Beställt ett styre, fanns i lager och några dagars leverans. Fick efter en vecka efterlysa styret. Då hade det inte kommit till Stålhästen från deras leverantör. En vecka senare kommer styret. Fe... Voir plus
Hybrid Steps elcykel inköpt on-line. Vid leverans saknas fästen till lyse och cykelkorg. Får maila tre gånger innan fästen till korgen kommer. Inga fästen till framlyset dock så får ordna med en sl... Voir plus
Man får lite vad man betalar för! Skruvar i kedjeskyddet som är förlänga och resulterar i att de tar emot kedjan. Tar man i och trampar på, så känns vevarmar tillsammans med vevlagret klent då det kn... Voir plus
Informations provenant de diverses sources externes
Vi säljer stiliga cyklar på nätet sedan 2010
Sankt Eriksgatan 106, 11331, Stockholm, Suède
- fabriken@stalhasten.se
- stalhasten.se
A répondu à 40 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai d'un mois
Det är första gången jag kunnat köpa en…
Det är första gången jag kunnat köpa en helt ny cykel och förväntat mig att den då ska hålla en del. Den är väldigt skön att cykla på o ser fin ut, bra växlar. Men redan efter ca 1-2 månader började lacken gå av lätt här o var och även på pakethållaren som jag inte ens haft ngt på. Det står att det är garanti på lacken men när jag hör av mig om detta blir jag endast erbjuden bättringsfärg att applicera själv. Kundtjänst inte så trevliga eller tillmötesgående eller måna . Till sist får jag en ny pakethållare efter att jag står på mig om att det inte är ok. Sen börjar lacken på framlampan lossna efter 3 månader, gjord av plast. Det börjar även rosta på olika ställen ganska fort. Och det blir hål på handtaget i styret men det anses vara yttre påverkan trots att jag tagit mkt väl hand om cykeln. Det ser fint ut med garantin men verkar inte helt gälla trots att det står att det ingår.
Får en ny framlampa o det är ju bra.
Förväntat mig en bättre kvalité helt enkelt när jag äntligen kunnat investera i en ny cykel, o mkt bättre kundbemötande. Skulle velat ge bättre betyg men vill att kommande köpare är medvetna innan dom köper.
Prima mitt elcykel
Beställde en Prima mitt elcykel på höstrean så har inte hunnit testa den så mycket. Var tvungen att justera växlarna lite, men det var otroligt enkelt.
Baklyktan hade spruckit under leverans, det löste dom direkt.
Otroligt fin cykel. Väldigt imponerad.
Jag har en kokhet laddare som jag…
Jag har en kokhet laddare som jag mejlat om men svaret dröjer trots påtryckningar...vi återkommer, det är under behandling mm. Nu tror de de det är batteriet det är fel på men inget mer händer. Har efterfrågat ett nytt då cykeln är 3 månader gammal. Inget svar. Riktigt dåligt då jag är i behov av min cykel dagligen. Nu står den och jag går.
Fel styre med lång leveranstid
En vecka senare kommer styret. Fel färg på både styre och styrlinda.
Mailar och får till svar att de ska kolla OM något blivit fler och isåfall vad, även att de ska skicka ett nytt styre.
En vecka sedan svaret om att de skulle kolla och har inte hört något eller fått någon återkoppling.
25 dagar sedan beställning nu och inget styre i sikte.
Jag fick transparent service
Jag fick transparent service, de gick igenom tydligt vad de gjorde och vad som behövde bytas ut och fixas och varför. Det är väldigt ovanligt med den typen av cykelservice. Fick mer service än vad som ingick i avgiften och blev trevligt bemött. Rekommenderar starkt!
Tråkig personal
När säljaren sade, att cykeln fanns hemma på lagret köpte vi Stålhästen damcykel med tillbehör för ca Sek8.000.-, som vi betalade. Då meddelade säljaren, att det tar 1-2 dagar att sätta den samman och att de meddelar när cykeln kan hämtas. Tio ( 10) dagar - inte 2 dagar - senare fick vi meddelandet, att vi kan hämta cykeln! I affären var säljaren otroligt sur och inåtvänd. Inte ett vänligt ord - bara sura miner. Inget "tack för att n i köpte eller lycka till..." Vi ångrade, att vi köpte cykeln hos Stålhästen. Vi köper aldrig mera på Stålhästen.
Skräp
Skräp.
Frambromsen som följer med är bland det värsta skräpet jag haft missnöjet att försöka justera.
Vajern sitter inte fast alt är för lång vilket för att bromsen inte släpper ordentligt när man bromsat oberoende av hur mycket man trycker ut bromsarna
med justeringsskruvarna ( som dessutom verkar vara den absolut billigaste skiten man kan hitta ).
Justeringskruven vid bromshandtaget var dessutom i princip gängpaj efter att ha skruvat ut den 1 gång.
I kort, om du vill ha en cykel som faktiskt kanske fungerar efter att du monterat den. Köp nått annat.

Rent skräp
Rent skräp. Cykeln var inte ens komplett vid leverans. Ekrar rostar av på några månader. Allt rostar i ett tempo som jag aldrig sett förut. En cykelhandlare som jag bad om hjälp blev blek när han såg hur cykeln såg ut efter tre månader.

Réponse : Stålhästen
Har ingen ångerrätt eller möjlighet…
Har ingen ångerrätt eller möjlighet till reklamation då felet började mer än 30 dagar efter köp, då ska det tilläggas att leveransen tog 1,5 månad! Cykeln är fin i utseendet men urusel kvalitet, bara månader efter inköp har flera delar börjat rosta och hela ramen känns instabil och skakar. Vågar inte cykla med min dotter på den med cykelsitsen. En cykelhållare i stan testade den och sa: den är direkt obehaglig att cykla på! Troligt ramen och svetsare som gett sig.
Riktig Kina-kopia av stål och klarar inte vårt väder. Fick först möjlighet till att ev få den undersökt i stan, nu veckor sedan jag hörde av dom sist! Bedrövlig service och chockerande atr en cykel inte ska hålla längre, mycket pengar för ensamstående mamma att lägga på en cykel man nu inte kan få ett öre ifrån. Behöver nu gå vidare till konsumentverket.
KÖP INTE!!

Katastrofkvalitet
Att efter endast ett par år behöva laga cykeln för 3200kr för att det enligt er egen verkstad är för dålig kvalitet på komponenterna, särskilt bromsarna (dvs de som ni själva bygger produkten med) är ju inte annat än sorgligt. Önskar verkligen att jag köpte en annan cykel
Fin, men dålig kvalitet
Fin utseendemässigt och ganska bekväm, men riktigt usel skräpkvalitet. Efter ca 100 mils trampning brakade trampor och hela vevhuset (trots att den står skyddad inne i en cykelbod när den inte används).
Rost efter 2-3 månader.
Köpte en ny cykel online hos dom tillsammans med en korg.
När den kom var där ingen instruktionsbok med hur man sätter ihop den. Efter kontakt med support var cyklen ny och var därför inte gjort. Mycket onödigt tid på att få det rätt i efterhand.
Korgen jag köpte till passade inte, så dom var tvungen att göra en special del för att få den och passa.
Tyvärr passade cykel modellen inte mig och jag fick problem med ryggen. Jag hörde av mig angående "öppet köp" som dom reklamera med. För att använda det, kan du typ inte ha testat den och du måste ha samma förpackning.
Har sedan dess försökt att anpassa cyklen men tyvärr har det inte lyckas. Cyklen har stått ute under tak på en balkong I söder Sverige. Redan nu finns där rost på bromsar och andra delar. Stänkskydd sitter generellt dåligt och oavsett hur mycket man spänner fast den, är den väldig känslig.
Rekommendera inte att köpa ny cykel från Stålhästen. Min upplevelse är att det inte är värt pengarna.
Inga konsument rättigheter från Stålhästen
Dom vet tydligen inga svenska konsument lagar… Dom sa med ett helt seriöst ansikte att hjulet gick sönder under 2 månader och det är inte cykeln så du kan inte reklamera cykeln… så lämnade min cykel där och gick därifrån, här är en länk till rätt plats så dom vet hur en reklmation fungerar i framtiden: halla konsument .se/ lagar/ konsumentkoplagen
Detta tog 3 veckor… för deras support existerar inte under högsäsong…
OBS: Du har inga rättigheter som konsument på Stålhästen… köp från en större cykel butik som har bra omdömen eller begagnad oavsett så kommer du spara pengar…
Får ett svar från stålhästen LÄR ER VAD EN REKLAMATION INNEBÄR!!! Hur tröga kan man vara med ert svar…?
Svar: Roligt att ni försöka leka som att ni blir påhoppade, ert beteende är tragiskt och typiskt av företag som låtsas ha något som säger kvalitet men är bara motsatsen.
Er service är dålig, er produkt fallerar snabbt och ert sätt att radera och rapportera recensioner på nätet visar bara att om ni kunde, så skulle den här kommentaren också vara raderat :) det är därför ni svarar som ni gör desperata att hålla eran fejka image…

Dealing with staff
After a cycle tour through Norway and Sweden we had to use several bike shops for various tasks . Stalhasten was by far the most helpful and all done with a friendly smile. Highly recommend
Cyklarna är väldigt ojämna
Cyklarna är väldigt ojämna. Hjulen sitter väldigt snett pga ramen är böjd.
Tyvärr dålig kvalitet på jättefin cykel
Både jag och min syster köpte en jättefin stålhästen för ca 6 år sedan. Superfin cykel, men sååå dålig kvalitet. Har alltid förvarat den inomhus, t.o.m. på nätter och vid regn över sommaren. Men förra sommaren började jag låta den stå ute lite oftare och nu har översta lagret av lacken börja släppa. Exakt lika på min systers cykel i samma färg. Den känns även ”ranglig” att cykla på. Cykelstödet är också jättedåligt, cykeln ramlar jättelätt om man inte ställer den på ”rätt” underlag och med rätt ställning på cykeln.
Så otroligt fin cykel och underbar modell, men kommer helt klart köpa ett annat märke framöver.
Dåligt bemötande
Jag är mycket besviken efter mitt senaste besök hos Stålhästen. Trots tidigare positiva upplevelser blev mitt senaste besök en stor besvikelse.
Jag besökte butiken för att provcykla en modell, Stålhästen Frihet, som vi via mail hade kommit överens om att jag skulle få testa idag. När jag anlände fanns inte cykeln tillgänglig, och den anställde som hjälpte mig var mycket otrevlig och respektlös, kritiserade sin kollega och visade ingen vilja att hjälpa till. Jag hade kört flera mil från västerort för detta.
Denna upplevelse får mig att ifrågasätta om jag vill fortsätta som kund hos Stålhästen. Jag hade sett fram emot att köpa en cykel från dem, men nu är jag mycket tveksam.
Extremt strulig leverantör
Extremt mycket som gått fel i Stålhästens leverans och liten förståelse för vår frustration.
Bokad tid för service utförs eventuellt inte den tiden!
Man kan lätt tro att bokad service 14-14:30 innebär service den tiden medan du väntar. Efter att ha väntat nästan 1,5 timme så visar det sig att de inte ens påbörjat arbetet.
(Såg i efterhand att de garanterar att servicen är utförd före 17:00 samma dag.)
Jag lämnade in för service men de bytte…
Jag lämnade in för service men de bytte till större drev utan att fråga. Fick tillbaks en sämre cykel ☹️