Beställt ett styre, fanns i lager och några dagars leverans. Fick efter en vecka efterlysa styret. Då hade det inte kommit till Stålhästen från deras leverantör. En vecka senare kommer styret. Fe... Voir plus

Hybrid Steps elcykel inköpt on-line. Vid leverans saknas fästen till lyse och cykelkorg. Får maila tre gånger innan fästen till korgen kommer. Inga fästen till framlyset dock så får ordna med en sl... Voir plus

Man får lite vad man betalar för! Skruvar i kedjeskyddet som är förlänga och resulterar i att de tar emot kedjan. Tar man i och trampar på, så känns vevarmar tillsammans med vevlagret klent då det kn... Voir plus

1. Magasin de vélos

Informations provenant de diverses sources externes

Vi säljer stiliga cyklar på nätet sedan 2010

2,8

Moyen

TrustScore 3 sur 5

1 k avis

A répondu à 40 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'un mois

Det är första gången jag kunnat köpa en…

Det är första gången jag kunnat köpa en helt ny cykel och förväntat mig att den då ska hålla en del. Den är väldigt skön att cykla på o ser fin ut, bra växlar. Men redan efter ca 1-2 månader började lacken gå av lätt här o var och även på pakethållaren som jag inte ens haft ngt på. Det står att det är garanti på lacken men när jag hör av mig om detta blir jag endast erbjuden bättringsfärg att applicera själv. Kundtjänst inte så trevliga eller tillmötesgående eller måna . Till sist får jag en ny pakethållare efter att jag står på mig om att det inte är ok. Sen börjar lacken på framlampan lossna efter 3 månader, gjord av plast. Det börjar även rosta på olika ställen ganska fort. Och det blir hål på handtaget i styret men det anses vara yttre påverkan trots att jag tagit mkt väl hand om cykeln. Det ser fint ut med garantin men verkar inte helt gälla trots att det står att det ingår.
Får en ny framlampa o det är ju bra.
Förväntat mig en bättre kvalité helt enkelt när jag äntligen kunnat investera i en ny cykel, o mkt bättre kundbemötande. Skulle velat ge bättre betyg men vill att kommande köpare är medvetna innan dom köper.

10 février 2026

Prima mitt elcykel

Beställde en Prima mitt elcykel på höstrean så har inte hunnit testa den så mycket. Var tvungen att justera växlarna lite, men det var otroligt enkelt.
Baklyktan hade spruckit under leverans, det löste dom direkt.
Otroligt fin cykel. Väldigt imponerad.

4 septembre 2025
Avis spontané

Jag har en kokhet laddare som jag…

Jag har en kokhet laddare som jag mejlat om men svaret dröjer trots påtryckningar...vi återkommer, det är under behandling mm. Nu tror de de det är batteriet det är fel på men inget mer händer. Har efterfrågat ett nytt då cykeln är 3 månader gammal. Inget svar. Riktigt dåligt då jag är i behov av min cykel dagligen. Nu står den och jag går.

31 août 2025
Avis spontané

Fel styre med lång leveranstid

En vecka senare kommer styret. Fel färg på både styre och styrlinda.
Mailar och får till svar att de ska kolla OM något blivit fler och isåfall vad, även att de ska skicka ett nytt styre.
En vecka sedan svaret om att de skulle kolla och har inte hört något eller fått någon återkoppling.
25 dagar sedan beställning nu och inget styre i sikte.

10 août 2025

Jag fick transparent service

Jag fick transparent service, de gick igenom tydligt vad de gjorde och vad som behövde bytas ut och fixas och varför. Det är väldigt ovanligt med den typen av cykelservice. Fick mer service än vad som ingick i avgiften och blev trevligt bemött. Rekommenderar starkt!

26 mai 2025

Tråkig personal

När säljaren sade, att cykeln fanns hemma på lagret köpte vi Stålhästen damcykel med tillbehör för ca Sek8.000.-, som vi betalade. Då meddelade säljaren, att det tar 1-2 dagar att sätta den samman och att de meddelar när cykeln kan hämtas. Tio ( 10) dagar - inte 2 dagar - senare fick vi meddelandet, att vi kan hämta cykeln! I affären var säljaren otroligt sur och inåtvänd. Inte ett vänligt ord - bara sura miner. Inget "tack för att n i köpte eller lycka till..." Vi ångrade, att vi köpte cykeln hos Stålhästen. Vi köper aldrig mera på Stålhästen.

5 juin 2025

Skräp

Skräp.
Frambromsen som följer med är bland det värsta skräpet jag haft missnöjet att försöka justera.
Vajern sitter inte fast alt är för lång vilket för att bromsen inte släpper ordentligt när man bromsat oberoende av hur mycket man trycker ut bromsarna
med justeringsskruvarna ( som dessutom verkar vara den absolut billigaste skiten man kan hitta ).
Justeringskruven vid bromshandtaget var dessutom i princip gängpaj efter att ha skruvat ut den 1 gång.

I kort, om du vill ha en cykel som faktiskt kanske fungerar efter att du monterat den. Köp nått annat.

25 mai 2025

Réponse : Stålhästen

Hej och tack för din recension!

Vi vill så klart gärna hjälp dig om bromsen inte fungerar som den ska!

Då vi på Stålhästen inte längre köper denna tjänst av Trustpilot (det kostar närmare 75 000 kr/år vilket vi som mindre företag inte har möjlighet att betala) kan jag inte se vilken order denna recension avser, men du får gärna kontakta vår support på hej@stalhasten.se och samtidigt ange ditt ordernummer så ska vi se till att hjälpa dig skyndsamt!

Rent skräp

Rent skräp. Cykeln var inte ens komplett vid leverans. Ekrar rostar av på några månader. Allt rostar i ett tempo som jag aldrig sett förut. En cykelhandlare som jag bad om hjälp blev blek när han såg hur cykeln såg ut efter tre månader.

1 mai 2025

Réponse : Stålhästen

Hej Niklas och tack för din recension!

Våra cyklar har i stor utsträckning komponenter som antingen är rostfria/rostskyddade eller av aluminium så om det kommit rost kring ekrar redan inom någon månad vid normal användning ska vi så klart hjälpa dig.

Då vi på Stålhästen samarbetar med en annan partner kring recensioner kan jag inte se vilken order denna recension avser, men du får gärna kontakta vår support på hej@stalhasten.se och samtidigt ange ditt ordernummer så ska vi se till att hjälpa dig skyndsamt!

Har ingen ångerrätt eller möjlighet…

Har ingen ångerrätt eller möjlighet till reklamation då felet började mer än 30 dagar efter köp, då ska det tilläggas att leveransen tog 1,5 månad! Cykeln är fin i utseendet men urusel kvalitet, bara månader efter inköp har flera delar börjat rosta och hela ramen känns instabil och skakar. Vågar inte cykla med min dotter på den med cykelsitsen. En cykelhållare i stan testade den och sa: den är direkt obehaglig att cykla på! Troligt ramen och svetsare som gett sig.
Riktig Kina-kopia av stål och klarar inte vårt väder. Fick först möjlighet till att ev få den undersökt i stan, nu veckor sedan jag hörde av dom sist! Bedrövlig service och chockerande atr en cykel inte ska hålla längre, mycket pengar för ensamstående mamma att lägga på en cykel man nu inte kan få ett öre ifrån. Behöver nu gå vidare till konsumentverket.

KÖP INTE!!

28 mars 2025

Réponse : Stålhästen

Hej Lisa! Ledsen om du har problem med din cykel och vi vill så klart hjälpa dig.

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp så att man kan testa och känna på sin cykel, men likt dom flesta företag innebär det inte att man kan använda produkten under flera veckor innan man bestämmer sig. Däremot har du så klart garanti på din cykel och givetvis vill vi hjälpa dig om du upplever att den vibrerar. Om den hade gjort detta från början hade en möjlig förklaring kunnat vara att något är defekt med ramen, men om det uppstår efter en tids användning kan många andra faktorer spela in varför vi gärna hade velat undersöka cykeln innan vi eventuellt tar den i retur. För att underlätta har vi kontaktat en lokal cykelverstad så att cykeln inte behöver transporteras så långt, vilket tog lite tid. Ledsen att det inneburit väntan men jag hoppas att vi tillsammans med verkstaden kan hitta felet på cykeln så att du kan komma ut på cykelvägarna igen i det fina vädret som är nu!

Katastrofkvalitet

Att efter endast ett par år behöva laga cykeln för 3200kr för att det enligt er egen verkstad är för dålig kvalitet på komponenterna, särskilt bromsarna (dvs de som ni själva bygger produkten med) är ju inte annat än sorgligt. Önskar verkligen att jag köpte en annan cykel

1 février 2025

Fin, men dålig kvalitet

Fin utseendemässigt och ganska bekväm, men riktigt usel skräpkvalitet. Efter ca 100 mils trampning brakade trampor och hela vevhuset (trots att den står skyddad inne i en cykelbod när den inte används).

25 janvier 2025

Rost efter 2-3 månader.

Köpte en ny cykel online hos dom tillsammans med en korg.

När den kom var där ingen instruktionsbok med hur man sätter ihop den. Efter kontakt med support var cyklen ny och var därför inte gjort. Mycket onödigt tid på att få det rätt i efterhand.

Korgen jag köpte till passade inte, så dom var tvungen att göra en special del för att få den och passa.

Tyvärr passade cykel modellen inte mig och jag fick problem med ryggen. Jag hörde av mig angående "öppet köp" som dom reklamera med. För att använda det, kan du typ inte ha testat den och du måste ha samma förpackning.

Har sedan dess försökt att anpassa cyklen men tyvärr har det inte lyckas. Cyklen har stått ute under tak på en balkong I söder Sverige. Redan nu finns där rost på bromsar och andra delar. Stänkskydd sitter generellt dåligt och oavsett hur mycket man spänner fast den, är den väldig känslig.

Rekommendera inte att köpa ny cykel från Stålhästen. Min upplevelse är att det inte är värt pengarna.

13 novembre 2024

Inga konsument rättigheter från Stålhästen

Dom vet tydligen inga svenska konsument lagar… Dom sa med ett helt seriöst ansikte att hjulet gick sönder under 2 månader och det är inte cykeln så du kan inte reklamera cykeln… så lämnade min cykel där och gick därifrån, här är en länk till rätt plats så dom vet hur en reklmation fungerar i framtiden: halla konsument .se/ lagar/ konsumentkoplagen

Detta tog 3 veckor… för deras support existerar inte under högsäsong…

OBS: Du har inga rättigheter som konsument på Stålhästen… köp från en större cykel butik som har bra omdömen eller begagnad oavsett så kommer du spara pengar…

Får ett svar från stålhästen LÄR ER VAD EN REKLAMATION INNEBÄR!!! Hur tröga kan man vara med ert svar…?

Svar: Roligt att ni försöka leka som att ni blir påhoppade, ert beteende är tragiskt och typiskt av företag som låtsas ha något som säger kvalitet men är bara motsatsen.

Er service är dålig, er produkt fallerar snabbt och ert sätt att radera och rapportera recensioner på nätet visar bara att om ni kunde, så skulle den här kommentaren också vara raderat :) det är därför ni svarar som ni gör desperata att hålla eran fejka image…

14 août 2024

Réponse : Stålhästen

Hej Gabriel! Ledsen att du upplever det så, vi följer alltid konsumentlagen och hjälper våra kunder. I detta fallet hade cykeln använts under en längre tid vilket gjorde att ångerrätten inte längre gällde. Däremot var du välkommen till vår verkstad med cykeln så skulle vi åtgärda det vinda bakhjulet. Istället fortsatte cykeln att användas och hjulet blev mycket illa åtgånget när vi väl fick cykeln till oss. Vår mekaniker lyckades ändå byta ekrar och rikta upp hjulet och den blev klar inom 24 timmar från att vi fått den.

Jag hoppas den pinnar på bättre för dig nu!

Uppdaterat svar: Du har så klart full rätt att reklamera varan, och det är ju det som gjorts genom att reparera den så snart vi fick cykeln till oss. Reklamation och återköp är dock inte samma sak, återköp görs oftast som en sista utväg om varan inte går att ersätta eller reparera. Sen erbjuder vi ångerrätt, där man har möjlighet att lämna tillbaka varan om man inte känner att den passade en. Denna rätt gäller under 30 dagar men bygger på att varan är sparsamt testad så att vi har möjlighet att sälja den som ny igen, precis som dom flesta andra handlare oavsett om det handlar om en tröja på öppet köp eller en cykel. I detta fall hade cykeln använts under en längre och mer omfattande period vilket gjorde att ångerrätten inte längre gick att använda.

Angående vår svarstid fick vi den första frågan den 30 juli med svar 1 augusti om att du är välkommen att boka tid i vår verkstad för en kostnadsfri åtgärd. Dessvärre kom cykeln till oss först torsdag 15 augusti och då hade hjulet blivit så illa däran att det inte gick att snurra. Vi kunde dock åtgärda det och cykeln blev klar på måndagen 19/8. Jag är ledsen att vi inte kunnat ha denna dialog direkt, men i detta fallet kan jag inte se hur vi skulle kunna agerat annorlunda och löst det på ett bättre sätt vilket gör att man blir lite ledsen uppgiven av dina aggressiva kommentarer.

Dealing with staff

After a cycle tour through Norway and Sweden we had to use several bike shops for various tasks . Stalhasten was by far the most helpful and all done with a friendly smile. Highly recommend

6 juillet 2024
Avis spontané

Tyvärr dålig kvalitet på jättefin cykel

Både jag och min syster köpte en jättefin stålhästen för ca 6 år sedan. Superfin cykel, men sååå dålig kvalitet. Har alltid förvarat den inomhus, t.o.m. på nätter och vid regn över sommaren. Men förra sommaren började jag låta den stå ute lite oftare och nu har översta lagret av lacken börja släppa. Exakt lika på min systers cykel i samma färg. Den känns även ”ranglig” att cykla på. Cykelstödet är också jättedåligt, cykeln ramlar jättelätt om man inte ställer den på ”rätt” underlag och med rätt ställning på cykeln.
Så otroligt fin cykel och underbar modell, men kommer helt klart köpa ett annat märke framöver.

4 juin 2024

Dåligt bemötande

Jag är mycket besviken efter mitt senaste besök hos Stålhästen. Trots tidigare positiva upplevelser blev mitt senaste besök en stor besvikelse.

Jag besökte butiken för att provcykla en modell, Stålhästen Frihet, som vi via mail hade kommit överens om att jag skulle få testa idag. När jag anlände fanns inte cykeln tillgänglig, och den anställde som hjälpte mig var mycket otrevlig och respektlös, kritiserade sin kollega och visade ingen vilja att hjälpa till. Jag hade kört flera mil från västerort för detta.

Denna upplevelse får mig att ifrågasätta om jag vill fortsätta som kund hos Stålhästen. Jag hade sett fram emot att köpa en cykel från dem, men nu är jag mycket tveksam.

24 mai 2024
Avis spontané

Bokad tid för service utförs eventuellt inte den tiden!

Man kan lätt tro att bokad service 14-14:30 innebär service den tiden medan du väntar. Efter att ha väntat nästan 1,5 timme så visar det sig att de inte ens påbörjat arbetet.
(Såg i efterhand att de garanterar att servicen är utförd före 17:00 samma dag.)

15 septembre 2023
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.