Douglas Polska Sp. z o.o. Avis 194

TrustScore 1.5 sur 5

1,4

Noté 1 sur 5 étoiles

Kupiłam tusz w promocji 50 zł taniej, okazał się 4 lata po terminie, złożyłam reklamację żądając wymiany na świeży. Po 2 tygodniach zwrócili kasę, spoko ale ja chciałam tusz. Niestety promocje tylko... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Zamówiłam dwa produkty tzn podklad lancome oraz tusz do rzęs na kwotę 273 zł. Paczka była pusta, oczywiście od razu zgłosiłam sprawę do douglas natomiast firma twierdzi ze wszystko było spakowane . J... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Złożyłam zamówienie przez aplikację, zamówienie dotarło do mnie tylko z próbkami, brakuje zamówionego produktu. Zrobiłam zgłoszenie i oczywiście odpowiedź była,ze reklamacja nieuznana . Monitoring po... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Zamówienie pszyszło niekompletne natomiast po wymianie korespondencji z działem Obsługi zostało wszystko naprostowane i to co zamówiłam jednak do mnie dotrze wiec mogę powiedzieć że dział obsługi mają... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Santé & médecine

Informations provenant de diverses sources externes

Perfumeria Douglas: perfumy, makijaż, kosmetyki pielęgnacyjne, kosmetyki do pielęgnacji włosów- 13.000 oryginalnych produktów. Bezpieczne zakupy online.

Coordonnées de contact

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Noté 5 sur 5 étoiles

Od samego wejścia do perfumerii…

Od samego wejścia do perfumerii poczułem się wyjątkowo.
Pani, która tam pracuje podeszła do mnie i zagadała w sposób bardzo oryginalny i od razu chciałem rozmawiać z nią dalej.
Jestem wymagającym klientem i podałem swoje ulubione nuty zapachowe a Pani odnalazła dla mnie idealny zapach -YSL Y.
Jestem pod wrażeniem obsługi oraz wyglądu perfumerii.
Dostałem nawet szybki instruktaż korzystania ze strony online i tu również sukces.
Perfumy dotarły w 2 dni do mnie do mieszkania, wszystko zgodne z zamówieniem a i zniżka była dość spora.
Na pewno tam wrócę i będę polecać innym :)

25 janvier 2024

Dzień dobry Kamil,
Dziękujemy za miłą opinię. Cieszymy się, że jest Pan usatysfakcjonowany zakupami w naszym sklepie.

Brak szacunku dla klienta

Zamówiłam kosmetyk na prezent przez sklep internetowy, zamówienie przyszło w terminie ale opakowanie było brudne i uszkodzone,reklamowałam produkt bo jak dać komuś prezent w takim obskurnym opakowaniu niestety bez efektów na pewno już nie będę korzystać z usług sklepu Douglas,mimo że byłam wieloletnią klienta sklepu.

12 novembre 2023

Dzień dobry Hanna,
Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Celem poznania szczegółów prosimy o wiadomość mailową zawierającą numer zamówienia bądź numer Klienta na adres opinie@douglas.pl. Postaramy się jak najszybciej rozwiązać problem.

Odradzam !!!!

Odradzam !!!!
Zamówienie DGLPL0012071295.
 Od dnia 20.11.2023 czekam na zwrot środków (169,99) wpłaconych za zamówienie które nie zostało do mnie wysłane. Ani rozmowy telefoniczne ani kontakt mailowy nie wniosły niczego poza zapewnieniem o trwającej weryfikacji i błędzie logistycznym.  Wysłałam już WEZWANIE PRZEDSĄDOWE, bo jest to już chyba jedyna droga do odzyskania przetrzymywanych pieniędzy. Straciłam wiele czasu i nerwów.
Sklep internetowy Douglas radzę omijać szerokim łukiem.
===========================
Ps. Dzisiaj, 5.02. 2024 otrzymałam wreszcie zwrot pieniędzy, jednak moje rozczarowanie i zszarpane nerwy nie pozwalają mi na podniesienie oceny. Czasu jaki straciłam na korespondencję z obsługą sklepu internetowego Douglas oraz na przygotowanie dokumentów do postępowania sądowego nikt mi nie zwróci.

20 novembre 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

Omijać tych oszustów szerokim łukiem…

Omijać tych oszustów szerokim łukiem !!!!!!! Zwróciłam zamówienie następnego dnia po jego otrzymaniu, a od 20 dni czekam na zwrot pieniędzy!!!!!!! Wstrętni podli oszuści !!!!!!!!!

1 novembre 2023

Dzień dobry,
Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności. Celem rozwiązania problemu prosimy o skierowanie wiadomości mailowej na adres opinie@douglas.pl. W treści należy wskazać numer zamówienia bądź numer Klienta.

Oszuści

Douglas. Pl to po prostu oszuści. Zapłaciłam za perfumy 23 listopada. Oczywiście do dnia dzisiejszego nic nie dotarło do mnie. Przez maile i infolinię ciągle tylko powtarzają, że weryfikują zamówienie, albo że jest błąd logistyczny. Po prostu złodzieje. Pierwszy raz zrobiłam tu zakupy. Nigdy więcej. Złożę zawiadomienie na policję i do UOKiK.

23 novembre 2023

Absolutnie odradzam zakupy online

Absolutnie odradzam zrobienia prezentu dla bliskiej osoby w tej firmie, zamówiłam prezent o dużo wyższej wartości, produkty firmowe a solenizantka dostała totalnie coś innego i o dużo mniejszej wartości. Po 2 tygodniach w przypadkowej rozmowie wyjaśniło się że to nie mój prezent, trudno wymagać dostępu do pudełka a firma nie potrafi tego zweryfikować!!! Ogromny wstyd i zażenowanie, więc nie polecam absolutnie nikomu!!!! Szkoda że nie przeczytałam wcześniej innych recenzji, mój błąd.

21 novembre 2023

Odradzam

14.10.2023 byłam w sklepie Douglas w galerii Factory w Modliczce. Zwróciłam się do konsultantki, ponieważ szukałam kremu z the ordinary. Powiedziałam, że szukam kremu nawilżającego do cery suchej, ale nie wiem jak się nazywa. Na co pani powiedziała, że wie o który chodzi “bo jest taki tylko jeden”. Chciałam sprawdzić jego konsystencję, pani mi kapnęła kremem z testeru. Był lekki i biały, pasował mi, więc zdecydowałam się na zakup. Na kasie zapłaciłam około 80 zł. I jakie było moje zdziwienie w domu, kiedy otworzyłam go i zobaczyłam że jest przezroczysty! Pani sprzedała mi całkiem inny krem, który jest głównie do skóry tłustej, a przecież mówiła, że krem do cery suchej z the ordinary jest tylko 1.A więc czemu sprzedała mi całkiem inny? Oprócz tego, krem, który został mi sprzedany, jest droższy od tego, który chciałam. Nie wróciłam tam, bo nie będę wydawać kasę i czas za czyjś błąd, ale sklep mocno nie polecam. Sama z siebie obsługa była napięta, bez uśmiechu. Nie tego się spodziewałam od nie najtańszej drogerii.

14 octobre 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

Dostałem w połowie pusty produkt.

Dzisiaj otrzymałem zamówienie internetowe, jakie było moje zdziwienie, kiedy otrzymałem pół próbki perfum. Nie chodzi tutaj o próbkę, ale o zasadę, zaufanie i higienę, skoro pracownicy testują próbki, to znaczy, że mogą testować również inne produkty, które nie są zafoliowane, a dobrze wiadomo, że takich produktów jest masa.

17 octobre 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

30 czerwca zostało złożone zamówienie w sklepie stacjonarnym, po sprowadzeniu towaru sklep miał zadzwonić z informacją o możliwości odbioru. Po kilku dniach okazało się, że towaru nadal nie ma, ale można się wszystkiego dowiedzieć na infolinii. Tam dowiedziałam się, że przesyłka do sklepu nie dotarła i proszą o napisanie maila z przedstawieniem sprawy. Do dzisiaj temat nie jest rozwiązany, a minęło już prawie 3 miesiące. Sklep powinien otrzymać 0 gwiazdek więc jedna jest mocno na wyrost.

30 juin 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

Tragiczna obsługa w sklepie stacjonarnym w Toruniu

Może chociaż tutaj douglas nie zablokuje opinii ;) Sklep stacjonarny to jakaś kpina :) Perfum kupiony na przecenie za 365zł, a na stronie za 303zł. Wracam więc zapytać jaka jest różnica między zakupem stacjonarnie, a ze strony WWW z odbiorem w salonie. Pani twierdzi, że strona WWW to niezależny sklep. Dokonuję więc zwrotu towaru, oczywiście można tylko w formie karty podarunkowej. Karta działa na stronie WWW (nagle sklep stacjonarny ma powiązanie ze stroną:)). Finalnie perfum kupiony za 257zł (z racji zapisania do newslettera), z darmową wysyłką, kilkoma próbkami i 14 dniowym prawem zwrotu.

11 septembre 2023

Przetrzymują NIELEGALNIE środki…

Przetrzymują NIELEGALNIE środki pieniężne!!!

Dokonałam zamówienia przez stronę douglas.pl, na której informują, że dostawa towaru od realizacji zamówienia następuje w przeciągu 3 dni roboczych. Po ponad tygodniowej ciszy ze strony firmy Douglas Polska oraz braku otrzymania zamówionego produktu, zaniepokojona napisałam e-maila z prośba o wyjaśnienie sytuacji. Otrzymałam w odpowiedzi, że z przyczyn logistycznych dostawa nie była możliwa i po zarejestrowaniu towaru na magazynie zostanie wykonana dyspozycja zwrotu poniesionych przeze mnie kosztów. W związku z otrzymaną informacją odstąpiłam od zawartej umowy w oparciu o przepisy KC i wezwałam do niezwłocznego zwrotu moich pieniędzy, najpóźniej do wskazanej przeze mnie daty. Oczywiście firma Douglas nadal swoje, że po otrzymaniu od kuriera przesyłki zwrócą mi pieniądze. Chciałam zaznaczyć, że przesyłka nigdy do mnie nie dotarła, a mimo to w tej sytuacji byłam poszkodowana bo nie miałam ani towaru, ani pieniędzy. Niestety nie przeczytałam przed zamówieniem opinii innych osób, spośród których okazuje się, że są takie co znalazły się w tej samej sytuacji i zostały tak samo potraktowane.

Takie działanie firmy Douglas NARUSZA przepisy Kodeksu cywilnego i prawa konsumenta!!!

7 septembre 2023

Nie polecam !!

Nie polecam !!! Zamówiony towar 10.07 nigdy do mnie nie dotarł. Kilka telefonów na infolinię i ciągle ta sama odpowiedź....trwa weryfikacja. "Dyskutują" z firmą kurierską kto zawinił a u klienta zero towaru, zero zwrotu środków. Drugi raz mam problemy z tą firmą więc decyzja może być tylko jedna...NIGDY WIĘCEJ !

10 juillet 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

PRZETERMINOWANE KOSMETYKI + PROBLEMY Z ODZYSKANIEM ŚRODKÓW W SYTUACJI DOKONANIA ZWROTU

UWAGA NA PROMOCJE Z GRATISAMI DO ZAMÓWIEŃ! GRATISAMI SĄ KOSMETYKI PRZETERMINOWANE, KOMPLETNIE BEZWARTOŚCIOWE, NADAJĄCE SIĘ TYLKO DO WYRZUCENIA DO KOSZA NA ŚMIECI!!!
W sklepie internetowym douglas.pl zamówiłam relatywnie drogie perfumy (marki By Kilian).
Zdecydowałam się na zakup akurat w tym sklepie, ponieważ do perfum był oferowany "w gratisie" lotion do ciała tej samej marki co perfumy.
Po otrzymaniu zamówienia i zweryfikowaniu batcha na lotionie stwierdziłam, że kosmetyk ten jest mocno przeterminowany (wyprodukowany ponad 4 lata temu).
Konsultant na czacie marki ostrzegł mnie, że taki przeterminowany lotion absolutnie nie nadaje się do użycia.
A zatem: "szczodry gest" sklepu douglas.pl okazał się być niczym więcej jak tylko czyszczeniem magazynu z zalegających w nim ŚMIECI.
Naturalnie zgłosiłam zastrzeżenia do BOK.
W ramach "rekompensaty za niedogodności" zaproponowano mi kod rabatowy na kolejne zakupy oraz małą tubkę lotionu jakiejś niskopółkowej marki.
Propozycji nie przyjęłam - zdecydowałam się na zwrot zamówienia.
Niestety i ze zwrotem "łatwo nie było".
Douglas bez żadnego racjonalnego uzasadnienia opóźniał wypłatę środków za zwrócone zamówienie :(
Zwrot środków otrzymałam dopiero po upływie okresu 18 dni (okres liczony od daty dotarcia zwracanego przeze mnie zamówienia do magazynu Douglas).

17 juin 2023

Obsługa klienta

Robiąc zakupy w Douglas w SSC w Katowicach poprosiłam o poradę w wyborze męskiego zapachu Mercedes, Pani odpowiedziała że niestety nie jest mi w stanie pomóc ponieważ jest po Covi'd straciła węch i nic nie czuje, juz tak ma 4 miesiąc 😱
Moim zdaniem Pani może powinna zmienić dział; kolorówka, pielęgnacja lub kasowanie towaru.

22 juillet 2023

Dzień dobry

Dzień dobry. Po opiniach poprzedniczek niewiele się zmieniło w obsłudze klienta. Klient pisze lecz bez większych efektów. Podczas zakupów w sklepie M1 Zabrze czułam się bardzo niekomfortowo, zbyt duża dawka nachalności. Pragnęłam zrobić prezent dla Córki z asortymentu zapachowego. Ogólnie zapach wybrany był trafiony lecz sama obsługa zbyt nachalna. Ponieważ to był zupełnie nowy zapach i lepiej na początku zakupić mniejszą pojemność w celu sprawdzenia a potem jeżeli się spodoba zakupić duży flakon. Oczywiście oferta od obsługi dotyczyła tylko dużych pojemników, najdroższych bez wyczucia i taktu oraz z góry i z wyższością. Na pewno jeszcze bym chętnie tam została dłużej i coś dokupiła ale po takim traktowaniu smak zakupów traci moc. Pozdrawiam E.M

17 juillet 2023

obsługa klienta

obsługa klienta
najwyższy czas aby Panie z Douglasa przestały oceniać swoich klientów i faktycznie konstruktywnie wyrażały opinie. Klient powinien poczuć się zaopiekowany, a nie wprowadzany w zakłopotanie czy wręcz wyszydzony za nieumiejętny makijaż lub jego brak. Pracownik jak sama nazwa wskazuje to nadal osoba zatrudniona która ma pracodawcę. Praca w Douglasie nie jest klasą samą w sobie. Klasę trzeba reprezentować sobą. Ogromna w tym rola management'u i wdrożenia odpowiednich szkoleń aby reprezentować sobą poziom, który ten sklep kiedyś sobą reprezentował.

10 juillet 2023

Dzień dobry Magdo,
Bardzo nam przykro z powodu twoich negatywnych odczuć po wizycie w naszej Perfumerii. Abyśmy mogli działać, prosimy o wiadomość mailową na adres karta@douglas.pl z krótkim opisem sprawy.

Noté 1 sur 5 étoiles

Brak produktów, pieniędzy i kontaktu z Douglas

Kupiłem produkty przez internet. Zapłaciłem. Douglas wysłał mi e-mail, że anulowali zamówienie. Pieniędzy nie zwrócili. Mając potwierdzenia zaksięgowania pieniędzy i druk z banku dzwoniłem, byłem w punkcie stacjonarnym i napisałem e-mail. Zero konkretnej odpowiedzi. Beznadziejny Douglasie wartość zakupów tylko u mnie to 500zł. Czytając komentarze na tej i innych stronach trzeba będzie poczynić kroki aby Waszą patologie zgłosić do odpowiedziach miejsc.

Edit:
Co do Państwa odpowiedzi. Jest kpiną co piszecie. Typowa odpowiedź PR. Napisałem Wam e-mail, dzwoniłem i byłem w sklepie stacjonarnym. Zajmijcie się lepiej zamówieniami bo tu szybciej odpowiadacie niż w korespondencji zamówień.

4 juillet 2023

Dzień dobry,
Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Celem szybkiego rozwiązania problemu prosimy o wiadomość mailową na adres opinie@douglas.pl, zawierającą numer zamówienia, oraz krótki opis sytuacji.
Pozdrawiamy, Zespół Douglas.pl

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus