Telemedi to usługa
Telemedi to usługa, której absolutnie nie polecam. Mój przypadek pokazuje, jak niska jest jakość obsługi oraz kompetencje lekarzy tam pracujących. Zachorowałem i chciałem uniknąć wizyty stacjonarnej z powodu dużej odległości do przychodni oraz wcześniejszej sugestii lekarza, żeby w razie potrzeby skorzystać z wizyty kontrolnej online i przedłużyć L4. Opisałem swoje objawy: kaszel, ból gardła, zmęczenie, nadmierne pocenie się w nocy, problemy ze snem i lekką gorączkę – typowe objawy przeziębienia. Moim celem było uzyskanie chociaż jednodniowego zwolnienia lekarskiego, aby dojść do siebie i następnego dnia udać się do lekarza osobiście.
Zapłaciłem za wizytę około godziny 10-11, oczekując odpowiedzi w ciągu kilku godzin, co zazwyczaj miało miejsce. Niestety, lekarz odpowiedział dopiero o 19, czyli po około 8-9 godzinach! W międzyczasie byłem przekonany, że wszystko zostanie załatwione, co uniemożliwiło mi podjęcie alternatywnych działań, jak np. udanie się do przychodni prywatnej. Lekarz poinformował mnie, że nie wystawi L4, nawet na jeden dzień, i odesłał mnie na wizytę stacjonarną – co powinien zrobić znacznie wcześniej.
Co więcej, z tego co wiem, lekarz nie ma prawa wystawić L4 wstecz, co ta osoba najwyraźniej zignorowała lub zwyczajnie nie wiedziała. Moja praca jest dwuzmianowa, pracuję 10 godzin dziennie, a przez brak odpowiedzi i opóźnienie nie mogłem poinformować pracodawcy o chorobie ani zorganizować zastępstwa. Ostatecznie nie poszedłem do pracy, licząc na L4, którego jednak nie otrzymałem.
Zapłaciłem za usługę, a nie otrzymałem nic – ani zwolnienia, ani recepty, ani żadnej konkretnej pomocy. Obsługa lekarza była niekompetentna, a cała sytuacja sprawiła, że prawdopodobnie straciłem pracę. Jest to absolutnie żenujące i godne potępienia. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług Telemedi. Jeśli musicie skorzystać z pomocy lekarskiej, idźcie osobiście do lekarza, zamiast marnować czas, pieniądze i zdrowie na coś takiego.
17 décembre 2024
Avis spontané