Poziom wiedzy specjalistów jest przerażający - jak takie osoby dostały prawo do wykonywania zawodu? Proste zależności między wynikami badań są lepiej znane zwykłemu człowiekowi niż pracującego tu end... Voir plus
Żona potrzebowała pilnego zabiegu chirurgicznego. Byliśmy juz w trzech placowkach i w każdej bylismy odsyłani do nnej placówki, a jak już przyjechaliśmy do szpitala luxmed na Goszczyńskiego w Warszaw... Voir plus
Przez lata korzystałam z usług Luxmed odplatnie i byłam zadowolona. Czar prysnąl gdy wykupiłam pakiet usług na rok... Brak możliwości zapisać sie do specjalistów, brak możliwosci zrobic podstawowe b... Voir plus
Czas oczekiwania to jakiś żart. Nie po to człowiek zapisuje się i płaci za prywatne leczenie. Jeśli terminy są jak na NFZ. W aplikacji pokazuje zazwyczaj tydzień do przodu. Jeśli chodzi o specjalistów... Voir plus
Jestem bardzo zawiedziony.
Jestem bardzo zawiedziony.
Lekarze? Albo nie mają czasu, albo sprawiają wrażenie, jakby chcieli cię jak najszybciej spławić. Zero zaangażowania, byle odbębnić i następny. Mam wrażenie, że nie mają żadnego wykształcenia związanego z medycyną.
Chodziłem do dentysty, fizjoterapeuty i potrzebowałem pomocy związanej z medycyną podróży. We wszystkich przypadkach mam wrażenie, że tylko zepsuli sprawę.
Dużo lepiej płacić za prywatne wizyty u prawdziwych specjalistów, którzy mają potwierdzone opinie i doświadczenie, niż kupować u nich jakikolwiek abonament.
Polityka Luxmed kwalifikuje się do…
Polityka Luxmed kwalifikuje się do kontroli UOKIK.
Mam abonament. Próbuję się zapisać do endokrynologa i gastrologa (do obu mam skierowania od internisty z Luxmedu). I co? Wiecznie brak terminów, tak na portalu pacjenta, jak i na infolinii. Tymczasem po wylogowaniu się z portalu pacjenra i próbie zapisania się poza abonamentem- i oczywiście za solidną opłatą- wyświetla się kilkadziesiąt wolnych terminów u obu specjalistów i to jeszcze tego samego dnia! To jest skandal i żerowanie na chorych ludziach :/
Ostatnio mam bardzo negatywne…
Ostatnio mam bardzo negatywne doświadczenia z Lux Med.Od trzech tygodni nie mogę zrobić zwykłych badań z krwi.Jestem po trzy razy na tydzień na pobraniu(chyba zamieszkam już w placówce)Nie dość ,że pielęgniarki nie mogą się wkłuć (kłują mnie po kilka razy),to na drugi dzień dostaję telefon,że moja krew się zakrzepła(robiłam wcześniej badania pod kontem krzepliwości i wyniki są dobre,więc z mojej strony jest wszystko ok).Ostatnim razem myślałam, że w końcu się udało ,to okazało się,że pani pielęgniarka zapomniała powiadomić placówkę ,że pobrała mi krew na zaległe ,niezrealizowane badania.Poproszono mnie abym jeszcze raz przyjechała na pobranie.Nie wiem już, który raz bo sama się gubię.Jestem tak wściekła.Nie szanują ani mojego cennego czasu ani mojej osoby.To jest jakiś cyrk.Płacę co miesiąc nie małe pieniądze i oczekuję z ich strony opieki ,a tu gorzej niż na NFZ.
Probuje znalesc termin do psychiatry
Probuje znalesc termin do psychiatry, ktory obejmuje moj abonament. Nie ważne ktorego dnia bym nie sprawdzala to brak terminow. Wchodze bez logowania sie nagle 10tki terminow za 300zl. Lepiej trzymać pieniądze I miec je na prywatne wizyty w razie w niz wydawać na ten badziew luxmedowski
Dr Anna Jedruszczak Wisniewska ABSURD
Mialam badanie USG macicy za ktore zaplacilam 180zl. Mam mala torbiel na prawym jajniku ktory wymaga lekow hormonalnych zeby sie wchlonal. Po badaniu Pani Anna pyta 'to co robimy'. Zaskoczylo mnie to pytanie ale odpowiedzialam ze wypisujemy recepte, pani sama te recepte zaproponowala podczas badania. W odpowiedzi uslyszalam ze recepte mozemy wypisac tylko na nastepnej wizycie bo na tej nie mozna, jak uslyszalam 'taka polityka firmy'. Wiec ja mowie ze jak to jest mozliwe skoro jest pani doktorem, stwierdza pani potrzebe recepty ale nie mozna jej dzis wypisac natomiast mozna jutro? Oczywiscie za dodatkowa zaplata za kolejna wizyte. Absurd. Pani stwierdzila ze musze zrobic markery nowotworowe na nastepnej wizycie, wiec ja pytam czy wyglada jej to na nowotwor, ona ze nie. Po czym dala mi prywatna wizytowke zebym sie umowila prywatnie na sobote lub niedziele I ona mi te recepte wypisze. Absurd!!! Dodam ze w trakcie badania zapytala czy mam dzieci, ja na to ze nie, a ona 'oooooo to juz chyba nie bedzie' mam 38 lat jestem zdrowa I nie przechodze menopauzy wiec nie wiem skad ten komentarz. Napewno tak tego nie zostawie. Jestem zbulwersowana
Nie da sie umowic na wizytę
Nie da sie umowic na wizytę, po co w ogole firmy w to inwestuja..
Umawianie wizyt wygląda następująca:
Umawianie wizyt wygląda następująca:
-przez aplikację brak miejsc(są tylko tygodniowe grafiki)
-przez infolinię nie widzą terminow(bardzo mało)
-jedyna opcja pozostaje bieganie po poszczególnych placówkach luxmed i umawianie się na miejscu(tam widzą terminy 3 miesięczne)
Taką mają politykę za prawie 300 zł miesięcznie.
- poza abonamentem są wolne terminy dodatkowo płatne
NIE POLECAM
Szczerze wszystkim odradzam
Szczerze wszystkim odradzam, kilka miesięcy próbuję umówić się na proste badanie-wizyty tylko Gdańsk i Pruszcz!!! odradzam wszystkim mieszkającym w Gdyni!!!
Ubezpieczenie w luxmed to jeden wielki…
Ubezpieczenie w luxmed to jeden wielki żart… 100 razy łatwiej znajdziesz termin na NFZ. Umówienie wizyty płatnej? Nie ma problemu, termin nawet za godzinę, umówienie w ramach ubezpieczenia? - absolutny brak terminu na najbliższy miesiąc
Źle dobrany pakiet rehabilitacyjny
Źle dobrany pakiet rehabilitacyjny, przez co nie mogłam zakończyć terapii w terminie co spowodowało wydłużenie dalszego procesu leczenia. Reklamacja nic nie wniosła, jednym rozwiązaniem jakie mi zaproponowali to rozwiązanie umowy, pomijac ile czasu czekałam na odpowiedź. Brak dostępnych specjalistów lub bardzo mała ich ilość. Uwierzytelnienie się w aplikacji graniczyło z cudem. Na odpowiedź czeka się długo natomiast kontakt z ich strony w związku z płatnością odbywa się po kilka razy dziennie, telefonicznie jak i mailowo. Nie polecam, szkoda czasu i pieniędzy.
Ponad dwie godziny
Ponad dwie godziny. W kolejce i nic nikt nie odbiera porażka
Chciałabym ostrzec osoby, które są zdecydowane wykupić pakiet medyczny w luxmed. Ja niestety popełniłam taki błąd, który obowiązywał mnie przez cały rok i nie mogłam z tego pakietu zrezygnować. Z pakietu prawie nie korzystałam, z uwagi na to, że nigdy nie było wolnych terminów! Podobno są jakieś rzuty w określonych dniach, nie wiem… musiałam polować na wolny termin. Jak już coś się pojawiało, to dostępni lekarze mieli opinie na znany lekarz na poziomie 1 lub 2 gwiazdek. Nie nawykłam korzystać z usług osób o tak złych opiniach, niekompetentnych i nieprofesjonalnych - jak było opisane w recenzjach innych pacjentów. Też zdarzyła mi się niemiła sytuacja, kiedy umówiłam się nie konsultacje z internista telefoniczną z powodu migreny i zostałam zwyzywana przez Panią Beatę P. Konsultacje zakończyłam rozłączeniem się po czym złożyłam skargę i dostałam odpowiedź na maila z żałosnym tłumaczeniem tej sytuacji.
Ostrzegam wszystkich przed zakupem pakietu luxmed!
Drodzy państwo płacę za opiekę Luxmed…
Drodzy państwo płacę za opiekę Luxmed 255 zł miesięcznie i nie popełniajcie tego błędu co ja. Leczę się neurologiczne od wielu lat i między innymi dlatego zdecydowałam się na opiekę Luxmed. Został wykonany rezonans magnetyczny głowy w Katowicach z wynikami poszłam do lekarza oznajmił mi że jestem zdrowa że w głowie wszystko w porządku, zdziwiłam się ponieważ mam guz w mózgu ale okey kilka miesięcy później moje objawy się nasiliły do tego stopnia że wylądowałam w szpitalu. Okazało się że rezonans został wykonany nie prawidłowo został opisany ślad po biopsji guz został ominięty mimo po badaniu było widać lekkie krwawienie w głowie lekarz neurolog powinien to zauważyć i kierować mnie na dalsze badania tak jednak nie było. Wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem padaczki przez zaniedbanie lekarzy + gorszy stan zdrowia. Nie wspominając że kiedy leżałam z zapaleniem pęcherza nie mogłam się ruszyć lekarz nie wystawił mi nawet L4 tylko skierował na badanie moczu a po L4 kazał kierować się na SOR ! W umowie mam że terminy znajdą mi np do internisty w ciągu 3 dni rezonans w ciągu 14 dni neurolog w ciągu 7 dni oczywiście terminów nie ma dzwoniąc na infolinię też ci go nie znajdą więc musisz szukać lekarza na własną rękę użerać się z fakturami i wysłaniem im tego wszystkiego nie wspominając że w Łodzi czy w Zabrzu nie ma możliwości wykonania wielu badań jak np EEG ponieważ nie posiadają placówek z możliwością takich badań a placówki z tak zwanego pod zlecenia to zazwyczaj placówki z najgorszym i starym sprzętem. Jestem załamana nie polecam wydałam kupę kasy na dodatkowych lekarzy i badania nie widzę dużej różnicy między prywatną opieką a NFZ jest tragedia nie polecam
Kolejki na wiele tygodni...
Kolejki na wiele tygodni lub usługi zupełnie niedostępne w jednym z największych miast w Polsce. Na opis zdjęć RM czekałam 2 miesiące! Lekarze od miesięcy "szukają" przyczyny bólu i potrafią tylko przepisywać kolejne tabletki przeciwbólowe... Myślałam, że w prywatnej przychodni opieka jest na wyższym poziomie.
Dramat serdecznie odradzam .badanie…
Dramat serdecznie odradzam .badanie odwołane w ostatniej chwili ,brak kontaktu ,totalna strata czasu.
luxmed to najwiekszy bałagan
luxmed to najwiekszy bałagan . niczego sie nie zalatwi - lekarze ktorzy tam pracuja pozałowania godni. dostalam termin wizyty na wyznaczona godzine i termin a 2h przed wizyta dzwoni jakas memeja ze wizyty nie bedzie !. nfz powinien z tymi oszolomami rozwiazac umowe . ta firma czerpiaca korzysci z chorych pacjentow powinna trafic do prokuratury i oddac co do grosza wszystko co sprzeniewierzyli. oszusci i kretacze. !!!
Gdzie wy macie serwery
Gdzie wy macie serwery? Dorzecze Nigru czy Dolina Muminków?
Nie jest dobrze...
Dodzwonienie się na infolinie to trud sam w sobie, ale umówienie wizyty do oddziałów, które znajdują się najbliżej miejsca pracy lub zamieszkania to już rzecz niemożliwa - a mowa o Warszawie. Bez względu na to czy zapis jest wykonany przez telefon czy aplikację, bez względu na termin i porę (pełny miesiąc do dyspozycji, niemalże każda godzina wchodzi w grę, byle było to max. 20 min komunikacją miejską), proponowane są lokalizacje znajdujące się na peryferiach stolicy lub w miejscach tak atrakcyjnych jak punkt przy Szernera 3. Nie wierzę, że w Warszawie, na przestrzeni całego miesiąca, są dostępne tylko 4 punkty w których można wykonać badania medycyny pracy.
Nie polecam. Infolinia w ogóle nie pomocna. Jeśli chodzi o zarejestrowanie wizyty, kierują ludzi do aplikacji pacjenta, z tym że co tydzień można wchodzić i nie ma wolnych terminów na nic...
Nie polecam - kłamią i odmawiają pokrycia kosztów leczenia
Nie polecam - odmówili pokrycia kosztów fizjoterapii, bo wcześniejsze leczenie nie odbywało się w placówce luxmedu. Potem tłumaczyli, że to pracodawca odpowiada za treść umowy ubezpieczenia, później, że to rezultat wsłuchania się w potrzeby klientów, podczas gdy to sprytny zabieg pozwalający oszczędzić im kasę w wielu przypadkach, gdy w danym mieście nie ma możliwości wykonania pewnych zabiegów na luxmed - pokażą środkowy palec gdy będziesz chciał się poddać fizjoterapii po zabiegu.
En savoir plus sur les différents types d'avis.