Schoorsteenveger is langs geweest en liet ons hiervoor een bedrag van bijna 900 euro betalen. We zouden dit zogenaamd terugkrijgen van de verzekering. Vandaag aangifte gedaan bij de politie. De websit... Voir plus
Schoorsteen Vangils
Lisez les avis des autres
Totale oplichters. Komen afspraken niet na. En in dit geval gelukkig maar. Op afgesproken middag thuis en niemand kwam. Bij benadering per mail van waaruit ze eerder vanuit hun site reageerden, bleek... Voir plus
Net ook opgelicht door deze Schoorsteenveger. Heb aangifte gedaan en adviseer andere dit ook te doen. De druk die werd uitgevoerd en de onveilig aanvoelende situatie moet gestopt worden. Politie gaf a... Voir plus
Ook wij zijn vandaag opgelicht door dit bedrijf. Via een algemene website bij dit bedrijf terecht gekomen. Daar werd geadverteerd met hele schappelijke prijzen. Nadat de veger de klus had geklaard wer... Voir plus
Les gens ont aussi consulté
OPLICHTERS!!!
OPLICHTERS!!!! Ik kan helaas niet reageren op de mensen hieronder maar ik heb van een van de mannen het auto kenteken. Als jullie hier iets aan hebben dan hoop ik dat we in contact kunnen komen
Deze man zal komende weken goed over…
Oplichter! Die zal gaan terugbetalen!
Oplichters
Voelen ons opgelicht. Ineens is het 42 Euro per meter.
Wij hebben 574,- betaald voor een rookkanaal. De jongen was hooguit een kwartier bezig.
Schandalig!
Oplichters
Oplichters. Gebruiken verschillende namen en verschillende sites. Zie uitzending AvroTros Radar. Doe alléén zaken met een vakbekwame schoorsteenveger die is aangesloten bij de ASPB, www aspb.nl
Scammer
Scammer. De vanafprijs is per meter en erg onduidelijk. Dus 10x duurder dan regulier. Dit mag niet. Plus onafgesproken voorrijkosten, camerakosten enz. enz. Zelfs bij navragen van prijs vooraf zijn ze vaag. Ik hield voet bij stuk na de klus en betaalde uiteindelijk een redelijke prijs (zwart) om er vanaf te zijn. Geen btw-nr, kvk-nr op website.
Oplichters zijn het
Oplichters zijn het! Deze bedrijf bestaat niet eens!!!! Wij zijn vandaag opgelichters door deze zielige mensen voor 600’euro!!!! Ze doen totaaaaaal niks! Ze stofzuigen een beetje binnenkant van schoorsteen en zijn binnen 10 minuten klaar
Fraud
Fraud. They tell you on the phone that it will cost 42.50€ per chimney (not per meter) and when they arrive, start the work and then ask for a much higher price (42.50 € per meter) once the work has already been completed.
The KVK number listed on the invoice is not the right one and there is no address on the invoice (nor on the website).
Lots of pressure to pay on the spot. If this happens, DO NOT PAY, take a photo of the person and license plate and call the police.
Impossible to reach them and once paid, you’ll never get your money back. Company changes names and website URLs often. Website was taken down the morning of me calling them to say I was going to file an official complaint with a lawyer.
There are already two news articles about this company (and their various name aliases). Look them up and stay far away from this “bedrijf”.
Oplichters
Afspraak gemaakt en er werd gezegd 42,50€. Dat het per meter was werd niet verteld, dat staat dan wel weer op de website ergens klein onderin dus niet gezien. Maar betalen per meter slaat nergens op, het gaat altijd per kanaal.
Het was op zich geen onaardige jongen maar ik had wel direct een raar gevoel erbij, dat bleek dus te kloppen. Hij bood ook nog een andere dakdienst aan dat heb ik gelukkig afgewimpeld.
Normaal zijn we rond de 50 euro kwijt. Nu werd het bijna 700€. Er werd bij verteld dat je het kon declareren bij de verzekering onder opstalverzekering. Gezegd dat we dat niet gingen betalen. Toen werd er gedreigd met extra incassokosten. verzekering vergoedt alleen schade, niet vegen. En ineens kon het ook voor 600 euro minder. Daar hebben we maar mee ingestemd om er vanaf te zijn.
Er staat ook op de factuur, camera inspectie met rapport, ik heb geen rapport gezien. Ze zullen ook vast standaard in de auto een vogelnest hebben liggen, die ze kunnen laten zien als ze die ook factureren.
Op zich heeft hij wel gewoon de schoorsteen geveegd en alles netjes achter gelaten. Maar of we nu verzekerd zijn aangezien zij niet aangesloten zijn bij een bond, dat moet ik dan weer gaan navragen bij de verzekering.
Op de factuur staat geen adres, geen KvK geen btw nummer. Helemaal niks behalve hun logo. Let hier op, zo'n factuur is verboden en niet rechtsgeldig kwam ik later achter!!! We hadden dus in wezen niks hoeven te betalen. En als ze er fictieve nummers op hadden gezet, controleer dit dan eerst. Rek zoveel mogelijk tijd, laat je niet onder druk zetten. Vertraag , daar hebben ze een hekel aan!!! Ze zijn in jouw huis, zij nemen ook een risico. Bel de politie waar ze bij zijn. Maak een foto van ze en noteer het kenteken.
Maar uiteraard is eerst onderzoek doen, en een prijs en activiteiten vooraf helder krijgen de beste optie.
Ik heb de politie achteraf gebeld, die kunnen er alleen wat mee als je een foto hebt van de persoon in kwestie.
De politie gaf als tip, bel een lokale brandweer, die staan vaak in contact met betrouwbare schoorsteenvegers en anders check de bond voor schoorsteenvegers of ze aangesloten zijn!!!!
Meld dit bij: fraudehelpdesk.nl en consuwijzer.nl, Radar, en de bond ASPB.
Ze gebruiken inderdaad ook fotos van andere schoorsteenvegers. Deze schoorsteenvegers kunnen deze laten verwijderen en er een schadevergoeding voor vragen!! Zal wel moeilijk zijn omdat degenen achter dit bedrijf dan lastig bereikbaar zijn. (Kijk even onderaan dit bericht bij de ps).
Kijk ook de aflevering van Radar van 10 nov 2025. Over vermoedelijk ditzelfde bedrijf. Is zelfde website namelijk. En vertel het verhaal door aan zoveel mogelijk mensen. Schaam je vooral niet ervoor. Deel het in je buurtapp als je die hebt!
Laat ze niet winnen, hoe meer we tegen ze in gaan hoe minder lucratief het voor ze wordt. Bedenk, dit zijn gewoon hele trieste figuren. En wij zijn samen sterker dan dit soort losers.
Ja, ze verwisselen steeds van bedrijfsnaam, maar als we hun werkwijze herkennen met zijn allen, dan houden ze wel een keertje op.
Ps. Je kunt wel zien wie hun Google advertenties betaald als je op de 3 puntjes naast die advertentie in Google klikt. Voor een Google advertentie is een Kvk nodig, ze betalen per klik op hun advertentie....
Je kunt ze bij Google ook aanmelden als scam , Google schoorsteenveger met evt. Je plaatsnaam erachter. Daar zie je de advertentie, Klik op de 3 puntjes en klik op melden en maak je keuze in het menu
Andere naam, zelfde praktijken
Dit gaat om hetzelfde bedrijf maar een andere handelsnaam als waar de laatste aflevering van TROS RADAR over ging aangaande oplichting.