2,3

Bas

TrustScore 2.5 sur 5

10 avis

Aucune trace de demande d’avis

Varning för Svea Elektro – Oseriös hantering, lögner och avtalsbrott

Vill utfärda en stark varning för Svea Elektro. De påbörjade en laddboxinstallation hos mig den 4 maj, och ärendet blev inte avslutat förrän den 15 juni efter veckor av totalt oacceptabla dröjsmål och undanflykter. Företaget åtog sig skriftligen att matcha en offert från en konkurrent, men levererade en felaktig och obrukbar laddkabel (under 2 meter lång). När jag påtalade felet samt att installationen lämnats utan lagstadgade säkerhetstester, möttes jag av lögner.

De hävdade bland annat att systeminbjudningar skickats långt tidigare, trots att laddboxens digitala tidsstämpel bevisade att de inte rörde systemet förrän sju dagar efter installationen. De dröjde dessutom med att lämna ut det lagstadgade mätprotokollet (egenkontrollen) fram tills att jag hotade med anmälan till Elsäkerhetsverket.

När jag använde min lagliga rätt enligt konsumenttjänstlagen att hålla inne en proportionerlig del av betalningen (2 500 kr) för den felaktiga kabeln, hotade projektledaren med inkasso och påstod felaktigt att Skatteverkets regler för grönt avdrag stoppar konsumenters rätt till prisavdrag. Efter grova dröjsmål och missade deadlines tvingades jag slutgiltigt häva köpet för kabelns del.

Hela processen har kantats av oprofessionellt bemötande, härskartekniker via mail ("du får ta och lugna dig") och total brist på ansvarstagande. Rekommenderar alla att välja en annan aktör.

16 juin 2026

Sämsta tänkbara

Sämsta tänkbara . Anlitade dom för att byta proppskåp installera en ladd box till bilen. Men det blev en skräck upplevelse. Önskar att jag aldrig anlitade dom. Kom inte på avtalad tid. Tagit ledigt från mitt jobb 3 gånger utan att dom dykte upp eller hörde av sig. Svarar inte när man försöker nå dom. När dom väl kom så gjorde dom bara halva jobbet. Lämnade halvfärdig proppskåp i tre veckor. Gissade sedan på vilken propp som dom kopplat till vad. Gjorde ett 5 cm stort hål ytterfasaden för att föra igenom en kabel på max 1 cm. Sen åker man därifrån och typ skrattar åt det och lämnade hålet. Ladd boxen blev fel kopplad. Ringt och skickat bilder till Jakob projektledaren på företaget. Men han skiter i. ! Han skickade räkningen istället för att åtgärda problemen. Så alla som funderar på att anlita en elektriker anlita vem som helst men inte dom här. Om ni inte vill köpa er problem i livet.!

6 avril 2026

Oseriöst företag

Oseriöst företag. De lockar in folk med deras billiga offerten men sen efter de har utfört ett dåligt arbetet hör de aldrig av sig när man ringer de. Deras elektriker är oerfarna på central byte och det var en elev i skolan som har haft praktiken hos företaget som monterade ladboxen. Och och i offerten står att resa ingår men när de skickar faktura då står extra ersättning för resor.
Väldigt otrevligt bemötande och ingen som svarar i deras jour.

18 février 2026
Avis spontané

Elektriker som inte kommer till avtalad…

Elektriker som inte kommer till avtalad tid och hör inte av sig. När man ringer och påtalar det så säger dom att dom ringa tillbaka om 5 minuter, men det gör dom inte. Sen går det inte att få tag i dom. Undvik dessa.

20 avril 2026

Oseriöst företag.

Beställde Easee Charge up och var noga med att betona att den skulle vara vit. Elektriker kom 30 minuter efter avtalad tid med en svart kåpa men lovade hämta en vit .Ingen info innan om att öppna Han-port varför hjälp per telefon med wi-fi anslutning vilket jag fick göra själv då de misslyckades. De har vid flera tillfällen lovat komma med rätt färg på kåpan men kommer inte. Dyra med extra funktioner varför priset inte blir det förväntade, lägger även till reskostnad utan att ange detta i offerten. Försöker nu gå via ARN då varan inte har den färg jag har beställt.

4 juin 2025
Avis spontané

Vi anlitade företaget efter att ha fått…

Vi anlitade företaget efter att ha fått en offert som framstod som konkurrenskraftig. Efter utfört arbete visade det sig dock att de hade lagt till ett extra arbete på fakturan utan att först informera eller inhämta godkännande från vår sida. Detta extra arbete debiterades med 1 695 kr.

Det är även värt att nämna att det inte var en färdigutbildad elektriker som utförde arbetet, utan en elev från tredje året på gymnasiet. Detta framgick inte i förväg.

När vi bestridde fakturan valde företaget att inte tillmötesgå vårt klagomål. Vi kontaktade ARN, men eftersom beloppet understeg 2 000 kr kunde de inte hjälpa till i ärendet.

Vår upplevelse är att företaget lockar med låga offerter, men sedan tillkommer oväntade kostnader. Vi vill därför varna andra för att räkna med minst 1 700 kr extra utöver offerten, vilket gör att de i slutändan inte alls är billigast – trots att det kan framstå så i första skedet.

29 mai 2025
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit