Selsey Living Avis 10

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

N'a pas répondu aux avis négatifs

Reklamacja narożnika

Ponad dwa lata temu kupiłam narożnik z funkcją spania Mokpeo. NIestety po kilku tygodniach użytkowania skrzynia się rozeszła i całe oparciem które jest przymocowane do skrzyni opadło. Narożnik stoi w naszym mieszkaniu wakacyjnym, które jest używane kilka tygodni w roku. NIestety jak zauważyłam te wadę, upłynęły 2 lata i reklamacja jest płatna. Firma wyliczyła ze koszt naprawy to 2400 czyli prawie koszt nowego narożnika. Jestem rozczarowana i zdecydowanie nie polecam tego narożnika

7 octobre 2025

Kein Widerruf/Retour möglich

Widerruf/Retour wird seit Monaten einfach nicht bearbeitet. Jegliche Kontaktversuche egal ob via Mail, Telefon oder sonstiges werden ignoriert. FINGER WEG!!

5 mai 2025

Réponse de Selsey Living

Diese schlechte Erfahrung tut uns sehr leid. Jeder Kunde ist uns sehr wichtig. Wir entschuldigen uns für die entstandene Situation. Wir haben Sie in einer privaten Nachricht gebeten, Ihre Angaben zu vervollständigen.
Selsey

Noté 1 sur 5 étoiles

Selsey= grzyb, pleśń i rdzę dostaniecie w gratisie.

Jeśli ktoś szuka taniego łóżka – lepiej już zajrzeć na rynek wtórny. W przypadku Selsey grzyb, pleśń i rdzę dostaniecie w gratisie. Zdjęcia załączam w opiniach google – niech każdy sam oceni, czy to wygląda jak łóżko po 2 latach użytkowania.

Zakup łóżka z Selsey okazał się jednym z gorszych wyborów. Po ponad dwóch latach użytkowania w suchym, nowym mieszkaniu z ogrzewaniem podłogowym, oczyszczaczem powietrza i stałą kontrolą wilgotności nasza kilkuletnia córka zaczęła doświadczać regularnych problemów zdrowotnych – przewlekłego kaszlu i nasilonych reakcji alergicznych.

Po rozcięciu tapicerki okazało się, że wewnętrzne drewno w zagłówku było pokryte grzybem i pleśnią, a sprężyny – całkowicie zardzewiałe. Co ciekawe, drewno w skrzyni (narażone na te same warunki) było suche i czyste, a inne meble w mieszkaniu – w idealnym stanie. Wszystko wskazuje więc na wadę materiałową lub błąd na etapie produkcji bądź magazynowania.

Reklamacja? Odrzucona. Selsey stwierdziło, że… minęły dwa lata, więc nie odpowiadają, i że winne są rzekome warunki w mieszkaniu (!). Szkoda, że nie wspomnieli, że aby reklamacja została rozpatrzona, trzeba w ciągu 24 miesięcy rozciąć łóżko i szukać grzyba na ślepo – bo w przeciwnym razie wada, choć ukryta, nie zostanie uznana.

Zamiast refleksji – zero przeprosin, przerzucanie winy na klienta i absurdalne tłumaczenia.
Firma zapewnia, że „wszystkie meble przechodzą wnikliwe kontrole jakości”, choć nie przedstawiła żadnych dokumentów na potwierdzenie tych słów. Tymczasem konstrukcja łóżka po dwóch latach wygląda jak po dekadzie w zawilgoconej piwnicy. Teraz to odpowiednie instytucje nadzorcze zweryfikują, jak w rzeczywistości wyglądają te „kontrole” i czy standardy jakości faktycznie są przestrzegane..

Zdjęcia załączam w opiniach google– niech każdy sam oceni, czy tak powinno wyglądać łóżko po dwóch latach użytkowania.

1 mars 2025

Réponse de Selsey Living

Przede wszystkim – bardzo nam przykro, że produkt nie spełnił Państwa oczekiwań, a sytuacja, która Państwa spotkała, była źródłem tak dużej frustracji i zmartwienia.
Zgodnie z obowiązującymi przepisami, rękojmia trwa 24 miesiące od daty zakupu. Po upływie tego okresu producent, jak i sprzedawca, nie są prawnie zobowiązani do rozpatrywania reklamacji. Mimo to, w wielu przypadkach staramy się indywidualnie analizować zgłoszenia – również po zakończeniu okresu ochronnego – jeśli tylko klient dostarczy wystarczające dowody wskazujące na wadę produkcyjną.

W Państwa przypadku produkt był użytkowany przez ponad dwa lata i – jak wynika z opisu – rozcięcie tapicerki i odkrycie problemu nastąpiło dopiero po tym czasie. Z punktu widzenia producenta, niestety nie mamy możliwości jednoznacznego zweryfikowania przyczyny powstania problemu. Niezależne czynniki zewnętrzne, np. poziom wilgotności, wentylacja czy warunki przechowywania, mogą mieć istotny wpływ na kondycję mebli.
Pragniemy również zaznaczyć, że wszystkie produkty Selsey przed wprowadzeniem do sprzedaży przechodzą wewnętrzne kontrole jakości, a nasze standardy są zgodne z obowiązującymi normami.
Doceniamy każdy głos krytyczny, ponieważ pomaga nam on identyfikować potencjalne obszary do poprawy.
Jeśli będą Państwo otwarci na ponowny kontakt, zapraszamy do bezpośredniego zgłoszenia się do naszego działu obsługi klienta, jesteśmy gotowi ponownie przyjrzeć się sprawie.
Pozdrawiamy,

Nie polecam firmy Selsey

Nie polecam firmy Selsey. Zamówiłam u nich narożnik Mokpeo z funkcją spania. Przy próbie złożenia narożnika okazało się, że tylna część która przylega do ściany i powinna być przytwierdzona do siedziska od tyłu i która się opuszcza przy rozkładaniu kanapy nie pasuje!. Przy próbie zamontowania właśnie tej tylnej części okazało się że metalowe mocowania są zamontowane w niewłaściwym miejscu. Ponadto w korpusie narożnika nie ma wywierconych dziur, do których można przykręcić plecy narożnika. Montaż narożnika nie jest możliwy. Ponadto już w tym momencie widać pęknięcia w płycie wiórowej, więc boję się co to będzie przy użytkowaniu...
Firma na reklamacje nie odpowiada, mimo mojego przypomnienia. Ja na pewno tak tego nie zostawię, także spodziewajcie się dalszych kroków.

22 novembre 2024

Réponse de Selsey Living

Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Bardzo prosimy o podanie numeru zamówienia w celu weryfikacji sprawy.
Pozdrawiamy

OSZUŚCI!!!

DZIADOSTWO!!! KŁAMSTWA, BRAK KONTAKTU Z KSIĘGOWOŚCIĄ, PROSIŁAM I CZEKAŁAM NA FAKTURĘ 1.5 MIES. MIMO ŻE OPŁACIŁAM CAŁOŚĆ OD RAZU PRZY ZAMÓWIENIU. KŁAMIĄ, ODPISUJĄ TE SAME WIADOMOŚCI BEZ ZROZUMIENIA TREŚCI - OLEWANIE KLIENTA PO CAŁOŚCI I ZRZUCANIE ODPOWIEDZIALNOŚCI NA NOWY SYSTEM KSIĘGOWY. ZERO UCZCIWOŚCI. PRZESTRZEGAM!
NIE KUPUJCIE NIC W TEJ MANIPULACYJNEJ, NIEUCZCIWEJ FIRMIE. REKLAMACJA REGAŁU OCZYWIŚCIE TEŻ BO TAK WŁAŚNIE FUNKCJONUJĄ W KAŻDYM ELEMENCIE PORAŻKA - OPŁACIŁAM DODATKOWO LEDY - A PRZYSZŁO BEZ. PRZEZ 1,5 MIES. GŁUPIE I BEZWARTOŚCIOWE ROZMOWY Z LUDZMI, KTÓRZY KLEPIĄ TE SAME WYUCZONE REGUŁKI JAKBY MIELI MÓZGI WYPRANE; JAK KATARYNKI. UWAŻAJCIE NA TĘ NIEUCZCIWĄ FIRMĘ. NIE KUPUJCIE W SELSEY!!!

14 octobre 2024

Réponse de Selsey Living

Bardzo przepraszamy za wszystkie negatywne emocje, których Państwo doświadczyliście. Nigdy naszym celem nie było wprowadzenia klienta w błąd. Wszystkie przekazywane informacje były przekazywane na podstawie aktualnej sytuacji.
Pozdrawiamy

Katastrophe pur!!

Katastrophe pur!!! Wenn es möglich wäre, null Sterne zu geben, würde ich das sofort machen. Das Bett kam beschädigt an, die Qualität ist einfach nur schlecht, und der Topper war die falsche Größe! Nach drei Wochen habe ich immer noch keinen richtigen Topper erhalten. Stattdessen bieten sie mir nur mickrige 10% Rabatt an, oder ich soll das Bett, das ich bereits zusammengebaut habe, abbauen und zurückschicken. Wie soll ich das ohne Karton machen, der ja schon längst weg ist? Man musste das Bett erst komplett aufbauen, um alle Schäden zu sehen – der Topper ist z.B. 20 cm zu klein! Ein einziges Desaster. Unfassbar!Noch schlimmer!!! Wir haben drei verschiedene Liefertermine bekommen, und niemand wusste überhaupt Bescheid. Niemand hebt ab, wenn man anruft – einfach nur katastrophal!

28 septembre 2024
Noté 1 sur 5 étoiles

WAHNSINNIG SCHLECHTE SPEDITION (BEJOT)!

WAHNSINNIG SCHLECHTE SPEDITION (BEJOT)!
Ich habe über Home24 ein Bett bei Selsey bestellt, das über die polnische Spedition Bejot geliefert werden sollte. Bejot hat mir zwei Termine diktiert, die ich beide nicht wahrnehmen konnte. In der entsprechenden Termin-Mail lässt sich nur die TerminBESTÄTIGUNG anklicken. Es ist nicht möglich, online oder am Telefon einen anderen, individuellen Termin zu vereinbaren. Mails werden nicht beantwortet. Per Telefon ist zunächst niemand zu erreichen. Als mich endlich eine Frau anrief, hieß es, sie können keinen neuen Termin mit mir festlegen, weil die Spedition nicht jeden Tag in meiner Gegend unterwegs sei. Meine einzige Möglichkeit sei, auf einen neuen Termin zu warten, der automatisch per Mail verschickt werde. Sollte ich den nicht bestätigen, würde sie mich wieder anrufen, um die Bestätigung mündlich zu erfragen. Aber auch dann könne man keinen anderen Termin am Telefon ausmachen, weil man nicht wisse, wann man wo in Deutschland unterwegs sei. Nach mehreren bösen Mails sowohl an die Spedition als auch an Selsey und Home24 wurde mir wieder ein unpassender Termin vorgeschlagen. Als wir endlich einen gefunden hatten, hieß es, das Bett käme zwischen 16 und 20 Uhr. Es kam um 13 Uhr und ich musste dafür Hals über Kopf einen Termin verlassen. Beide Mitarbeiter mehr als unfreundlich. Nie wieder.

1 juillet 2024

Katastrophe!!! FINGER WERG!!!

Katastrophe! Wer billig kauft, kauft 2x!!!! ABER....

Man kann unterschiedlicher Meiner sein hinsichtlich eines fairen von Preis-/Leitungsverhältnisses!

Die Firma liefert die schlimmste Qualität an "Holz"möbeln die je unter Gottes Himmel stattgefunden hat.

Was ist mir passiert?
2x Schränke & 2 Kommoden bestellt

Es sollte alles innerhalb einer Woche geliefert werden. Zwischen dem ersten Paket und dem letzten lagen mehr als 1 Monat Verzug.

Beim Aufbau des ersten Teils wurde klar, das Teile fehlten, die ich nachgefordert habe. Weitere Wartezeit bis zur Vollständigkeit!!!

Beim Aufbau des zweiten Teils hatte ich auf einmal zwei Teile in der Hand die eigentlich nur eins sein sollte. Ersatz habe ich angefordert und schon ganze 4 Wochen später erhalten.

Was ich zum Jahresbeginn vollständig bekommen sollte, hatte ich dann erst Ende März. Der Aufbau ist durch minderer Qualität derart behutsam zu vollziehen, damit ja nichts aus- oder abbricht.

JETZT kommts!
Ich habe den ganzen Fall (3 Monate lang dokumentiert - Text & Fotos) und freundlichst den Kundenservice angeschrieben. Fernab der Wartezeiten auf Antwort, musste ich den Fall über home24 eskalieren lassen. Egal wie sehr man sich Mühe gibt das Thema aufzuklären, umso dreister sind die Antworten und man stellt künstlich dumm.

Es ist jetzt Ende Juni und ich sitze mit kaputten, nicht zu benutzenden Möbeln im Wert von fast 1.000,- € und habe das Thema jetzt an meinen Anwalt übergeben.

FINGER WEG!!!!

19 juin 2024

Do not buy from them!

I ordered a sofa from Selsey in Poland and hired a private driver to drive it from Poland to Copenhagen. Except, despite of various email and phone correspondence, the sofa wasn’t ready to be collected. They charged me nearly 400 zloty for something they did not deliver on time to their warehouse, and misinformed me along the way. I- of course - had to pay the private driver, even though he had nothing to collect. They will not refund the driver as he cannot provide an invoice - fair enough. So, I have been asking them to refund their own delivery at least which was not fulfilled on time, from the manufacturer to the warehouse (they offered 100 Zloty vouchers which I cannot use). They are refusing to do this and instead cancelled my order! I never asked them or gave them permission to do this, but I guess it is easier than actually doing something about the mistake. Only problem is, I have the driver booked once again for the pre-agreed new pick up date, so this will cost me a few hundred Euros again and they are simply refusing to do anything about the extra incurred costs. Appalling behaviour, I would not recommend.

26 août 2023
Noté 5 sur 5 étoiles

Fantastic Experience!

The team was absolutely fantastic. I was a little worried after reading a few bad reviews about them but they exceeded my expectations. The sofa I ordered was purchased through Wowcher, and while I had to get in touch with them to confirm the order (I didn't get anything from wowcher) the item arrived only a day later than I expected. The customer service team were very quick to respond to my queries, and I had a huge amount of communication with the delivery drivers. The sofa arrived in perfect condition and the whole experience was easy. Would highly recommend the company.

15 décembre 2020

Réponse de Selsey Living

Thank you very much for the positive feedback and kind words. It means a lot to us. We are glad that the order was processed correctly. Let the purchased product serve you right. Regards, Selsey Team.

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus