Lisez les avis des autres

Noté 4 sur 5 étoiles

Een werkelijk waardeloos bedrijf. Ik ben al vanaf 18 juni bezig omdat zij een fout contract hebben opgesteld waardoor ik nu in de problemen zit. Een klantenservice reageert niet hun WhatsApp... Voir plus

L'entreprise a répondu

L'entreprise a répondu

À propos de l'entreprise

1. Conseiller financier

Écrit par l'entreprise

Prefera helpt jou elk jaar opnieuw flink geld te besparen op je vaste abonnementen. Zo krijg je korting op je internet- en TV-abonnementen, betaal je minder voor je energiekosten en zorgen we ervoor dat je altijd de beste deals hebt. Wij regelen alles voor je, zodat jij kunt profiteren van lagere kosten zonder gedoe. Kijk op www.prefera.nl en ontdek hoeveel jij kunt besparen!

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

4,1

Tous les avis

38 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 5 sur 5 étoiles

Goede service en klantvriendelijkheid!

Wauw wat is Lisa een lieverd! erg professioneel gehandeld en ze heeft me goed geholpen! Ze wist precies hoe ze kon omgaan met mijn situatie omdat ik door de vorige partij niet goed ben geholpen. Ze heeft er voor gezorgd dat de adviseur lagere prijzen kon geven. Ook vriendelijke adviseur kwam langs waar we tevreden een contract bij hebben getekend!

21 septembre 2026

Fijn gesprek hehad

k ben erg tevreden over Prefera. Het vergelijken van energiecontracten ging snel en overzichtelijk, en alles werd duidelijk uitgelegd. Ik vond het prettig dat er goed werd meegedacht en dat ik niet zelf eindeloos verschillende aanbieders hoefde te vergelijken.

De communicatie was duidelijk en vriendelijk en het hele proces verliep soepel. Zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een passend energiecontract en tijd wil besparen met vergelijken.

15 août 2026

Super geholpen door Lisa

Super geholpen door Lisa! Een fijne ondersteuning gehad en alles werd duidelijk en vriendelijk uitgelegd. Heel blij met de service van Prefera. Zeker een aanrader!

22 septembre 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Vertrouw dit bedrijf niet!

Vertrouw dit bedrijf niet!! Ze doen zich voor als andere bedrijven. Na een onduidelijke introductie vraag ik welk bedrijf dit is. Vattenfal was het antwoord. Ze bellen omdat ons energiecontract zogenaam op variabel zou komen te staan en er een doormeeting zou moeten komen. Na een afspraak in te plannen ontvang ik een bevestigingsmail vanuit Prefera. Stront aan de knikker dus. Achteraf bleek er niks te kloppen wat ze zeiden over ons energiecontract. Als je het niet vertrouwd zoek via de officiele wegen contact met je energieverstrekker, maar laat deze mensen niet bij je langskomen. Voor je het weet zit je vast aan kosten en contracten.

3 septembre 2026

Réponse de Prefera

Bedankt voor uw review. Wij hebben inmiddels telefonisch contact met u gehad en de situatie intern onderzocht. De betreffende medewerker heeft aantoonbaar niet volgens onze werkwijze en richtlijnen gehandeld. Dit accepteren wij niet en daarom is de samenwerking met deze persoon per direct beëindigd.

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat medewerkers zich voordoen als een energieleverancier of onjuiste informatie geven over een bestaand energiecontract. Prefera is een zelfstandige vergelijkings- en bemiddelingsdienst en geen onderdeel van Vattenfall of een andere energieleverancier.

Onze werkwijze is erop gericht klanten eerlijk en transparant te adviseren. Wanneer wij een afspraak maken, is het doel niet om iemand onnodig op kosten te jagen, maar juist om te bekijken of er daadwerkelijk een passende besparing of betere situatie mogelijk is.

Wij nemen deze klacht daarom zeer serieus en hebben naar aanleiding hiervan direct maatregelen genomen. Onze excuses voor de manier waarop dit in uw situatie is verlopen.

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik ben erg goed geholpen door Lotte

Ik ben erg goed geholpen door Lotte! Ze neemt de tijd om alles uit te leggen en heeft me geholpen met mijn energiecontract. Ze is erg vriendelijk en duidelijk, heel fijn contact gehad dus tevreden!

12 août 2026
Noté 4 sur 5 étoiles

Een werkelijk waardeloos bedrijf

Een werkelijk waardeloos bedrijf.
Een klantenservice reageert niet hun WhatsApp service reageert niet een klachten service reageert niet hun info nummer reageert niet!!!
Werkelijk ronduit waardeloos!!
Ga niet met ze in zee je hoort er namelijk nooit meer wat van.

1/9 Inmiddels ben ik benaderd door Prefera en is het keurig opgelost!
MvG
GW Bloemers

31 août 2026

Goedemiddag,

Dank voor uw feedback. Inmiddels hebben wij telefonisch contact met u gehad en is de loyaliteitskorting die u had moeten ontvangen aan u vergoed.

Door de vakantie van de betreffende medewerker zijn uw eerdere berichten helaas niet goed doorgekomen en daardoor niet tijdig opgepakt. Onze excuses hiervoor. Dit is uiteraard niet de service die u van ons mag verwachten.

Wij zijn blij dat we inmiddels persoonlijk contact hebben gehad en de kwestie hebben kunnen oplossen.

Noté 5 sur 5 étoiles

Super goede ervaring met Lotte…

Super goede ervaring met Lotte Veenstra! Ze heeft mij ontzettend goed geholpen met het vergelijken en regelen van mijn energiecontract. Ze neemt echt de tijd om alles duidelijk uit te leggen en geeft eerlijk en persoonlijk advies, zonder dat het ingewikkeld wordt.

Dankzij haar weet ik precies waar ik aan toe ben en heb ik een contract kunnen kiezen dat goed bij mijn situatie past. Heel fijn dat je iemand hebt die met je meedenkt en alles voor je uitzoekt. Zeker een aanrader als je goed advies wilt over je energiecontract!

20 août 2026

Top mensen top hulp

Top mensen top hulp, mijn energierekening is 300 euro per jaar goedkoper geworden plus heb een vaste contactpersoon die me altijd helpt.

21 août 2026

Top bedrijf!!!!

Ik had veel problemen met mijn energiecontract en ben gelukkig bij Prefera terechtgekomen. Ik ben ontzettend netjes geholpen! Ze namen alle tijd, hadden veel geduld en keken zorgvuldig mee naar wat voor mij de beste optie was. Alles kwam ook heel betrouwbaar en vertrouwd over.

Dankzij hun advies bespaar ik nu €67 per maand! Ook kreeg ik een nummer waar ik altijd naartoe mag bellen als ik nog vragen heb, echt super fijn.

Heel erg bedankt voor alle hulp. Echt een topbedrijf en absoluut een aanrader! 🥰

19 août 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Ga niet met deze mensen in zee

Ga niet met deze mensen in zee. Er klopt niets van. Er staan ook nog maar heel weinig reviews hier. De positieve hebben ze er waarschijnlijk zelf opgezet. Bieden contracten aan waar de energiemaatschappij geen idee van heeft en wat ook niet mogelijk blijkt

14 août 2026

Goedemiddag,

Vervelend om te lezen dat u deze ervaring heeft gehad. Wij herkennen ons niet in het beeld dat u schetst en zouden dit daarom graag persoonlijk met u bespreken en uitzoeken wat er precies is gebeurd.

Wij komen graag met u in contact. U kunt ons bereiken via 06 11 40 76 56. Uiteraard mag u ook uw contactgegevens met ons delen, zodat wij zelf contact met u kunnen opnemen.

Ben afgelopen 7 aug.jl vakknundig geholpen

Ben afgelopen 7 aug.jl. telefonische geholpen door een zekere Chris Maas met het omzetten van energieleverancier. Goede vakinhoudelijke informatie op een vriendelijke wijze en nam alle tijd. Was een prettige ervaring in tegenstelling eerdere ervaringen met klantenmedewerkers van andere organisaties.

7 août 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Stop aub met telenische ongevraagde aanboden

Vandaag door dit bedrijf gebeld, introductie aan de telefoon al vaag. Ik moest vragen vanuit welk bedrijf gebeld werd. Het antwoord was vaag. Mannelijke stem vertelde meteen dat het energie contract bij mijn bedrijf binnen 1 jaar zal afgelopen zijn. In mijn buurt wijs ik naar AVG wet. Directe of indirecte telefonisch verkoop volgens AVG is verboden. Prefera.nl overtreed AVG door bedrijven en mensen laastig te vallen met zijn ongevraagde aanboden en adviezen. Stop aub ermee.

4 août 2026

Goedemiddag,

Dank voor uw bericht. Wij doen geen ongevraagde telefonische verkoop aan consumenten. Onze zakelijke contacten betreffen uitsluitend ondernemingen, zoals B.V.’s en N.V.’s, waarbij contact plaatsvindt binnen de daarvoor geldende regels en voorwaarden.

Wij vinden het belangrijk dat bij ieder gesprek direct duidelijk wordt namens welke organisatie er wordt gebeld. Mocht dit in uw gesprek onvoldoende duidelijk zijn geweest, dan nemen wij uw feedback hierover serieus.

Heeft u vragen over waarom u bent benaderd of wilt u dat wij dit verder voor u uitzoeken? U kunt mij rechtstreeks bereiken op 06 11 40 76 56.

Scam

Scam. Wordt alleen maar in de wacht gehouden.

3 août 2026

Goedemiddag,

Vervelend om te horen dat u lang heeft moeten wachten. Op drukke momenten kan er inderdaad een wachtrij ontstaan, maar wij streven ernaar om iedere klant zo snel mogelijk te woord te staan en verder te helpen.

Wij herkennen ons dan ook niet in de omschrijving “scam”. Mocht uw vraag nog niet zijn opgelost, dan komen wij graag met u in contact om dit alsnog netjes op te pakken.

U kunt mij rechtstreeks bereiken op 06 11 40 76 56.

Mevrouw Sanne,

Mevrouw Sanne,

Bedankt voor al je goede werk, inzet en begrip!

Jij bent een toppertje en wordt gewaardeerd!

24 juillet 2026
Avis spontané

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus