Dutch ID E-Bikes Avis

TrustScore 4 sur 5

4,2

Lisez les avis des autres

Noté 4 sur 5 étoiles

Mijn eerdere Dutch ID was een City, altijd bijzonder veel plezier aan beleefd. Toen het tijd was voor een andere fiets kwam de Infinity in beeld.Kort geleden gekocht en tot nu toe bevalt deze aankoo... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Heb de phantom met enviolo nu 3 jaar, via Theo Bruning zijn beurtjes gehad en nu 12000 km zonder problemen gereden. Heerlijke fiets. Mijn vrouw heeft een probleem gehad met remschijf achter welke... Voir plus

Noté 4 sur 5 étoiles

Ik heb de Phantom 65 Heerlijke fiets zeer fraaie afwerking trapt perfect goede motor. Minpunt. de remmen maken veel lawaai .voorrem div malen voor teruggeweest Nieuwe remklauwen gemonteerd probleem n... Voir plus

Noté 3 sur 5 étoiles

Afmontage slordig. Diverse kabelmantels beschadigd met trekken rem- en versnellingskabels. Rechter remleiding geknikt. Voorlamp verkeerd afgesteld. Balans van de fiets en aandrijflijn o.k.... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Magasin de réparation de vélos
  2. Magasin de vélos
  3. Fabricant

Écrit par l'entreprise

Dé specialist in handgebouwde E-Bikes met ongekend rijplezier. Elektrische fietsen met Bosch middenmotor. 100% hand built in Holland!

Premium e-bikes voor de allerbeste beleving tijdens jouw dag

Écrit par l'entreprise

100% Hand built in Holland - 100% eigen frameproductie - Ruim 25 jaar ervaring
Wij vinden het belangrijk dat jij met de allerbeste beleving fietst. Daarom werken onze ervaren vakmensen met de grootste zorg aan de exclusieve e-bikes. We ontwerpen ze met de modernste technologieën en bouwen ze in Nederland. We volgen de hoogste kwaliteitsstandaarden en innoveren de e-bikes met A-merk onderdelen. Het resultaat: e-bikes met de allerbeste rijeigenschappen en een super strak design!

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

Tous les avis

65 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 2 sur 5 étoiles

Rijdt goed, maar afwerking: ?

Rijdt goed, weze het met een slepend geluid, en fiets is ook vrij zwaar/log. Wel 1 issue: (fiets is intussen al 4 jaar oud, maar wil toch waarschuwen): Vanaf dag 1 rammelend geluid in de voorvork, bij de minste oneffenheid. Ik doe zeer weinig kms, dus bij elk (jaarlijks) onderhoud (cadans Leuven) aandacht op gevestigd. Nooit iets gevonden / aan gedaan. Net voor afloop Lease en garantie/onderhoudsbudet (voorjaar 2024) nogmaals aandacht voor gevraagd. "Niets gevonden". 1 week later teruggegaan, en toen... werd plots oorzaak gevonden: een "los" element. Plots was het: "jammer, garantie net afgelopen, vervanging kapotte stuk kost 600 EUR". Gevolg van afspraak/beleid tussen verdeler en fabrikant? Wie zal het zeggen. Ik voel me alleszins bij de neus genomen. Omdat ik nu meer kms doe, stoort het des te meer, en wil ik ook mijn ervaring delen.

2 janvier 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Bedankt dat je je ervaring deelt. Jammer om te horen dat er al vanaf het begin een rammelend geluid was en dat het zo lang heeft geduurd voordat de oorzaak werd gevonden. Dat is natuurlijk ontzettend frustrerend, zeker nu de garantie net voorbij is.

We willen dit graag beter begrijpen en samen kijken wat er mogelijk is. Stuur ons even een bericht, dit kan via info@dutch-id.nl, dan zoeken we dit verder voor je uit.

Noté 4 sur 5 étoiles

Mijn motor van E-bike was kapotgegaan

Mijn motor van E-bike was kapotgegaan, met korting nieuwe motor gekregen, omdat er nog weinig km op stonden.

19 août 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Dankjewel voor het delen van je ervaring Sabine, veel mooie kilometers nog gewenst met je Dutch ID!

Noté 4 sur 5 étoiles

Mooie fiets maar er kunnen wat…

Mooie fiets maar er kunnen wat verbeteringen aan gedaan, zoals bijv. het spatbord achter.

18 août 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Dankjewel voor je review en feedback. We zullen dit meenemen en wensen je veel mooie kilometers toe met je Dutch ID!

LEKKENDE ENVIOLO NAAF

Bij Bike Totaal Wolters in Klarenbeek een nieuwe Dutch ID Phantom met riemaandrijving en ENVIOLOnaaf gekocht. Die onderdelen zouden voor een extra lange levensduur moeten zorgen. De naaf zou zeker 25000 km probleemloos mee moeten kunnen. Een jaar nadat de garantie van twee jaar verliep en met ongeveer 3500 km op de teller begon de naaf veel olie te lekken. De fiets had keurig alle reguliere onderhoud gehad, dus gemeld bij Bike Totaal. Die namen met het Amerikaanse bedrijf Enviolo contact op omdat ze volgens zeggen niks mogen doen aan de naaf. ENVIOLO stond kennelijk niet voor de kwaliteit van haar naaf, want ze beriepen zich op het verstrijken van de garantietermijn, ondanks dat de naaf bij 1/8 e van de kilometerstand al problemen gaf. Wolters kwam met een coulance voorstel dat neer kwam op het betalen van een nieuwe naaf (internetprijs), aangevuld met 100 euro arbeidsloon. Dutch ID een maand geleden gebeld en die zouden het met Bike Totaal oppakken, maar niks meer gehoord.
Daarom vandaag de ACM en de NOS op de hoogte gebracht, aangezien ACM een campagne voert dat bedrijven langer de plicht hebben om te herstellen dan de garantieperiode. Dit heet wettelijke garantie en is vooral van toepassing op duurdere artikelen met een te verwachten lange levensduur.

Vervolg: positieve reactie eigenaar Wolters/bike totaal:
Een dag nadat ik telefonisch Dutch ID en de firma Wolters had laten weten van mijn contact met de NOS en de ACM, werd ik gebeld door de heer Wolters. Direct in dit gesprek gaf de heer Wolters aan dat ik gelijk had met mijn klacht over de Enviolo-naaf. We hebben een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek, dat in goede sfeer verliep en deze ondernemer stond duidelijk wel voor zijn product. Mijn fiets werd kostenloos voorzien van een nieuwe Enviolo-naaf.
Dutch ID heeft nog wel gereageerd met een mail, maar nam geen echte verantwoording voor haar producten.
Waardering voor Bike Totaal Wolters is vijf sterren waard.
Waardering Dutch ID: blijft drie sterren.
Waardering voor de klantgericht heid van ENVIOLO: hooguit één ster.

12 mai 2025

Beste Marco,
Vorige week hebben we hierover telefonisch contact gehad. Inmiddels hebben we ook de dealer gesproken. Naar aanleiding daarvan hebben we je per mail een antwoord gestuurd, inclusief de nodige toelichting.

Noté 1 sur 5 étoiles

Accu niet op de fiets te krijgen.

De accu zit niet pp het frame maar hangt eronder het plaatsen was van begin af al een ramp en hij is er onmogelijk meer op te plaatsen. Dat mijn vrouw zich deze fiets heeft laten adviseren bij riesewijk deventer wat een spijt hebben we. Nooit meer een dutch id wat een ramp fiets voor 3500,- en riesewijk is zeker niet meer wat het was met de nieuwe eigenaar Nooit meer iets van beiden

8 septembre 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Hi! Wij hebben al jaren geen fiets meer met een accu onder het frame. Is het mogelijk om ons een email te sturen met meer informatie over de situatie. Dat zou ons een beter beeld geven.
Dit kan naar info@dutch-id.nl

Team Dutch

Dutch ID Phantom TR85…

26 juli 2025 een Dutch ID Phantom TR85 automatic gekocht bij de plaatselijke dealer in Katwijk. Wat een heerlijke fiets is dat zeg! Het feit dat het automatisch schakelt is geweldig. In stand turbo gaat ie echt hard ondanks begrenzing, ik was snel op mijn werk in Leiden vanuit Katwijk. Met deze fiets train je toch wel je beenspieren, Mijn vorige e-bike was een Cube ltd edition waarbij je je benen stil moet houden om te schakelen en die trapte ook heel erg licht waardoor het leek alsof je niet vooruit kwam. Ik heb die Cube aan mijn dochter gegeven. Ik ben heel erg blij met mijn Dutch ID automatic en wou dat ik gelijk voor een automatic had gekozen toen ik op zoek was naar een nieuwe elektrische fiets na mijn Koga Tesla die helemaal op was. Een punt van kritiek: de lak is wel kwetsbaar en kan snel beschadigen.

2 août 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Dankjewel voor deze mooie review! Wat betreft de lak, je kan via de dealer ons altijd contacten hierover. Dan kijken we zo graag eventjes met je mee!

Mooie fiets.

Sinds een dikke maand hebben wij de Phantom S75+ automatic. Mooie fiets en het rijdt prima, daar valt niks op af te dingen.
Maar ik heb wel wat puntjes die m.i. voor verbetering vatbaar zijn. Op een fiets van 5.000 euro, die is afgewerkt met onderdelen van topkwaliteit, zou je een beter zadel, betere trappers (gelagerd) en een remlicht dat overdag ook werkt mogen verwachten.

2 septembre 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Hi Mathieu, dankjewel voor je eerlijke feedback. Ik heb het intern met onze design collega's gedeeld en nemen het zeker mee!

Goede fiets.

2 août 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Hi Luc, dankjewel voor deze review, we wensen je veel plezier met je Dutch ID!

Noté 3 sur 5 étoiles

Sinds een maand in het bezit van een…

Sinds een maand in het bezit van een nieuwe Dutch-ID Phantom S75 TR Auto Belt. Wat mij opvalt is dat bij het wegrijden de motor een jankend geluid produceert alsof er een kan in het nauw zit. Maar dat is alleen bij het wegrijden zo, verder lekker rustige motor. Maar wat ik wel regelmatig ervaar is dat de ondersteuning wat wegvalt. Soms lijkt het alsof dat gebeurt bij "vals plat" maar zo nu en dan ook bij een vlak fietspad. Het is van korte duur, maar kan meerdere keren per dagrit voorkomen. Daar zou ik wel vanaf willen want vind het hinderlijk. Ik heb ook geprobeerd mijn fiets aan te melden maar dat lukt niet als je geen tracker hebt.

25 juillet 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Hi! Wat vervelend om te horen, we snappen dat dit geen prettige fietservaring geeft! Hier zouden we nog eens naar moeten kijken. We zouden je willen adviseren om hiermee naar de dealer te gaan, ze kijken hier graag met je mee! Mocht je er niet uitkomen of blijft dit probleem. Neem dan even contact met ons op via: info@dutch-id.nl. Dan helpen we je graag via deze weg verder.

Heerlijke fiets

Heerlijke fiets, fijne brede banden en voldoet volledig aan de verwachtingen

25 juillet 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Hi Gea, dankjewel voor je review. Veel plezier met je Dutch ID!

Stevige fiets

Stevige fiets, mooi design

23 juillet 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Dankjewel Danny! Veel plezier met je Dutch ID!

2 stuks DutchID Phantom.

2 stuks DutchID Phantom.
Gekocht in 2023.
Op zich lekkere fiets maar de lak is echt volstrekt waardeloos. De minst geringe tik van je hangslot of wat dan ook heeft een beschadiging tot gevolg.
Onze fietsen kosten bijna €5000,- en zien er na 2 jaar oud uit alsof ze 20jaar oud zijn.

Wij zijn 70jaar de fietsen staan altijd in de garage, nooit bij een station of fietsenstalling en we zijn er erg zuinig op.

DutchID spijt me maar voor ons beiden een miskoop. We hebben graag spul dat er netjes uitziet en we zijn zuinig op onze spullen.

16 août 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Hi Henk, dankjewel voor de terugkoppeling, wat vervelend om te horen, maar we zouden je graag willen helpen. Om dit te kunnen doen vragen we je om naar de dealer te gaan, waar jullie de Phantoms hebben gekocht. Via de dealer kunnen we dan een garantieaanvraag ontvangen om jullie hiermee te helpen.

Mocht er verder nog iets zijn kun je ons altijd per mail bereiken! Info@dutch-id.nl

goed kwaliteit van fiets

dit is mijn derde fiets ik heb geen klachten en ze worden steeds beter en makkelijk in te stellen van trap ondersteuning zeer te vrede over dit merk en type fiets

17 juillet 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Dankjewel! Wat leuk om te horen, veel plezier met jullie Dutch ID!

Noté 3 sur 5 étoiles

Twee phantom fietsen twee jaar gelden…

Twee phantom fietsen twee jaar gelden gekocht. Aanvankelijk zeer tevreden; zeker met enviolo automaat. Echter nu een heel stuk minder. Beide fietsen rammelen behoorlijk op een iets minder gladde ondergrond. Zelfs zo erg dat we ons schamen. Onze fietsclub heeft veel goedkopere fietsen die niet rammelen. Onze fietsenmaker heeft echt zijn best gedaan, maar kan het euvel niet verhelpen. Jammer voor deze dure investering. Hoor medeclubgenoten nu zeggen dat Victoria of Kalkhof veel degelijker zijn. Iets om toch te overwegen.

Inmiddels heet onze fietsenmaker in Bergeijk het euvel ontdekt en opgelost. Vaseline gespoten op de schaniertjes van de accuklep. Euvel opgelost.
Het genieten kan weer.

10 août 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Hi Toon, dankjewel voor je review en wat vervelend om te horen dat jullie dit rammelende geluid ervaren. We begrijpen dat dit een vervelende fiets ervaring kan geven! We hebben ook je mail ontvangen, dus we zullen via deze weg reageren en proberen je verder te helpen.

Update: Gelukkig zijn we tot een oplossing gekomen om het rammelende geluid te verhelpen. Veel fietsplezier met jullie Phantoms.

Niet tevreden, versnellingsprobleem

Niet tevreden. De problemen met de versnellingen blijven aanhouden. “Doortrappen” ipv gewoon meehelpen op verschillende vitesses. Na reeds vervangen vd naafversnelling kort beter geweest maar na amper 100km opnieuw zelfde probleem. Bijstelling helpt niets. Ik denk aan een andere fietsmerk te kopen met andere aandrijving

14 mars 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Hi Nicolas, dankjewel voor je review. Vervelend om te horen dat je deze ervaringen hebt met je Dutch ID. Graag zouden we hier samen naar willen kijken en je proberen verder te helpen. Zou je een mail kunnen sturen naar info@dutch-id.nl? Dan kunnen we via die weg in contact komen.

Prima fietsen.

1 juillet 2025

Réponse de Dutch ID E-Bikes

Dankjewel voor je review! Veel fietsplezier gewenst!

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus