliśmy z żoną do sklepu Galerii Łódzkiej w poszukiwaniu perfum i zobaczyliśmy dział z promocjami. Nazwa produktu to eliksir anioła. Wcześniej lubiłem normalną wersję Angel. Pracująca kobieta, wiek 45-50 lat, kolorowe oczy, wzrost 1,60, namówiła mnie do wypróbowania zapachu Angel Normal, ale zapach nie należał do zapachu Alien Elixir. Kiedy wróciliśmy do domu i otworzyliśmy pudełko, zdałem sobie sprawę, że zapach nie ma nic wspólnego z normalną wersją Angel, pachniał zupełnie inaczej. Zostałem oszukany przez Panią pracownicę sklepu. Kupiłam bo była promocja za 289 zł, ale pracownik kazał mi spróbować to zapach normalnego anioła, ale sprzedał mi wersję z eliksirem kosmitów. Bardzo mi przykro i przepraszam. Straciłem pieniądze i nie mogę zwrócić tego produktu. Jeśli nie znajdziesz rozwiązania, będę dochodzić swoich praw w sądzie konsumenckim. O mojej reklamacji poinformuję w mediach społecznościowych.

31 mai 2024

Dzień dobry,
w tej sprawie skontaktuj się pod adresem: kartadouglas@douglas.pl.
Zgłoszenie zostanie zweryfikowane z managerem perfumerii.
Przepraszamy za powstałe niedogodności.

NIE POLECAM !!!!!!!!

NIE POLECAM !!!!!!!!
Zakupy zostały opłacone z góry w perfumerii gdzie towar miał być dostarczony z Niemiec w kilka dni roboczych ,przesyłka nie dotarła …….. za niedługo minie miesiąc , firma nadal nie zwraca pieniędzy za zakupiony towar !!!!!!!!!!!!TO SĄ ŻARTY

2 juin 2024

bardzo nam przykro z powodu opisanej przez Ciebie sytuacji.
Napisz do nas wiadomość prywatną w tej sprawie na adres: opinie@douglas.pl. Dołożymy wszelkich starań, aby reklamacja została rozpatrzona w możliwie najszybszym terminie.

Witam

Witam, po raz kolejny mam tę nieprzyjemność dokonywania zakupów w sieci Douglas. Tym razem oszukano mnie finansowo. Sytuacja wygląda tak, że zamawiałam 2 produkty, które przypisane były do dwóch odrębnych zamówień mimo jednego zakupu. Produkt nr 1 anulowano - zapewne z powodu atrakcyjnej ceny, bo powodów anulacji nie znam do dziś, gdyż sieć ciągle 'analizuje' temat - swoją drogą ileż można! Drugi produkt dotarł wczoraj i ok, przyjęłam do wiadomości - fajnie. Do tego 2 produktu otrzymałam notę korygującą mówiącą o tym, że od produktu, który kosztował 55,20 zł odjęty został kupon rabatowy za punkty w wysokości 12 zł. Całe zamówienie wynosiło 141,19 zł, a więc powinnam otrzymać na konto wartość tego drugiego produktu, a więc 97,99 zł. Ku mojemu dziwieniu na konto wpłynęło 90 zł! Niby groszowa sprawa, ale ja nigdy takich nie zostawiam, więc zadzwoniłam na infolinię, gdzie średnio miła Pani poinformowała mnie, że rzekomo większa część kuponu przypisała się do produktu anulowanego i ponieważ anulacja wynika z ich winy to oni łaskawie zwrócą mi te 12 punktów - tylko co mi po tym, jak nie otrzymałam całej kwoty, a nota korygująca wyraźnie świadczy o tym, że kupon w całości odjęty został od dostarczonego produktu, a nie od anulowanego? Oszustwo i tyle - dla mnie to niepoważne traktowanie klientów i robienie ich w bambuko. Jak to się mówi grosz do grosza i będzie kokosza i na takich zrachowaniach jak w moim przypadku firma się może w końcu dorobić dochodu na lewo, ciągle nie oddając klientom całych kwot. Tłumaczenie infolinii to nonsens. Państwa system zwrotów to śmiech na sali, bo albo zwracacie pieniądze na kartę podarunkową nawet jak klient tego nie chce albo zabieracie sobie część zwrotu. Żądam wyjaśnienia sprawy i ustosunkowania się do tego, bo zamierzam to po prostu zgłosić Rzecznikowi. Nie wspomnę już o tym, że nie usłyszałam nawet przepraszam ani nie poinformowano mnie wcześniej o przywłaszczeniu moich pieniędzy.

16 mai 2024

Dzień dobry Aleksandra,
bardzo przepraszamy za niedogodności.
Prosimy o kontakt pod adresem: opinie@douglas.pl celem wyjaśnienia sytuacji.

Estee Luder revitalizing…

Zakupiłam krem Estee Luder revitalizing supreme +. Jakież było moje zdziwienie tutaj na plus że dostałam krem w ciągu 2 dni. Ale zadowolenie trwało bardzo krótko bo do otwarcia paczki. Krem wyglądał na stary był żólty i wyglądał jakby ktoś wsadził w niego paluchy. Złożyłam reklamację, w roszczeniu napisałam że chcem nowy krem. W odpowiedzi dostałam info że krem jest przeterminowany. Odesłałam produkt wg zaleceń i czekałam na paczkę z nowym produktem. Niestety dostałam info że zwrócą mi gotówkę której nie chce. Wcześniej nikt mnie o tym nue poinformował.Zależy mi na kremie. Nie jestem usatysfakcjonowana zaistniałą sytuacją.

2 mai 2024

Dzień dobry Aleksandra,
bardzo nam przykro, że otrzymałaś przeterminowany produkt. Taka sytuacja nigdy nie powinna mieć miejsca. Skontaktuj się z nami mailowo na adres: opinie@douglas.pl celem znalezienia rozwiązania.

💀💀💀💀

Hmm, skoro już się macie za luksusową perfumerię i sami dorzucacie do zamówienia gratisy, to jednak klient spodziewa się czegoś innego niż paczka budyniu z Winiary 😂 serio wstyd by mi było coś takiego do paczki komuś wrzucić i powiedzieć że to jest gratis

25 avril 2024

Dzień dobry Justyna,
Zakupy w Douglas to czysta przyjemność, więc aby przedłużyć Ci te miłe chwile, do Twojej przesyłki dodaliśmy coś słodkiego. Teraz możesz jeszcze bardziej cieszyć się unboxingiem swoich ulubionych produktów.

Słaba obsluga

Dawałam aplikacje. Nie dodało mi punktów. Miałam dostać kosmetyczkę i nie było już dla mnie. Ekspedientka chciała za produkt mnie skasować 45 mimo iż był po 29zl. Pełne niedoinformowana.

30 avril 2024

bardzo nam przykro z powodu opisanej przez Ciebie sytuacji.
Prosimy o przesłanie szczegółów tego zdarzenia na adres mailowy opinie@douglas.pl. Podejmiemy interwencję w perfumerii, aby takie sytuacje nie miały miejsca w przyszłości.

Nie polecam!

Zamówienie złożone 6 dni temu (roboczych). Płatność na koncie 5 dni temu (roboczych). 2 dni temu zapewnienie uzyskane na infolinii, że następnego dnia zakupiony towar dotrze do odbiorcy. Nie dotarł. Dziś, po 5 dniach od zapłaty towar nadal nie dotarł. Tak w praktyce wygląda opisana realizacja zamówienia (1-2 dni robocze).

5 avril 2024

Dzień dobry,
serdecznie przepraszamy za powstałe niedogodności.
Chcielibyśmy wyjaśnić sprawę związaną z opóźnieniem dostawy Twojego zamówienia, napisz do nas mailowo na adres: opinie@douglas.pl.

Zawiedziona brakiem pomocy

Złożyłam zamówienie 2 sztuki perfum plus upominek gratis. Niestety wystąpił jakiś błąd aplikacji in post i nie dostałam powiadomiena iż paczka jest już w paczkomacie. Gdy nagle okazało się że paczka jest na miejscu i za chwilę zostanie zwrócona do nadawcy to już nie zdążyłam jej zabrać przed kurierem. Zadzwoniłam do Państwa na infolinię z prośbą o ponowne nadanie tej paczki niestety spotkałam się tylko z informacją że w takim razie mam sobie złożyć nowe zamówienie. Tyle że wszystkie użyte karty podarunkowe poszły na te poprzednie zamówienie a ich zwrot mam dostać za ok. tydzień. Jestem zawiedziona takim podejsciem do klienta, tym bardziej że zadzwoniłam od razu spod paczkomatu z prośbą o ponowne odesłanie tej samej paczki. Dosłownie spóźniłam się 10 minut i zero jakiejkolwiek pomocy z Państwa strony

18 mars 2024

Dzień dobry Kamila,
bardzo nam przykro z powodu powstałych trudności.
Skontaktuj się z nami mailowo na adres: opinie@douglas.pl.
Postaramy się wyjaśnić Twoje zgłoszenie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Zakupiłem perfumy w sklepie…

Zakupiłem perfumy w sklepie stacjonarnym użyłem ich może 4 razy zepsuł się atomizer zareklamowalem perfumy 31 stycznie 2024 roku do dziś czyli 15 marca nie mam żadnej informacji co z moją reklamacja żenada

31 janvier 2024

Dzień dobry,
napisz do nas wiadomość na adres opinie@douglas.pl.
Podejmiemy interwencję w sprawie Twojej reklamacji w perfumerii.

Noté 3 sur 5 étoiles

Generalnie spoko

Generalnie spoko. Jednak co drugie zamówienie pomylone

4 janvier 2024

Dzień dobry Tomaszu,
dziękujemy za pozostawienie opinii. Jeśli pojawiły się problemy związane z zamówieniem skontaktuj się z nami mailowo pod adresem: opinie@douglas.pl.

Reklamacja

Zamówiłam 2 balsamy do ust z Clarins. Po nałożeniu na usta okazało się że jeden z nich jest jakby przeterminowany. Miał bardzo nieprzyjemny zapach starego tłuszczu. Sprawę zgłosiłam 26/01/2024 i do dzisiaj nie otrzymałam zwrotu pieniędzy. Od lat robie zakupy zarówno stacjonarne jak i online w Douglas (głównie perfumy) ale z takim lekceważącym podejściem spotkałam się po raz pierwszy. Napisałam kilka maili, dzwoniłam wielokrotnie i cisza. Także nie polecam tego sklepu.
Aktualizacja: 05.03.2024 otrzymałam zwrot gotówki, a 12.03.2024 dostałam paczkę z miniaturami. Bardzo dziękuję.

26 janvier 2024

Dzień dobry Marta,
Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji.
Skontaktuj się z nami w tej sprawie mailowo na adres: opinie@douglas.pl. Postaramy się rozwiązać Twoją reklamację w możliwie najszybszym terminie.
Serdecznie pozdrawiamy, zespół Douglas.pl

Obsługa fatalna

Obsługa fatalna , proszę o pomoc bo zapłaciłem blikiem kasę ściągnęło a nie dostałem potwierdzenia . W ciągu 10 godzin kilka maila za każdym razem inna osoba odpisuje że chce potwierdzenie z maila . Bo potwierdzenie z banku się nie liczy na którym
W tytule jest nr płatności i kwota …nie wiem co za ludzie tam
Pracują ale myślę że trzeba pomyśleć o jakimś łatwiejszym zadaniu

5 février 2024

Dzień dobry Bartosz,
Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności. Celem rozwiązania problemu prosimy o skierowanie wiadomości mailowej na adres opinie@douglas.pl.
Pozdrawiamy, Zespół Douglas.pl

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus